- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Dell notebook topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós kamerák
- Hisense LCD és LED TV-k
- Közel húsz képkockát is tud generálni az új Lossless Scaling
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zofren
aktív tag
lassan eljön az idő, mikor szükség lesz a turbo gombra a ház elején, mint a régi időkben. 386-os koromban nagy öröm volt, mikor 33mhz helyett 40-nel ment gombnyomásra.
[ Szerkesztve ]
''Próbálj ne sikeres, hanem értékes emberré válni.'' - Albert Einstein
-
brd
nagyúr
Nincs ilyen hűtő, ezért jó, ha minél kevesebb termelődik belül. Én pont nem az az ember vagyok, akire hatással vannak a trendek, és hasonló népbutító fogalmak. Ráadásul, nem csak a számat járatom, tapasztalatból beszélek: ha nekem +5-ot melegedne a CPU-m, az így nyáron néha már okozhatna gondot... A VGA pedig hűvösebb lesz (ha a megfelelő hűtő a házon kívülre nyomja a levegőt), jobb, ha elhiszed nekem, tesztelgettem eleget, mert én pl. viszonylag rossz helyen tudtam elhelyezni a gépet, ezért fontos, hogy összességében jó legyen a hűtés. Gondolj bele, hogy a házon belül keringő levegővel hűti a VGA-t is a ventilátor, így ha ez a levegő melegebb, akkor a VGA-t sem tudja olyan jól hűteni, akármilyen léghűtő is van rajta.
The only real valuable thing is intuition.
-
veterán
És szerinted melyik hűtő az, ami kihúz minden levegőt? Ha a Chilla képes több, mint 15 fokot hűteni a kártyán és a CPU-n mégis érzed, nem merül fel, hogy a vizet kivéve bármilyen hűtéssel marad bent hő?
Divatos lett manapság az ilyen hangzatos hűtőszidalmazás, de gyakorlatilag nem olyan jelentős, mint azt sokan gondolják... riogatás.
Inkább azt kell végiggondolni: +5 fok CPU és -10-15 fok VGA vagy CPU marad és a VGA se lesz hűvösebb.[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
-
veterán
Mi a bajotok a hűtéssel? A ref nem jó, ez nem jó, semmi nem jó? Csináljatok jobbat, hmm? Az S1 nem befelé fúj vagy a Chilla? Istenem, az ilyen hsz-ektől falra mászok. Hová megy az a levegő, szerintetek? bemegy a prociba és elkezdi megrágni vagy mi? Ha van akár 1 venti is a ház hátulján és semmi más, akkor is kimegy a levegő egy része, de ha több van, akkor biztosan. Akinek meg nics vagy levett oldallapal nyomul, ne nagyon szóljon semmit.
-
Csabi8507
tag
Amd 5200+ x2 elég hozzá?
Nem tudom Biztosra akartam menni mert most akarok venni egyet. -
Csabi8507
tag
Srácok egy asus m2n-e sli alaplapba bele lehet rakni egy ati HD 4850-et??
Előre is köszi a választ -
Daveedka
tag
nemrossz
-
brd
nagyúr
Igazi marketingbullshit ez a kártya, "gratulálok" a gyártónak. Legalább a hűtést csinálták volna meg értelmesre, ha már hozzányúlnak...
The only real valuable thing is intuition.
-
luw2win
őstag
Ezzel az " Egy gombnyomással" még mindig lehet hülyíteni.
Akinek kell a plussz telj. az huzza.
Sztem az OCTeamHungary sem gombonyomogatással tuningol...Nem kell félreérteni nem nézem le ezt a dolgot csak feleslegesnek tartom
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
TTomax
félisten
-
Morden24
nagyúr
-
Tomcat
őstag
Én meg azon gondolkodtam hogy ha ez a hűtőt lehetne külön kapni akkor rá lehetne szerelni a referencia 4870-re. Az oldalait egy-egy lemezzel beburkolni és azután ugyanúgy a gyári kártya takarólemezének a rosélyain keresztül nyomná ki a meleg levegőt.
Tomcat
-
Eagl3
veterán
válasz Depression #26 üzenetére
Az 4850
-
JoeYi
őstag
harcos béka, omg, mi jöhet még?
-
domi007
őstag
válasz Depression #14 üzenetére
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
Gyufaaa
veterán
De jó si lenne ez a vga
-
proci985
MODERÁTOR
-
Eagl3
veterán
válasz Depression #20 üzenetére
Viccet félretéve...
Miért is nem fújja ki a ref kártya a házból a levegőt? Nem értelek. Az enyém igazából kifújja, de lehet, h. kifogtam egy jobb példányt. -
fdisk
őstag
Értem én!
Viszont én nem igazán értek ehhez a nágyfázisú tápellátáshoz.Miben más mint ami a 70-en van?Ott 2 db 6 pólusú tápcsatit kell a karira dugni.Az nem olyan jó?A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
Ste
addikt
érdekes, hogy egyedi tervezésűnek mondja a kártya hűtését
már láttam más gyártótól is ezt a hűtési megoldást 4870 esetében (vgy 4850 volt az?) és a kártya kivezetései is nagyon ismerősek -
TTomax
félisten
Pedig akkor érne ez valamit... nem is kellene nekem hogy órajeleket állítson inkább csak feszt...a többit tudom én...
Na de akkor meg felforrasztok egy 100K-s potit...sőt...kettőt....akkor itt már csak a négyfázisú tápellátás érhet pénzt,kérdéses van-e ennek gyakorlati haszna...★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Eagl3
veterán
válasz Depression #14 üzenetére
Akkor talán szedd le a lamellát a ház oldaláról és ki fogja fújni.
-
Depression
veterán
'Display Port'? Ammeg mi?
Az, hogy a házba engedi a meleg levegőt, szerintem a mostani jól szellőztetett házakban nem hiszem, hogy gondot jelentene.
A gyári hűtés sem fújja ki a házból, csak a hátsó oldalon lévő szellőző nyílás felé fújja. Mégpedig pont azért, mert ha kifújná, akkor eszméletlen hangos lenne.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
fdisk
őstag
Én úgy gondolom,h nem emel feszt.Mert tulajdonképp nincs is szükség rá.Az a +25mhz,nem oszt nem szoroz egy ref karinak sem.Akkor ennek sem fog.
Ricco_hun:hidd el többet ér egy ref.karis hűtés(nekem biztos),mert az kifelé fújja a meleget,míg ez bentre.Amitől ugy jobban felmelegszik a többi hw a házban.
[ Szerkesztve ]
A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
Eagl3
veterán
"mit az átkapcsolás hatására aktiválódó „turbó” fokozat (a rendszer újraindítását követően) rendre 775 MHz-re és effektív 4 GHz-re emel."
Azért ez sem mind1...
Még a gépet is újra kell indítani lol .
Egyszerű parasztvakítás, de legalább van benne újdonság. -
Morden24
nagyúr
750-ről 775-re emel, szóval nem hiszem, hogy olyan húdenagy feszkóemelés kéne ehhez.
Akkor látnám értelmét, ha lehetne "profilt" beállítani, tehát én egyénileg meghatározhatnám, hogy mennyit ugorjon a gombpiszkálásra a kari. Úgy látnám (valami szerény) értelmét
Gyusz: Frászt, veszek a rabszolgapiacon pálmalevéllel legyezős lányt, beállítom a gép mögé, aztán néha a seggére csapok, hogy "gémelnék, kapcsojjá'"
szerk.: Amúgy ha nem emel feszt, tökömért indul újra?
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
Ricco_hun
senior tag
Jó lehet, hogy kicsit parasztvakítós az a turbo gomb. De a hűtése miatt már annál inkább érdemes megvenni. Ránézésre sokkal hatékonyabb mint a gyári. Én meg az életben át nem kapcsolnám azt a kis kapcsolót (na jó lehet hogy egy 3dmark pontszám erejéig ).
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
Gyusz
őstag
-
TTomax
félisten
Azt egyenlőre nem tudjuk,hogy a gomb használatakor a GPU nem-e fog több feszt kapni,ha igen akkor nem biztos hogy le kell írni.Ha csak tényleg az órajeleken emel akkor sajnos ez egy parasztvakítás....
MOD:
Nem tudom mit tudtok ezen a hűtésen dicsérni..ez egy egyáltalán nem nyerő megoldás....[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Morden24
nagyúr
Lehet én nem érzem át ennek a turbógombnak a jelentőségét, és nyilván triviális marhaságot közlök, de az emberek vajon hány százaléka tárolja úgy a gépét, hogy annak a nyamvadt kapcsolónak az elérése kényelmesen mehet végbe?
Merthogy a CCC-ben tologatni a csúszkát, az némivel egyszerűbb...
Abu85: Látom a kapcsolót, de általában nem a gép valaga van az ember felé. Arról nem is beszélve, hogy (csak az egyszerűség kedvéért) ha CCC-ben húzok kicsit a csúszkákon, akkor nem kell restart.
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
TTomax
félisten
"A termék emellett némileg továbbfejlesztett négyfázisú tápellátást kapott, ami stabilabb energiaellátást eredményezhet."
Ezért lehet érdemes megvenni...de a hűtésért nagy kár....★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
fdisk
őstag
Ez igaz!
És biztos lesz aki meg fogja venni,mondván fúúú vazze nekem bezzeg gombnyomkodós vga-m van!Franklin:a 70-es hűtése igen is jó!Még ha nem is annyira hatékony mint ennek,de egy kis vebti vezérlés módosítással pl.nekem idle 60 fok,load 81 fok.(szőrös fánk alatt)
És nem bentre engedi a meleg levegőt!Ez nekem fontosabb,mint h 10 fokkal hűvösebb a vga-m.[ Szerkesztve ]
A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
Franklin
addikt
Na így kell hűteni egy felsőkategóriás vga-t.
Nem úgy, mint a referencia egy szál mini-malomkerék, ami max. a forró levegő kevergetésére szolgál.
Tudom, lehet xml-hackelni, de akkor is...
-
fdisk
őstag
750-ről 775-re?
ACC-ven meg felár nélkül ua azt lehet elérni!mod.:ráadásul bentre engedi a meleg levegőt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gran Turismo
- Apple notebookok
- Android játékok topikja
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- BestBuy topik
- További aktív témák...