- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- Hobby elektronika
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- Milyen videókártyát?
- Egérpad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Bocs urak, nem olvastam vissza eleget, nem emlékeztem, meddig jutottunk el a témában
Fentebb említették, hogy delta belsejű tápok a problémásak elsősorban. Nos nem tudom hogy ez segít-e eldönteni nektek a dolgot. Tápot meg nem bírálok, mindenki olyat vesz, amilyet szeretne, aztán kész. Nincs tápvallásom -
erikke17
őstag
Igen ezt eddig is tudtam de én arra vagyok kiváncsi hogy az eurocase 550W aktive PFC-s tápommal fog e menni honnan tudhatom meg mit tudjak meg a belsejét vagy valami arra vagyok én is kiwi amire Teasüti.
Tülfeszvédőm van de ha elmegy az áram az nem egézséges a gépnek.
Tápomhoz kommentet nem kérek köszönöm
[ Szerkesztve ]
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
Teasüti
nagyúr
Jó, ezt eddig is tudtuk.
Csak ugye szó volt róla, h a tápok nagy részével működik. De egy-egy taípussal nem.
Arra vagyunk kíváncsiak, h hogyan szerezhetünk bizonyosságot, h ha beruházunk egy ilyenbe, akkor az tuti menni fog a géppel!Én rájöttem: színuszos szünetmentest kell venni...
-
őstag
[link]
Itt van egy remek és nagyjából közérthető írás a szünetmentes tápok működéséről.
Lényeg, hogy a kvázi szinuszos szünetmentesek nem " hullámot " hanem egy szögletes valamit állítanak elő váltóáram frekvencia " emulálása " címén. Ezt az aktív pfc-s tápok, nem igazán szeretik, mert túlfeszültségnek érzik a hirtelen " váltást " Ezért korrigál a pfc áramkör, amit viszont a szünetmentes érzékel túlterhelésnek, és leold. Eléggé konyha nyelven írtam le, villamos mérnökök ne tépjék le a fejem lécci
Túlfeszütségtől akarsz csak védeni valamit, akkor létezik erre több remek termék is. APC is árul többek között ilyet, lényegében egy biztosítékkal ellátott több konnektoros elosztóról van szó. Sokkal olcsóbbak mint a szünetmentesek, és betöltik azok is feladatukat. -
erikke17
őstag
Tudom hogy nem órákig de túlfesztől akarnám védeni de majd valahogy beiktatom a jelenlegi túlfeszvédőre de a kérdés még mindig fenn áll vajon hogy is van az a aktivPFC meg a UPS barátsága mert ezt még mindig nem értem és nem akarok zsákbamacskát.
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
v.tom
őstag
Egyik szünetmentes sem arra való, hogy órákig arról menjen a gép, ezért a 2.1-et mindenképpen el kéne felejteni rákötni. Arra jók, hogy azt a pár percet, amíg elmentesz mindent, amit kell, és leállítod a gépet, biztonságban kibírja.
Egyébként a 850-es minden bizonnyal elég lesz a gépedhez.
-
erikke17
őstag
Üdv fene az egészbe bekeveredtem már.
Nos szeretnék egy UPS-t venni vagy a 850 vagy a 1000 van az alábbi gépem (lent) arra menne még egy Samsung syncmaster 923nw egy 4portos switchnek a trafója meg a mikrohullámú net antennájának a trafója megy egy 2.1 hangfal elbirná a 850??A lényeg a tápom igen nem egy csodadarab de ez van Eurocase 550W aktiv PFC
A másik lényeg ez a szinusz meg a többi hogy is van meg valami a tápoknak hogy nem passzol na ehhez nem értek .Valaki magyarázza el mert semmit se találok itt :S
-
schumifun5ma
csendes tag
Nekem egy APC 650 szintén kvázi szinuszos szünetmentesem van. Csak megerősíteni tudom, hogy a Chieftec aktív PFC-s delta belével nem szeretik egymást. Ugyanaz a bél van az ASUS 450W-os aktív PFC-s tápjában is. Ezeknél a tápoknál áramszünetnél egyből sikít a szünetmentes Overload felkiáltással.
De pl egy Corsair vx450 vígan elviseli a kvázi szinuszt. Szóval ne féljetek APFC-s táppal ilyen szünetmentest venni. Ennyiért meg szerintem ajándék.
-
nfsu17
veterán
Én is rég agyalok azon, hogy kellene venni szünetmentest. Nem is azért, hogy ha jön a szünet, akkor gyorsan mentsem az adataim, mert nem szoktam semmi olyat csinálni, amit hirtelen menteni kéne, de azért jó ha van rá lehetőség.
Nekem azért kéne, mert szerintem nem jó a gép alkatrészeinek, hogy ha hirtelen váratlanul leállnak. Mondjuk itt főleg a hdd-re gondolok.Ennyi pénzt simán megérnek még úgy is, hogy nálunk sem sűrűn van áramhiány, de ha van, akkor izgulok, hogy "na csak ne történjen semmi".
De ez az aktív pfc-s mizéria már akkor is bennem volt, mikor régen akartam venni, de látom most sem jobb a helyzet.
exDigi
-
Teasüti
nagyúr
Van rá vmi garancia, h működne egy ilyen a konfigommal? Aktív pfc-s táp.
20k-ért már megérheti, erre várok 10 éve. (na jó, ha tényleg szükségem lenne rá, már bizonyára vettem volna egyet.) Ezzel az árral már nem lehet kifogás.Látom a nagytesón van soros és usb is. Lehet őket egyszerre használni két gépen?
Van egy kis p2-esem, gateway-nek és torrentre használom; jó lenne ha sorossal arra is rá tudnám kötni.Köszi!
-
fi:zi'k
nagyúr
Kategóriájában lehet ez a könnyű.
---
Nekem is ilyesmi nagy batár aksi lett, miután meghalt a 2 gyári Panasonic a ups-ben. Csak ez nem fért bele, mert kb 2x olyan vastag, így külső aksi lett belőle. Na így már tényleg könnyű cserélni96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
P00By
nagyúr
Kár, h nem szinuszosak!
-
tikodi
tag
tehát a 600w-s modellről egy notebook kb 10 órát működik?
-
Jester01
veterán
A hatalmas áramforrás cseréje könnyen megejthető, ha arra kerülne sor.
Hát ha szét kell szerelni hozzá a kütyüt akkor az nem a könnyen cserélhető kategória azértJester
-
harry
veterán
válasz #40731136 #21 üzenetére
Ha van monitor, akkor miért akarnád a TV-t is rákötni a szünetmentesre? Kb. kétszeres fogyasztást jelentene, és az egész menne pár percig...
Jaffafa: "nem arra kellene, hogy esetenként órákat tudjak gépelni," Egyik sem arra van kitalálva, mint a táblázat is mutatja, 10-15p, és ezek (fizikai) mérete sem a kis kategória, vagy legalábbis semmiképp sem egy 5,25"-ös egységnyi.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
őstag
Gyanítom, inkább csak akksi üzemnél ( amikor átveszi a terhelést ) nem működik, vagy leold. Mivel a kvázi szinusz csak akkor játszik. Normál esetben a hálózati váltóáramról működik a gép. Persze lehet hogy tévedek, én inkább csak csinálom az áramot, nem értem hogy működik
-
-
moha21
veterán
válasz Joachim21 #14 üzenetére
Transzformátorok teljesítményét ( is ) így adják meg, mert van induktív összetevőjük ( mivel tekercsek és mágneses tér jön létre körülöttük, ami miatt a feszültség és az áram fáziseltolásban van egymáshoz képest. ). Ez így kicsit konyhanyelven.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
törölt tag
Hmm. Lehet benevezek egy ilyen szünetmentesre.
Az lenne a kérdésem, hogy a kisebbik tesztelt verzió elbírna egy PC-t, egy 22" LCD monitort és egy LCD tévét áramszünet esetén, vagy ahhoz már a nagyobbik verzió kellene? (Bocs, ha hülye a kérdés, de nem igazán vagyok benne ebben a témában.) -
őstag
Jó kis teszt, remek ára van ezeknek. Ami végképp szimpatikus bennük, hogy sima konnektor van rajtuk. Nekem jó 10 éves elmúlt már a powercom ups-em, egyszer volt már akksi is cserélve benne, de pont azért nem cseréltem le anno az egészet, mert nem találtam ilyen megoldást. ( enyémen is sima konnektor van )
-
őstag
A kvázi szinuszos szünetmentesek nem kedvelik elviekben az aktív pfc-s tápokat.
Valahol olvastam, már nem emlékszem sajnos hogy hol. Mondjuk ott is azt írták, hogy lehet hogy megy, lehet hogy nem. Ezt is tápja válogatja.
Na hát megtaláltam [link]
Emitt található a cikk.[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
Egy kérdés...a belviláguk, és ezzel talán összefüggésben a becsülhető élettartamuk hogyan aránylik egy régebbi APC-hez mondjuk? Pl. arra gondolok, hogy jóval kevesebb anyag van bennük, a 650-esben csak 4,25 kg, ellenben egy 650-es APC-t jobban megtöltöttek (az újabb fajta cirka 6 kiló, de ebbe 12-t sikerült belegyömöszölni). Jó tudom, nem minden a súly, mint ahogy a tápoknál az aktív vs. passzív PFC esete is mutatja, de azért kíváncsi lennék...
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Joachim21
őstag
Milyen mértékegység a VA? Sok minden nem tiszta még nekem ezekkel a szünetmentes tápokkal kapcsolatban.
Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.
-
AXisBOLD
addikt
jó teszt lett. ígéretes darabok, olcsók és a külsejük is felvállalható.
(#12) plömplöm: ez mekkora ötlet , nekem is ilyen kellene, de gondolom kis hazánkban beszerezhetetlen...
Aurea mediocritas
-
Jaffafa
aktív tag
válasz #16939776 #10 üzenetére
Nem, nem keverem, csak az UPS nekem nem arra kellene, hogy esetenként órákat tudjak gépelni, ha elemegy a villany. Arra ott a laptopom. Nekem arra kéne, hogy ha tényleg áramszünet lenne (ami nagyon ritka nálunk, max évi 1-2szer), akkor legyen idöm szépen a munkámat lementeni és lekapcsolni a gépet. Szal 10 percet húzzon ki azt jóvan. Viszont már így is elég kütyü van a ´gépem körül, ezért gondoltam, hogy nem-e látott/hallott valaki ilyen megoldásról. Van 2 felesleges 5,25"-ös helyem a gépben .
[ Szerkesztve ]
"Most már ideje lefeküdni. De előtte elolvasom a NENYI-t, hogy merjek nagyokat álmodni." by Szözö
-
törölt tag
-
Jaffafa
aktív tag
Hey skacok. Létezik olyan szünetmentes táp, ami a "gépbe beépíthetö"? Mondjuk a CD helyére. Nekem arra böven elég lenne, hogy 10 percig menjen a gép vele (amíg lekapcsolom).
"Most már ideje lefeküdni. De előtte elolvasom a NENYI-t, hogy merjek nagyokat álmodni." by Szözö
-
wwenigma
Jómunkásember
Az időmérés megkezdése előtt egyszerűen kihúztuk a faliajzatból a tápkábelt
Földelés el is ment...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
törölt tag
szüntelen lutri
-
ZCoyote
őstag
Valóban jó áruk van. Lassan nekem is be kellene neveznem egybe.
Köszi a tesztet!Ja igen: ezeknél számít az, hogy aktív vagy passzív pfc-s a pc tápja?
[ Szerkesztve ]
Romani ite domum.
-
Chaser
legenda
"Négy készülékkel indította útjára a cég az említett EP termékcsaládot: az EP 450, EP 650, EP 850 és EP 1000 a számoknak megfelelő VA kapacitással rendelkeznek. Sőt, azóta idén március végén a két nagyágyú is megékezett:..."
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
plömplöm
őstag
látom sikerült kijavítani "kvázi"-ra. szívesen.
"Az FSP-ket mindkét eszköz esetében teljesen feltöltöttük a tesztek előtt, ez a specifikációk szerint nagyjából 4-6 órát vesz igénybe, nekünk is körülbelül ennyi ideig tartott"
FSP: "4-6 hours recover to 90% capacity"
"az időtartamok nagyjából meg is felelnek a valóságnak, bár kissé felfelé kerekíthetett a gyártó.", mennyit, 10%-nyit?All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
plömplöm
őstag
"A tápok szinuszos jelet bocsátanak ki"
ennyiért?!? hát, nemtom. de nem tartom valószínűnek.
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
Angel1981
veterán
Ez a teszt pont kapóra jött, ugyanis a közeljövőben lehet, veszek egy UPS-t!
Köszönjük!
A nagyobbik modell igen szimpi![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Ukrajnai háború
- Íme az új Android Auto!
- 3D nyomtatás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Phanteks Revolt Pro 850W Gold Moduláris Tápegység
- techsolo TP-730 rev B 730w Tápegység(HIBÁS)
- NZXT C1200 Gold 1200W Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- Cooler Master Masterbox MB311L ARGB ablakos Micro ATX ház ARGB vezérlővel, 4 ventivel, AQUA Garis!
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod