- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Micro Four Thirds
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
agressiv
addikt
válasz
- = Zk = - #168 üzenetére
13-as.
-
agressiv
addikt
A HT miatt van, még ha 4 szál dolgozik is és azok is fullon, akkor is max 50%-ot jeleznek a programok, de valójában fullon dolgozik a processzor mert fizikailag 4 magos ugye. De amúgy nagyon mennek ezek az ÍÍ processzorok, én is nagyon csodálkoztam, hogy mennyire nehéz volt VGA lmitessé varázsolni ezzel a játékokat, pedig tesztekben az AMD sem szerepel rosszul, mégis ég és föld a különbség.
-
agressiv
addikt
Az a gáz, hogy neked csak a szád jár, de érvelni nem tudsz nagyszájú. Képzeld el, kipróbáltam néhány játéknál és még ha 1.6GHz-re is vissza veszem a processzort akkor is max egy picit belekóstolgat a 3. magba miközben a játék már majdnem játszhatatlan lesz, a videókártya meg szotyizik.
Van ami 4 magot használ, és akkor még mindig nem beszéltünk a háttérben futó processzekről.
Még az 1 magos régi időkben sem okozotak gondot a háttérben futó folyamatok, akkor majd pont ma probléma ez
. Ha van itt valaki aki baromságokat beszél, akkor ti vagytok azok. Eddig a max processzor használat amit láttam az 3 szál volt, vagyis 75% környéke, az, hogy a feladatkezelő minden magon mutat aktivitást, nem azt jelenti, hogy annyi szálon dolgozik a program, hanem azt, hogy a windows ütemezője elosztja a magokon a terhelést és még 1 szálas régi játékok mellett is dolgozik minden mag, de csak egy picit. Sok játék még a 2 maggal is küszködik, egyik kivétel a mirrors edge, mert az 2 mag esetén 100%-on járatta a 2 magost annó és az jobban is ment mint az optimalizálatlan játékok 2 magon.
-
agressiv
addikt
de egy athlon akkor sem fog tudasban annyit hozni mint egy phenom nem veletlen kulonbozik a nevuk se ilyen alapon hasonlitsd ossze a 1100t-t egy i7990x vagy stb... azonos orajel mellett azonos magszammal meg talan lenne ertelme de egyebkent semmi....
Fogalmad sincs, hogy miről beszéltem az biztos.
-
agressiv
addikt
válasz
kleinguru #147 üzenetére
Az valóban jó dolog, de próbáld ki, nézd meg, hogy cpu limit mellett mit művel játékban a processzrod. Kb a fele szotyizik.
Éppen a PH teszt miatt vettem én is négmagos processzort és iszonyat csalódás volt annó. a mai új játékok persze már jobban használják a több magot.
Nem azt mondom, hogy semmire sem jó, csak azt, hogy várjuk meg a játékos teszteket .Még jó, hogy kitalálták a turbo core "jelenséget"
Az a néhány száz MHz nem sokat segít.
-
agressiv
addikt
Csak az a gáz, hogy olyan tesztekben ahol mind a 4 mag dolgozik csúnyán elverte az Athlon a fenomot, ami nem is csoda (A phenom ekkor 2 magos volt csak) , viszont olyan programokban, ahol csak 2 mag dolgozik a fenom nyert.
Lehet nem én vagyok hülye, hanem ti nem tudjátok értelmezni amit írtam.Tudod hány process fut csak a Windows alatt?
Nagyon jól tudom és ne mondd, hogy 6 mag kell ahhoz, hogy a játékok menjenek.
-
agressiv
addikt
Ez megint olyan dolog mint annó az első kétmagos processzoroknál. Ott a több mag, de a tesztprogramokat kivéve semmi sem fogja használni őket. Egy átlag játék egy 4GHz-es 4 magos fenomon maximum 3 magot használ, többet nem, mégis processzor limit van. Hiába a hat mag ezekben az újakban, tényleg max rendereléskor, vagy egyéb ilyen programok használatakor lehet csak kihasználni és az átlag júzer ilyenekhez nem nyúl. Játékra pedig még mindíg többet ér egy jó 2 magos processzor, mint egy gyengébb négymagos. Nem rég alkalmam volt kipróbálni egy Athlon II-t 4x3.5GHz-en és Phenom 2-t 2x4GHz-en, és bizony a phenom nyert. Aztán lett belőle egy I7 szintén 4GHz-en és kiderült, hogy a Crysis nem is VGA lmites, inkább csak a processzort zabálja, mert fura, hogy az Í mellett a 8800GT magas beállításokon 60FPS-t produkál, igaz, hogy nem túl magas felbontáson, de a korabeli tesztekben ilyen beállítások melett 30-at ha tudott...
A Crysis egy tipikusan olyan játék ami szarul van optimalizálva és full cpu limitt mellett is max 1.5magot használt még a 939-es athlonon is. Bizonyára tud valamit ennek az FX processzornak egy magja is ilyen órajel mellett, de a játékosok mindenképpen várják meg a teszteket szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Synology NAS
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Autós topik
- Lexus, Toyota topik
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Házimozi belépő szinten
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest