Hirdetés
- Apple MacBook
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
- Házimozi haladó szinten
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
"A cél a meglévő Központi Rendszer megbízhatóságának, rendelkezésre állásának és üzembiztonságának növelése": ez van a cikkben. Ebből nekem nem az jön le, hogy sok cuccot kellene még leprogramozni. Nekem ebből az jön le, hogy van egy úgyahogy működő rendszer, ami alá nagyobb vas kell, mert nem bírja lóerővel a rohamot.
Szerk: ha belekalkulálod az állami szféra megmozdulására szükséges időt és a mozgás sebességét, illetve az állítást, hogy 2009. december 1-től működik az új rendszer, ebből önmagában levonhatod azt a következtetést, hogy egy sort se fognak kódolni, arra már itt nincs idő

-
A következő az csak egy példa. Ha én leállok tárgyalni, mondjuk az IBM-mel, hogy ilyen szintű beruházást akarok csinálni, akkor egy olyan szerver, ami ma alkalmas applikáció futtatására (8 darab 3Gs c2d xeon mag, 32G ram, két diszk az oprendszernek, a többi hálózatról), az nagyságrendileg 8 kiló, kiterjesztett garival, egyébbel is megáll 1 miller alatt. Egy izmosabb gép, amire adatbáziskezelőt raknék, az megáll 2 miller alatt. A cikkben a jelenlegi rendszer megerősítéséről van szó, nem újraírásáról, tehát nem biztos, hogy akarnak programot fejlesztetni.
5 milliárdból 5 ezer darab appszervert vagy 2500 darab db szervert lehetne venni. Tudom, csalás van a számokban, mert egy storage-re pakolt oracle nem 2misi/node, ezt elismerem.
Mi a lótetűt kezdenek 5000 darab appszerverrel???
Egyébként az ügyfélkapunak 700 usere és több millió regisztrált adóalanya van. Ne keverjük szerintem. A pH!-n meg szokott lenni 2000-3000 konkurrens felhasználó.
Még egy adalék: egy ilyen gép simán kitol magából 2.5GBit/sec adatforgalmat, pl. http letöltés esetén. Másrészt volt már a kezemben ennél sokkal gagyibb gép is, ami 450MByte/sec felett produkált tartósan vinyó írást.
Szerintem ebből az 5 milliárdból tartják el a kopint dolgozókat is, függetlenül attól, hogy ezen a projekten dolgoznak-e vagy sem.
-
Remélem, hogy Endre marhaságot írt ebben a cikkben, mert ha valós adatokat továbbított, akkor itt megint ultrahangon történik a sikítás...
Ja, és szóljatok Parcinak, hogy micsoda disznóság, hogy 200 ezer (figyelem, az Ügyfélkapu csak 3.5x ennyi userrel gurul, nem nagyságrendekkel többel) prohardveres fórumozót két tetves lommal szolgál ki, nem milliárdokból...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Temu
- Sweet.tv - internetes TV
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple MacBook
- Hullanak a fejek az Apple-nél
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Futás, futópályák
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Kötelező darab a karifa alá! Asus Tuf Lap!
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA A-Data 650W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest