Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
Ezek sajnos nem mindenkinek egyértelműek, de maximálisan igazad van. Az októberi Bull startnak lőttek, ez szinte biztos. Valószínűbb egy november végi - december eleji start, meglovagolandó a karácsonyi hajrát. Talán még több is menne el úgy, mint ha mondjuk október közepén - végén jelenne meg.
-
MPowerPH
félisten
Akkor még mindig nem értitek. A GlobalFoundries -nak van egy maximális kapacitása, már ha a gyártósorokat nézem. A LIano az alacsony kihozatali aránya miatt, és azért, mert óriási a piaci igény a lapkára amit ki kell elégíteni, kénytelenek plusz gyártósorokat felhasználni. Ez az alacsony prioritást élvező Bulldozer issza meg, mert így még kevesebb gyártósoron történhet az előállítása. Így se adtak a lapkának nagy erőforrásokat, pont az Interlagos miatt, mivel a szerverpiacon sorban állnak érte.
Egyébként nem tépem tovább a számat, a cikkben is le van írva. Én vettem a fáradtságot, és elolvastam.
"Ez persze a teljes termékskálára rányomja a bélyeget, ugyanis a Llano APU-ból lehetőség szerint óriási mennyiséget kell gyártani, hogy az eredeti elképzelések valamilyen szinten tarthatóak legyenek, így viszont a Bulldozer architektúrára épülő processzoroknak jóval kevesebb gyártósor jut."
Magyarul ne legyetek olyan biztosak a Bull októberi megjelenésében. Vagy ha mégis kereskedelmi forgalomba dobják, akkor azt üres raktárak mellett teszik. Ami annyit tesz, hogy a piacon hivatalosan elérhető lesz, ám az eddig legyártott példányokat szélsebesen elkapkodják, hozzánk valszeg nem is fog jutni belőlük, ahogy ezt megszokhattuk. Majd a készletek apadásával a boltok oldalain a termék mellett az lesz feltüntetve, hogy "pillanatnyilag nem rendelhető", vagy "csak rendelésre" és e mögé lesz biggyesztve, hogy 2 hét minimum várakozási idő.
Egyébként most az AMD is ráérne a piacra dobással, mivel az Intelnél sincs minden rendben az SB-E körül. Ki kellene használni az alkalmat, és várni még egy-két hónapot. Egyébként is óriásit csúsztak már, ez a kis idő már nem számítana. A Sandy Bridge i5-i7 már mikor piacra került?! Márpedig abba a kategóriába várják a Bull -t is.
-
MZperX75
addikt
Modjuk jobb,mint ha kutya sem venné,és rajtuk maradna!
Így legalább elfogy,csak ezzel az a gond,ha van is (már készleten)az is max drágul,mert nincs belölle elég(piac törvénye)amiből hiány van,viszon kereslet lenne rá, az csak drágul,olcsobb nem lesz!engem A8-3800-as érdekelt volna 65W tdp-vel,de kapni nem lehet!
-
_csanesz
csendes tag
ja bakker.
Ezért tűntek el/tünögetnek el az A8-3850-esek a boltok kínálatából?! -
MPowerPH
félisten
válasz
atti_2010 #31 üzenetére
Szerintem tobbet ertek mint Te, ha mar igy kotekedni akarsz. Elkedhetunk vitazni itt termelesiranyitasi strategiakrol, de szerintem folosleges. A kapacitas itt is limitalt, leven gyartosorokrol beszelunk. Es mivel a Liano prioritast elvez, igy az eroforrasok egy jo reszet lefoglalja. A Bull raadasul az Interlagos miatt is hatraltatva van, mivel azon a testver vonalon a szerver szint elvez elsodleges prioritast. A GF csak ugy tudna athidalni a problemat, ha javitjak a kihozatalt a Liano eseteben. Ez ugye ugy nez ki aktualitasat veszti. A masik, hogy noveli a kapacitast ujabb gyartosorokkal.
Mod: semmi kulonlegeset nem mondtam, csak leirtam a kovetkezmenyeket. Legutobbi sap oran pont ilyenekrol volt szo...
-
Srodney
senior tag
szegény embert az ág is húzza,marhára összejött az amd-nek minden...reméljük a legjobbakat!
-
vinibali
őstag
szegény céget még a gyártás is húzza... lehet még sem volt olyan jó ötlet kiszervezni a gyártást, úgy tűnik nem elég a Hyper Transport a két cég közé, ide már Fusion HUB kell
-
MPowerPH
félisten
Na, akkor a Bulldozer tuti tovább fog csúszni... A végén tényleg az lesz, hogy az SB-E előbb a polcokra kerül.
-
nemszabad
tag
45 W TDP-s 4 magos Trinity APU?
Jól hangzik. -
kisza25
félisten
végre versenyképes lenne az AMD megint a gyártással van a gond, nekünk az lenne a jó, ha nagy lenne a verseny az intellel
-
törölt tag
Remélem a következő Revíziót már a GF-el közösen fejlesztik, és így gyorsan utól tudják érni magukat.
Hajrá!
-
CYBERIA
őstag
Sz*póroller.
-
VIC20
őstag
"helyre hozná"
Egybeírandó!
-
smkb
őstag
A részvényérfolyam talán már nem fog esni sokat, mivel az elmúlt 1 hét alatt a nyilatkozat óta mára már 30+%-ot esett. Ebbe már jórészt bele van árazva a várható veszteséges Q3, ami az alapján, hogy a Q2-höz képest kisebb bruttó nyereséghányadot vár az AMD és elég vékony volt a Q2 nettó profit is, már erősen sanszos...
-
válasz
Silentfrog #19 üzenetére
Szerintem meg csak a füstje nagy a dolognak, de igazából nem olyan sokan keresik ezeket az asztali megoldásokat még.
A mobil vonalon pedig a legtöbb konfiguráció olyan, amit ezért, vagy azért nehéz eladni. Ez viszont már a gyártók sara.
-
lexandro
tag
Hm. Kellemetlen negyedévi jelentésre számíthatunk és részvényárfolyam esésre, amit korrigálhat a jövő évi javuló kihozatal. Tehát most short, aztán év végén longon bevásárolni és várni, hogy felkúszik-e
-
Silentfrog
veterán
válasz
antikomcsi #10 üzenetére
Még ilyen áron is igazán keresettek ezek a processzorok.Pedig majd 30%-al lettek drádábbak az elmult időkben.
-
Day 'n' Nite
tag
Huhh... most valahogy az AMD-nek sehogy sem akar ez összejönni...
Mind1, hajrá AMD! -
MZperX75
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #15 üzenetére
-
MZperX75
addikt
Jó kis írás!
Nem csoda ,hogy A8-3800-as 65WTDP-s APU-t nálunk nem lehet kapni
Sajnos az élet nem habostorta Az AMD-nincs abban a helyzetben ,hogy hibázzon,egy hiba selejt széria,és máris rányomja a bélyegét arra,hogy hibás proci,és az a"kevés" emberke aki tőlük vesz ,azis elpártol.(az életben maradás a tét) főleg szerver vonalonIntelnél más a helyzet, ott se jó egy hiba,
de könnyeben lenyelik a békát ,mint AMD.
Élő példa az elmult évben ,mia nagy kapkodásuk eredménye?(persze Intelnél) vagyis gyártópartnernél,ugye kvesebb teszt idő,mert hajrá menni kell!
év elején lapgyártok sata portján jelenkezett kisebb rendeleneségek,ami azt eredményezt,hogy hiába van a raktáron x-millió SB,de lap nincs hozzá,ill hibás!
IGP-s "szarakodásuk 24fps nemtámogatja 23,97fps videólejátszás+driver késés stb
most is van valmi E-szériánál,igaz bennünket kis egysejtüeket ez a gond nem érint.
Na legalább , ezért is érthető a túlzott nyugalom,kapkodás hiánya,és az időpontok tolódása az AMD-nél!
Meg persze,a Gyártósorok kapacitásai sem végtelenek "szegény embert ,az ág is húzza"Amint tudom, támogaom őket azzal,hogy veszek a termékükből.(tinitry lesz a következő)
valami low 35TDP-s APU-ja,ha lesz.Intel jó procikat gyárt,de nekem drága ,és van egy két pont a stratégiájában ,amivel nem tudok azonosúlni,de ez csak az én véleményem,és ezzel is a kissebséghez tartozom.
Hajrá ÁjeMDé!!!!
-
Jester01
veterán
Ha csak nagyjából 50%-ot lehet eladni és kényszerűségből a selejtből is valamennyit megvesznek a gyártótól, akkor még mindig megéri ezeket tolni ahelyett, hogy az elvileg problémamentes bulldozert gyártanák? Az APU-hoz meg majd visszatérnének a Trinity-vel, ahogy a hír is említi.
-
Nálunk a jelenlegi dollár árfolyam mellett ezen termékek elkapkodásáért sem kell aggódni, marad a polcon bőven.
Karácsonyra megint jó drága lesz minden.
-
echterion
nagyúr
Eléggé elkeserítő a helyzet. Akkor még várhatok év végéig a bulldozerre, ha ez így megy tovább.
-
Tigerclaw
nagyúr
Mi a különbség a CPU és a GPU részben a gyártástechnológia oldaláról?
Túl nagy az energiaigény és nincs elég láb minden rész ellátásához, vagy eleve rosszul volt megtervezve? -
buherton
őstag
így viszont a Bulldozer architektúrára épülő processzoroknak jóval kevesebb gyártósor jut.
Ezért halogatják a bulldozer indítását, mert ugye mint tudjuk, úgy indítanak egy terméket, hogy feltöltik a raktárakat, és csak aztán. Szval még lehet várni a bulldozert.
-
TESCO-Zsömle
titán
Remélem a Trinity már nem fog ilyen gondokkal szenvedni...
-
orbano
félisten
viszont ha végre összeszenvedik, az gondolom hosszú távon nem olyan sz*r dolog
-
brian1987
tag
Hát ez nem igazán kellet az AMD-nek.
De azért a remény hal meg utoljára. HAJRÁ. -
atti_2010
nagyúr
Jó kis írás,pár dolgot lehet tanulni belőle, köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Valójában nem is a gyártástechnológiával van a fő gond, hanem a Llano APU felépítésével.
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early2013 - i7 I 8GB I 500SSD I 13,3" Retina I OS X Catalina I Cam I Gar
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest