Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabee jr
tag
válasz takacsbotond #171 üzenetére
Ki lehet, ez fiú megmutatja hol van.
[ Szerkesztve ]
"Csukaharapást szőrivel"
-
takacsbotond
őstag
Sziasztok!
A világítást, hogy lehet kikapcsolni az alaplapon?[ Szerkesztve ]
Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
eszakas
senior tag
válasz Kolondrum #169 üzenetére
Nekem eddig le volt tiltva, de volt használva 8.1 alatt. Engedélyeztem és felismerte, most az megy videó, net, torrent megy rendesen semmi gond. Távolítsd el az eszközkezelőből driverrel együtt és utánna próbáld felismertetni.
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
Mert az MS driver nincs, nem ismeri fel.
Neked felismeri? Nekem nem. Sőt folyamatosan repülőgép üzemmódban van a gép és nem lehet kikapcsolni, addig meg nincs wifi kapcsolat. Ez azután van, hogy felvarázsolom a win8 drivert.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
eszakas
senior tag
válasz Kolondrum #166 üzenetére
Hali.
Akkor miért nem hagyod hogy az MS driverrel menjen? Nekem nincs gond vele, most engedélyeztem, ma tesztelem a kedvedért ha gondolod
[ Szerkesztve ]
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
gabee jr
tag
válasz Kolondrum #166 üzenetére
Na pont ezért várok én is még a tízeskével...
Nekem a X-Fi Titanium Fatal1ty hangkártyára, csak szeptemberre ígéri a Creative a drivert, elvileg 8.1-esel is megy, elvileg...
Wi-Fi nekem nincs használatban (DISABLED) az alaplapi hangkeltővel egyetemben. Próbálj a chipset gyártó oldalán keresgélni valamit."Csukaharapást szőrivel"
-
WIFI karira megoldás? Menni megy win8 driverrel, de nem lát semmit.
-
eszakas
senior tag
Sziasztok.
W10 drier lesz-e ehhez a laphoz szerintetek? Van erről valami info?
-
fazekasb89
csendes tag
https://www.dropbox.com/s/39l7rygyf19ywyo/2013-12-07%2017.38.23.mov
itt van a jo link
-
fazekasb89
csendes tag
ezzel lepett meg tegnap...
https://www.dropbox.com/s/y6vslua4onk5qf9/2013-12-07%2019.22.57.png
valaki tapasztalt ilyet? -
kisferi
tag
Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni. MSI Z87 Mpower alaplap hátúlján a Wifi/bluetooth modul felett kikapcsolás után egy kék lámpa (LED) világít. Ez mi lehet? Ki lehet kapcsolni? Előre is köszönöm a segítséget.
-
monosz
őstag
Alapból,mindíg 1333-nak látja,ill.azt állít be.Azt manuálisan beállítod a saját ramjaidhoz,és kész.
Az Uefi-benMY OC GENIE CPU I/0,és a SYSTEM AGENT Voltage opcióban adj neki plusz feszt.
Gondolom hogy alapon,"AUTO" beállításon van.Egy két lépcső.A fontolgatással gyakran elmúlik az alkalom..
-
cyberkind
félisten
-
monosz
őstag
-
monosz
őstag
Üdv.
Itt az új bios az Mpower-hez.[17.10]Én már feltettem,de egetverő változást nem tapasztaltam.Talán annyit,hogy kevesebb fesz kell ugyanolyan órajelhez,mint az előző biosban,meg valahogy stabilabbnak tűnik a rendszer.[ Szerkesztve ]
A fontolgatással gyakran elmúlik az alkalom..
-
WaterWawe
őstag
Üdv!
Van egy havernak egy ilyen Z77 MPOWER alaplapja és most vett bele egy GTX760 SLi-t és cicereg neki az alaplap. Mi lehet erre a megoldás?
-
chris0000
őstag
hi.
én az mpower-el a tuningot simán control centerbe oldottam meg.
nem vok vmi nagy tuningos,de azért jól jön a +teljesítmény.
I53570K cpu-t 4.2-re húztam fel.
nekem a biosba alapból nem engedte a cpu ratio állítását auto-ról ezért felraktam a control centert,ahol bekapcsoltam az oc geniet.
újraíndult a gép és automatikusan beállította 4.2-re.
minden feszültséget auton hagyott és nem láttam,h máshoz hozzápiszkált volna.
a memóriát 1600ra rakta,de az is van a gépbe.
megbízhatónak tűnik ez az auto tuning.
előtte I5-760am volt ami 4.0Ghzen ment.
mérések hot-cpu-tester-proval: -
monosz
őstag
Ha stabil 1,24-en,amit állítasz neki,akkor semmi gond.
A legegyszerűbb,ha a feszmérő pontokon megméred műszerrel,és ha ott azt méred amit a biosban beállítasz,akkor valszeg szoftveresen fals a mérés.Az 1-es (VCCP),és a 6 v.7 (GND) pontokon tudsz mérni.A rövidzárra figyelj.
[ Szerkesztve ]
A fontolgatással gyakran elmúlik az alkalom..
-
eszakas
senior tag
Éppen ezt kérdezem, hogy mit kell beállítani hozzá. V17.6 BIOS van fent.
1.24-re van beállítva kézzel a CPU Core Voltage és így leesik.
-
monosz
őstag
-
eszakas
senior tag
Hát nekem az a gond hogy nem adja azt a feszt neki a mit beállítok. 4.5, 4.6Ghz-nél tapasztaltam.
-
monosz
őstag
Szerintem,pont ez az a lap,ahol nincsen dropp.
Én Auto-feszen használom a cpu-t,és pont a megfelelő feszt adja a procinak.(Giga-éknál,ez gáz)
Gyakorlatilag,nálam az ideális feszt adja tuning terén is.Abszolut nem feszel túl,ez a hőmérsékletekből is látszik.A fontolgatással gyakran elmúlik az alkalom..
-
eszakas
senior tag
Sziasztok.
Azt hol kell állítani az Mpowernél hogy kevesebbet droppoljon a lap?
Köszi.
-
monosz
őstag
A V17.7 biost letúrta már valaki?
Én frissítettem,de érdembeni változást nem tapasztaltam,csak az összes profilom elveszett,és kezdhettem előlről,az összes OC-s beállításokat.
De már Okés.A fontolgatással gyakran elmúlik az alkalom..
-
cyberkind
félisten
Üdv emberek !
Konfig adatlapon, az lenne a kérdésem hogy miért forog 100%-on a proci hűtőm ha beállítom a min fordulatot 25%-ra és a cpu target-et pedig 50 fokra ?
-
monosz
őstag
Sziasztok!
Miért van az,hogyha a Windowsban az ujra indításra klikkelek,akkor leáll teljesen a rendszer,és úgy indul ujra?
Ez természetes ennél a lapnál,vagy én nem állítok be jól valamit?A fontolgatással gyakran elmúlik az alkalom..
-
törölt tag
Tudja valaki, hogyan lehetne meghosszabítani a WiFi antennához kapott kábelt, vagy hol lehet hosszabat venni? Pont olyan helyen van a gép, hogy eltakarja egy pár fal, szekrény, gyenge a jel, de ha 1m-el hosszabb lenne a kábel már megszünne a probléma.
-
monosz
őstag
válasz Kolondrum #123 üzenetére
Hát nem bánnám ha alapból menne,mert Sandy proci hiján,nem tudnék biost frissíteni.
ill. még egy kérdésem lenne:A jelenlegi cpu hűtőm egy coolink corator Ds,ami 775,1156,1366.-os hátlapi kerettel rendelkezik.Ez jó lenne az alaplaphoz,ami ugye 1155-ös?A fontolgatással gyakran elmúlik az alkalom..
-
monosz
őstag
Üdv!
Egy ilyen lap vásárlását tervezem,és egy 3770k procival menne a lapocska.
Az lenne a kérdésem,hogy a jelenleg kapható lapok (alap) bios-a fel ismeri-e a 3770k-s procit?A fontolgatással gyakran elmúlik az alkalom..
-
Feltette már valaki a 17.6-ot? A 17.5-ben ki van javítva a 100.5MHz-s BLCK hiba, de ugyan úgy megvan ennek ellenére a 17.6-ban is. Jó kis játék volt a frissítés meg újra OC beállítások. Win indítás után volt egy új HW-m de én nem tettem bele, tudja valaki mi hiányzik? Ismeretlenként nevezi meg.
-
Stanchore
senior tag
Jó kis deszka, köszi a cikket, jól sikerült
Origin / Steam: Stanchore
-
HoReSz1975
őstag
válasz HoReSz1975 #117 üzenetére
4.624MHz is meglett 1.26-1.27V mellett, na most már tetszik a helyzet, az AsRock Z68 Extreme4 Gen3 nem tudta kihozni a 4.6GHz -et még 1.30V mellett sem.
-
HoReSz1975
őstag
Alakul a helyzet:
4.5GHz 1.265V
-
HoReSz1975
őstag
válasz HoReSz1975 #115 üzenetére
Nagy nehezen rájöttem, ami meglepett a CPU ratio -t és a feszültségeket manuálisan kell beírni a biosban, így lehet állítani
-
HoReSz1975
őstag
válasz Kolondrum #114 üzenetére
Nekem csak annyi a bajom vele, hogy a biosban nem tudom állítani a CPU ratio -t, automatáról nem lehet semmire állítani, a másik, hogy az 1600MHz -es ramjaimat hiába állítom 1600MHz -re, akkor is 1333MHz -et járatja Egyszerűen nem értem miért nem lehet semmit állítani a biosban
-
válasz HoReSz1975 #113 üzenetére
Szerintem meg ennél egyszerűbb még soha nem volt az OC.
-
válasz HoReSz1975 #111 üzenetére
Azt neked hiába mondom meg mert egyedi mindenkinél. Meg nem mondom olyan 1.28-at.
-
válasz HoReSz1975 #108 üzenetére
Na nekem ilyen.
[link]2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
válasz HoReSz1975 #108 üzenetére
Picit vársz és belekukkantok.
-
HoReSz1975
őstag
Valaki segítene, hogy hogyan lehet tuningolni, mert nem értem, hogy miért nem enged órajelet emelni
-
HoReSz1975
őstag
Hogy lehet tuningolni a Biosban, mert nem engedi emelni az órajelet A saját programjában sem engedi pld a ram MHz -ét állítani. Mit kell állítani, hogy a biosban lehessen állítani az értékeket
-
total90
veterán
Ok, persze... Azt latom, hogy Radeon olcsobban adja az azonos teljesitmenyu kartyait, ez eleg regota igy van es amikor anno szervizeskent meloztam sok PC-t allitottam ossze, amikben foleg az ar miatt javareszt Radeon kartyat tettem... Viszont magamnak nem vennek.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Nelman
tag
Nálam a GD-65-ben a kingston ramok mennek CR1-ben is.
-
őstag
Szép deszka,de számomra elérhetetlen. Azért köszönjük a tesztet.
-
ingyom007
tag
ezt a lapot Jax is megirigyelné remélem valaki érti
-
oettinger01
őstag
Hát.... nem adnám érte a Sabertoothom
A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!
-
KAMELOT
titán
NV-t én is megvenném csak nem fogok +100euroval többet fizetni ugyan akkora teljesítményért. Igaz GTX670 4GB van már 380euroért, de HD7950 3GB meg már van 280euroért. És ez a nem mindegy.
(#95) tajcsi: A legfontosabb az egészben az, hogy hogyan szellőzik a házad. Hiába van neked hűtő az alaplapon ha bévülről nem tud távozni a meleg levegő. Nekem pl. alaplap 31fokos.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Tamás9x
őstag
Én nagyon nem vagyok elájulva tőle, ez olyan mint régebben a matt és a fényes kijelző. Régen természetes volt ma már csoda számba megy ha egy mattot talál az ember. A régen megszokott tuningot megvonták, és képesek felárért újra adni nekünk Am csinos a lap
Internetradio: ESP32 2.8" Touch +DAC 10K // ESP32 2.8" Touch + DAC + Encoder 15K
-
Oliverda
félisten
válasz fatallerror #97 üzenetére
Nem
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
tajcsi
őstag
Van olyan hutoracs ami normalisan vegzi a dolgat es normalisan is nez ki. Es akinek plexis oldallap van a hazan az bizony nezegeti
Oliverda arra nem gondoltatok hogy ez esetleg a lap hibaja? Lattam en mar olyat am hogy ketto ugyanolyan lap ugyanazzal a bios verzioval es az egyik normalisan mig a masik lomhan dolgozott...
MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...
-
HoReSz1975
őstag
Abban reménykedek, hogy most az AsRock Z68 Extreme4 Gen3 -ban 1.28V -on tudja a 4.5GHz -et, de az MSI -ben hátha kevesebb fesszel is megelégedne és feltudnám rakni 4.6GHz -re, mert az AsRock nem tudom. Elég nagy lépcsővel kellene emelgetni a feszt 100MHz -ként az i7-3770K -nál.
-
tajcsi
őstag
Mikor lenne ``kulonosen ajanlott``? Gondolom ezen az aron majdnemhogy ingyen van, bar nekem szemely szerint az MSI lapok hutoi irdatlanul ocsmanyak es most nem a szinkomboro gondolok, hanem az ilyen gagyi alakzatokra, nem ertem miert nem tudnak valami komoly hutoracsokat tervezni azok a mernokok....
MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...
-
KAMELOT
titán
válasz HoReSz1975 #88 üzenetére
Ugyan azt tudja mint az én lapomban. 4,5-4,7GHz-et.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
HoReSz1975
őstag
2 nap és megérkezik, kiváncsi vagyok, hogy az i7-3770K mit tud majd benne
-
fatallerror
addikt
-
Oliverda
félisten
válasz fatallerror #85 üzenetére
A maga nemében mindkettő ugyanannyira "tetszett". A többit pedig benne van a cikkekben.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz fatallerror #83 üzenetére
Hiába csak 53-54 ezer, az sem kevés, másrészt ahogy a cikkben is említésre került, volt vele néhány problémánk az elején, ami elég sok időt elvitt.
-
fatallerror
addikt
semmi csak tényleg lehetne különösen ajánlott mert a többi 50e körüli laptól kitűnik és jól teljesít, 4 sata kábelt adnak a 6 helyhez míg a 8 helyeshez is 4et adnak tehát itt többet adnak, usb 3 elforgatva ami az msi-nél nagyon baba, rengeteg usb hátul stb
ha a gd65 ajánlott volt akkor ez meg különösen ajánlott[ Szerkesztve ]
don't tell me what i can't do!
-
Oliverda
félisten
válasz fatallerror #81 üzenetére
-
zolee5016
őstag
Nekem is ez az első kinézetre is faxa lap..Minden földi jóval megáldva(ami nekem nem is kell még azzal is..)De .a sabertoothom még egyenlőre bőven kiszolgál p67 Az pedig való igaz,hogy az msi sokkal minőségibb és profibb lett az elmúlt időben.....most a gigabyte adós a minőséggel.....
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
Oliverda
félisten
Annak az MSI-nek szerintem már semmi köze a mostaniakhoz. 2009 óta teljesen új vonalon indultak el az alaplapok piacán.
HaZsolt: Nem sok hiányzott a "különösen ajánlott" minősítéshez, úgy is mondhatnám, hogy csak picivel maradt le róla.
[ Szerkesztve ]
-
total90
veterán
2004-2007 közötti időszakban. Azóta bennem maradt...
(#60) Dominó85
Meglehet, hogy az de... ja, van aki meg mást nem kedvel.
(#61) KAMELOT
OK, de akkor is van bennem egy stop tábla ha MSI-ra gondolok. Ez kb. olyan, hogy nem vennék Radeont magamnak, csak nV-t. Vannak ilyen ciciáim
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
HaZsolt
őstag
Hihetetlenül jó lap, boot után a proci hőmérsékletet is mutatja. Hol kapunk ennyi pénzért még egy ilyen szintű lapot, különösen ajánlott plecsnit is megérdemelné.
-
Male
nagyúr
Hogy valamibe belekössek: egy eSATA még lehetne rajta azért
-
daneeeeee
aktív tag
#68 Oliverda
Tehát akkor Sandy- és Ivy Bridge játszik csak ?[ Szerkesztve ]
-
Dominó85
addikt
Pentium IV -> Asus P4S8X
Athlon 64 -> Asus PASSZ
AM3 -> Asus M4A78LT-M LE (antituning és nem tudta feloldani az Athlon II X4 640-em, X6 1090T-re, aki meg megvette, belerakta egy Giga lapba és mai napig X6-osként használja, pff)
775 -> Asus P5E VM HDMI (anyagi okok miatt az AM3-tól meg kellett válnom, áttértem a HTPC építésre 775-ös alapon, istenkirályul felszerelt lap volt. Ph-s megvette és hazavágta feszelgetéssel... )
Asus P5Q SE2 - beújítottam anyáméknak is
Asus P5Q Pro/Turbo - volt asszem nekem, de azt hamar eladtam, mert pofátlanul olcsón (és itt vége szakad az Asus korszakomnak) vettem a PH-n egy...
MSI P45 Neo2-őt (brutál tuning, csak az a fránya 1800-as FSB limit )[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
KAMELOT
titán
válasz daneeeeee #65 üzenetére
Általában aki több kártyásat épít az alapból 2x PCI 3.0-sat néz.
(#63) fatallerror: mindenhol használt cuccot kapsz. VGA-nál is. Első amibe bedobják az a Furmark pár óra. Utána meg vannak gyerekek akik 5-6 órán kersztül nyúzzák a kártyát. Tessék megnézheted. Van ilyen munka is. Játszani kell a gépen.
(#64) Dominó85: én gigabytos voltam. De mivel nem találtam olyan lapot ami megfelelt volna nekem pénzileg és elrendezésileg ezért vásároltam MSI-t. Ha nem lenne ilyen sok HDD-m elég lett volna egy 43euros gigabyte alaplap is.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
vigh
csendes tag
De akkor a procit is kell cserélni 3.0 express támogatásúra
Üdvözlettel: Vigh István
-
daneeeeee
aktív tag
Sziasztok!
A cikk és a lap tetszik, egy valamit viszont nem értek:
"A 3.0-s szabvány támogatása elsősorban a többkártyás multi-GPU kiépítéseknél jöhet jól"Tehát
Ez a lap mondjuk két kártyás rendszereknél 8/8/0 -at tud, de ha PCIe 3.0-s kártyákkal használnám akkor gyorsabb lenne mint ugyan ez a felállás csak PCIe 2.0-s kátyákkal ? -
Dominó85
addikt
Pontosan. És ha megvetted az XY gyártó egyik lapját és frankón meg vagy elégedve vele, akkor ha kijön az XY Rev2, akkor nagy eséllyel megveszed azt, mert márkahűség alakul ki benned. Ez természetesen mindenkinél más gyártót takarhat. Ez azért jó, mert így a gyártók egymással is versenyeznek és szuperebbnél szuperebb lapokat dobnak a piacra, egymás árait szorongatva. Képzeljük el, ha teszem azt csak X és Y gyártó lapjai közül választhatnánk??? Nem lenne se U, se P, se D ... Hol lenne ott verseny.
* Péter - 06302461862 *
-
fatallerror
addikt
linkelve van a gyártói teszt a cikkben is és mivel garanciát vállalnak ezért tuti h mindegyik alaplapot tesztelik azaz kapsz 1 használt alaplapot, kösz msi
egyébként minden márkával lehetnek rossz tapasztalatok de ez nem jelenti azt h szar az adott márka mert akkor ennyi erővel mindegyik szar és ne vegyél semmit sem
-
vigh
csendes tag
Tud valaki segíteni?
-
KAMELOT
titán
Az annó volt. A jelent kell nézni. Nekem MSI van. MSI összes lapját 24 prime teszt után teszi a dobozba. Ha már láttál alaplap gyárat akkor megnézheted, hogy is megy ez a folyamat. Már maguk az alkatrészek is nagyon jó minőségűek. MSI legalább jól felszerelt és jó minőségű lapokat árul megfizethető összegért.
(#60) Dominó85: jól írod. Még hozzá teszem....főleg egyik gyártónak sem érdeke, hogy valami trutyit rakjon össze aztán jöjjön egy halom vissza mert ez vagy az a baja. Inkább csinálnak jó és stabil dolgokat, hogy simán kibírják a dolgokat. Itt azon is van hangsúly ki, mit turkál a biosban a feszekkel. Mert ha alapon megy egy proci meg stb. akkor annak semmi baja nem lesz.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Dominó85
addikt
Ez eléggé egyoldalú érv. Nekem például a Gigabyte-tal voltak gondjaim. Valaki az Asus-t utálja, pedig nekem eddig vagy 6 féle Asus alaplapom volt és egyikkel sem volt semmi gond. Sőt továbbá viszem a gondolatomat, a kb 1 éve lecserélt P4-es gépünket kilenc és fél (9,5) évig egy darab Codegen 300xx táp hajtotta hibátlanul (1db nagy kondit kellett benne cserélni 6 év után azt annyi). Szóval ez az egész "én ezt a márkát utálom" dolog egy nagy lutri. Ezen teljesen felesleges vitatkozni. Egyik mai nagy gyártó sem xarral gurigázik és nem az az érdekük, hogy 1 év után döglött legyen a hardver amit forgalmaznak. A negatív marketing senkinek sem jön jól.
* Péter - 06302461862 *
-
vigh
csendes tag
hely miatt kérdezem!
-
vigh
csendes tag
Helosztok!
Csak egy kérdésem lenne a második PCI Express 3.0 foglalatba lehet tenni a 1db videókártyát?
-
total90
veterán
Annó míg PC szervizeléssel foglalkoztam az esetek nagy százalékában ha hibás volt egy alkatrész, akkor az MSI volt, főleg alaplap. Aztán nekem is volt hadjáratom velük egy graf. kártya ügyebén és valahogy nemszeretem gyártó lett.
Tehát bennem megmaradt ez a talán mára már csak hiedelem, hogy MSI-t, főleg alaplapot azt nem veszünk. Részemről ennyi... nem tudom másnak mi a baja velük.Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
total90
veterán
-
Graphics
Jómunkásember
válasz fatallerror #1 üzenetére
Egyetértek, szerelem első látásra.
Ha váltok alaplapot , tutti ilyen lesz / és ha tudok észérvet felsorolni, illetve ha ki tudom használni / Addig marad a Gigabyte Z77M
@belinho: A gigabyte-n is van opció ilyenre, én 180-ra szabályoztam egy Gelid ventit , az viszont tény ,hogy valami gond volt a lapommal, mert csak egy FAN-t engedett szabályozni...
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Nem tudom nekem ház ventinél lehet olyat adni, hogy 50 60 70 ...% de mikor beállítom neki 60% -t megy 700rpm el, utána 70% nál már 1200rpm ... de én 900rpm -t szeretnék. Na ezt hogy állítod be neki? Korábbi Asrock lapomban sokkal jobban tudtam finomhangolni a ventiket.
De most leszedem ezt a ControlCenter progit hozzá, meglesem hátha majd ebből.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
belinho
senior tag
válasz torma1981 #28 üzenetére
Ez mekkora hülyeség, hogy nem jó az MSI a fan szabályozásban, amihez nem értessz legalább ne téveszd meg a többieket!
MSI Z77-G45-ös deszkám van, uefi-ből állíthatom be hány foktól kapcsoljon feljebb a venti, százalékos lépcsőkben adhatom meg a ventifordulatot, szóval én magam állíthatom be a venti szabályozást, ahogy nekem tetszik halk legyen vagy jól hűtsön.
A Gigabyte lapomban nem volt ilyen, semmit nem tudtam állítani, hiába volt alacsony a cpu hőmérséklete akkor is az adott fix rpm-en tartotta a cpu hűtőt. Ugyanaz a hűtő sose ment 800rpm alá, az MSI lappal akár 325rpm-re is állíthatom a ventit. -
KAMELOT
titán
6 SATA sem gond, mert veszel bővítőkártyát amin van 4x SATA és 5000ft. Látom te vagy az első aki firkált ide. Nagyon jó alaplap elfogadható áron.
(#2) radi8tor1: illendő lenne venned már valami keményebb gépet.
Szép írás! Akkor jól választottam. Nekem is MSI van. Most jól beléhúztak a ami a minőséget illeti.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Mondjam vagy mutassam? Kellemes lap az biztos. Nincs vele nyűg.
[link]A cica modi lett? Ojoj!
Oliverda! Veled nem tárgyalok, igaz már nem tudom miért, de tiltva vagy. Az a gond, hogy eddig ha bajom volt vele (meg úgy mindenkivel) leírtam, mostmár lesz retorzió is. Nincs lehetőség kijönni a hóra.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
-
E770
aktív tag
szerintem is szerencsétlen szóösszetétel a 'hőmérsékleti jel" - de én nem írtam ilyet
szerintem tudod, mit hiányolok - minden ház venti mellé egy ellenálláshőmérő jelének bekötési lehetőségét, amivel a ventihez tartozó mért hőmérséklet függvényében alakul a venti fordulatszáma
-
E770
aktív tag
igen, én is ilyet használok
a CPU hőmérséklete csak a CPU FAN-nak érdekes,
a ház ventiket a házban elhelyezett hőmérők segítségével szabályozodcikk: [link]
a függvény itt még csak több lineális fv. összerakott, de már alkalmas jó sok mindenre
egy BIOS példa: [link]nálam pl. addig passzív a hűtés, amíg el nem éri a hőmérséklet az első határt
-
zolyee
tag
Jóféle lap!
Könnyen lehet hogy legközelebb nekem is ilyen kerül majd a gépbe. -
E770
aktív tag
előre is bocs a precízkedésért, de túl nagy a különbség a vezérlés és a szabályozás között
tehát nem az hiányzik egy előlapi vezérlőpanelen, hogy nem írja ki az adatokat, hanem, hogy nem tudsz szabályozni vele fordulatszámot a hőmérséklet függvényében
(tisztelet a kivételeknek, ami már ugye nem is vezérlőpanel) -
M@trixfan
addikt
Hoppá! Kapásból 70-80 ezres kategóriába soroltam volna én is a cikk alapján.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
Dominó85
addikt
válasz torma1981 #28 üzenetére
Micsoda problémák... Kell venni használtan egy 6-10k közötti ventiszabályzót azt csókolom, még a ház is jobban néz ki vele. És ott maga a tulaj állítja a ventifordulatokat. Nekem is MSI lapom van, de anno egy Scythe KazeQ (4 potis, 2,5k-ért vettem!) boldog tulaja is lettem. Kicsi, praktikus és még szép is. Az hogy nem írja ki nekem az aktuális fordulatot hol érdekes? Az érdekel, hogy a PC halk legyen, de alkalom adtán (játék) kit zavar ha hangosabb... (úgyse tudja elnyomni a Logitech Z323-am )
[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
E770
aktív tag
tényleg
az a 4-5 ellenálláshőmérő csatlakozás, szabályzási áramkörök + sw
lenne komoly költségvonzatú?
szerinted akkor az ASUS-nál ez ajándék? náluk jelképesnek látom én ezen többletköltségetszerintem mindenkinek, aki a hűtés hatékonyságára és zajára érzékeny, annak lényeges
s ezért ehhez az alaplaphoz nagyon is jól állna[ Szerkesztve ]
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Jó lap korrekt áron.
Kár hogy msi."lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
E770
aktív tag
távol álljon tőlem, hogy szőrszálakat hasogassak,
mert tényleg jó és szép alaplap,
de egy nekem nem apró dolog nagyon gagyi benne: a SYS FAN-ok vezérlése"SYS Fan1/ 2/ 3/ 4 Control - These items allow users to select how percentage of speed for the SYSFAN1/2/3/4."
egy ilyen alaplapba szerintem nagyon szép lenne hőmérséklet mérésen alapuló rendszerhűtő szabályozás - ami az ideális szellőzés alapja
[ Szerkesztve ]
-
PetX
aktív tag
Gyönyörű alaplap, nagyot látom nem tévedtem amikor 1-2 hónapja beraktam az excel táblába, ha vásárolnék új gépet...
Minek iszol és vezetsz, ha szívhatsz és repülhetsz!?
-
Dominó85
addikt
-
Angel1981
veterán
Ok, köszi, ez valóban különbség!
Igazából furcsa is volt, hogy azt a sok-sok mindent mind be lehet költöztetni egycsapásra.
Akkor mégis mely része fog az alaplapoknak "eltűnni" a NYÁK-ról? Látható lesz a különbség?#21: ok, köszi! De ha "csak" ennyi a változás, az milyen előnyökkel fog járni? Pontosabbá válik a vezérlés azáltal, hogy belekerül?
[ Szerkesztve ]
-
Angel1981
veterán
Nagyon impozáns, és az ára is jó!
Kíváncsi vagyok, jövőre mit fognak kitalálni design tekintetében, ha a VRM a CPU-ba költözik - a rá következő Intel prociknál meg elvileg már a déli hidat sem tudják designos bordával letakarni.
[ Szerkesztve ]
-
vinibali
őstag
ezen már kicsivel nehezebb lehet fetet cserélni, ha durran
BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
reset
senior tag
Ha fontos a több SATA-csati, nyerő lehet az MSI Z77A-GD65 is...
-
LackoMester
addikt
Jó deszka, ( amint előttem írták, talán az a 6 sata, lehet, h. valakinél kevés lenne- speciel nálam igen ) jó teszt, az árazása is relatíve renben van.
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
F e Z o
veterán
Első gondolatom az volt, na már megint egy 70-80k-s alaplap. Ennyi pénzért bestbuy vétel a felsőkategóriában.
H2O über alles!
-
Dominó85
addikt
Majd ha úgy tervezik az alaplapokat, hogy 3 bika hűtésű több slotot elfoglaló kari normálisan elférjen rajta és ne egymás sejhajából szívják a meleg levegőt, akkor látom értelmét a több VGA-nak. No meg majd ha lesz olyan gamma ami ki is használja őket.
De addig amíg a BFH-n kívül más gamez nem tud lekötni, értelmetlen. Arra bőven elég az MSI HD6770 OC Twin is, 23" FullHD mellett.
* Péter - 06302461862 *
-
DRB
senior tag
A... tudjukki , már rég perelne a név miatt, ha lenne valami kis köze hozzá. Csak az írásmód tér el kissé, azaz ebből hiányzik egy kötőjel, de még a betűformában is van hasonlóság.
A lap egyébként baró, én még a 6 SATA-t sem találom kevésnek, elvégre nem adatbank alapnak készült ez a deszka, szerintem.[ Szerkesztve ]
-
dominating
tag
Nekem van ilyen alaplapom, nagyon pofás.
De tudomásom szerint nvidiaból "csak" 2db-ot lehet belerakni, míg atiból 3at.5800x3d + 6900xt
-
HoaryFox
őstag
Nájsz
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
kromatika
veterán
komoly lap.nekem is tetszik
-
Dominó85
addikt
Fú de tetszik. Fekete az nálam mindent visz. A mostani konfigom is full fekete. (na jó kivéve az MSI TwinFozr hűtése, az ezüstös)
* Péter - 06302461862 *
-
Pickle Rick
senior tag
+1. Már már must have kategória
• XBL: Uborka Rick • PSN: Uborka_Rick • Steam: Pickle Rick • Battle.net: UborkaRick
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nagyon esélyes, hogy ilyen alaplap lesz a következő gépemben.
Köszönjük a tesztet!
⭐ Stella
-
fatallerror
addikt
hónapok óta belevagyok zúgva ebbe az alaplapba egyedül a 6 sata-ba lehet belekötni
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
- KERESEM: MSI Z97 XPOWER AC
- Asrock B450M Pro4-F alaplap, használt
- Beszámítás! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest