- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Házimozi belépő szinten
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Low Noise
senior tag
Ennyit az ultrabook-okról
-
Razuel
aktív tag
válasz
Raysen623 #15 üzenetére
Kicsit el vagy tévedve.. Nemtudom, hogy hol dolgozik az ismerősöd, és nem akarom leszólni vagy ilyesmi, de egy mezei cég "render parkját" ne hasonlítsd az ilyen nagy filmeket készítő cégekéhez, itt nem "egy pár mac-ről" van szó és ezek nem úgy működnek, hogy józsi belövi a power buttont feláll a osx/win és uccu neki rendereljünk..
Ha tudsz angolul akkor ittvan egy kis olvasni való:
Link1 Link2Egyébként ahogy nézem ezt a mac pro-t, szerintem ez az 5870-es kártya lufi komolyabb rendereléshez. Tudomásom szerint nvidia quadro kártyákat szoktak használni ilyen célra.
Na de én itt be is fejeztem, mert túl sok az off.
Mindenesetre én várom a surface-t és az árától függően lehet befizetek egyre.
-
Raysen623
addikt
Szerinted a nagyteljesítményű gépeket ki adta nekik? Azokon melyik oprendszer futott?
Renderprogija nincs sem az almának, sem az MS-nek, legalábbis olyan nincs ami vérprofi.
Nekem van egy szakmában dolgozó ismerősöm, ők szintén vettek pár bivaly mac-pro-t amire szintén meg van írva a cinema 4d, maya stb. Ő is azt mondta hogy stabilitásban össze sem lehet hasonlítani a vindózos gépekkel.....ettől függetlenül használnak pc-ket is de nagy munkára soha, mivel nem bírják. Én erre ennyit tudok mondani (tehát nem hardverről vitázunk)A W7 végre egy egész jó oprendszer lett az MS részéről, de a hibák attól még vannak, és nem mondanám user error-nak mivel én sem ma kezdtem a géphasználatot.
Ami leginkább zavar a pc-s piacon az a hardverek szokszínűsége és ebből fakadó túlzott eltérések amire a win másképpen reagál. Ebből a szempontból ha a stabilitást nézzük akkor jobb a zártabb hardver. Ezt az idő már eldöntötte. Előbb-utóbb a win is ebbe az irányba mozdul és akkor lesz igazi fejlődés szerintem... -
Razuel
aktív tag
válasz
Raysen623 #13 üzenetére
Őő, nem vagyok otthon a renderelésben, de tudtommal az ilyeneket render parkokban csinálják nagy teljesítményű gépekkel, erre kifejlesztett programokkal, nem az otthoni vasakat fogják be ilyen célra.. (javíts ki ha tévedek, mert megeshet)
Link, a lotr-t a Weta és a Digital Domain renderelte saját programjaikkal (Massive, Nuke), valamint a harmadik részben a "Next Limit Technologies" is besegített szintén saját programjukkal a "Real Flow"-al. Szóval ezeknek nem sok köze van az Applehöz.
#12: Érdekes, én nem tapasztaltam még ezeket a problémákat, pedig már lehúztam pár évet win7 mellett. Jó néha előfordul egy-egy fagyás, vagy behülyülés, de ez csak user error.
-
Raysen623
addikt
Félreértés ne essék én nem akarom egyik gyártót sem ajnározni vagy szidni. De végignézve az elmult pár évet én is többet várok MS-től.
A surface lehet jó, de ismerve a gyártót nekik eddig nem sikerült olyan terméket készíteni amiben ne lettek volna olyan hiányosságok ami majdnemhogy létkérdés. Remélhetőleg azonban a W8-nál ez nem lesz jelen és tényleg csak a hardveren fog múlni a folyamatos használati működés.
A vindóz phone legújabb kiadását láttam és jó volt a felülete! Hosszútávon kérdéses a működési stabilitás.....szerintem az idő majd ezt is eldönti."Egyébként meg kevés cég gyárt az MS-nél minőségibb szoftvereket és szvsz az alma nem tartozik ide.." - ezt a mondatodat alapvető információ hiánynak tekintem
Ugyanis ha ez igaz lenne akkor a filmeket zömében win-es gépeken rendereltetnék, de tudtommal a LOTR 3. részének a fő csatajelenetét hálózatba kötött alma gépekkel rendereltették.....és van még jó pár példa erre.
-
Raysen623
addikt
válasz
errorcode06 #10 üzenetére
Remélem ettől elég világos leszel:
- lehetőleg minnél ritkábban fagy le
- nem kell havonta, de még félévente sem újrahúzni
- nem zavar állandóan a frissítésekkel sem a vindóz, sem egyéb más program
- nincsenek indokolatlan lassulások
- nincs olyan hogy rádugok egy e-sata vinyót és nem indul a gép
- felismer más partíciókat is a sajátján kívül és legalább olvsni tudja magától mindenfajta segédprogram nélkül
- nem kell feleslegesen állítgatnom a normálisabb működés miatt
- ébresztés után felcsatol minden meghajtót
- reinstall után nem derül ki a saját meghajtómról hogy nem az enyém és nincs hozzáférésem.Most ennyi jutott eszembe.....ezek úgy napi szinten jönnek.
-
Razuel
aktív tag
Jólvan akkor, én most nem fogok erről vitatkozni, meg nem is vagyok piaci elemző, hogy annyira értsek hozzá.. Csak a véleményemet mondtam el, majd meglátjuk mit hoz ki belőlle az MS.
Egyébként meg kevés cég gyárt az MS-nél minőségibb szoftvereket és szvsz az alma nem tartozik ide..
-
errorcode06
őstag
-
Raysen623
addikt
Igen tudjuk hogy semmit nem jelent, mivel tudjuk hogy MO-ra nem vonatkoznak a világ közgazdasági szabályai.....
Jelen állapot szerint az iOS vezet a piacon. Ezen várltoztatni kurva nehéz lesz az MS részéről. Sok pénzbe és energiába fog kerülni hogy meggyőzz olyan embereket a váltásról akik olyan készüléket használnak: amit már megszoktak vagy ami bevált.PC oldalon az MS azért tudott elterjedni a PC számítógépek forradalmakor mert olcsó volt.
A mai trend azonban már más, és ezen nem lehet változtatni csak úgy. A világ szerintem abba az irányba halad ahol ismét a minőségi termékek veszik át a piacot. A vindóz pedig tudjuk jól hogy nem az. Az összes OS közül amit én eddig láttam, használtam ezzel van még mindíg a legtöbb bajom, és ez a W8-nál is megmarad. A W9 majd megint jobb lesz valamivel, de addigra a többi megint jóval előrébb lesz....szóval nem olyan könnyű ez
Példaként: mikor bejelentették az iPhone első szériáját, aminek az ára 500 dollár volt(!!), a jó öreg Steve Ballmer röhögve konstatálta hogy ugyan kérem ez teljes bukás mert ennyiért senkinek nem kell olyan készülék amin még nyomógombok sincsenek!Nos tessék körülnézni a piacon!
DE hajrá MS várjuk a bizonyítást! -
Razuel
aktív tag
Ez semmit nem jelent.. A microsoftnak még csak a WP7 van a piacon, ami nem túl elterjedt, ráadásul jóval az apple rendszere után jött a piacra (3 év), majd 1-2 év múlva nézd meg a piaci részesedéseket. Szerintem a WP8, RT, Win8-al oda fognak verni rendesen.. A microsoftnál se hülyék dolgoznak, nem véletlen egyeduralkodó a PC-s OS részlegen. (bármennyire is fikázzák a linux fanboyok és a hozzánemértő burzsuj mac-esek..
)
-
Raysen623
addikt
http://www.youtube.com/watch?v=UEJTRJY8KEQ
Ennyit erről a "termékről"
Ettől függetlenül ha majd egyszer rendesen megcsinálják akkor végre kicsit többpólusú lesz a piac és nem kell hallgatnom a majmolók rinyálását hogy milyen szar az iPAD.....ki mondta hogy mindenki azt vegyen? Olyat vegyél amire szükséged van és tudod is használni.....csak divatból semmiképp.
-
anulu
félisten
akarom! most! végre nem valami tucattermék!
-
Razuel
aktív tag
válasz
errorcode06 #1 üzenetére
A pro az x86-os lesz nem? Szerintem meg épp az fog nagyot szólni a tablet piacon. Az ipadot én nem is hasonlítanám hozzá, mert az ios semmi ehhez képest..
-
aizen92
addikt
válasz
errorcode06 #1 üzenetére
Itthon biztos hogy nem!!!
tuti hogy úgy lesz ahogy írtad dollárból euro és már mindjárt nem ugyanannyi..... undorító...
amúgy lehet h cégek látnak benne potenciált és a végén még versenyképes is lehet ( irodába win és akkor tablettel összehangolni .... ki tudja )amúgy ez miért lett gamepodos hír? nem IT káffés inkább ( magánvélemény )
-
errorcode06
őstag
5-600 dodó, mire ideér 5-600 ojro, + haszon akkor 150-200k Huf lesz, ami még elfogadható is lenne számomra.
A pro-t már most elfelejtem az 1000 dolláros árcédulájával egyetemben. Nem hiszem hogy versenyképes lesz az ipaddal szemben...
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Microsoft táblagépe október 26-án a Win 8-cal együtt jelenik meg.
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest