- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- Hardvereket szállít a virtuális fuvaros
- VGA-t károsító ASUS deszkák: a gyártó kínai részlege komolyabban veszi a dolgot
- Helytakarékos rackmount NAS sziluettje bontakozott ki a QNAP felségvizein
- Nem túlspilázott Biostar alaplap jött Intel B860 chipsettel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiMedia lejátszók
- Micro Four Thirds
- Apple notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
MMSZoli
tag
mielőtt Valaki megkérdezi, tervezek procicserét is mellé, X2 valami
-
MMSZoli
tag
Nagyon tetszik!
Remélem kihoznak belőle egy AGP verziót is, mert annyira meg vagyok elégedve a mostani gépemmel, hogy CSAK a PCI-X miatt nem cserélem le, de a HD2600Pro helyett jó lenne egy 40nm-es finomság, halk ventivel...
Szerintem ebből az új range-böl is kihoznak legalább 1 típust is ezzel a régi foglalalttal, annyira nem fogja vissza a kártyákat, mint amennyire gondolja az emberek többsége...A remény hal meg utoljára
-
-
Bermi
aktív tag
miért olyan nehéz megérteni, hogy nem erről beszéltem?
tudom, hogy jogdíjas, sose állítottam, hogy ne lennék vele tisztában, mivel szó se volt róla. miért kevered ide?
amit felvetettem, hogy elsősorban az amúgy is drágább verziókra rakják rá.
értsd:1.sima gainwardon nincs, ami teljesen érthető
2. ennél minimum 15e-vel drágább egy golden sample, ami nem csak a hdmi miatt drágább ügye, hanem az oc és hűtő miatt. ha levenném róla a hdmi-t akkor se lenne sokkal olcsóbb, mert mégegyszer: nem elsősorban emiatt drágább.3.amit én hiányolok, hogy mondjuk egy sima gainward változatból, miért nincs hdmi-s verzió, természetesen drágábban, a jogdíj miatt, de ne legyen semmi oc, semmi extra hűtő, azaz csak a licenszel lenne drágább, ami nem 15e, hanem max pár e lenne.
első hsz-mben csak ennyit hiányoltam, mert a piacon vagy az 1-es vagy a 2-es verzió él és miért nincs 3.-as
[ Szerkesztve ]
F1.....
-
Geza26
senior tag
Hello!
Lehet beállítani külön felbontást ha van a kártyán hdmi és DVI kimenet is a VGA kimenet mellett? Régebben alaplapi integrált videokártyáknál amelyiken van két digitális kimenet (DVI+hdmi) plusz analóg kimenet (VGA) úgy lehetett felbontást külön állítani, hogy a két digitálisra együtt, a második felbontás a VGA kimenetre vonatkozott! Tehát aki DVI-vel kötötte össze a monitort, hdmi-vel az LCD TV-t csak ugyan azzal a felbontással tudta használni mind a kettőt! Ez ha a monitor 1680*1050-et, a TV 1920*1080-at vagy 1360*768-at tuzd akkor nem passzol egymással! Az újabb VGA-knál már megoldható, hogy a két digitális kimenetet külön felbontással lehessen használni?
[ Szerkesztve ]
Géza
-
04ahgy
nagyúr
Miért olyan nehéz megérteni, hogy a HDMI csatlakozó jogdíjas dolog? Miért nehéz összekombinálni azzal, hogy a gyártók alig tudnak valami hasznot tenni a kártyákra ---> a HDMI csatlakozó megléte az árat felfelé növeli.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Lewzke
őstag
Nagyon teccik
-
Majd ha 1 dollár újra 160 forint lesz és a vga nálunk is 100 dollárba fog kerülni, majd akkor lesz ez jó hír, addig nem. A 4850 is volt 29 ezer forint, amikor debütált. Most mennyi?
Geller
-
Bermi
aktív tag
válasz
Komplikato #114 üzenetére
rendben várom a gyüjtőtopikot és akkor Te is látod, hogy a vártnál is kisebb a hdmi csati. pl. gtx285-ös kártyát még nem adtak ki, amin lenne. arról ne is beszéljünk, hogy legtöbbszőr 10e -vel drágábbak, amiken van, mert az helyből valamilyen kiadás (lsd jelenlegi kártyám 4870golden sample, de a palitnál és másnál is az OC kiadásokra kerül rá).
nem láttam senkit sírni emiatt, csak leírva, hogy kevés, majd ha ilyen problémád lesz, akkor már Téged is zavarni fog.[ Szerkesztve ]
F1.....
-
Komplikato
veterán
Asus Glaciator meg mon'jon le!
Ki volt az a hülye, aki kitalálta Asusnál, hogy az jó lesz HD4870-re? Amit eddig ezzel elvittek, az egyik kártya sem élte meg a harmadik hónapját.
A Sapphire Toxic is vicces volt HD4850-ből, drágább volt, de legalább rosszabb a referencia hűtésnél ... ezek a Zalman hűtők jók volt GF6600-ra, de nem ezekre a szörnyekre. Mondjuk erre az RV740-re talán még elégséges."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
Nem értem a hűtőről szóló pozitív vagy negatív észrevételekt, egyértelműen ez egy sajtónak kiadott próbadarab, rátették az első kezük ügyébe eső hűtést.
OFF:
Nem értem azt az állandóan felbukkanó sirámot, hogy "nincs natív HDMI-s kártya". hogy a görcsbe ne lenne? Az oké, hogy kisebb a választék, de kb. X1600-tól felfelé szinte mindenféle ATI cuccból volt natív HDMI-s, meg ha jól tévedek GeForce 7 szériától fölfelé NVidiánál is. Más kérdés, hogy az újabb kártyákon a HDMI a TV-Out helyett kerül fel. Mostanában volt a kezemben HD3450, és HD4670 is natív HDMI-vel, és akkor ez még csak két Asus kártya, többi gyártót nem is néztem.
Ha lesz rá időm és energiám, csinálok egy gyűjtőtopikot az ilyen kártyáknak, gyártó és típúsmegjelölésekkel ..."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Bermi
aktív tag
orion lcd pt 32S
hogy on is legyen: gondolom nem csak ebben a formában fog megjelenni. nem szeretem ezt az egyre gyakrabban megjelenő (mai HIS hír vagy asus glaciátor, sapphire toxic stb.) egy fet hűtés és egy csendes venti, kivűl meg egy slot.
ha már úgyis két slotos a venti miatt, miért nem csinálják meg ezeket is elfedve egy 3870/4870 szerűséggel?legalábbis nekem nem teszik, mindig "félek" megfogni ezeket a kártyákat, nagyerővel húzom az alaplapból, mi marad a kezemben
[ Szerkesztve ]
F1.....
-
Látom, bármi történik, mindig előkerül az nV vs ATI vita. A driver ilyen-olyan, a kártya szintén... de minek kell ez?
felesleges flame, jön majd valamikor egy kártya, amiről hírt adtak. Hogy jön ehhez az ATI driver? De ha már valaki flame-el is, hogy legyen több hsz-e, lgalább ne sületlenségekkel jöjjön elő vagy általánosításokkal... sok statisztikus.
Azért lehet a driver hibáiról olvasni postokat, mert azzal elég értelmetlen lenne megtölteni oldalakat, hogy "nekem megy", "nekem is", ergo ebből általánosítani nem nagyon lehet, ezt végre felejtsétek már el.
Nekem se volt eddig eget verő gondom az ATI driverekkel, telepíthetőek, használhatóak legalább annyira, mint az nV meghajtói.[ Szerkesztve ]
-
csucsbicep
nagyúr
plusz nv-nál a mérnökök meg fogják a fejüket
[ Szerkesztve ]
-
_Toka_
senior tag
Egyébként egészen konkrétan azt feltételezem, hogy amolyan tanulmánynak szánták ezt a szériát, mielőtt valami komolyabbal hozakodnak elő 40nm-en. Szerintem azzal kalkuláltak előzetes árak említésekor, hogy milyen lesz a kihozatal ezen a csíkszélességen...
Ja, hogy ez ilyen jól sikerül? Hát ez van, ha egy ekkora szilíciumlapkára rápöttyintenek egy ilyen dolgot, és működik...
Hisz a fejlesztés már adott volt, a teljesítmény alapvetően a technológia miatt lesz olyan, amilyen... -
_Toka_
senior tag
válasz
csucsbicep #108 üzenetére
És még van egy csomó dolog, amit nem érdemes lecserélni rá...
Megjegyzem, el nem tudom képzelni, hogy azt a réteget célozták volna meg a termékkel, aki ma boldog tulajdonosa egy 4830-nak...[ Szerkesztve ]
-
csucsbicep
nagyúr
hát sztem egy tuningos 4830-at nem édremes lecserélni erre a karira, és még nem is tudunk sokat róla...
-
schwartz
addikt
NV rettenetet, ami mellett nem lehet megmaradni, úgy süvít, de legalább van teljesítmény vaze, meg pénzem is rá. Nem egy ilyen idiótával találkoztam már.
Igazából nem az általános érdeklődés és intelligenciára akartam visszavezetni a márkaválasztást, de mégis leszűrhető valami belőle. :]Angyali...
[ Szerkesztve ]
If he dies, he dies.
-
ZorPrime
csendes tag
Bocsi, gyerekek, nem állt szándékomban a jó öreg Ati - nV ellentétet előkapni. Peace.
És most kedves emberek, megszabadítalak Titeket legnagyobb gondotoktól.....az élettől! (Joker) / Dobolni isteni dolog!/ PAISTE POWA!
-
LonGleY
veterán
A gyári hűtök szarok, ez tény. Még a normálisabbakat is érdemes egyből levenni és rendes, nem szanaszét keményedett és töredezett hővezetővel visszarakni. De ez nem az ATI-tól vagy NV-től függ, hanem a gyártóktól, akik esetleg mindkét márkát nyomatják. Ez nyilvánvaló, így a hozzászólásod értelmét vesztette.
Az, hogy az ati kártyáknál többet olvastál a problémáról, valószínűleg azért van, mert jogosan többet foglalkoznak ezekkel manapság az emberek. Az olyanokat nem érdeklik ezek a finomságok, hogy mekkora hangja van egy kártyának, akik HAF házba beleraknak egy kétkártyás NV rettenetet, ami mellett nem lehet megmaradni, úgy süvít, de legalább van teljesítmény vaze, meg pénzem is rá. Nem egy ilyen idiótával találkoztam már.
Igazából nem az általános érdeklődés és intelligenciára akartam visszavezetni a márkaválasztást, de mégis leszűrhető valami belőle. :]
[ Szerkesztve ]
-
TomBoy1986
veterán
Már most nem azért, de 1-1 kártyához van minimum 5 driver (van amihez akad 10 fölötti számú is). Nehogy már ebből a választékból ne lehessen találni olyat, amelyik normális...
A másik meg, hogy nem feltétlen a driver hibája, ha van is hiba, hanem pl. patcheletlen játék...
Pl. GRID 1.0 + Vista + Force Feedback Logitech kormánynál nem működik => Logitech a rossz vagy a drivere? Nem => patch és megoldva.
Driverekkel eddig nekem sem volt gondom, most a 9.2-vel van egy kis nyűgöm, de fogom és kihagyom, mivel nagyot nem veszítek, úgyis jön a következő, az előzővel meg ugyanúgy jól megy minden, szóval felejtsd már el ezt az általánosítást, miszerint az ATI driverei rosszak.
he7edik:
Egy 3870-nek pl. kegyetlenül be tud fűteni 1280*1024-ben is 4xAA mellett. Szóval nyugodtan lehet vele tesztelni.[ Szerkesztve ]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
cizoe
őstag
Nagyon jó vga!
he7edik.: Source motor, miért ne lehetne? Inkább mint a Lost Coasttal amivel mindig szoktak Sourceot.
[ Szerkesztve ]
-
he7edik.
addikt
L4D-el tesztelni egy VGA-t?
Égő szöveg a flém vázon
-
_Toka_
senior tag
Tudod, ha valaki kb. végletekig húzza minden cuccát, kiélez mindent, az könnyen járhat úgy, hogy az a játék, amelyik az előző driverrel még hibátlanul ment, a driver-csere hatására elkezd hibázni. Csak, mert egy-két algoritmust optimalizáltak, ezáltal bizonyos esetekben optimálisabban kihasználják a vas bármely paraméterét, ami ebben az esetben már nem biztos, hogy helyesen működik. Hibázhatnak a játékok alatt...
Következtetés: sz@r a driver...
Holott egyrészt a drivert nyilván nem feltétlenül végletekig húzott konfigokon tesztelik, másrészt elgondolkoztató, hogy nV oldalon miért nem hasal el ilyen hamar a hasonlóan húzott konfig. Nem lehet, hogy azok a kártyák nincsenek határ közelében járatva? Nem lehet, hogy a drivereik közel se hozzák ki belőlük a maximumot?Szerintem legalább olyan logikus gondolatmenet ez, mint az a rövid, miszerint sz@r a driver ... és nemmellesleg egészen más megvilágításba helyezné a konkurens termékeket.
De mindegy is... Ha vannak -, mert lehetnek és mert igenis vannak - olyanok, akiknél nincs semmi gond, akkor elgondolkoztató, hogy mennyire is hulladék a driver, vagy a hűtés, vagy egyáltalán bármely gyártó...
-
Vitus
őstag
Tetszik!
Majd elviszem egy körre!
Jobb ma egy túzok, mint holnap!
-
laci666
senior tag
Jó jó biztos vannak meg lesznek is kisebb hibák,de már elégé idegesít újra és újra olvasni mert mindig valaki beirja,hogy milyen szar az Nvidia isten.
Én nem szidóm az Nvidiat mert volt 6800GT,7600GT és nem volt semmi gond velük,de ugyanígy nem volt gond 1900XT,2900Pro,4850 kariknál se.
Pl még 2900Prom-nál volt hogy Crysis alatt szemetelt a kártya, de az én hibámból mert túl volt húzva vissza vettem agy kicsit és nem volt semmi gond,többi game alatt rendesen ment de ott hibázott.Hogy a témába is írjak valamit elég szimpi ez új jövevény.
Letisztult egyszerű forma,de ebben rejlik a szépsége is, sallangmentes nincs semmi oda nem ilő bár én a ramokra tennék egy kis bordát biztos ami biztos
Ha olyan 40-50W lenne a fogyasztás 4850 körüli teljesítményhez az lenne az igazán nagy dobás.Ja de most látom van rajta külön táp csati akkor valszeg többet fog.(#94) Bluegene
Egyszer majd csak abba hagyják,bár kétlem mert mindig lesznek emberkék akik a hangyából is elefántot csinálnak.Mert ha véletlenül valami gondja van a gammel akkor már azt hiszi,hogy az összes Atisnak szar pedig lehet,hogy csak az ö készülékébe van a hiba[ Szerkesztve ]
ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth
-
mephi666
nagyúr
pár fórumon a júzerek sírásából szűrtem le...
"ezzel-azzal a driverrel itt-ott villognak a textúrák... valami hotfix után elmaradt a beígért javulás és még rosszabb lett a farcry2/gta4/stb..." lehet, hogy csak hülyék voltak, de fene tudja...
jó régen, amikor még gef2-m volt, haverom akkor szívott még nagyokat az atijával... el is adta inkább... abban az időben úgy várták az atisok a drivereket, mint a megváltót... azóta sokat javultak ilyen fronton, de szoktam azért sírást is hallani rendesen...
ui: amúgy azon a gépen, ami az aláírásodban van, illik is jól menni a játékoknak
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Bluegene
addikt
dettó, sajnos az emberek fejéből nehéz kitörölni amit már egyszer megtanultak
lehet 3 éve így volt, most már nem így van, mellesleg ugyanannyi hiba(megjegyzem apróságok, amit nehéz észrevenni) előfordul az új GT200-as kártyáknál is, érdekes módon azt senki se veri nagydobra
Például volt egy olyan h crysis-ba pöttyös volt a képernyő az atinál, ebből mindenki azt mondta h de ócska, játszhatatlan, meg is jelent nvidia szponzolálásában ugye több screenshot
azt elfelejtették hozzátenni, h csak vista64 DX10 módban, első pályán, néhány tizedmásodpercre, néhány apró pixel(amit normális ember észre sem venne, gondolom screenshotolt és úgy jöttek rá), csak a mitommén 8.4-es catalysttel és a 38xx-es kártyákkal
mindenki csak arra emlékszik h pöttyös volt lol
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
Hedgehanter
őstag
Lassan mar fillerekert lehet venni hasznalhato kartyat.. Hajra fejlodes...
-
laci666
senior tag
Már egy kicsit unalmas ez a szöveg,hogy az ATI nem tud drivert írni
Nekem eddig nem volt gond vele pedig általában 7-8 game fent van a gépen.
De lehet én csinálok valamit rosszul,hogy tökéletesen menek a játékok.ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth
-
Bluegene
addikt
szerintem gyárilag passzívat venni felesleges(drágább), ugyanannyi ha veszel egy simát és ráraksz egy S1-et nem és az tuti(bár 4850eseknél páran ráfáztak, de szerintem a kisebb kártyáknál nem lehet gond)
#63 Zorprime: megnyugtatlak én ref hűtős sapphire-t használok, halk(igaz melegszik és? erre van tervezve), 700/1100-ig húztam, de sztem tovább is bírja csak én a catalyst-et használtam, ott ez a max), és soha nem találkoztam drivergonddal, illetve játékokban volt 1-2, de lehet te észre sem vennéd ha nem olvasol utána(ennyi Nvidiánál is van olvastam a GT200 topicot)
hidd el azért panaszkodnak az emberek, mert túl van ez hype-olva, ahogy amikor volt a 2002-es választás akkor a jóbarátok is egymásnak estek, ha emlékszel akkor meg az volt hype-olva
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
Zeratul
addikt
válasz
TomBoy1986 #86 üzenetére
Jól beszélsz! A 4830-t szinte kötelező tuningolni.
A 770LE-740 váltáskor gyakorlatilag az játszódik le mint amikor a 2xxx sorozat optimalizálták alacsonyabb csíkszélességre és megszületett 3xxx. -
igazából a +10% és a +nagyon sok% között bármi lehet - én már kezdtem belenyugodni, hogy csak egy szimpla overclock lesz, de ettől az rv740-től újfent elbizonytalanodtam...
ollie: aki a jelenlegi 30e-es áron vette a 4830-at, az nemhogy rosszul nem járt, de kifejezetten jó vásárt csinált szvsz. csak akkor jár rosszul relatíve, ha hiretelen visszajön a 160FT-os USD - ennek meg ismert a valószínűsége...
"Piroska és Berci, a farkas / Századunk hősei most."
-
TomBoy1986
veterán
Geza26 megmondta
Májusig kellene várni egy ilyen teljesítményű kártyára. Az akárhogy is számolom még 3 hónap... A tulajok meg egy jó ideje használják már.
A különbség pedig csak a GPU órajelből származik, de az itteni tulajok legjava magasabb órajelen járatja a 4830-át.
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
OMG, jobb mint a 4830!
Vajon hány 4830 tulaj veri most a fejét a falba?
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
gyiku
nagyúr
ipon: ... eddig hivatalosan még be nem jelentett Radeon HD 4750-es modell.
en ugy olvastam guru cikkben, hogy ok kereszteltek el a nevtelen kolkot 4750-re.[ Szerkesztve ]
hüllő
-
rocket
nagyúr
Meg hany variaciot talalnak ki az RV790 kapcsan?
Nincs szukseguk ilyen merteku elony megszerzesere, ezzel csak az RV870 alatt vagnak a fat, szerintem a tobbseg tovabbra is tul sokat var az RV790-tol."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
.LuckyStar.
csendes tag
Húú!!!
Csak most néztem a teszteket róla, hát nem semmi, hogy kicsivel is de megelőzi a 4830-ast.
Na azt hiszem bevállalok egyet ha majd lehet kapni és tényleg olcsó lesz. -
_Toka_
senior tag
Peeeersze...
Neked külön drivert írnak, ahol pluszban szerkesztéskor még bekattintják a "stabil" checkbox-ot, ami a hagyományos Catalyst készítésekor szürke.Viccet félretéve ... félelmetes, hogy sokan mikből vonnak le messzemenő következtetéseket. Aztán, ha valaki csak úgy odatéved, csak a frázisokkal találkozik oldalról-oldalra, és terjed a pletyka...
-
aha, az jól hangzik - viszont a 32 ROP mellé már csak nem szúrják ki a szemünket 960 ALU-val
rocket, #70: a 8 ROP és dupla z-fill variációnak a tesztek is ellentmondanak valamelyest - túl konzisztensen a 4830 felett van a kártya, ráadásul AA-sak a tesztek, ahol a ROP-ok más tulajdonságai is bejátszanak.
"Piroska és Berci, a farkas / Századunk hősei most."
-
rocket
nagyúr
Ha valoban olyan soka jon a G92 levaltasa akkor lesz par nehez honapja az NV-nek ebben a szegmensben is, annak ellenere az RV740 se kopogtat meg az ajton, igyis lehet 2-3 honap elonye ami soknak szamit, addig ~270mm²-es GPU-val kell versenyezni a ~110mm²-es GPU-val szemben, hozza veszem, hogy az elejen biztos nem lesz tul jo a kihozatali aranya az RV740-nek, meg akkor is azt mondom mar a kezdetnel az AMD-nel lesz az elony, ugyhogy az NV-nel most minden perc szamit, minnel elobb megkell jelentetni a GTS240-et, hany szerezzen egy kis hirnevet maganak amig kijonnek az RV740-re epulo termekek.
Egyebkent valami nem stimmel az egyenletben amit GURU3D tesztje sugal, nem teljesitmenyben, az teljesen hiheto, hanem a majd megvalosulo SKU-k kapcsan nem all ossze a kep
Azt gondolom tovabbra is, hogy a RV740PRO verzio GDDR3 memoriaval fog jonni, es igy inkabb a HD4670 utodja lesz, mint a HD4830 utodja, es nem tartom kizartnak, hogy hasonlo GPU orajel mellett (esetleg +15-20mhz) jon az RV740XT de GDDR5 memoriaval, amivel levaltja a HD4830-at.
Persze emlekszem a pletykara a 800mhz-es ES-rol, de lehet az valami vizhuteses verzio volt amivel a hataron "autozva" a variacios lehetosegeket probalgattak.
Nagy tortenelmi tett lenne a GPU-k vilagaban ha 4 SKU-t letudnanak valtani egy GPU-val, HD4650->RV740LE, HD4670->RV740PRO, RV740XT->HD4830, RV740XTX->HD4850, de szerintem 650mhz kornyeken megfognak allni a referencia RV740 retail kartyak, de igyis nagyon jo helyzetben lehetnek(lagalabbis amig az NV nem villant valamit 40nm-en az RV740 ellen).
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Puma K
nagyúr
Fincsi kártya lesz. Szívesen olvasom majd a PH! tesztet róla
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én sem a négy blokk-ot vártam. De ha már itt tartunk. Akkor érdemes nézni, hogy a HUD és a ROP blokk adatbusza 32 bit-es. Mi van ha ezt átmentik az RV790-be. Ezzel 32 ROP lenne benne. Bár szerintem ez így önmagában túl sok tranyó, de a CF sideport helyére befér.
_Toka_: te vagy a mázlista ... köztudott, hogy a Radeon driverek szarok.
Bár nekem sem volt soha semmi problémám, de világos, hogy csak azért van, mert van itthon egy négylevelű lóherém.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Bermi
aktív tag
pl. azért mert dvi-hdmi átalakítóval az én lcd-m nem jeleníti meg a képet, míg nativ hdmi-vel vígan futkározik. kibeszélve a fórumokon nem vagyok egyedül.
problémás mindig keresnem nativos hdmi-s vgat-tezt leszámítva tetszik ez a kártya, csak soká jön
[ Szerkesztve ]
F1.....
-
rocket
nagyúr
Szerintem meg a GURU3D se tudja mi az igazsag, csak a teljesitmeny miatt irtak 16ROP-ot (ezert volt kavar, amikor a tablazat alatt meg 8ROP-rol irtak), szerintem nagyobb az esely, es "olcsobban" kivitelezheto lenne ha duplaznak a Z-fillrate-t, mint hogy megduplazzak a ROP-ok szamat.
Ez a variacio nemileg ellentmond ABU egyik regebbi hozzaszolasanak, amiben egy 192bit/12ROP szimulaciorol irt. (azert csak nemileg, mert lehet szimulaltak dupla Z-fillrate mellett mire lenne kepes 192bit, es a 12ROP)
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
_Toka_
senior tag
X800 után nV kártyáim voltak, aztán a 9600GT-met cseréltem ref. HD4850-re nyár közepén. Olvasom mindazt, amire utaltál ATi oldalról - mert ma tulképp ott vagyok otthon -, de én valamit rosszul csinálhatok, mert az nV driver alapos lepucolása után feltoltam a Catalyst-et, azóta se a driverekkel, se a gyári hűtés hangjával/hatékonyságával nincs bajom. Pont, mint korábban az nV kártyákkal.
Hidd el, van ott user-error bőven ... vagy csak én lennék ilyen szerencsés
-
mephi666
nagyúr
ezért vettem anno 9600gt-t... mert 9800gt-re, 4850/70-re nem volt pénzem, 4830 meg nem volt még akkor, a 4670-nél meg azért erősebb a kártya... a 3850-ről meg nem hallottam igazán jókat (meg általánosságban a 3...-es atikról...) nem is bántam meg, hogy nv kártyát vettem, mert driverrel nem szívtam egyáltalán... bétákkal is tökéletesen mentek a játékok (1szer szívtam összvissz, saját hülyeség miatt), 1-2 optimalizálatlan brutál játék fogja meg a kártyát... egyébként tökéletesen megy 1280ban fullon majdnem minden... az nvidia drivert írni tud, az ati meg kártyát készíteni
"no offense az Ati-fanok felé!"
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Móci
addikt
Jónak ígérkezik, de sajna sok idő lesz, mire kiderül, mennyire is jó a cucc.
Addig várunk. Én nagyon kíváncsi vagyok rá, az fix."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
TomBoy1986
veterán
Ez semmivel sem olcsóbb. Annyi a különbség, hogy a két bejelentés között idő telik el, így kb. a természetes amortizációval lesz korrigálva az ára. Itthon ugyanúgy 30K körül lesz kapható, mint jó ideje a 4830...
Nekem sem szimpatikus annyira az NV átnevezgetése, de azért belátható, hogy némi értelme van a vásárlók szemszögéből is, mert az egységes jelöléssel legalább a cégen belüli kártyák teljesítménye könnyedén összehasonlítható (tudható, hogy melyik a gyorsabb a gyártó szerint).
-
ZorPrime
csendes tag
Félreértés ne essék, teszek a hype-ra meg a marketingmaszlagra. Csak az a bibi, hogy még az itteni fórumokon is tengernyi hozzászólásban olvasok driverrel kapcsolatos panaszokról, meg a hangosság/nem kielégítő gyári hűtés miatt esedékes venticserékről.
Valahogy az nV kapcsán ezek sokkal ritkábban szoktak felmerülni. Ha ezek a gondok nem lennének, simán Atit vennék, mert egyébként ár/érték arányban, fejlesztések terén mostanság igencsak aláznak(a számomra számbajöhető kategóriában) - viszont nem "hegesztgetni" akarok, hanem gondok nélkül használni a gépet. Ezért - még ha a tesztek szerint kicsit gyengébb is mondjuk egy 9800 GT egy 4830-nál, no meg gusztustalan az a marketingbűvészkedés, amit az nV bemutat - inkább még a zöldeknél maradok.
Bocsi a hosszú offért - no offense az Ati-fanok felé!
[ Szerkesztve ]
És most kedves emberek, megszabadítalak Titeket legnagyobb gondotoktól.....az élettől! (Joker) / Dobolni isteni dolog!/ PAISTE POWA!
-
Aprósólyom
addikt
Pont most tervezem videókártya vételét. Eddig természetesen 4670 lett volna. De ha picivel többért kijön ez az rv740 akkor addig veszek valami ragyit használtan, hogy kevesebbet bukjak addig...
Nagyon jól hangzik eddig, és biztosan húzni is lehet majd kicsit a procit biztos. Viszont hogyan lesz olcsó GDDR5-el?
Jevons paradox
-
mephi666
nagyúr
mert most elég szépen beállt 25-30közé az árfolyamok miatt... szerintem reális lenne, ha 20 alá menne... és akkor aztán lesznek korrekt kártyák abban az ársávban
vagy úgy vannak vele, hogy átnevezik még 3szor, hogy el tudják adni drágáé'?aki picit is ért hozzá, úgy sem venné meg, hanem inkább konkurenciától vesz hasonló tudásút olcsóbban vagy jobbat
atinak olcsó pénzért ott van a 4670/3850/4830 és ez az új kártya is oda készül... nem rossz... nvidiánál nem sok versenyző van a környéken egyenlőre :S
[ Szerkesztve ]
-
misx
senior tag
Ez a 3870 ref.nyákja lenne? Mert még ott van fehérrel megrajzolja a kétslotos hűtő körvonala.
-
waterman_
aktív tag
vajon mennyit fog fogyasztani idle módban?
nem tud valaki valami progit, vagy esetleg az amd drivere is képes olyanra mint az nv, hogy az ablakot egy csíkká fel tudja görgetni? az nview desktop managerben user interface-nél lehet beállítani, az a neve hogy collapse to title bar. olyan mint linuxban, csak az ablak címsora marad meg. per pill ez tart csak vissza az amd ati kártyáktól, nagyon szeretem azt a funkciót...egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe..
-
^Clown
addikt
Bárcsak a prociknál is ilyen rózsás lenne a helyzet, mint a videókártyáknál
-
as_Rock
őstag
Ha a 4670 fogyasztási szintjét hozná...
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
Hamar áttértek 40nm.Most jól megy az Amd-nek és úgy tűnik,hogy egy kis ideig biztosan így marad.
Nvidia mikor fog átállni? -
pip
aktív tag
az a bajom vele hogy keves ceg kinalataban letezik, es ritkan jonnek ki ilyen verziokkal. Nagyjabol 2 eve, 8600GT-k ota nincs erdemi mozgas ezen a teren, pedig kozben technologiavaltas is volt... A Sapphire passziv 4670-e is csak egy honapja jott ki. A nagyobb kartyak passziv hutese pedig siralmas, persze nekem semmi nem tetszik ami legalabb 2 slot helyet elfoglalja. No de hatha a 40 nm hoz valami ujat majd.
-
tzsolesz
nagyúr
Szép lesz.
Nálam, ha váltás lesz, akkor csak ez jöhet szóba. Nem igazán fogja vissza a 128bit.
-
DESSLOCH
csendes tag
sokára ér még ez ide..
FULL AMD
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
antikomcsi #40 üzenetére
Az átnevezéssel kapcsolatos felháborodás abból ered, hogy a GTS 250 egy az egyben ugyanaz, mint a 9800 GTX+. Ha 40 nm-es G92 kapna helyet rajta, akkor lenne értelme az új névnek, de így ... Hát ne az igazi.
AZ RV740 egy új fejlesztésű chip, ami átveszi a HD 4830-ba való nagy RV770-ek helyét. Ugyanazt a teljesítményt kínálva olcsóbban. Ezért tetszik az embereknek.Az is tetszet volna az embereknek, ha az NV azt jelenti be, hogy a GTS 250 olcsóbb lesz, de nem így van, mert ugyanannyiba fog kerülni. Persze egyszerű a képlet. A változás azért kell, mert ha kimondod a GeForce 9 nevét, akkor a legtöbb ember legyint, meg érdektelenséget mutat, de ha kimondod a HD 4000-et, akkor a többség spontánorgazmust él át. Az NV úgy gondolja, hogy az új név segít. Neki sem öröm nézni a csökkenő eladásokat, nem viccből jelezték a TSMC-nek, hogy a második negyedévtől, csak feleannyi chipet kell legyártani, mint eddig.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
kariad
senior tag
Hol van még a nyár!!
-
SzlobiG
félisten
Várjuk a nagy tesókat is 40nanón.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
antikomcsi
veterán
Kérdezdd meg abut, hogy tulajdonképpen, mi is az rv740. Nekem nincs gondom ezekkel a lépésekkel, mert ésszerű üzletpolitika, de a tény az akkor is az, ha a konkurencia tenné, máris jönnének az ez meg minek megint, hisz ott van az xy kártya, inkább fejlesztenének valami gyorsabbat, hozzászólások.
Hála az égnek, hogy én nem élem magam annyira bele, és felhasználás jellege szerint veszek a gépekhez vga kártyát. Bár a statisztika azt mutatja, mostanában több ati vga-s gépet raktam össze. 75/25% az ati javára. Azaz 3/1db.
Félreértés ne essék, mert jól használható kis kari lesz ami az rv740 köré épűl, de durván fogalmazva annyi történik, hogy alacsonyabb csíkszélességen gyártunk "butított" gpu-kat. Mint mondtam durva fogalmazás, kéretik nem belekötni. Kivéve abut, neki szabad.
Eredménye megfelelő teljesítmény költséghatékonyan. Én is így csinálnám, ha vga gyáram lenne!
Egyébként sokaknak igaza van a 100 dolcsi az gyakorlatilag 100 Euro + lehúzóvám.
Ha nem tetszik el lehet menni ebből az országból, nem kötelező Magyarországon maradni.
-
bteebi
veterán
Nagyon jó kis kártya lesz ez, kiváló ár/érték aránnyal
. De sajnos még sokat kell rá várni
. Szerintem tök jó (szép) a ventilapátok hullámos/íves kialakítása
.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
pip
aktív tag
...Alighanem ő lesz a GF 7600GS-em utóda...
ez nalam is fennalhat, ha a 40 nm vegre valami passziv megoldasnak is helyet ad. Mar olyan unalmas kezd lenni ez a teljesitmenyhajhaszas, jo ideje senki nem gyart mar hangtalan, normalis meretu, jol hasznalhato (alkalomadtan jatekra is hasznalhato), szeretheto videokartyat
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Sajna a legújabb infók szerint azt is csak a felsőkategóriába, mert a G300-on kívül nem lesz más DX11. A 2010-ben érkező gyengébb rendszerek (GT-GTS-300 vonal) a mostani lapkák 40 nm-es változatai lesznek, tehát marad a DX10.
-
P00By
nagyúr
Csak így tovább
-
tome.jr
addikt
Ez best buy-nak ígérkezik. GDDR5 + DX10.1 mindez 30 ezer körüli áron. Szerintem slágertermék lesz. Az átnevezett nvidia kártyák nem nagyon jelentenek majd konkurenciát az új ATI kártyákkal szemben.
mephi666: Nvidia nem csinál DX10.1-es VGA-t csak DX11-est.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Depression #29 üzenetére
Ők is jönnek a 40 nm-rel. Bár először a kis kariknál lesznek bevetve, de alig 1-2 hónap a lemaradásuk a G92 magméretének a csökkentésével. A TSMC tutira megoldja a problémákat szóval. Lehet az NV-nél is találni -30%-ot. Bár az tuti, hogy a közvetlen AMD karikon megint sokkal több haszon lesz, de legalább nem gyártanak sokáig masszívan mínuszban a zöldek.
-
_Toka_
senior tag
válasz
TomBoy1986 #21 üzenetére
Ez egészen természetes. Nyilván nem is erre találták ki, sokkal inkább arra, hogy aki ma a 4830-at jó alternatívának tartaná az aktuális kártyacseréje esetén, az a továbbiakban már ne tartsa annak, hanem inkább már erre cseréljen...
-
gyiku
nagyúr
-
antikomcsi
veterán
Annyira mókás a sok megszálott, aki elkötelezte magár egyik márkánál, és amikor az Ő kedvence csinál valamit, az zseniális fejlesztés, míg ha a konkurencia hasonló dolgot tesz, akkor megy a fújolás.
-
Depression
veterán
-
Oliverda
félisten
válasz
Satan_Claus #22 üzenetére
Egyik előnye hogy kevesebbet fogyaszt. A hűtés pedig csak órajel kérdése.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Gyanítom, hogy csak HD 4770 lesz májusban. Az órajelek persze kérdésesek. De ez a teljesítmény elég jó, már így is eléggé közel van a HD 4850-hez. Ezt kell startoltatni a 9600 GT árához közel. A HD 4600 gyártását pedig befejezni és levinni az árat, hogy ürüljön a raktár. Ezután jöhetnek az RV740-re épülő vágott verziók ... 480 sp, gddr3 stb. Nyilván át kellene állni az RV730-ról, mert nyár közepére már érezhetően olcsóbban lehet HD 4770-et gyártani, mint 4670-et. És a teljesítményt nézve ez nem ideális. A HD 4830 nyilván tipli lesz, az árbeli pozícióját átveszi a HD 4850.Középen pedig a HD 4900 már elég előnyt szerezhet az RV740-hez képest, hogy jól alakuljanak azok az eladások is. Gyakorlatilag az AMD csak átrendezi a palettáját az új modellekkel, hogy minden karijának az ára egy kategóriát csökkenjen, emellett a haszon legyen még nagyobb. Persze utóbbi számunkra lényegtelen.
Szvsz ... az X2 karik le sem lesznek cserélve. A maradék RV770 elmegy oda és kész is. Ez kb. azt jelenti, hogy a jelenlegi teljesítményszintek a nyár elejétől 30%-al olcsóbban lesznek árulva. Gondolom az NV is követi, bár necces a dolog, mert 30% mínusz esetén minden terméke az előállítási költség közelébe kerül. Na most ezt az NV-nek le kell nyelni, mert a gyártók annyira meggyengültek, hogy nem tudnak a jelenlegi ... eleve gyenge haszonkulcsnál kevesebbet alkalmazni. Illetve tudnak csak tönkre fognak menni.Nagyon kő a 40 nm-es G92. Valszeg nyár vége felé, már sínen lesz, szóval három hónapot vegetál majd az NV. A G200 40 nm-en hozható lesz év végére ... Persze az RV870 is, ami azért gáz. A G300-nál soknak tűnik a 3 milliárd tranyó, de remélhetőleg befut még idén.
[ Szerkesztve ]
-
Depression
veterán
A cikkben még olyan jól hangzik a 100 Dollár. Kár, hogy semmi köze az ittenihez. Ez is 30k felett lesz, pont ahogyan a 4850 kezdte a pályafutását. Annak felcsúszott az ára, és odalépett a 4830. Most meg annak a helyére jön ez.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
nguru
tag
Valahogy mostanában, (nekem legalábbis) egyértelmű az ATI/AMD dominancia a VGA piacon,
A titok nyitja: Csinálj jó cuccot, add jóval olcsóbban a konkurenciánál. Tényleg...ki vesz ma NVidiát????
[ Szerkesztve ]
-
kecsetif
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #21 üzenetére
Alapból is egész jó karesz, a tuningpotenciálra nagyon kiváncsi leszek...
Ha megindul a szekér... -
Gaboman
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #21 üzenetére
Azt nem lehet tudni hogy ez mennyire bírja majd a tuningot,a DDR5-ös memók gondolom nagyon jól húzhatók lesznek,a mag meg .........
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Satan_Claus
őstag
A GDDR5-öt nem kéne kicsit jobban hűteni?
Védd az állatokat! Egyél embert.
-
TomBoy1986
veterán
Érdekes kártya. Mindenesetre egy tuningos 4830-at erre cserélni egyértelműen felesleges. S mivel másmilyen 4830 nincs is, ezért természetesen a csere erre nem hordoz magában elég pozitívumot.
Kisebb kártyákról, ha ez is hasonlóan túlhajtható, akkor inkább ezt éri meg természetesen vásárolni.
Majd... ha egyszer kijön...
-
Tom5
addikt
fúúúúúúú, gratulálok az ATI/AMD-nek. Nagyon szimpatikus a termékfelhozatal. Csak így tovább!
[ Szerkesztve ]
-
-
gfefe
őstag
Engem meg az érdekelne leginkább, hogy a nm-ek folyamatos csökkenése ugyebár hoz + órajeleket.... akkor ez vmi bitang tuning lehet... (vagy legalább is remélem)
DOWNLOAD ██████████████ 105%
-
Ricco_hun
senior tag
Az a hűtés nekem nagyon tetszik (piros ventilapátok). Remélem a ref. kártyáig ezen nem változtatnak. Esetleg még a végleges változat ramjaira meg a vrm-re tehetnének piros süniket. Sok még a kérdőjel. Például a GDDR5-ös chip-ek órajele nagyon érdekelne.
[ Szerkesztve ]
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
Ste
addikt
A nyák is lehetne rövidebb, de tetszik, hogy végre nem a zero therm féle venti lapátok figyelnek a hűtőn (hanem rendes vf-900)
A Vrm-re itt sem kell hűtés? Igaz a Club3d sem melegszikmod: most látom csak, a venti miért 2 vezetékes?
[ Szerkesztve ]
-
^Clown
addikt
Ave ATi
Finom kis kártya ez!
-
ZorPrime
csendes tag
Na, ez nem semmi. Nagyon szívatják az nVidiát. Tetszik az ösvény, amin Atiék járnak...
Ugyanakkor majd ha az Atinál megtanulnak rendes drivereket írni, és nem lesz muszáj a hűtést berhelni, simán befizetek egy Radeonra. Addig viszont csakis nVidia!
-
mephi666
nagyúr
meg nem is csak az, hogy mennyi... hanem, hogy mikor?
az a 100dollár a mostani árfolyamon kicsit sok... főleg, ha azt nézzük, hogy pár hónap múlva már a 9600gt is sokkal olcsóbb lesz... (mellesleg a 4670-nel együtt már az alsókategóriába sorolják egy ideje) az lesz pojén, ha jönnek az izmos kártyák 40nm-en... meg a komolyabb gyártási technológiával készülő dx10.1-es alsókategóriás gtx300-ak
-
wwenigma
Jómunkásember
-
gfefe
őstag
Az AMD szépen csendben olyan pofonokat ad az nVidiának, hogy csak öröm nézni
Azért ha a másodperc meg is egyezett én voltam a gyorsabb
[ Szerkesztve ]
DOWNLOAD ██████████████ 105%
-
zed1983
őstag
100 dollár-ból picit erősebbet mint a 4830, az nem rossz!
Csak hogy itthon mennyi leszYouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
Fáraó
őstag
Szépen kitesz mostanában magáért az ATI(AMD), jó kis karesz és 100$ alatt!?
Várjuk a Palit Breki Edition-t!
VIGYORRRGAZMUS.....
-
Sanyi.mTs
addikt
miért hagyják le állandóan a nativ hdmi csatlakozót?
-
.mf
veterán
Köszönöm Abu, végre valaki, aki használ egy kis logikát és nem egyből azt a józan paraszti észnek is ellentmondó feltételezést szajkózza, hogy ez a 4750. Tegnap már két fórumot vitatkoztam végig ezért, hiszen mióta mondják, hogy csak a 4770 kap GDDR5-öt, erre a teszt szerzője csak úgy odaírta, hogy "há' nem tudjuk mi ez, de biztos ez a 4750..."
Sz: ja és amúgy jó kis kártya lesz ez
[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Vassili
tag
Aszittem, hogy holnap mehetek venni...Május második negyedév?? addig sok víz lefolyik még a tiszán vazz...
Új hozzászólás Aktív témák
ph Teszt készült az RV740 kódnevű grafikus processzor köré épülő termékről.
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPhone topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Hibátlan - ASUS Nvidia Geforce RTX 2060 Super Dual Evo V2 Advanced 8GB GDDR6 256bit VGA videókártya
- ZOTAC RTX 3080 Ti AMP Holo 12GB - GARIS
- PowerColor RX 6600 XT 8GB GDDR6 HELLHOUND Eladó!
- Aorus Master 4070 Ti Super 16gb Eladva ! Értékelésre vár .
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest