- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Házimozi haladó szinten
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
laci06
senior tag
Hmm... Anand teszt...
Nem akármennyire fasza táp lett, de sajnos nagyon keményen megkérik az árát...
hatásfok, melegedés, hang, és végül az ár és az ajánlás -
neduddki
nagyúr
HI!
Sz,eletesen: bof
udv
neduddki
p.s. PiciPirosSarkany: Vegyema mile-t oszt meg egy darabig elonyben leszel:- )))
mod: link
[ Szerkesztve ]
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
nyunyu
félisten
válasz #72042496 #41 üzenetére
Computermode oldalán van egy csomó féle-fajta, de pl. olyat, hogy PCIe anya, nem hiszem, hogy árulnak
Elektronikai kutyus boltokban siman hozzadvagjak, csak tudni kene, hogy kell kerni...
(Molex 39-28-1063)Egyebkent technikailag ez az apa, mivel ebben van a tuske, ami a dugoban levo szogletes lyukba megy bele...
(dugot meg Molex 39-01-2060-nak hivjak)Illetve a kábelek végét is úgy kell alakítani, hogy rájuk lehessen húzni az új csatlakozókat, ezt szintén nem tudom, mennyire egyszerű házilag megvalósítani.
Nem olyan bonyolult az, meg forrasztani sem kell.
Bedugod a megblankolt madzagot a tuskebe, rahajtogatod a 2-2 fulet, aztan raroppantod fogoval.
Tusket meg letorod a szalagrol.(Legalabbis kollegam szintideje miniITX hazba 4 tus ATX12V csati varazslasra 3 perc. )
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Lui76
őstag
Még megvárom azt a fajtát amire modulárisan lehet a hegesztőfejet is csatlakoztatni ,akkor lesz igazán hasznos a szgép
Én most még a 400-as Libertyvel elvagyok , azt hittem az egyre vékonyabb gyártástechnologiák miatt nem kell aggregát a házba majd.
www.kezmuveskeramia.hu
-
nyunyu
félisten
KÍváncsi vagyok, mikor fogjuk látni az 1000W-os Codegen, meg Mercury, meg hasonló minőségi gyártók divattápjait.
Mar reg letezik: 1200W-os LowCostPower
(es tobbe kerul, mint egy 1000W-os FSP Epsilon )Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Traxx
őstag
A tápok hatásfokbeli különbsége az egyedüli tényező, ami beleszólhat ez esetben abba, mennyi áramot vesz fel a táp a konnektorból. Ha egyforma az 500-as és a kilowattos táp hatásfoka, akkor a fogyasztásod is ugyanolyan lesz mindkét esetben.
Ehh, és nem láttam, hogy még folytatódik a topic...
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Pubszon
veterán
Nem, az az 500-asra volt/van kötve, a modemmel meg más eszközzel együtt.
A 800-asra csak a gép van kötve, semmi más.
Na de a proci is meg a VGA is full terhelés alatt volt, egy játék sem terheli így le.[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Loha
veterán
Egy tesztet már találtam is az 1050W-es változatról elég szépen teljesít hatásfok terén:
overclock3d[ Szerkesztve ]
-
Pokerman
csendes tag
Elnézés kérek, nem vagyok villamosmérnök, szóval lehet hogy hülyeséget írok/kérdezek: ha ugyanazt a gépet kötjük mondjuk egy 500W-os és utána egy 1000W-os tápra, lesz-e különbség a fogyasztásban? Nem lehetne-e egy ilyen tesztet megcsinálni?
-
Loha
veterán
válasz venember83 #47 üzenetére
Amiket láttam eddig teszteket az alapján a gyarkorlatban is, sőt ezek a tápok megkapták a 80 plus silver minősítést, ami 20%-os terhelésnél legalább 85%-os hatásfokot jelent, ráadásul ha jól látom 115V-os hálózaton vizsgálják be, tehát 230V-on még jobb lenne a hatásfok.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
Nem semmi!
...
-
Loha
veterán
válasz [CS]Blade2 #39 üzenetére
A 80 plusnak pont az a lényege, hogy a táp 20-50-100%-os terhelésnél is legalább 80%-os hatásfokkal működik, tehát a 850W-os verzió, már 170W-nál hozza a legalább 80%-os hatásfokot.
[ Szerkesztve ]
-
X@b3e
addikt
Kellett vmi új termék,4-500W-s táot nem lehet már "újként" eladni
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
Traxx
őstag
válasz Nyugdíjas #35 üzenetére
Francokat vackoltok itt. Olló, meg szigszalag, és csókolom
Imi87: semmi okod nincs cserélni, vígan elég lesz az a HX620.
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
ImI87
őstag
Zsír! Végre olyan táp, ami minden szempontból megfelelő.
Pár hete vettem egy Corsair HX620-at, de nagyon gondolkodtam az Enermax MOFDU82+ 625W modellen is. Majd ha lesz egy dual VGA-sa rendszerem, akkor cserélem egy ilyen 850W-osra.......... -
törölt tag
Csatlakozóval nem tudom mennyire egyszerű megoldani.
A Computermode oldalán van egy csomó féle-fajta, de pl. olyat, hogy PCIe anya, nem hiszem, hogy árulnak. Illetve a kábelek végét is úgy kell alakítani, hogy rájuk lehessen húzni az új csatlakozókat, ezt szintén nem tudom, mennyire egyszerű házilag megvalósítani.
-
Gyuri27
félisten
-
törölt tag
Akkor inkább úgy írom, hogy kiforraszt(at)od.
Én sem állnék neki, de rábíznám olyanra, aki már csinált ilyet, s ért hozzá, ld. a vén trottyot egy hozzászólással feljebb.
# 36: Nagyon szépen vissza lehet azokat forrasztani, éppen az imént beszéltünk róla Nyugdíjassal egy másik ügy kapcsán. Viszont ez macerás megoldás, ráadásul a garancia is valószínű ugrik, mert általában nem lehet észrevétlenül felnyitni a tápot.
A gyári moduláris a táp a lekulturáltabb megoldás, a házi ügyeskedésnek sajnos megvannak a fenti hátrányai.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"A kábelezésük az alaplapra csatlakozók kivételével moduláris kialakításúak."
Tehát ezeken is rajta lesz fixen a 20+4 tűs, a 8 tűs és a 4 tűs csatlakozó? Csak mert másutt ez a tendencia, s nem értem miért, mikor arra a különálló 4 tűsre semmi szükség nincs. Ha van rá szükség, akkor mondja el valaki, hogy miért.
Gyuri27:
Kiforrasztod belőle és csókolom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ilyenre lehet kotni ket rendszert? PL egy izmos munkagepet meg egy adatszervert?
-
SirRasor
addikt
Mikrónk max 1000W-ot bír
Make Love not war!
-
Hunter2
addikt
Van rá egy tippem hogy a legkissebb (850Watt) is elég bármire.70A a 12V-os ágon mire nem elég? Elindulnak ezek egyáltalán ha egy normális gépet kötsz rájuk, pl. 150-200W terheléssel?
-
v.tom
őstag
KÍváncsi vagyok, mikor fogjuk látni az 1000W-os Codegen, meg Mercury, meg hasonló minőségi gyártók divattápjait. (Most nem akartam ezzel senkit megbántani.)
-
Pubszon
veterán
Elfogadnám a 850-es változatot, ki tudja mi lesz még a jövőbe.
Az én gépem felvett 367W-ot, ami legroszabb esetbe is 70%-os hatásfokkal 257W.[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Tomate
veterán
Az, hogy most véded a környezetet vagy sem, nem abban fog kimerülni, hogy te egy 1500W-os tápot veszel. Ha vérpistike megveszi Q6600 és 4870X2 mellé attól még nem fog 1500W-ot fogyasztani, de nyugodt lehet, hogy van még a tápban 1000W tartalék...
[ Szerkesztve ]
-
Pokerman
csendes tag
A gyémántos mobillal, meg a 160 gigás mp3 lejátszóval nincs nagy baj, ha van rá pénzed, vedd meg. Akkor gázos a helyzet, ha két 4870 X2-vel meg egy 1200W-os táppal passziánszozol a gépen, vagy egyedül ülsz a 25 litert fogyasztó csodajárgányban... WAKE UP PEOPLE!!!
-
JoeYi
őstag
a 85+ felirat az egyetlen pozitívum ezekben.
Amúgy, 1250 Wattnál csupán 180W fűti a szobát
-
mephi666
nagyúr
magyarországon nem lehet nagyon annyival menni... de német autópályán meghajtanék azért szívesen 300fölött egy 911gt3-ast azért kicsit más tészta a 2...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Szondar
csendes tag
elmehet az Enermax is a fenébe!
100 gépből 1 hez sem kell 650 watt feletti táp.
Mi a büdös francnak csinál ilyeneket?Bezzeg de jó lenne 300-600 watt között pár komoly minőségi darab.
Olyat persze nem csinálnak. -
Hawk1979
őstag
Lassan nekiállhat elektromos kismegszakítókat ,meg biztosítékokat gyártani az Enermax,mert ha a nagyi házában beröffentene valaki egy 1kw teljesítmény felvételű gépet,lehet hogy a fekete-fehér Orion tévéhez szokott villanyóra melletti biztosíték rituális öngyilkosságba menekül....
Halkan jegyzem meg,nagyinak is jól jön egy ilyen,ha másért nem defribrillátornak tökéletes,ha meglátja az árcimkét..... -
Pokerman
csendes tag
Ez egyszerűen döbbenet. A csapból is az folyik hogy mekkora sz@rban vagyunk (energiaválság stb.) de elhitetik velünk, hogy csak egy 1000 W körüli táppal lehetünk boldogok. Csak megjegyzem, saját konfig: AMD X2 2500 Mhz, Ati 4670, 2 db vinyó, 2 GB RAM eldöcög egy minőségi 300W táppal, és a Crysis 1024x768 high beállítások mellett probléma nélkül...
[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
Végre a 12 voltos ágon leadott teljesítmény a meghatározó a táp típusnévbeli teljesítmény adatának megadásakor. Ideje volt.
-
Hawk1979
őstag
Mi van ha 3-4darab 4870x2 használ valaki?
Vagy 12voltos ágról működtet vasalót,merülőforralót,elektromos radiátort,avagy bojlert??
Esetleg egy táppal,elosztók segítségével használ például 5gépet?
Minden eshetőségre fel kell készülni szegény gyártóknak.
Amúgy meg jön a karácsony.... -
törölt tag
Nem tudom, a nagy teljesitmenyu tapok nem tudnak kis terheleseken dolgozni?
-
NoLF
veterán
azért meg kell valljam, elég konkrétan néz ki.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
PeppErKorN
tag
Ez csak marketing. Az Enermax nem maradhat le, muszáj piacra dobnia néhány „nagyágyút”. Még ebben a fene nagy környezettudatos, drágaenergiás, gazdasági-recessziós világban is.
Azért van még a tarsolyukban néhány kisebb táp is 80 PLUS besorolással.--K--N--R--
-
mephi666
nagyúr
nekem a 350-es chieftekem lazán elég a 3800+ x2+9600gt+1hdd+1dvd író-hoz... még egy 125w-os 6000+-hoz is untig elég lenne... ha valaki 4870-ben utazik, annak meg egy 500w-os márkás totál elég... ez tényleg ilyen bloodysteve-es cucc, hogy elmondhassa, mekkora tápja van...
szerverbe meg itt van egy tápom... 430w-os, kihúzható... ha döglik az egyik fele, akkor ott a másik, ami elviszi lazán a cseréig (mellesleg eladó... hadd reklámozzam már kicsit magam )"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Dare2Live
félisten
Mi a kakinak az ekkora/ennyi táp 100W difivel.....
core2duo e5200@3800mhz + 8800GT + 4gb ram + 3hdd + odd IDLE:99W, LOAD 129W
ugyanez a konfig 4850el IDLE 104W load 139W
"ugyanez a konfig keményen huzott legtöbb energiát zabáló Q6600al, 4870*2 vel (CF) + 1 hdd vel LOAD: 302W és természetesen simán vitte egy márkás 450Wos táp.....adták volna ki 350W/500W/800W kivitelben akkr lefedtek volna minden igényt denem ők a hülye vérpisitikére hajtanak... "hülyének néznek"
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Integra
titán
bazeg, ez már majdnem olyan erős, mint a porszívóm...
durva...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
lsc
nagyúr
Nem tudtam miért van hiányérzetem .
Az élet kegyetlen .
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Microsoft Excel topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone topik
- Árnyékos sarok
- Politika
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest