- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Apple MacBook
- Androidos fejegységek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tommmysun #103 üzenetére
De mostmár tényleg érdekel, hogy mi a búbánatot nem lehet azon megérteni, hogy a belsőégésű motorok fejlesztésébe többet fektettek eddig, mint az akkumulátorokéba? Ha A=belsőégésű motor fejlesztés, B=akkumulátor fejlesztés, akkor A>B. Mindössze ennyit állítottam. Ez hol nem igaz, levezetnéd nekem?
-
djgeg
őstag
válasz
Tommmysun #96 üzenetére
Ti komolyan szemellenzővel jártok... Az egész autóiparról és az olaj lobbiról van szó és arról, hogy ez az ipar szánt szándékkal nyomott el vagy épp vásárolt meg és nyomott el a süllyesztőbe technológiákat jó sokáig.
Az akku is hasonló cipőben volt amíg más iparágak nem kezdtek el fejleszteni rajta, mert kellet.
Nézzétek meg pl nemrégi R&D költségvetésüket pár autógyárnak és ebből rohadtúl nem nagy % ka megy el kifejezetten akksi fejlesztésre. Még ha nem is ennyit toltak bele régen de akkor is K sokat. Ezzel szembend az akksik jók voltak kb 60-70 évig ahogy voltak. Aztán más iparok és most az autó ipar is döbben rá,hogy bazz jönnek a törvényi szigorítások meg fogy az olaj lépni kell.
[link] -
válasz
Tommmysun #96 üzenetére
Nem csak a károsanyag csökkentése a fejlesztés. Például a 40-es években a közvetlen befecskendezés megjelenése, vagy a kompresszoros motorok, a turbó stb. szerintem igenis fejlesztés. Az, hogy ma egy 1000-es motorból kihoznak 100+ lóerőt úgy, hogy nem csak két kört megy el egy versenypályán, mielőtt széthullik, az igencsak fejlesztés. Persze fejlesztés a kevesebb károsanyag kibocsátás is, nagyon is fontos. Rengeteget fejlődtek a motorok, mert rengeteg energiát, pénzt, időt fektettek bele. Most az akkumulátorok fejlesztésébe is beleölik ugyanezt az energiát, pénzt és időt, úgyhogy én hasonló fejlődésre számítok ezen a téren is...
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Tommmysun #96 üzenetére
"hanem a sok GWh nappal megtermelt áramot is le lehet majd bennük tárolni.
"
Tudom ironizálásnak szántad, de ez adná a legnagyobb löketet a megújuló energiaforrásoknak. Az biztos, hogy az akkumulátorok fejlesztése sose volt annyira kardinális kérdés, mint jelenleg, nem sok olyan terület van ahol ne lenne fontos. Egy drasztikusan hatékonyabb akkumulátor (azonos ár és méretek mellett) iparágakat változtathatna meg egyik napról a másikra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- MSI MAG 341CQP Ívelt Gamer Monitor!34"/QD-OLED/175hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/Type-C/HDMI 2.1
- ÚJ MSI Core I5 12400F Gamer MAX PC 6X4.0GHz 16Gb DDR4 512GB NVME SSD AMD RX 6600 8GB DDR6 2ÉV GAR
- Guitar Hero World Tour Xbox 360 gitár controller
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest