- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini-ITX
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Autóhifi
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddyzp
csendes tag
Hali!
Nekem lenne egy olyan gondom az asus 5750 karimmal, hogy felrakom a drivert, elindítom a játékot. Lényeg hogy dx 11 es legyen a játék. Ok, be lehet kapcsolni a dx11 et, szép a grafika. Kilépek, újraindítom a gépet. Játék indít és nem lehet a dx 11 et bekapcsolni. A grafika meg sima dx 9es. Egyes játékok ki is írják, hogy nincs dx 11 es hardware.
Újratelepítem a drivert, első újraindításig semmi gond, megy szépen dx 11 el.
Ujraindítás után megint gond van.
Valakinek valami ötlet? Priviben is ha lehet. -
Antimatrix
senior tag
válasz
matthew95 #139 üzenetére
Hali!
Csak 1280x1024-ben használnám! Akkor jó! Amúgy ez is hihetetlen, hogy, azért mert behozzák amerikából +5000Ft-ba kerül, mint ott:S1680*1050-ig elég a HD4850-s full garikán 25fps játszhatóság megvan - új játékoknál egy kicsit kell visszavenni
1280*1024-be még a 9600Gt is elég
X240-s nem tudja teljesen kihajtani 80-90% - marad benne 10%
-de egy kis tuning és jönnek az eldugott fps-k3Ghz 2 magos - minél nagyobb L3 cashe annál jobb
AII X540-545-550-s szerintem már egy kicsit jobban ráfejelenek
Az áráról nem mernék 28-33k mondani -első szállítás kevés kártya -sokkal több potenciális vevő 34900-39900-t
utána jöhet November -dec 29900-36900Ft - felszereltség jobb hűtés Overclocking függően -
XoZ
aktív tag
válasz
matthew95 #137 üzenetére
Szerintem várd meg, amíg megjelenik az 5750, ez elvileg jövő hét kedden lesz. Majd nézd végig a teszteket, de nagy valószínűséggel 4850 szintű teljesítményt fog hozni az 5750, viszont alacsonyabb fogyasztással és DX11 támogatással. Remélhetőleg kapható is lesz már jövő héten, az 512 MB-os 110, az 1 GB-os 130 dollár ajánlott árú, én ez alapján a magyar kisker árat 28 és 33 ezerre tippelem.
A processzorod is valószínűleg elég lesz hozzá (tuninggal biztosan), bár kérdés a monitorod felbontása. -
matthew95
tag
Szerintetek vegyek egy hd4850-t v. gyűjtsek még egy picit és vegyek egy ilyet? Amd Athlon II X2 240 kihajtana egy ilyen kártyát?
-
Andrew_31
Modder
-
Andrew_31
Modder
-
deicide
veterán
Akit érdekel 5770, az keressen privátban, jött 5db, pesten vagy fehérváron átvehető.
-
deicide
veterán
válasz
Stargun! #102 üzenetére
Mi szinte pontosan kb 70.000ft-nyi USD-ért kapjuk a gigabyte 5870-et és ezt kb 77-ért veszi meg az *p** tőlünk, ebből lesz bruttó 105.000 náluk...a differencia így bruttóban a disztri beker ára és a kisker végfelhasználói ára között 17.500ft, ez 20%. A legtöbb terméken azonban nincs ennyi, a csúcskártyákat viszont jó haszonnal el lehet adni, mert aki akarja megveszi 3000-4000el drágábban is. Ha ez valakinek drága, akkor vehet 380USD-ért e-bayről és akkor nincs áfa, viszont ha elromlik, akkor szívás van.
-
Antimatrix
senior tag
válasz
Laci_a_Paci #128 üzenetére
A válasz #83 deicide hszben:
"Más: A még nem létező 5770-ből a jövő héten küld a gigabyte 10db-ot, hogy hogyan azt nem tudom, de ha megjön, a PH!-n is fel fog tűnni belőle pár darab. Mi 155 USD-ért kapjuk, így várhatóan a PH!-n 41-42K körül lesz az ára"
Nekem most van egy Powercolor HD4770-m halk csendes jól teljesít keveset fogyaszt
- akkor most adjam el váltsak erre ? - feltéve hogy lesz elég és elég jó lesz -e az áraHD5870-s is az volt hogy nincs elég HD5850-s és hirtelen feltünt az égen és egész jó áron 59,9k-63,8k - igaz el is vitték -30k olcsóbban és 10% kevesebb tudással
-
R3ap3r
tag
Az a hűtő...lol
-
Laci_a_Paci
tag
Azért nem rossz kis kártya ez... vajon mikor szivárognak be ezek a helyi kiskerekbe, hát az árra nagyon kiváncsi leszek
-
szuper-t
őstag
olyan benyomást kelt így ránézésre mint egy nv fx5500
olyan kis aprócska -
F e Z o
veterán
válasz
gamerkiller #62 üzenetére
dobjál rá még 25% ÁFA-t....
-
eclipse006
őstag
nekem valamiért a régi 9600xtmet idézi amit nagyon szerettem,lehet hogy ez lesz a következő karim
,kinézetéről meg annyit hogy egyszer berakom azután jó esetben nem látom egy darabig
,ha meg látom is akkor sincs semmi ,nem olyan ronda azért!
-
m4rk.89
aktív tag
Jópofa ez a wc ülőke hűtés!
-
Killing
addikt
4770 klón.
-
rocket
nagyúr
B3D-n ketelkedtek benne nehanyan amig nem mutatott kepet.
A Cypress kapcsan igaza volt megjelenes elott tobb mint 1 honappal, ez persze nem garancia arra, hogy most is igaza lesz, de jobb ajanlo level mint az olyan siteok akik minden variaciot lefednek, es akkor biztos lesz reszigazsagukJovoheten szerdan lesz Juniper banzaj, csutortokon varhatoan fognak mar szivarogni a dolgok, aztan jovohet utan mar jon a launch.
-
harry
veterán
Beleolvastam a topicba, jól értem, hogy akkor ez eleinte ~42k körül lesz kapható? És kb. a 4850-4870 között lesz teljesítményben? (Melyikhez lesz közelebb)?
Mit érdemes tenni ilyenkor, megvenni valahogy használtan nagyon olcsón valamilyen vga-t, amin nem bukhatok sokat, és hónapok múlva lecserélni egy ilyen karira - addigra jönnek kártyák a konkurenciától, várható árcsökkenés? Vagy pont a karácsonyi időszak miatt úgy fél évig nem valószínű, hogy 35 alá menjen?
Mikorra várható tömeges megjelenés és tesztek itthon, 1-2 hét?
-
rocket
nagyúr
Pedig az RV770 alapjan gondoltam ra, de akkor majd meglatjuk, azt a par napot mar kilehet birni.
Az biztosnak tunik ha nem 10SIMD GPU A Juniper hanem tobb, akkor a Cypress nem 20SIMD GPU, hanem lapul ott meg valami
Nem veletlen gondolom, hogy nem volt meg a Cypress-rol a prezentacios slide kicsi kepet leszamitva DIE shot.#116: Tobb helyen irtak a 14SIMD-et mint a 10SIMD-et az biztos, itt van ez, meg ez, ez alapjan vajon mit kene gondolni
-
fura nekem ez a sztori nagyon... melyik kártyával hasonlítod össze az 57akármennyit, amikor a Perlin Noise eredmények alapján 800 ALU-ra tippelsz? az RV770-nel nem vethető össze feltétlenül, mert a hiányzó interpolátorok esetleg szépen lezabálják az ALU-teljesítményt (-10-20%) - kérdés, hogy a PN tesztnek mennyire kell az interpolációs funkció.
amúgy ha csak 10 SIMD van benne, akkor nehezen tudom elképzelni, hogy annyival gyorsabb 3DMarkban a 4850-nél, mint amit a grafikon mutat.
-
RootRulez
félisten
Szerintetek várjak 4850 vásárlásával vagy fölösleges erre várnom és nyugodtan megvehetem azt?
-
devast
addikt
válasz
Stargun! #102 üzenetére
Én is valahogy így gondolom. A disztribútor a gyártótól nem msrp áron kapja az árut, hanem nyilván olcsóbban. És szerintem úgy van kiszámolva, hogy bennevan ~7% adó, és a kereskedő is nyerjen rajta. Tehát ugyanolyan kereskedői haszonnal nálunk a 25% adó miatt kb ~20%-al kéne drágábbnak lennie a terméknek mint usa-ba. A fennmaradó hasznot vagy a gyártó vagy a kereskedő/importőr nyúlja le, esetleg az eu vám címszó alatt. Ha ezeket kombinálod, mindjárt kijön miért kerül 50%-al többe...
-
rocket
nagyúr
válasz
Depression #110 üzenetére
"Ezt csak azért mertem így gondolni, mert olyasvalaki írta nekünk, aki igazán közel van a tűzhöz"
Ez nem Abu sajat cikke, nagyabol a forditasa a forras cikknek amiben 1120SP-rol irnak
(ezert is kerdeztem ra csak nem jott meg valasz, hogy miert ugy van megfogalmazva a cikk, hogy tenykent van kozolve a 14SIMD.)
Persze lehet tudja mar mi a helyzet, amit ugyse oszthat meg publikusan ezert a cikket felhasznalva probalja sugalni, a masik lehetoseg, hogy megint blikk-esedes van"Bár tény, és nekem ez a leggyanúsabb, hogy akkor az 5770 mivel lenne jobb?"
Mindketto 10SIMD lenne akkor is ott van a magasabb GPU/memoria orajel lehetosege, GPU-nal 700mhz vs 850mhz.
Masik variacio a Juniper GPU lehet 14SIMD, amibol a HD5750-nel 10SIMD, a HD5770-nel 14SIMD aktiv."A németek az előbb linkelt oldalon csak az 5770-hez írták a 'valószínűleg 192bit'-et."
Nem irjak biztosra a 192bit-et, 128bit lehetosege is fent all meg, ennek az oka az allitolagos HD5770 ES, 1GB ram mellett 192bit-hez 12 ram chip kellene, a kartya hatuljan pedig 4 lathato, es nem divat elore tobbet pakolni.
Ahogy kozeleg a megjelenes egyre jobban inkabb a papirforma 10SIMD 128bit a legvaloszinubb, a ket kartyat teljesitmenyben pedig az orajelekkel es a ram mennyisegevel (512mb vs 1gb) valasztanak el egymastol, 129$ es 179$ lenne az MSRP.
-
Ste
addikt
Furcsa nekem a Gpu score, alig veri meg benne a 4770-et? Pedig majd 1.5x-es számítási kapacitása van
-
Depression
veterán
Ezt csak azért mertem így gondolni, mert olyasvalaki írta nekünk, aki igazán közel van a tűzhöz. Bár tény, és nekem ez a leggyanúsabb, hogy akkor az 5770 mivel lenne jobb?
A németek az előbb linkelt oldalon csak az 5770-hez írták a 'valószínűleg 192bit'-et.Végülis nem hajt a tatár, ha úgy lesz, ahogy én szeretném, akkor gyorsan váltok, ha nem, akkor jövő nyárra elhalasztom, és megveszem majd használtan az 5850-et.
-
rocket
nagyúr
válasz
Depression #107 üzenetére
Ezzel csak az a gond, hogy a HD5750 nem valoszinu 1120SP lesz, a cikkben forraskent megadott linken a Vantage Perlin Noise teszt alapjan a legvaloszinubb a 10SIMD (800SP) /700mhz.
Oktober 13-an majd kiderul, vagy talan elobb kiszivarog a pontos felepites mint a Cypress eseteben is tortent
-
Depression
veterán
Ha azt vesszük, hogy a 4850 800sp-s, 625 MHZ-en az 5750 pedig 1120sp 700 Mhz, akkor azért ez akár 56% többlet teljesítmény. Hogy ebből mennyi lesz ténylegesen, ill. ugye a dx11 is 'csak' gyorsulást hoz a konyhára. Ha mindez ténleg 30k környékére várható, akkor annak igazán örülhetünk, mert az egy ideig elég lesz.
-
darkarthur
senior tag
válasz
Depression #104 üzenetére
Jó is volna ha elhagynák már azt a 128 bit-et a középkategóriából is. Legtöbbször az a szűk keresztmetszet, még hatalmas órajel esetén is. A 192 már jó előrelépés.
-
rocket
nagyúr
Az alacsony idle fogyasztassal varni kene amig megjelenik, a kep ami a CCC-rol keszult 400/1150 (3D 700/1150) orajeleket ir 0% GPU load mellett (tehat idle), ami nagyon sok a HD5870 157/300-hoz (3D 850/1200) kepest.
A memoria eseteben lathato a HD4870/HD4890 2D betegseg, nem csokkenti az orajelet 1 mhz-cel se, legalabbis abbol az 1 CCC kepbol ami eddig szuletett.#101: Jatekokat nem tesztelk, szinetikus tesztekben mit tud nem sok embert erdekel. (szerencsere kezd megkopni a 3DMarkok fenye, kezd leesni az embereknek, hogy semmilyen jatekokkal kapcsolatos lenyegi informaciot nem mutatnak a szinetikus tesztek eredmenyei.)
#104: Az a 40% az AMD slideokrol jon le, azt meg erdemes fenttartassal kezelni, foleg mivel a HD4830 is a HD4800 sorozat tagja
-
danih
veterán
Ügy látom ezen is van még csati az extra kakaóhoz...
Kár, pedig azt hittem ez lesz a jelen generáció 4670-ese, de nem.
Kisfogyasztású, csendes HTPC/720p gaming gépembe kell majd kari, még várok. -
Stargun!
tag
Ilyenkor mindig elgondolkozom, hogy vajon ez a szállítási költség / disztribútor haszon / kiskereskedői haszon a világ más részeiben hogyan működik?
Hogy lehet az, hogy az ugyanezen tételekkel terhelt 5870 (pl. ASUS EAH5870) odakint 380 USD, itthon meg 116.000 Ft? A 380 USD ugye kb. 70.000 Ft, ha ez nettó, akkor a bruttó még mindig csak 87.500 Ft. Valaki nagyot akar markolni, mivel ez, ha jól számolom durván 32%-os extra profit...
Azt ugye nem gondolod komolyan, hogy a kinti ár nem tartalmazza ugyanazokat a szállítási / haszon költségeket, mint az itthoni?! Vagy lemaradtam valamiről, és ez még mindig COCOM listás termék lenne?
-
Ricco_hun
senior tag
Hát ez így nagyon gyenge eresztés főleg ennyiért, beta driver ide vagy oda. Egyelőre csalódás az új széria, főleg az árak miatt. Én egy HD5750 tudású kártyát 90-110$ közé képzelnék el, nem pedig 150$-ért. Írhatnék megint kisregényt, de minek, attól olcsóbb nem lesz.
-
Chaser
legenda
Hát az csúnya lenne, most várjak addig?
hito: Lehet hogy negyedannyi is lesz az a load fogyi, idle biztos sokkal kisebb, ha az 5870-re írnak 27-28W-ot, +dx11, + valszeg a 3870x2 használtan drágább mint ez újan
nem csak a teljesítményt kell nézni egy vga-nál, ott vannak a fícsőrök' is...
-
Sárpac
nagyúr
Info ATi Radeon HD 5770 Oktober 12.
5770
1120 shader 192bit vagy 128bites lesz. -
Pekkk
aktív tag
Igaz ami igaz elég ronda szegényke, de biztos emlékeztek a Chokito reklámra:
"Ronda és finom!"
Középkategoriában nálam tuti befutó! -
hito
nagyúr
Ezt a régi 3870x2-m lenyomta...Mondjuk 3-ad annyi villannyal beéri. Engem ez a zsuga se külsőre sem belsőre nem győzött meg. De biztos lesz piaca.
-
Pekkk
aktív tag
Nem rossz, nem rossz!
Nem olcsó, de nincs túlárazva sem! -
-
Joe.36
addikt
Hát tarol az ATI
-
emmm
őstag
Azért, ha jól húzható a kártya memóriája, akkor abból szépen fog profitálni! Nem rossz kis kártya ez
-
Na, jók lettek ( szvsz )
A nvidia válasza meg várható volt ( gyatra... )
-
deicide
veterán
válasz
gamerkiller #70 üzenetére
Már nem is számolom, hányadszorra próbálom a tévhitet eloszlatni.
A 100 dolláros kártyát mi pl a gigabyte-tól tajvanról 100 dollárért kapjuk plusz 1.5% szállítási költség. Erre jön rá a disztribútor haszna, olyan 3-7% és a kiskereskedőé, ami szintén 4-5%. Ekkor tartunk pl Ipon esetében 109,7 USD-nél, ezt a napi árfolyammal megszorozva kapod a forintos NETTÓ árat (~20.500.-). Erre jön rá a 25% ÁFA, ebből jön ki a bruttó végfelhasználói ár (25.625). Sehol, semmilyen formában nincs köze a dolognak az euróhoz, az hogy ha a dolláros árat az euro árfolyamával megszorozva a bruttó végösszeg jön ki, az a véletlen szüleménye. Jelen példában pl a végfelhasználói ár és a dolláros ár euróval felszorzott ára között van kb 1.300.- Ft differencia.Más: A még nem létező 5770-ből a jövő héten küld a gigabyte 10db-ot, hogy hogyan azt nem tudom, de ha megjön, a PH!-n is fel fog tűnni belőle pár darab.
Mi 155 USD-ért kapjuk, így várhatóan a PH!-n 41-42K körül lesz az ára.
-
Dare2Live
félisten
"Szerintem itt nem az a kérdés h be éri e a 4870et meg stb hanem az h mire lesz elég dx11ben!"
No igen... mire beindul a DX11 már jövő karácsonyt írunk...
És ami még nagy kérdés az ár/teljesítmény aránya és itt sejtéseim szerint az 5750/70 ezekkel a specekkel csúnyán el fog vérezni.
Evvel kb egyetértek:
[link]
"Összességében kellemesnek ígérkezik a Juniper kódnevű GPU-ra épülő HD5700-as széria - várhatóan a HD4890 árán és teljesítményével fog érkezni"
A probléma minösszesen annyi, hogy az elemzés 192bites mem vezérlővel és jóval magasabb órajellel kalkulált. Így ez hozza egy $99os max 130$os 4870szintjét 199$. A hülyének megéri.Ne legyen igazam és a történethet hozzátartozik még, hogy AMD bármikor árat csökkenthet: A magméret minimális,a 128bites mem vezérlő/nyák szintén büdös olcsó, moreless annyi/olcsobb egy ilyen karit legyártani mint egy 90$os 4830at.
-
Dare2Live
félisten
"A 4850 99$-os akcióra emlékszel? Na, azóta se lehet 18k-ért 4850-et kapni, ennyiből egy jobb 4670 jön ki."
és szerinted MOra értette AMD a 99$ vagy tehet a 25%áfáról? Nem gyanus, hogy MO valutája nem a $?
Képzeld USAban 5misiből fulos Ford mustangot lehet venni. MOonn meg 10től indul... Csak az analógia kedvéért.
-
Szerintem itt nem az a kérdés h be éri e a 4870et meg stb hanem az h mire lesz elég dx11ben!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
antikomcsi #41 üzenetére
nekem is ez jutott eszembe... avagy 79x0/1950pro vs 8600gt/2600xt. a 86gtk ugyan nagyon tuningosok voltak, de +150%os teljesítménykülönbséget nehéz ledolgozni.
én már csak attól tartok, hogy a 5770es is olyan lesz, mint a 86gts volt... emelt órajel, baromi drágán, katasztrófa ár/értékkel... és gyakorlatilag 30 és 65 között semmilyen értelmes kártya nem volt.
-
-
rocket
nagyúr
"A DirectX 11-es API-t támogató lapka 1120 shader processzort és 56 textúrázó csatornát tartalmaz."
Van valami oka amiert ez tenykent van kozolve?
Csak azert kerdezem mert a Vantage Perlin Noise teszt eredmenye alapjan 800SP 700mhz-en valoszinusitheto a HD5750 eseteben. -
DriderG
tag
Ezt a 6 kijelzős marketinget én nem nagyon értem: nem hogy használhatatlan(a káva mindig középen van), hanem felesleges is. Ha valaki ilyen rendszert épít, annak bőven elég a 3 kijelzős mód, mint a Matrox kártyáin. A kártya egyébként jól néz ki (a hűtőt leszámítva), a mag elég kicsi, hosszban pedig szépen veri a 4770-et 3-4 centivel, ugyanakkor teljesítményben is jobb.
-
Gyuri27
félisten
válasz
darkarthur #73 üzenetére
Nem fog. Hiszen ott indul a karácsonyi szezon.
-
LordX
veterán
Van valami normális táblázat, hogy az nVidia kártyákban milyen típusnév mit jelöl? Mert nekem már tökéletesen gőzöm sincs, hogy egyáltalán melyik a belépő, melyik a közép és melyik a high-end kategória..
-
darkarthur
senior tag
Kegyetlen ronda kártya
Az nV-s típusjelzések pedig eszméletlen gagyik. Most ebből aztán belehet sorolni őket
Am teljesítményben nem rossz, ha az ára jó akkor valóban elgondolkodtató. Csak az árától függ. -
atesss
addikt
válasz
Komplikato #43 üzenetére
Ez egy nagyon jó ötlet !
6 kijelző azért már elég kemény
Az 5850 és az 5870 (Cypress) akkor 6-ot tud (persze az egy másik kérdés, hogy ki is van-e vezetve ennyi a kártyákon) ?
És a Redwood és a Cedar is 3-at fog tudni ?Amúgy ezek az infók honnan vannak ?
Csak mert én a PH-s hírekben nem emlékszem, hogy meg lett volna ilyen említve.
Mondjuk az arhitektúrás tesztet még csak átfutottam, de ott sem találkoztam ezzel (mondjuk ott tényleg könnyen lehet, hogy elkerülte a figyelmemet). -
Stargun!
tag
Abu, az eddigi tapasztalatok szerint miután az RV770-et már nem gyártják, vajon mikorra fut ki a 4800-as széria (konkrétan 4890)? Konkrétan az érdekelne, hogy érdemes-e most hazardírozni azon, hogy 1-2 hónap alatt durván fog esni a 4890-ek ára az új jövevények miatt és akkor nagyon jó vétel lesz (most 45-50k körül mérik általában a 4890-eket - lemehet ez 35-40k köré, vagy akár az alá?)
Vagy az itthoni kisebb raktárkapacitásra inkább az a jellemző, hogy ez az ár már megmarad, új készleteket nem rendelnek csak az új szériából, így egy idő után a 4890-esek egyszerűen megszűnnek. De még az utolsó darabokat is a jelenlegi áron fogják eladni?!
Esetleg a jelenlegi helyzeben már érdemesebb megvárni a novembert, hogy az 5870-ek ára hátha esésnek indul, netalán elérhető közelségbe kerülnek az 5850-esek?
-
joi29
őstag
-Bocs nem igazán vagyok képben,a klassz az most első széria,
esetleg klasszikus vagy mint klassz - jó, király?glutamin
-Na én pedig pont most rendeltem egyet a családi PC-be,
költséghatékony fejlesztés címén.gamerkiller
-Amire rájön még a vám az adó a beszállítási költségek, a belföldi szállítási díjak raktározási költségek no meg persze a viszont eladó busás haszna... -
CHIPman
nagyúr
válasz
A 4850 99$-os akcióra emlékszel? Na, azóta se lehet 18k-ért 4850-et kapni, ennyiből egy jobb 4670 jön ki.
-
dangerzone
addikt
Fúj de ocsmány ez a hűtő rajta....böe...
-
gyiku
nagyúr
válasz
ügyes vagy, csak itthon nem így megy
[link].
-
Végre idöben gondoltak a kispénzüekre is.
30 ezer forintért DX11 kártya,ráadásul nem is rossz! -
TK36
aktív tag
A felső kép az valami brutális.
"melyek már rendelkeznek DirectX 10.1 támogatással." - a Radeon DirectX 11 és a Geforce DirectX 10.1-ét össze lehet hasonlítani majd/össze lehet hozni? -
Vassili
tag
Én befizetnék egy ilyenre! Bár tényleg marha ronda! 150 dodó nem is sok Sztem!
-
No-kia
addikt
juj de csúnya
-
Peter13
senior tag
128 bit elsőre soványkának tűnik, de jobban belegondolva...miért is? Megfelelő órajeleken meg tudja etetni az emelt számú shadereket...a hűtő meg ronda, de kit érdekel? Én azóta nem láttam az enyémet amióta beraktam a gépbe (nincs plexi oldalfalam, és ha lenne se számítana mert földön van a gép), akkor meg nem mindegy milyen ronda? Kicsit olyan ez mintha kinézete alapján választanánk autóba akksit...azt se nézegeti az ember. Legynenek jók a paraméterei + tegye a dolgát oszt' jóvan
Én igenis fontolgatom a meglévő 4850 cseréjét egy ilyenre, persze előbb szeretném látni hogy játékokban hogyan muzsikál...
-
Cyberpunk
félisten
Hát ez a hűtés nagyon randa
Ha létezne ronda VGA lista ez tuti bent lenne az első ötben
-
Hú de király karesz lett ez. Már alig várom, hogy bevásárolhassak belőle, még a kistesó 5750-es is erősebb a 4850-nél, mindezt jóval kevesebb energiával éri el. Nem tudom mit kell fanyalogni a 128 bites memvezérlőtől, még így is gyorsabb GDDR5-el mint a 4850-es. Már csak az árára leszek kíváncsi, amiért megkapom idehaza majd.
-
-
Zso2
őstag
Szerintem ez nem éri be játékok alatt a 4870-et , de méd a 4850 is alig tudja megelőzni. Látszik pont a 4850 et nem rakták be az 1. táblázatba... és miért a mark-kal idiótáskodnak állandóan
-
P00By
nagyúr
Hasonlít az XFX HD-487A-ZWFC hűtésére
-
Márton
nagyúr
válasz
zsirfecske #47 üzenetére
na én is erre várok! egy passzívra!
és végre megetethetem az összes display-t egyszerre
ill. mégsem mert displayportom nincs, de biztos van/lesz átalakító, nem? -
zsirfecske
addikt
ilyen csunya hűtés nincs is. most megleptek.
csak jönne már egy passzív verzió, akár az 5770-ből is
-
juliabrilke
veterán
Huh!
Ez a hűtés!
Viszont javított driverekkel lehet ez még jobb is.
-
Komplikato
veterán
válasz
antikomcsi #41 üzenetére
"de ez a 3dmark06 eredmény nagyon elkeserítő."
Ööö, egy DX9 benchmarkkal tesztelte valaki a DX10-DX11 vasakat?
Szerintem akkor nem gáz, anno a csúcsragadozó DX9 kártyák is elég gyengén muzsikáltak pl. 3D Mark 2001-ben -
Komplikato
veterán
"2 dvi és 2 hdmi, vagy milyen csatik vannak rajta?"
2 DVI-I + 1 HDMI + 1 DisplayPort
"Persze gondolom egyszerre csak 2 aktív,..."
Hát ez nem nyert.
HD 5xxx szériában a gagyibb kártyák 3 eszközt tudnak egyszerre kezelni. A profik meg 6-ot. CF-el meg elmehetsz akár 24 aktív kijelzőig. -
F e Z o
veterán
Kiváncsi leszek mennyiért lehet majd hozzájutni egy magyar kiskerben....valszeg nem fogok rohanni, hogy lecseréljem a 4870-emet.
Itt Szolnokon még mindig 43k a kártyám, mig én majdnem fél éve vettem 37k-ért... -
Tudom, tudom, nem jó a driver, meg nem bencsmárkokkal játszunk, de ez a 3dmark06 eredmény nagyon elkeserítő.
Ez a teljesítmény eddig is megvolt/van, akár olcsóbban is. Ez, most kb. olyan, mint amikor voltakk a 8800-as karik, drágán, és aztán jöttek a 8600-ak. Igazi közép nem volt. Nagy teljesítmény borsos áron, és mondhatni éppenhogy nem fapad olcsóbban, de azért még mindíg jó áron a gyártó szempontjából.
Akinek 4850-e van, annak nem érdemes ilyenre cserélni, én legalábbis nem tenném.
-
Hát elég gányul néz ki az a hűtő, de szvsz úgyis lecserélik majd sokan egy normálisabbra(mármint a gyártók).
Jöjjön csak minél előbb, és piszkálja lefele a 4870 árát, mert épp azt tervezek venni. -
kovsol
titán
mikor ránéztem röktön egy 6600GT ugrott be
amugy lehet csak valami buherált drivert kratak rá nem hiszem, hogy hivatalos meghajtót, szóval lesz ez még jobb is, és 3D mark nem hiszem, hogy sok embernek mérvadó nálam végülis nem
-
FoBCRaistlin
őstag
jó cucc lesz ez, bár én is inkább az 5770-re leszek kíváncsi. a ronda hűtésmeg nagyon nem mozgat. (úgyis vizet kapna az is)
-
gamerkiller
senior tag
De talán le is nyomja majd kicsit az árakat.. A hűtő szerintem borzalmas..
-
Chaser
legenda
Az 5670 kb 6-800SP-s lesz majd 128 bit gddr5 3200mhz-es rammal, esetleg valamivel kevesebb textúrázóval?
Abu?
-
LackoMester
addikt
iszonyat randa a hütés...de,egész jó kis cucc lesz
valahol teljesitményben a 4870-el lesz partiban(szerintem picit alatta)+DX11
-
Izzé
őstag
A 128 bit nem kicsit foghatja vissza, remélem a 70--s már 192-s lesz.
Apropó: képen nem látszik, de benfentes tudhatja, szóval van rajta tápcsati? -
Raymond
titán
50%-al nagyobb shader teljesitmeny es 15% (plusz) nagyobb mem savszel mellett ez igy nem nagy eresztes. Par jatek teszt kene.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Móci
addikt
Szerintem is mindegy, hogy mekkora. nem csúcskategória lesz, ergo, ha gizda, gagyi kinézetű, olcsóér jó. Én meg lesz*rom, hogy nagy e, féltégla e, ha megkapom a pénzemért a megfelelő teljesítményt.
-
Devid_81
félisten
Azert ettol tobbet varnek egy ilyen karitol, tele van shaderrel pedig.
De ne menjunk bele a 3DMarkokba, majd ha kijon remelem latunk tole olyat is ami elgondolkodtato.
De jelen pillanatban a 4890 is 200$ korul van, 4870 mar boven alatta es igy tovabb...szal ezzel a kezdo arral@teljesitmennyel... -
blazsey2
senior tag
Hát kinézetre elég érdekes de a lényeg hogy erős legyen a játékok alatt
-
tcsfm
tag
mi a frászt fanyalogtok?
ennyi pénzért ez kurva erős, azt nézném meg kettő mit tud a nagytesó ellen -
gyiku
nagyúr
jo kartya, csak ronda. remelem az 5770 feltegla lesz.
-
törölt tag
válasz
Robi BALBOA #8 üzenetére
Akkor viszont a PCB lenne sokkal nagyobb és bonyolultabb, ergo az egész kártya drágább.
Ha már kétslot-os, akkor mi a vérért nem kifelé tolja a levegőt a házból? (Ki a halálnak kell középkat VGA-n négy kimenet?)
-
Robi BALBOA
őstag
A gpu az elég bikának tűnik,csak szerintem a 128bit fogja meg!
Inkább lenne 256bit ddr4-5 2800-3500mhz körül! -
Pekkk
aktív tag
Nem rossz az a 1,5 Tflops számítási teljesítmény!
-
CsendesMark
aktív tag
Olyan rövid, hogy az már undorító
-
Móci
addikt
Elég kis méretű kártya, nekem szimpatikus. Ha hozná a a 4850 teljesítményét óriási fogyasztás, és melegedés nélkül, nem lenne rossz vétel. Bár, mire ide fog érni, jóval drágább lesz.
Csak akad majd a kialakult résbe valami...
A hűtő meg elég bucsus rajta. -
AMATŐR
őstag
Nagyon csúnya szegényke!
-
TomLion
tag
Marha szép hűtő,
, bár lehet, hogy nem lesz túl hangos... Gondolom, nem lesznek melegedési problémái a kártyának ilyen technológia mellett, így rátolhattak volna valami klasz egyslotos hűtést is..
-
lsc
nagyúr
Elég nagy lesz a lépcső az 58 széria és ezek közt . Hacsak nem lesz 5850 alatt is valami .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Távol-Keletről már kiszivárgott az új középkategóriás grafikus kártya néhány eredménye.
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- Eladó Sapphire Radeon RX 6900 XT Nitro+
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 dokkoló (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS dokkoló 210-AZBV + DELL 180W AC töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest