Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
Az elején még arról beszélnek hogy a 16 gigát se használják ki, tehát nem a méret számít... De: a végén amikor a másik csávóra hivatkozik, aki szerint szintén a 2 slot / channel a jobb, jön a lényeg: 2x8 GB-nál jobb a 4x8, annál pedig a 2x16(!!). Tehát simán csak a méret számított a tesztben, akármit is mondtak előtte.
-
Pikari
addikt
válasz fatpingvin #13 üzenetére
Azt mondjuk inkább 3 (vagy 6) memóriacsatornás rendszereknél tudom reálisan elképzelni, pl 3 x 1 tb stickkel a távoli jövőben. Reálisan nézve az a helyzet, hogy 48 gigához pont annyi pin kell, mint 64 gigához, innentől kezdve a nem kettőhatvány támogatás memóriacsatornánként a proci részéről egy mesterséges limitáció, aminek nincs technikai indoka.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
fatpingvin
addikt
kivéve ha a proci maximum 96GB-ot tud megcímezni.
nyilván más nagyságrendeknél, de nem hülység ez. ha mondjuk a proci max 3 TB memóriát tud kezelni, máris értelmet nyertek ezek a másfeles modulok.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Pikari
addikt
szerintem semmi értelme. ahova kevés mondjuk 2 db 32 gigás modul, oda a 2x48 is az lesz.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Dr. Akula
félisten
Kizárt dolog. Ha asztali prociról van szó, akkor 2 csatornát biztosít a CPU, a 4 modul csak muxolással mehet rá, tehát nem gyorsabb, hanem épp lassabb lesz az elérése (nem jelentősen, de hogy nőni pont nem fog a sebesség, az biztos). Ezen felül a több alkatrész = több hiba játszhat még be, szintén lefele húzva az órajeleket. Ha a proci Xeon vagy HEDT kategóriás, akkor 4 / 6 / 8 csatornás memóriavezérlőről beszélhetünk, és azért nő a sebesség, mert kevésbé lesz visszafogva.
-
Viktor81
senior tag
Ennek esetleg a nagyméretű moduloknál van értelme. (96GB)
12GB esetén butaság, árban nem lesz arányaival olcsóbb a 16-osnál, így semmit nem lehet nyerni vele. -
fatpingvin
addikt
ezen én is régóta gondolkodtam, hogy miért ennyire törvényszerű hogy csak 2^n kapacitású modulokat gyártanak, miközben semmi technikai akadálya nem lenne a nagyobb modulok közé lőni másfeles méretűeket
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
tibaimp
nagyúr
válasz Geri Bátyó #4 üzenetére
ughhh, Geri Bátyó, Low Noise, CzGöbe: hátha DDR5-ben meglépik a gyártók! Nem azt mondom, hogy holnap kell is venni, majd, idővel. Én se bánnám!
CzGöbe: 2 darab RAM modult tényleg "jobban kezelik a procik" ?
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
CzGöbe
tag
Hát igen, régebben is jól jött volna, ha nem csak 2 hatványú kapacitások vannak (a win7 is 3*512MB-tal csak úgy hasított ), de most is leváltanám a 4*8GB-ot 2*12-re, ha kedvezőbb a fajlagos ára, mint a 8-asoknak, mert annyi már elég volna és a 2 dimm-es dual channelt jobban kezelik a procik is.
#Amíg a föld kerek, mindig lesznek rockerek, de mivel a föld ovális, éljenek a techno partyk tovább' is!
-
tibaimp
nagyúr
Kíváncsi leszek, a jövőben esetleg az asztali szintre is szivárog-e le mondjuk 12GB vagy 24GB-os modul! Érdekes mindenesetre.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Eladó Gamer PC! ROG RTX 3060 12GB/RYZEN 5 5600/32GB RAM/500GB SSD
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Eladó 2020 Apple Mac Mini M1, 16GB RAM, 256GB SSD
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest