Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#65675776 #75 üzenetére
Még valamit szeretnék kiemelni: én valóban ajánlom az újat, de csak azt, amelyről azt is gondolom hogy az jó. Amely pedig szerintem nem jó, arról meg is mondom a véleményem. A PH viszont nagyon sokszor ajánl olyant, ami nem igazán jó, lényegében tele van új termékek fizetős reklámjaival. Én még nem láttam olyan Rudi cikket pl. ahol NEM AJÁNLOTT plecsnit kapott volna valami. Szóval engem azzal vádolni, hogy csak az újat preferálom, ez nem teljesen igaz, főleg annak a tekintetében sem, hogy pl. az egyik általam legtöbbet preferált ház, a Zalman Z9 lassan 3 éves lesz, vagy a szintén általam ajánlott CM RC 692 már 4 éve jelent meg.
-
törölt tag
válasz
#65675776 #75 üzenetére
Szerintem én nem néztem le senkit, főleg nem a moddereket. Sőt, minden tiszteletem az Övék, csodálom az alkotásaikat, gyönyörű szép dolgokat képesek készíteni. Viszont önmagában az a tevékenység, hogy 8 centis ventilátor helyett 12 cm-re bővíti valaki az egyik szellőzőrácsot, még komplett munkának nem nevezném. Az csak egy résztevékenység és tudjuk, hogy az sem minden hogyan készíti el az illető, mert láttam már igénytelen, szakértelem nélküli megoldásokat is.
A tintát meg szerintem nekünk egymás felé felesleges szaporítani, úgy látom soha sem fogjuk egymást megérteni és nem is akarjuk. Két fajta világnézet ütközik esetünkben, az emberek egyik része a Tiéddel szimpatizál, a másik az enyémmel. A fight pedig egyeseknek szórakoztató lehet, de vannak akiknél csak flame-et szül, annak pedig semmi értelme hogy buzizásba torkoljon ismét a conversation.
Szóval peace
-
törölt tag
válasz
#98593280 #73 üzenetére
"Kivágtad a 12 cm-es lyukakat? Máskor vegyél 2-es acél lemezt, hegeszd össze és kész a házad."
Ezt nevezik CaseCon-nak és a modding egyik fő irányvonala. Ezzel a kijelentéseddel pedig nem gyengén lenézően nyilatkoztál az ezen a vonalon tevékenykedő modderekről. Sőt, általánosságban mindenkiről, aki maga megcsinál dolgokat. (Kiegészítve ezzel a kijelentéseddel. Ergo magasabb szintre helyezed azokat, akik csak bemennek a boltba, megvesznek egy előre elkészített házat, és azt használják, több-kevesebb sikerrel. Te tudod, de inkább fordítva van a dolog.
Tárcsafék egy szó, és nem csak azt használják ma sem. Attól nem lesz elavult egy bicikli, hogy nem tárcsafékes. Sőt, a biciklik 90%-a a mai napig nem az. Ahogy az autózásban és a vasúti közlekedésben sem csak tárcsaféket használnak. (Az elektromos félkezési eljárásokba inkább ne is menjünk bele, amit minden egyes elektromosan hajtott járműben használnak.)
-
nyunyu
félisten
válasz
#98593280 #71 üzenetére
Mondjuk azt sem értem a magyar levegő miért poros.... Szántóföld az egész?
Epp eleg, ha Pest belvarosaban lakik az ember egy forgalmasabb utcaban.
Hiaba takaritjak viszonylag gyakran az utcakat, akkor is mindent belep a dizelmotorok altal kikohogott korom.
Plusz haz elott megallo villamos sem eppen a tisztasagarol hires, egyreszt finom grafitporral terit be mindent, ahogy kopik az aramszedoje, masreszt a nyalkasabb idoben a sinekre szort homok is szeret szallingozni mindenfele. -
törölt tag
válasz
DarkFater #69 üzenetére
A kábeleket el lehet rendezni, annak aki ügyes.
Igen, régen is fékeztek a biciklivel, lábbal.
Ma tárcsa fékkel teszik.Kivágtad a 12 cm-es lyukakat? Máskor vegyél 2-es acél lemezt, hegeszd össze és kész a házad.
USB-es előlapi olvasó és venti vezérlő plusz X ezer Ft.
A csavar nélküli szereléssel részlegesen egyetértek, a hagyományos DVD és HDD lefogatók nagyrészt tényleg semmit sem érnek Viszont egy valamire való minőségi házban már vannak gumis HDD szárak, melyeket csak be kell helyezni, avagy HDD és SSD tálcák. Hol van ilyen a Dragonban? 7 ezer Ft-ért lehet venni bele egy ilyen 90 fokso boxot most. Hol tartunk, 20 ezret rá kell 2013-ban költeni A Dragonra hogy majdnem olyan jó legyen mint egy Xigmatek Midgard II?
amit a porról írsz az is hülyeség, ez pl. egy 10 ezres Sharkooon ház, jééé, megfogja a port, tényleg, azta hihetetlen!!!
-
törölt tag
válasz
DarkFater #69 üzenetére
Ha már megírtad:
milyen házakat tartotok a boltban?
milyen házakat ajánlatok a vevőknek?
sikerül őket rábeszélni jobb házra, vagy 90%-ban az 5 ezres mtechet viszik?
mertek jobb házat ajánlani, vagy féltek hogy ha megteszitek, akkor nem nálatok vásárol a vevő?
a 150 féle házból gondolom több mint fele hulladék, láttam már nem egy webshop kínálatot
engem akarsz ezekről a dolgokról kiokítani?
akkor amikor az egyik legnagyobb nagyker LEGTÖBBET MEGTEKINTETT háza
a hulladék fapados elite knight 350?
miről beszélsz tényleg?
chieftec dragon, hűűű, azt hiszed ma 2013-ban nincs egy mm-es anyagból ház? van! -
törölt tag
válasz
DarkFater #69 üzenetére
Ezt a "mondatodat" majd próbáld újra fogalmazni, kissé összefüggéstelen:
"Jelzem, hogy az alsótáp mostanság kiba*** nagy divat, de alapvetően hülyeség, mert ha szerencsés a ház meg a táp és még választhatok is, hogy milyen irányba fordítva rakom be, akkor is: ha befele fújom a meleg levegőt a tápról, akkor feleslegesen melegítem pluszba a házat, a másik, hogy jól berántja a padlóról a jó poros magyar levegőből lerakódott szutykot a házba. HA viszont kifele fordítom az is baromság, mert igaz, hogy belülről szív és kifelé nyomja a meleget, de meleg levegőt nem fújunk lefelé a ház alá, vagy hátul alul mögé, mert 1-2 termodinamikai törvénynek ellentmond. "
Mondjuk azt sem értem a magyar levegő miért poros.... Szántóföld az egész?
vagy Ti merre laktok? -
törölt tag
válasz
DarkFater #69 üzenetére
Sok mindent tudnék írni, de ez nem a "Milyen házat vegyek" topik.
Írd le oda az okosságaid és lehet majd ott kapsz választ.A PC boltokat hagyjuk, készítettem már pár felmérést,
a hazai PC boltok lószart sem értenek nem csak a házakhoz,
a tápegységekhez sem, a VGA kártyákhoz sem és úgy unblokk egy konfig összeállításához sem. -
DarkFater
tag
válasz
#98593280 #63 üzenetére
Kedves Shell !
Sok tekintetben igazad van, mert a régi házak tényleg avulnak. Azért merem ezt bátran kijelenteni mert egy legalább 10 éves Chieftec Dragon nagytoronyház boldog tulajdonosa vagyok. Hihetetlenül tágas, masszív. Igazi 1 mm-es acéllemez oldalak, masszív váz, stb.
DE sokszor macerás, mert alaplap hátulról nem szerelhető, a kábeleket tényleg rendezgetni kell és nincs előlapi USB és 8 cm-es ventiket fogad.
DE van USB-s kártyaolvasós előlapom, drága ventivezérlésem (Scythe Kaze Server), plusz extrán vágatott 12 cm-es ventihelyek, tehát szinten tartható.Jelzem, hogy az alsótáp mostanság kiba*** nagy divat, de alapvetően hülyeség, mert ha szerencsés a ház meg a táp és még választhatok is, hogy milyen irányba fordítva rakom be, akkor is: ha befele fújom a meleg levegőt a tápról, akkor feleslegesen melegítem pluszba a házat, a másik, hogy jól berántja a padlóról a jó poros magyar levegőből lerakódott szutykot a házba. HA viszont kifele fordítom az is baromság, mert igaz, hogy belülről szív és kifelé nyomja a meleget, de meleg levegőt nem fújunk lefelé a ház alá, vagy hátul alul mögé, mert 1-2 termodinamikai törvénynek ellentmond. Igaz a majom is fordítva vakarja a fejét és a banánt is a másik végéről hámozza, tehát létezik a logikával ellentétes megközelítés, de hát ....
A modern házakba rakott porszűrőkre ne is hivatkozz: parasztvakítás. egy porszűrő hálón ha 0,5-1 mm átmérőlyű lyukak vannak az legfeljebb a kifejlett pormacskákat fogja meg, a port nem.
A csavarnélküli szerelhetőség meg sok háznál egy nagy vicc. Nehezen kezelhető, de legalább nem fog, nem tart, viszont könnyen törik
Ami régi az még nem szar automatikusan. Ami új és tele van "fícsörrel" és tudással az még nem automatikusan jó. Például, lehet, hogy faterod évjáratilag már egy vén farok, de gyakorlatilag a legfaszább csávó a világon. Nem kell kidobnod, lehetsz büszke rá! Én azt teszem.
Mondom ezt annak fényében, hogy számtekben dolgozom és mi is forgalmazunk vagy 150-féle házat. Ennél ráadásául sokkal többet volt alkalmam megtekinteni élőben és azt kell mondanom, hogy manapság a 0,4-0,5-ös lemezvastagság a kommersz, ritka a 0,6, de egy biztos: Minden ház tele van műanyaggal. Nagyon sok a csicsás szutyok.
Végül bocsáss meg ha ezt mondom: "A stílusod csak kicsit idegesítő és a hozzáállásodon is lehetne még csiszolni." Szemtől szemben beszélgetésben már biztos megrázta volna valaki a pofonfát.
Vegyél vissza kicsit az orcából, legyél kicsit alázatosabb a témához és próbáld meg meglátni a leghülyébb véleményben is az esetleges értelmet.
Lehet, hogy sikeresebb leszel.
Üdvözlettel:
egy "öreg" róka -
-
nap
addikt
Ezek az autos egerek jol neznek ki.
-
pizzascsiga
csendes tag
a LEVEL5-os egerek tesztjeire kíváncsi lennék. túl jó árban vannak
-
gabor85
őstag
1366x768
Hogy nem bír kipusztulni ez a felbontás ekkora kijelzőkön, wááááh.
Egy 1600x900 illene ide, vagy egy a 14xx-as tartományból, de ez a fenti mocsok görcsbe rántja az arcomat. -
Lomha 8V
addikt
Ha ez a "Level 5" csak egy fokkal jobb lesz mint a Tescos cuccok, akkor biztosan veszek egy egeret a laptophoz az öregedő Logitech helyett. Ezzel legalább részben magyar zsebet tömök.
-
törölt tag
válasz
#98593280 #35 üzenetére
Csak azért, mert most divat, hogy fekete egy ház belseje, még nem lesz csak az a ház jó, amelyik feketére van festve. A divat meg azoknak való, akiknek nincs saját véleménye. Akiknek meg kell mondani, hogy mi a jó, függetlenül a saját igényeiktől.
Akarni kell. Nekem még nem okozott gondot. Emellett az eredeti vinyókeretek egyben kiszedhetőek a Dragonból, mindössze 1-2 kézmozdulat. Nem igazán bonyolít meg semmit. Arról nem is beszélve, hogy ha egy előlappal együtt ~450mm mély házban ezt meg lehetett oldani, akkor a ma szokásos, akár >500mm mély házakban miért okoz problémát? Főleg, hogy a Dragon vinyókeretének az elejébe még egy 80mm-es ventilátornak a tartója is bennevan, ami további 30mm-rel tolja a vinyókat a lap felé. Mégsem volt emiatt problémám soha.
Az SSD nem generál vibrációt. Ergo félig meddig mindegy hova és hogyan rögzíted. Akár egy csavarral is megoldható, stabilan. És miért SSD tartó? Mobilvinyót már nem is lehet szerelni bele?
Ergo egyetértesz abban, hogy elsősorban csak arra jó a kivagdalt porttakaró, hogy azon még több por kerüljön be a házba. Mert ugye ezeken lényegében soha nincs porszűrő. Amennyi levegőt egyébként azon keresztül be tud szívni, az statisztikai szempontból is elhanyagolható.
Corsair ventilátorait inkább ne erőltessük. Eleve nem látok megszégyenítést, mert kb pont ugyan azt hozza, mint a többi említett ventilátor. Ráadásul nincs leírva, hogyan is teszteltél, így ez a szememben nem teszt. A Corsair ventilátorai egyébként bordára szerelve még a SWiF2-knél is rosszabbul teljesítenek. Mondjuk most házakról van szó, ergo ez annyira nem releváns.
Ne súgd meg, mert leírtam: nincs szükségem előlapi ki és bemenetekre. Ergo a szempontomból lényegtelen, hogy van-e rajta.
Se nem rossz, se nem jó. Ez csak információ. Nekem teljesen megfelel így is, mert rendesen meg tudom oldani a ház szellőzését. Két 80-as és a 92-es hely még így sincs használatban.
Akkor mondhatom azt, hogy engem meg teljesen hidegenhagy a véleményed. ÉS az is, hogy az igazság egyedüli birtokosának tartod magad, ebben a szerepkörben tetszelegsz.
Teljesen irreleváns, hogy egy ház mikor készült. Ha az alapvető konstrukció jó, márpedig a Dragon az jó konstrukció, akkor ma is jó. A magyarázatod sazép és jó, tényleg a mai kínálatot kell tesztelni. Ettől függetlenül mg továbbra sem látom értelmét, hogy lecseréljem a mostani házam, mert semmi érdemi előrelépést nem jelentene.
A vinyókeret ára az utóbbi 2-3 évben szállt el ennyire. Nekem öt éve 3k-ba került. Igen, rosszul emlékeztem, valóban nem 1500HUF volt. De messze nem 7,4k. Igazából nem tudom mitől ment fel ennyire az ára. A linked egyébként nem jó.
Nézem a Z9 Plus teszted, abban egy darab hasonló vinyókeretet nem említettél. A 2,5-es meghajtók rögzítőkerete meg pont azt a jelenséget mutatja, amit Te a Dragon-nak felróttál, miközben láthatóan nem is ismered az a házat. Emellett a Z9 egy darab sajtolt lemezdarabját ne hasonlítsuk össze a CM vinyókeretével. Sem használhatságra, sem bekerülési költségre, se minőségre (plusz ugye kapásból van benne egy 120-as ventilátor is, mármint a CM-ben). Egyébként az a lemezdarab semmilyen gumis csillapítást nem tartalmaz, ergo a szempontjaid értelmében semmirevaló, elavult. Azt meg nem árt tudni, hogy ez a keret eredetileg a Stacker-hez készült, maihez adnak is egy darabot kapásból... Persze tudom, a Stacker is elavult, őskövület. Közben meg nagyon nem az. Már csak azért sem, mert egy ház nem avul el.
-
-
-
törölt tag
válasz
AxBattler #54 üzenetére
Teszteltem egy Chieftec Libra-t, csak 0,65 -ös anyagból van és instabil is szerkezetileg, nem voltam tőle elragadtatva. Mondjuk a hűtése gyárilag kitűnő, de talán azért, mert 5 db ventilátor van beleépítve
-
törölt tag
" Kábel menedzsment, előlapi usb3, alsó táp, elforgatott hdd keret, ssd tartó, jó szellőzés, 120-140-es ventik vagy legalább ventilátor helyek, márka, dizájn, szín... ezek mind mind teljesen lényegtelen szempontok nálam."
Vegyél 4 ezres mtech házat, szerinted érdekel?
A magyar szavak jelentésével úgy látom nem vagy tisztában, a sznobizmus jelentése szerint épp én lehetnék esetleg az, nem Daa-raa:
"irracionális okból drágábbat, márkásabbat vásárolnak"
-
Nem, de megtaláltam: nekem ez a CK-1026-9A típusúból volt, és tényleg rá lehetett álni. Az eladó demonstrálta is a vásárláskor!
Ebből a szériából készített később a Casetek matx házakat is, de azóta eltűnt a gyártó, pedig most lehet, hogy kéne vmi hasonló.A Chieftec sajna csak a midi kategória nagyobb darabjainál kínál hasonló masszív felépítést (pl. ezt a 12kg-os szépséget: SH03B), a kisebb házaik ugyanolyan vastag lemezből készülnek, mint a többi gyártóé, semmivel sem tűnnek ki. Persze nem mindenkinek kell ilyen monstrum, de lenne rá még igény...
-
válasz
#98593280 #29 üzenetére
Már bocs, hogy belevau de nem bírom ki.
"ne engem nevezz maradinak, ha Neked van 10 éves házad." Oké akkor legyen inkább sznob? Így jobban tetszik?
"Én szerintem épp az a valaki vagyok, aki arra ösztökéli az embereket, hogy új modern minőségi házakat vásároljanak." Áruld már el mi a pöcsnek cseréljen házat valaki ha a jelenlegi is tökéletesen megfelel? Csak mert kijött egy jobb átgondoltabb újabb? So what?
De oké. Gondolom Bentley Continental GT S Convertible -el jársz? Nem? Hiba! Azonnal told be a Dunába a mostani elavult autódat és vegyél egy Bentley-t! Nagyjából ehhez hasonlítható marhaságot írtál. Más más elvárásokat támasztunk egy számítógépházzal szemben. Neked lehet, hogy egy 5-8k-s ház automatikusan szar kategória és rá sem nézel miközben a nagy többségnek és nekem is tökéletesen megfelel a legolcsóbb szar is ami összetartja a gépet. Kábel menedzsment, előlapi usb3, alsó táp, elforgatott hdd keret, ssd tartó, jó szellőzés, 120-140-es ventik vagy legalább ventilátor helyek, márka, dizájn, szín... ezek mind mind teljesen lényegtelen szempontok nálam. A vinyóim szellősen férjenek el és ne rezonáljon. Engem más nem izgat. Tőlem aztán hupikék is lehet rózsaszín pöttyökkel magasról lex@rom. A funkcióját lássa el és pont. Tudom, hogy te gerjedsz ezekre a dolgokra én és még nagyon sokan mások viszont baromira nem. Nem vagyunk egyformák. És ha kicsit rezonál az olcsó ház akkor mi van? Vesz az ember egy tábla rezgéscsillapító lapot 900 forintért szétvágja feltapétázza a ház belső felületeire és az olcsó 5k-s bóvli azonnal teljesen elnémul. Tudom mert kipróbáltam anno egy filléres Mercury házon.mod: És +1 az azóta kimoderált kollégának.
-
McDog
aktív tag
Ezek az autós egerek tetszenek.
-
engem is,érdekel, meg azt hittem ha már emlegetik az OEM/ODM-t az is,kiderül hogy,kinek készül még hasonlo termék...
Igy erős marketingszag van,csak, de kézzelfogható info,sémmmi
Más; A házas téma megint felütötte fejét.
Azt gondolom hogy a,Chieftec Dragon kiválo ház még mindig, nem várható el tőle több, hisz adott kor divatja nem az volt....
Még szerencse, hogy a divaton kívül is én élet... Én egy kábelmenedzsment nélküli házat használok, de nincs hiányérzetem a mindennapokban....
-
törölt tag
válasz
#65675776 #34 üzenetére
Egyébként nem értem pontosan mi a bajod az értékelési rendszeremmel.
Neked talán van ilyen? Te fel tudnál állítani egy sajátot?
Kíváncsi lennék rá!
Könnyű kritizálni azt, ami létezik, annak akinek semmilyen sincs.Valamelyik kolléga aláírásában láttam Bruce szavait:
"Ha bírálnak téged, akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják, akinél a labda van."
-
törölt tag
válasz
#65675776 #34 üzenetére
"Nem nézegetem a belsejét, és teljesen irreleváns használhatóság szempontjából."
Utóbbiban van igazság, viszont Te vádoltál meg azzal, hogy maradi vagyok, ellenben az új házak belseje nagyrészt szerintem fekete. Esetleg fehér mostanában, de semmiképp, vagyis igen kevés esetben szürke. A szürke a 90-es évek divatja, ház belsőt tekintve
"Még szerencse, nem is tartok igényt olyan házra, amiben ki van forgatva."
Nézd, akkor örülj neki hogy belelógnak a SATA és táp kábelek az alaplap fölé. Sok esetben ki sem lehet venni ilyen hagyományos elrendezésnél vinyót a gépből, csak úgy, ha másik alkatrészt is megmozdítanak, pl. VGA.
"Mert mitől olyan speciális egy SSD, hogy nem lehet egy sima 3,5"-es helyre beszerelni atomstabilan?"
Stabilan éppenséggel be lehet szerelni, csak ahhoz SSD beépítő keret kell, ami külön megvásárolandó és adott esetben 1000-1500 Ft is lehet. Tudod vannak ma, 2013-ban olyan házak, melyekben a HÁZ árában 1-2 vagy akár több SSD tartó is van, gyárilag.
"Sokat nem is számít, mert ott éppen kb semmi sem távozik érdemben. Max a por megy be."
Ebben nem vagyok biztos, mert egyrészt a VGA cooler-e szívhat onnan is friss levegőt, másrészt vannak olyan házak, ahol jobbról egy külön venti a VGA karira fújja a levegőt és annak egy része akár a szellős PCI takarókon keresztül is távozhat.
"A legtöbb házból úgyis ki kell dobni őket, mert vagy világítanak, vagy mocsok zajosak."
Ha azt vesszük, hogy léteznek gyárilag igen jó hűtéssel rendelkező házak, akkor most nagy hülyeséget írtál le. Sőt, a 200-as Corsair ház gyári ventijei pl. megszégyenítik a Coolink, a Bitfenix és a Nochtua egyes ventilátorait is.
"bár nem értem miért vetted külön az USB3-tól."
Megsúgom: az még elnézhető, hogy egy 10 éves házon nincs USB3, na de hogy USB2 sem...
"Összesen egy darab 92mm-es ventilátort lehet beszerelni, a többi max 80-as lehet"
Hű, most akkor ez rossz vagy jó hír, már nem igazán tudom
"Legalább arra vetted volna a fáradtságot, hogy megnézed az adatlapomat milyen Dragonom van pontosan
Őszintén szólva nagyon nem érdekel ez a KISZ klubbos Dragon ház, találtam egy cikket a PH-n, eszembe sem jutott az adatlapodat kukkolni.
" Arra meg nem is gondolsz, hogy esetleg másnak mások az igényei."
Ahogy említettem már vala, a 90-es évek bestbuy házai engem nagyon nem érdekelnek. A jelenben élek, az új házak érdekelnek és azoknak szánom a bemutatóimat, akik hasonlóan hozzám modern, nyitott, forradalmi és nem középkori gondolatokkal bírnak.
A Dragon-t be lehet tenni a ház múzeumba, de ma 2013-ban az ajánlott házak között már nincs helye.
ui: most is új egy cikket kellene írnom, ahelyett hogy ezt az ósdi Dragont elemezgetem, szóval engedelmeddel többet nem kívánok a Dragon-ra reagálni
SÜSÜ is deadui2: Az a beép keret amit vettél 1500-ért az amúgy 7500 Ft-tól indul...
Más házak ezt ingyen adják, akár 15eFt-tól... ZALMAN Z9!!!
Ja és még gyári 3 db venti is van benne, mondjuk 1500-al számolva az már 12eFt, 3 eFt a Zalman Z9 LOL)
Hát nem megéri? Nem hiába lett a BEST BUY ház az elmúlt 2 évben!!
-
törölt tag
válasz
#98593280 #33 üzenetére
pipa
pipa
pipa
És akkor mi van? Nem nézegetem a belsejét, és teljesen irreleváns használhatóság szempontjából.
Még szerencse, nem is tartok igényt olyan házra, amiben ki van forgatva.
Na most mi lesz? 1500HUF-ért vettem anno egy CM STB-3T4-E1-et. Nem mintha korábban érdemben rezonált volna benne bármi is.
Sokat nem is számít, mert ott éppen kb semmi sem távozik érdemben. Max a por megy be.
Mert mitől olyan speciális egy SSD, hogy nem lehet egy sima 3,5"-es helyre beszerelni atomstabilan?
A legtöbb házból úgyis ki kell dobni őket, mert vagy világítanak, vagy mocsok zajosak.
pipa, bár nem értem miért vetted külön az USB3-tól.
Bazi nagy pipa, csak éppen tévedsz! Összesen egy darab 92mm-es ventilátort lehet beszerelni, a többi max 80-as lehet. (Legalább arra vetted volna a fáradtságot, hogy megnézed az adatlapomat milyen Dragonom van pontosan.)Szóval nincs semmi hiba, csak a Te általad általános igazságként felállított saját követelményrendszerednek nem felel meg. Arra meg nem is gondolsz, hogy esetleg másnak mások az igényei. Általános igazság nincs, még akkor sem ha Te a saját véleményed annak állítod be.
-
törölt tag
válasz
#65675776 #30 üzenetére
Nincs kábel menedzsment
Nincs USB3
Felső tápos
Szürke oldstyle belső
HDD blokk nincs 90 fokkal elforgatva
HDD felfogatás nem gumis
PCI takaró lemezek nem szellősek
Nincs benn SSD tartó
NIncsenek gyári ventik
NIncs elöl USB
Csak 9 centis ventikKépek alapján hirtelen ennyi, de ha látnám szerintem még több hibát is felfedeznék ma.
-
Scythe Mugen 4 PCGH Edition CPU hűtő teccik !
Árban veri az enyémet, mert én az egy ventis változatot vettem amihez 1400rpm (+-10%) adtak , de vettem rá + ventit (így 2van) + és - os ! Pontosan gyárival megegyező típust vettem (ami Mugen 4 -re való) , de ez max. 1900rpm (+-10%) on pörög... (szuper !
Pontosan ez a fajta:
Scythe Glide Stream 120 SY1225HB12H-PKicsit többe fájt mint a cikkben szereplő , de ez jobb / gyorsabb is így mint a "gyári" Mugen 4 PCGH verzió !
L
-
törölt tag
Gondolom az indokok a következők lesznek (ha lesznek):
-nincs kábelmanagement (Válaszom: el tudom rendezni önerőből ius rendesen a kábeleket)
-felsőtápos (elég messze van a táp a procihűtőtől, hogy ne számítson, emellett van ott egy elválasztó is)
-csak 80mm-es ventilátorok (ettől még megoldható csendesen és hatékonyan a szellőztethetősége)
-nem csavarmentes (alaplapot ígyis-úgyis csavarokkal rögzítem, akkor meg már kit érdekel)
-nincs dokkoló (nem szempont számomra, emiatt nem is adnék többet egy házért sem)
-előlapi USB3 hiánya (semmilyen előlapi USB nincs rajta, és nem is hiányzik. Amennyi USB-s eszközt használok az elfér a hátsó csatlakozókban és a monitor HUB-jában.)
-előbbiek miatt nem lehet jó áron eladni (nem eladásra veszek alkatrészeket, hanem azért, hogy használjam őket)Ha valamit kihagytam majd szólj. De a válaszokat tudtam borítékolni.
Visszaállítva 2013. 11. 09. 20:33
-
törölt tag
válasz
#65675776 #28 üzenetére
"Egy számítógápház nem avul el."
Ezzel nem értek egyet, de egy valami biztos: ne engem nevezz maradinak, ha Neked van 10 éves házad. Én szerintem épp az a valaki vagyok, aki arra ösztökéli az embereket, hogy új modern minőségi házakat vásároljanak. Ráadásul nem csak reklámozom őket robotszerűen, hanem méréseket, teszteket is végzek és azt ajánlom, amelyik bizonyít is.
A virág termesztés ne haragudj, de ilyen mélységekig nem érdekel, inkább Battlefield-ezek
-
törölt tag
válasz
#98593280 #25 üzenetére
És az a 10 éves ház a mai napig teszi a dolgát, anélkül, hogy bármi probléma lenne vele. Nem tudom miért kellene cserélnem, ha egyszer semmi sem indokolja. Csak azért, mert van újabb nem fogom cserélni. Ez egy nagyon gyenge indok, semmivel sem lennék előrébb. Egy számítógápház nem avul el.
A virágtermesztés (igen, tudom, hogy termesztik, akármennyire hihetetlen. Létezik viszont szarkazmus) viszont egy olyan dolog, aminél nem mindegy egy évben mennyi ideig tudsz piacon lenni. Ergo ha csak az eredeti, természetes szezonban termeled, akkor nem fogsz megmaradni a piacon. A négyévszakos termesztés módszerei nagyon régóta léteznek. Anyám virágkötő volt, már 40 éve sem volt akadály egyik virágnál sem, hogy az év bármely időszakában beszerezze a bolt. És mindezt Mo-ról, ergo nem afrikai, vagy távolkeleti importból. Csak pár olyan virág volt/van, aminél betartották a szezont. Pl a gyöngyvirág. Amikor ezt a módszert kitalálták piaci előnyt biztosított. Ma ha nem így termeszted a virágot, akkor egyszerűen nem leszel versenyképes.
-
mghltm
addikt
válasz
MAKKERMANN #26 üzenetére
ez egy specialis hibrid megoldas, ahol a hdd melle kisebb meretu ssd-t szerelnek, bovebben itt olvashatsz rola
-
MAKKERMANN
csendes tag
8gb SSD a Lenovo G710-be?
-
törölt tag
válasz
Rypejakten #22 üzenetére
A virág jó ötlet, de tavaszig várnom kell
-
törölt tag
Nem tudom mekkora inspiráció egy 10 ezres fapados menedzsment nélküli CM ház, nekem szerintem nem az
-
Akula
őstag
Ezek a Level cuccok nagyon tetszenek! Jó lenne egy teszt róluk...
-
Igen, ezt már tegnap más is említette, és jó is lenne néhány referenciamodell, csak eddig erről még nem nagyon (nagyon nem) volt szó.
Talán az lehetne a megoldás, mint a Steambox-nál (vagy régen a 3DO-nál): a referenciamodelleket több gyártó is lehozhatná, bizonyos korlátok betartásával módosítva, a driver-eket meg az AMD adná. Bár nem tudom, hogy ez mennyire valószerű lehetőség ebben az iparban...
-
Milka 78
nagyúr
Esetleg volt már a kezedben hosszabb ideig,mert érdekelne pár embert,hogy mik a benyomások?Senki nem tud róla semmit és ahonnan rendeltem kértek egy beszámolót tőlem(ha kézhez kapom),mert még 1-et sem adtak el belőle.Pl. a ZEST Q813I-nél halottam pár elkeserítő wifis sztorit,így drassolok egy kicsit(TP741 belépő szintű router egy 51-es panel kecóban)
-
69Raizen69
tag
Engem nagyon érdekel a Lenovo G505 A4-5000 APU-s Notebook,esetleg nem lehetne egy PH!TV adásban kivesézni?
Vagy legalább egy tesztet róla összedobni? -
Taranti
senior tag
-
villamos
őstag
Kérdés, hogy az AMD mit tud csinálni a gyártókkal annak érdekében, hogy a termékeit a megfelelő környezetbe tegyék? Nagyjából semmit.
Megoldás lehet talán, a referenciamodellek saját tervezése, azok egy oem gyártóval való legyártatása, és piacra dobása. Persze ez kockázatos. -
nyunyu
félisten
Az FPO Hungary Kft. gondolt egyet, és utánament egy olyan távol-keleti OEM-nek, ami sok neves gyártóval együttműködik, és nem elektronikus hulladékot, hanem igényes termékeket készít. Az együttműködés eredménye a LEVEL5 márka lett, ami egyelőre alapvető perifériákat kínál az árkategóriájában megszokottnál határozottan jobb minőségben.
Mitol lesz ez kevesbe elektronikus hulladek, mint az ugyanott gyartott gagyibajtok?
-
Ice&Lime
veterán
".... hardveradag"
Az van, mindig óriási végeláthatatlan hardveradag, kifogyhatatlan lóvé szükségeltetik...
-
satz18
őstag
Annó fél éve nekem Abu felvázolta szépen a GCN APU-s ütemterveket.
Temash: Passzív tabletek, esetleg aktív dokkolós turbóval.
Kabini: könnyű netbookok, olcsó ultrabookok, kis alaplap miatt nagy aksi hosszú üzemidő.
Kaveri: Nagy teljesítményű notebookok.Mi valósult meg: Temashos tabletekből 2-t bejelentettek júniusban és azóta semmi hír róla, hogy valaha is megjelennének. 1 kilőve. Ellenben belerakták a temasht 200k-s notiba. Ezt nem kommentálnám.
Kabini: Belerakják 2.6 Kg-os notiba amibe 4 magos i7 is bőven belefér. E mellett azért berakták néhány 17-es notiba is csak a hecc kedvéért. Jól kihasználták a kis alaplap adta lehetőségeket.
Kaveri: Síri csend a megjelenés körül. Ellenben ott a Richland, ami nem GCN, 32 nm-es és hát a teljesítményét, és a hozzá tartozó termékkínálatot ismerjük... -
erdoke
titán
Ha november 31-én regisztrálok, tényleg részt vehetek még a december 1-én tartott sorsoláson? Nem semmi!
-
Televan74
nagyúr
Gforce Titan már kapható. LINK És ez valóban 199k áron kapható. Nem úgy mint sok AMD -s kártya, a R9 290 -s kártyák szépen fölé lettek árazva.
-
Miért? Miért nem lehetett az A4-5000-et egy 11-13"-os kasztniba tenni?
Hogy legyen még egy n+1-edik 15"-os gép, ami aztán tényleg semmivel sem tűnik ki a tömegből?
Mennyivel jobb vétel ez, mint egy alap B590-es, vagy G500-as?Igaza volt a tegnapi elemzésnek, megérdemli az AMD azt, ahol tart...
-
tjb007
nagyúr
Nem látom a logikát a 8 hüvelykes MeMO Pad árazásában. Az új 10 hüvelykes MeMO Pad a kijelző átlóját és akkumulátort leszámítva mindenben megegyezik a 8 hüvelykessel, mégis 5 ezer forinttal olcsóbb.
Az MSI-nek címkézett csoda áráról meg inkább ne is beszéljünk, de az az „ I-Onik, amely holnapja szerint Németországban készíti tabletjeit” (aha, persze) se semmi.
Elfért volna amúgy ezen az oldalon még a WayteQ xTAB-79qci is, a 39900 forintos árával simán best buy, főleg most, hogy lehetőség van 3000 forintot faragni az árából.
-
mghltm
addikt
szerintem sokan kivancsiak a LEVEL5 termekek tesztjere, mert az arazasuk meggyozo, de a nevtelenseg es a tartos hasznalatbol eredo tapasztalat hianya miatt egyelore "elektronikus hulladék" benyomasat keltik bennem.
Dell Latitude E7240 @ notebookcheck - a 31-es akku ellenere nem rossz az uzemideje
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Grafikus kártyákkal, rengeteg tablettel, notebookokkal és egyéb hardverpiaci érdekességekkel jelentkezünk.
- Óvodások homokozója
- OLED TV topic
- Külpolitika
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fotók, videók mobillal
- Anime filmek és sorozatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Fujifilm X
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- HP LaserJet Pro M404dn
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10) Csere/Beszámítás!
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest