Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nagyon gyorsan búcsút mondhatunk az olcsó notebookoknak
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Önvédelmi fegyvernek is elmenne a Keychron analóg billentyűzete
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
"A cél a meglévő Központi Rendszer megbízhatóságának, rendelkezésre állásának és üzembiztonságának növelése": ez van a cikkben. Ebből nekem nem az jön le, hogy sok cuccot kellene még leprogramozni. Nekem ebből az jön le, hogy van egy úgyahogy működő rendszer, ami alá nagyobb vas kell, mert nem bírja lóerővel a rohamot.
Szerk: ha belekalkulálod az állami szféra megmozdulására szükséges időt és a mozgás sebességét, illetve az állítást, hogy 2009. december 1-től működik az új rendszer, ebből önmagában levonhatod azt a következtetést, hogy egy sort se fognak kódolni, arra már itt nincs idő

-
A következő az csak egy példa. Ha én leállok tárgyalni, mondjuk az IBM-mel, hogy ilyen szintű beruházást akarok csinálni, akkor egy olyan szerver, ami ma alkalmas applikáció futtatására (8 darab 3Gs c2d xeon mag, 32G ram, két diszk az oprendszernek, a többi hálózatról), az nagyságrendileg 8 kiló, kiterjesztett garival, egyébbel is megáll 1 miller alatt. Egy izmosabb gép, amire adatbáziskezelőt raknék, az megáll 2 miller alatt. A cikkben a jelenlegi rendszer megerősítéséről van szó, nem újraírásáról, tehát nem biztos, hogy akarnak programot fejlesztetni.
5 milliárdból 5 ezer darab appszervert vagy 2500 darab db szervert lehetne venni. Tudom, csalás van a számokban, mert egy storage-re pakolt oracle nem 2misi/node, ezt elismerem.
Mi a lótetűt kezdenek 5000 darab appszerverrel???
Egyébként az ügyfélkapunak 700 usere és több millió regisztrált adóalanya van. Ne keverjük szerintem. A pH!-n meg szokott lenni 2000-3000 konkurrens felhasználó.
Még egy adalék: egy ilyen gép simán kitol magából 2.5GBit/sec adatforgalmat, pl. http letöltés esetén. Másrészt volt már a kezemben ennél sokkal gagyibb gép is, ami 450MByte/sec felett produkált tartósan vinyó írást.
Szerintem ebből az 5 milliárdból tartják el a kopint dolgozókat is, függetlenül attól, hogy ezen a projekten dolgoznak-e vagy sem.
-
Remélem, hogy Endre marhaságot írt ebben a cikkben, mert ha valós adatokat továbbított, akkor itt megint ultrahangon történik a sikítás...
Ja, és szóljatok Parcinak, hogy micsoda disznóság, hogy 200 ezer (figyelem, az Ügyfélkapu csak 3.5x ennyi userrel gurul, nem nagyságrendekkel többel) prohardveres fórumozót két tetves lommal szolgál ki, nem milliárdokból...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen monitort vegyek?
- Építő/felújító topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Zotac Magnus One barebone számítógép
- Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB) DDR4-3600 CL17
- Bomba ár! HP 250 G6 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- ROG Strix G513RS 15.6" FHD IPS Ryzen 7 6800H RTX 3080 32GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Bomba ár iPhone AIR 512GB fekete gyönyörű ALZA számla 2028 szeptember 18-ig Apple garancia Fulldoboz
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Macbook Pro 2019 Laptop A2141 i9
- ÚJ MSI Katana 15 B13VFK - 15.6" QHD 165Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest