- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Asztrofotózás
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
marositech #45 üzenetére
Értem.
Nekem 3 évig volt a merevlemez állítva, és még mindig ugyanazt a merevlemezt használom, azóta már megint 4 éve.
-
marositech
senior tag
Munkámból adódóan naponta több 100 gép kerül hozzám.
Azok a gépek ami helykihasználás és spórolás miatt szerencsétlen HDD helyük van azok valahogy hajlamosak a meghíbásodásra. (Brand komplett gépek)
Ami fejjel lefelé vagy normálisan van felhelyezve azokkal nem volt gondjuk.
Bár a többi rész inkább HDD témához tartozik. -
havasa
aktív tag
-
imibogyo
veterán
válasz
marositech #41 üzenetére
Miért?
Ha jól tudom, akkor a tányérok forgómozgása miatt csak függőlegeshez, vagy vízszinteshez képest párhuzamostól, vagy derékszögtől eltérő merevlemez felfogatás a helytelen.
Tehát ha lapjára van fektetve, vagy élére van állítva a HDD, akkor nem lehet baja. De lehet, hogy rosszul emlékszem. Mondjuk ha nem így lenne, akkor sok házban direkt kukáztatná a gyártója a merevlemezeket. Amit kétlek.
-
marositech
senior tag
Bah! Winyót oldalra fektetni nem éppen normális ötlet...
-
Findzs
addikt
nem egy nyerő megoldás a hdd-k rögzítése véleményem szerint
a hagyományos módszer esetében rakhatok eléjük egy 12 -es ventit és az szépen lehűti őket 800 -as fordulaton -
Bird
addikt
Ez egy tök snassz házikó... A Lian Li nevet kell megfizetni....
-
imibogyo
veterán
-
Fr3eWar
őstag
Ez mégis mi a ráktól lenne óriási?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
peetmaster #8 üzenetére
Majd ha csavar nélkül lehet kivenni legalább a merevlemez-tálcát és meg lesz oldva a rezonancia.
Hűtésre vagy leveszem az oldallapot, vagy úgy kellene megcsinálni a házat, hogy a tálca belső felén legyenek a HDD-k, így a belső légáramlat éri őket.
tatabánya: És tippre mekkora felületen érintkezik az alu és a HDD? És az oldalfallal?
-
Probber
őstag
Szépen berejthették volna ezt az alaplapi tálca és a ház oldallapja közé is, persze úgy, hogy ott valami valamiféle légcsatornát is létrehoztak volna, "állagmegóvás" céljából.
Úgy még inkább egyedibb lehetett volna. -
Hebry
senior tag
Szerintem sem jó megoldás.
Egy forróbbfejű proci, és vga kellemes hőmérsékletet teremtene a vinyóknak, ráadásul folyamatosan. Tuti az elhalálozás. -
sgergi
veterán
-
tatabánya
senior tag
a fraci core 1000-esemben semmivel se melegebb a vinyo mint hagyományosan:
-
Dr. Akula
félisten
válasz
yakuza.tora #23 üzenetére
Én nem merném ilyen zsufiba betolni a vinyóimat, főleg hogy propeller sincs hozzá. Ilyen időben simán megsülnek.
-
mdccclx
csendes tag
Pont fordítva kéne állnia a hdd tartónak, a belső oldalon lennének a vinyók, és valami kihajtható/lenyitható verzióban, egyszerűsíteni a szerelést. Egyébként tetszik az a nagy üres belső tér, jó az szerintem, de így tényleg pocsék a hűtés. Mármint a vinyóké.
-
XuChi
addikt
Nekem tetszik. Mindig is imádtam a minimal design-t.
-
havasa
aktív tag
Lian Li-hez szokás rezgéscsillapítót adni.
Szálcsiszolt alu színben sokkal jobb lenne, mint feketében.#17 Jaeger: a HDD-k tálcán vannak és a tálca is kivehető, a 2 db 5,25 is sok sztem.
-
banhammer
veterán
Ötletes, legalább normálisan elférnek a házban a hosszabb VGA-k is.
-
yakuza.tora
addikt
válasz
blueMerle #22 üzenetére
Azoknak ez jobb (és olcsóbb) megoldás, ráadásul elé lehet tenni egy 12-es ventit...
-
kerelo
aktív tag
na ez az ötlet,amire semmi szükség nincs ma már a felhasználok 90%-ak. 6db hdd ma amikor már 1,2 terás vinyók sem drágák.ráadásul felső tápos a ház,nem is néz ki jól,és drága.
-
yakuza.tora
addikt
-
dízelracer
őstag
Alulról a hdd tálca zárja a hőt fentről a ház oldallapja. Hiába van elöl két darab 14-es venti ha nem a merevlemez(ek)ről "fújja le" a meleg levegőt. Ha valaki ebbe bepakol a videón látható módon hat darab merevlemezt az meg is érdemli. Meg elve ezt a felső tápos megoldást elfelejthetné már az összes nevesebb gyártó. Ez egy gagyi ház. Hamarabb vennék egy 10ezer forintos CM Elite 370-et mint ezt.
-
Jaeger
tag
Hááát...
Ez a ház egy vicc! Még hogy ötletes?! Ugyan már!- A vinyók szellőzése nem megoldott, ráadásul az oldallap közelsége tovább ront a helyzeten
- Beépítés után a házba csak a vinyók kiszerelése után lehet bejutni (!!)
- Előlapon csak 2 db 5,25”-es hely
- Színtiszta gagyi kategória, ésszerűtlen elrendezéssel megspékelve.És mindezért 45 eFt (és akkor nem is euro-alapon számoltam)?! Hát ebből sem fognak sokat eladni...
-
sgergi
veterán
válasz
dízelracer #12 üzenetére
Pont ezt akartam én is írni. Nem igazán látom át a koncepciót.
-
Malachi
addikt
ekkora és csak 6,6 kg? nem akarok túlozni, de ez elég soványka nem? így majdnem biztos a rezonancia. nem tetszik.
-
dízelracer
őstag
Hát ez így elsőre egy ritka szar ház már bocsánat.
-
ha nem lian li gyártmány lenne, akkor simán azt hinném, hogy valami gagyi.
nagyanyám szavaival élve: se nem semmi, se semmi!mondjuk e mellett a maszírozó gépemet eladhatnám, ezt feltenném az asztalra, felfeküdnék én is és szépen átmozgatna, amig a vinyók elektronikái meg nem sűlnek...
-
Entryy
aktív tag
Csak én nem látom, hogyan lehet szerelni ezt a házat?
-
Ste
addikt
-
peetmaster
senior tag
Matt fekete belső és hibátlan!
-
spyro1411
tag
Nem tudom ti hogy vagytok vele én csak egy tipikus lian li házat látok nem fog meg rajta semmi nem tetszik de azé a belselye meg minden tetszik de a külseje
-
"Órási ház"?
Nekem amúgy tetszik ez a ház.
-
Petike1007
tag
A Lian Li mindig is a minimalista design-t követte...de legalább drágán
-
reset
senior tag
Alsó tápos verzsönben jobb lenne...
-
D.Orion
veterán
Értem én, hogy csak egy bemutatókép, de pont a Lian Li az amitől azt várnám, hogy még itt is első osztályú legyen. Erre ilyen "ősrégi" szedett-vedett merevlemezeket pakolnak fel a gépre. Mondjuk így legalább egyik gyártó se szólhat, hogy az ő márkája miért nem szerepel a képen.
Maga az elrendezés, viszont nem tudom, hogy ha 6db 7200rpm-es winyót valaki így felrak, akkor azok együttesen nem-e képesek rezonanciába hozni a gépet. Pláne, ha hat egyforma és egyenlően terhelt(raid) winyóról van szó.
Egyébként ott milyen légáramlat fogaj hűteni a winyókat? Mindenesetre a kg feletti procihűtőknek jó ellensúly lesz.
-
Boxi88
őstag
Érdekes megoldást találta ki a merevlemezek számára, nem is rossz ötlet! Bár maga a ház annyira nem nyerte el a tetszésem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A kalapács becenevű fémdoboz érdekes tárolórögzítési rendszert kínál.
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LEGO klub
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- iOS alkalmazások
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- További aktív témák...
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest