Hirdetés
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- SSD kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- iPad topik
- Házimozi belépő szinten
- Unigine Superposition Benchmark
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Abu!
kérdésem:
- Jól sejtem, hogy tulajdonképpen ez egy köztes megoldás a HBM2E/HBM3 és a DDR5 között. Tehát lényegében az lesz, hogy
DDR5: nagy kapacitás, alacsony sávszélesség
LPDDR5: közepes kapacitás, közepes sávszélesség
HBM: alacsony kapacitás, nagy sávszélesség?- Nem tudom, mekkora keletje van az ilyen specifikus megoldásoknak: 500GB/S sávszélesség, de 500GB kapacitáslimit. Mennyiből tartana az AMD-nek a szerver megoldásainál az IO lapkából olyan változatokat (is) készíteni, ami a fenti lehetőségeket mind lefedi?
- Jól sejtem, hogy akkor így néz ki a landscape:
= Intel: DDR5 + HBM külön termékként így lefedve két use-case-t
= Nvidia: LPDDR5 - egy köztes, kompromisszumos megoldás (nyilván jól átgondolva)
= AMD: DDR5 + és a nagy sávszélesség esetének lefedésére HBM helyett 3D V-cache-t fogják használni? Ami persze lehet, hogy nem biztosít akkora sávszélességed, mint a HBM, de az effektív sávszélesség van olyan jó, mint az LPDDR5 esetén, miközben nem kell kompromisszumot kötni a kapacitás terén?Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
őstag
Ebből a Grace-ből várható halandóknak szánt változat? Vagy csak max a valamilyen Jetson variáns?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Petykemano #1 üzenetére
Nagyjából ez egy középút.
Nem hiszem, hogy az AMD-t ez érdekli. Ők a klasszikus adatközpontokra pályáznak, mert az több nagyságrenddel nagyobb piac.
Az AMD már most használja a V-Cache-t, de ez egy elég bonyolult tokozási technológia, szóval nem olyan egyszerű implementálni. Persze idővel mindenki megold majd valami hasonlót.
#2 golya87 : Leginkább soha. Ez nem a Jetsonok piacára való. Túl sokat fogyaszt. Majd oda lesz külön hardver.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Alaaf Pi
senior tag
Az NVLink-C2C-ben a C2C core to core, chip to chip, vagy valami más jelentéssel bír?
-
fatpingvin
addikt
lelkemből beszélsz egy ARM konfig ami tud GPGPU nyelven számolni... kb ami a Jetson volt csak bikább kivitelben, használható rendszerbuszokkal (PCIe, CXL...) hogy rá lehessen bökni extrább perifériákat, mint HBA-k, hálózti vezérlők meg hasonló. akár plusz GPU-k
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
őstag
válasz fatpingvin #7 üzenetére
Én ennyire nem vittem el magam. Nekem csak valami M1 szint+2.5G+PCIex4 jó lenne. Sajna CM4 kevés.
-
fatpingvin
addikt
jó, én is túlgondoltam viszont ha M1 szint kell, miért nem M1? az Asahi projekt már egészen előrehaladott állapotban van, headless szerverként már teljesen használható, a GPU driver meg már simán tud 3D renderelni is. szerintem még fél és és az M1 is egy fullos Linux desktop vas lesz.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
őstag
válasz fatpingvin #9 üzenetére
Mert hasonló áron még a kokainban is több SATA/PCIe csati van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- i7 es Lenovó IdeaCentre pc
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
- Gamer PC , i5 13400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest