- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPad topik
- Száguldozásra hangol az új AMD Software
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
várhatóan mikor jelennek meg idehaza az első fusion gépek?
-
Oliverda
félisten
MSI E350IA-E45 AMD Fusion Motherboard Review
Mondjuk szvsz a táp nem volt túl jó választás a teszthez...
-
ftc
nagyúr
Ilyen árban gondolkodjatok:
ASUS E35M1-I DELUXE 154EUR
-
stratova
veterán
Köszönöm
mONEr Fejből nem tudok rá mit mondani, de itt tedd fel a kérdést, pontosítva a hűtőt, lapot procit.
A saját #150-es üzenetemre vonatkozóan meg azt hiszem, annyi értelme van, hogy LLano is Bobcat alapú, ott pedig vanna IOMMU-t támogató lapok és megfelelő CPU teljesítmény. -
mONEr
csendes tag
Szevasztok csak 1 villam kerdesem lenne nem ide tartozik de nem talaltam topikot ehhez kapcs...
Nos lga 775-es es lga 1156 foglalatnak nem ugyanaz a meretezese az alaplapon vagyis, 775-os lefogatoval nem lehet 1156-osra rakni cpu coolert?:S
-
válasz
stratova #150 üzenetére
procin huzz kicsit, és akkor a legkisebb hardverigényű megoldással elég sok 1080p anyagot meg tudsz majd nézni:
- winxp, mpchc, coreavc konfigolva alapértelmezett h264 dekodernekaz mpchc beépitett ffmpeget használo h264 dekodere lassabb és kevésbé használja hatékonyan a két cpu magot, mint a coreavc - ez utobbinak időnként a képminőséggel vannak problémái, de nem vészes
3D-hez kell a hdmi1.4, minden másra jó az 1.3 is (az is átvisz minden hangformát)
-
stratova
veterán
Köszönöm válaszod.
Sajnos tudom, hogy a 690g túl régi csirke a hardveres gyorsításhoz. Maga a driver támogatottsága érdekelt volna Linux alatt általánosságban (690g-re vetítve), de mivel Win7-tel nézted mindegy.
A procit még lehet, hogy megkergetem. A live XBMC-t majd kipróbálom.
XP-vel HomeCinema talán kevésbé terhelné (bár nekem úgy rémlik ahhoz is javasolt az FFmpeg)?
Eddig úgy néz ki XBMC kifejezetten majd egy jövendőbeli HTPC-nél lesz érdekes, de addigra majd igyekszem kitapasztalni. Ezekből a kis csodákból meg megvárnék egy HDMI 1.4-es verziót, mert mintha a 3D (ez annyira még nem érdekes) mellett többek között a hangátvitelen is fejlesztettek volna).
A továbbiakban, majd valamelyik HD-s topikban kérdezősködöm a videolejátszást illetően.
Hogy aktuális is legyek, minek a Bobcat-nak Secure Virtualization ha IOMMU-t nem támogat, ha hozzá való aktuális lapkészlet? (Eleve furcsa nekem bár pozitív, hogy egy ilyen lapkát felruháznak ilyesmivel.) -
válasz
stratova #148 üzenetére
linuxos saját tapasztalatom nincs, de:
- HDxxxx előtti kártyákon nincs lehetőség GPU gyorsított videodekódolásra (legalábbis xbmc alatt tuti)
- a kétmagos Athlon X2 sajnos a komolyabb 1080p anyagokhoz kevés lesz, mivel az XBMC ffmpeg alapu és ahoz egyszerűen ez nem elégegy xbmc live-t pendriveról esetleg kipróbálhatnál, de sajnos sok jóval nem tudlak kecsegtetni
mondanám, hogy ha van lehetőséged, cseréld a lapod egy 780G alapúra, de xbmc live alatti tapasztalatom egyelőre azzal sincs. ha lenne időm, szívesen kipróbálnám, de "gyorsba" maradtam vele windóz(7)on.
-
stratova
veterán
Ha nem veszed zokon rád zúdítanék egy kis kérdésözönt. Több bejegyzést is látok XBMC-ről de nem igazán tudom melyik a legpörgősebb topikja.
Tudsz valamit arról, milyen a régebbi IGP-k támogatottsága XBMC-nél (Linux).
Mert ha jól olvastam ez az új driverfrissítés csak R600-ig nyúlik vissza. Az érintett pedig egy 690g (IGP X1250) chipsetes alaplap, tehát X700 alapú.
Netán Linux alatt elég lehet egy A64 X2 3800+ (2000 MHz) is FullHD-hoz? (690g nem tud besegíteni H.264-be).
A HD videóval foglalkozó topikban javarészt Windows-os megoldásokról olvasok és ott ez a konfig nagyon határeset. -
rankesz
veterán
XBMC-ben minden tök jól be van állítva, én csak a desktop felhasználás miatt agyaltam rajta hogy le kellene cserélni, mert az iont ugye egy komolyabb weboldal kinyírja, erre meg azt mondja Abu hogy minden gyorsítás meg lesz oldva.
Tisztában vagyok vele hogy az ION meg a Brazos tök más platform, csak dilemmában vagyok kicsit hogy megérné e az ION mini nettopomat leváltani. -
_BM_
senior tag
"Konkrétan azt állították, hogy a Brazos felhasználói élménye ég és föld az Atomhoz képest"
Most már csak az árakat kell megismernünk, és onnantól kezdve levonhatjuk a következtetéseket. Nem úgy ismerem én a piacot, hogy megjelenik egy konkurrens termék, amely minden vetélytársnál olcsóbb, jobb, kevesebbet fogyaszt stb.. De ne legyen igazam!
-
rankesz
veterán
válasz
Oliverda #108 üzenetére
Ez alapján akkor lehet várni hogy linux XBMC alatt menjen minden videó, ami szem-szájnak ingere?
(Most ION1 nettopom van, érdemes egyáltalán váltani?) -
Oliverda
félisten
válasz
zsolt320i #137 üzenetére
Bocs de a múltban már elégszer adtál okot arra, hogy egy ideje előítélettel kezeljem (és úgy látom, hogy már nem vagyok egyedül) a billentyűzetre való tenyereléseidet. Az előző topikban szintén egy hasonlóan okos és szilárd következtetést sikerült levonni a nagy semmiből. Én csak azt nem értem, hogy miért kell tényként leírni dolgokat úgy, hogy közben gőzöd sincs azok hátteréről és részleteiről? Ajánlom figyelmedbe a "szerintem" szó és a "véleményem szerint" használatát. Bár ha már azt sem tudod hogy mondatokat nagy betűvel illik kezdeni, akkor azt hiszem, hogy ez megint csak egy irreális elvárás. Bár a shift-re nehezebb rátenyerelni ez tény...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
zsolt320i #136 üzenetére
Erre már leírtam a konklúziójukat. [link] Konkrétan azt állították, hogy a Brazos felhasználói élménye ég és föld az Atomhoz képest. Ha ez nem elájulás, akkor semmi sem az.
De nyilván, kétségtelen tény, hogy a háromszor drágább processzoroknál a Brazos CPU-része nem gyorsabb. Persze a GPU azokat is odaveri. -
zsolt320i
senior tag
válasz
Oliverda #129 üzenetére
"olvas -> értelmez -> gondolkozik -> ír irányú"
jó lenne ha alkalmaznád is.
mert úgy látom egy tőmondatot nem voltál képes megérteni, illetve totálisan félreértetted.
a magyarázataid általában a saját félreértelmezéseidre írod, mert most sem és az előző topicban sem hasonlítottam a SB-hez, ezt csak neked esik jól szajkózni.
de ha te ezt szereted csináld
sőt árakról sem beszéltem. -
-
davep
tag
válasz
Oliverda #131 üzenetére
Ahogy az arc is elmondja azért, mert az ellen pozícionálta az AMD. Bár azt ők is tudták, hogy kevés ellen prociban, de hát akkor hol lenne a marketing
arty (#104):linux alatt, hogy lesz DXVA? Kellene a kutyának itt van nekünk az XvBA
-
-
Oliverda
félisten
válasz
zsolt320i #126 üzenetére
Zsoltika, nem, nem tudok. Én inkább ilyeneket "böfögök" mintsem, hogy folyamatosan oltári nagy ökörségeket írjak le amerre csak járok. Még mindig alapszabály az olvas -> értelmez -> gondolkozik -> ír irányú folyamat. Fordítva továbbra sem működik sajna.
Másrészt most sem hozzád "böfögtem", illetve már elég sokszor próbáltam megmagyarázni dolgokat amiket tizedjére sem voltál képes felfogni. Ezért már egy ideje felesleges időpocsékolásnak tartam azt, hogy bármit is próbáljak megmagyarázni neked.
Amúgy mi lenne, ha egyszer végig elolvasnál valamit, és nem csak kiragadnál pár neked éppen szimpatikus dolgot innen-onnan? Talán előbb nem ártana körbenézni kicsit, hogy mennyibe kerülnek a tesztben szereplő egyéb platformok. pl.: [link]
-
zsolt320i
senior tag
1. Szerinted mit jelent az hogy nincsenek elájulva tőle: nagyon rossz, rossz, átlagos, jó nagyon jó?
2. Unfortunately, this slide, which AMD presented back when it previewed Brazos, is entirely too optimistic. Zacate can go head-to-head against Intel's lowest-wattage Core 2-based Celeron processor, but I can't imagine it faring well against the Arrandale-based U3600, which runs at the same 1.2 GHz and costs the same $134.
3. Had AMD been given a choice, I don’t think it would have decided to use Zacate and Ontario as the springboards for heralding the arrival of Fusion.
No ezek miatt írtam hogy nincsenek elájulva tőle...... -
davep
tag
Igazad van rosszul emlékesztem. Még meg is találtam a roadmappet. Azért a 28nm-os már egész pofás lesz, talán a 4magos fog annyit enni mint a mostani 2 magos.
szerk: csak most vettem észre, hogy 28-asok igencsak belelógnak a tablet kategóriájába...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
De le tudná gyártani a GloFo is. Áprilistól ők is gyártani fogják, de csak a speciális beágyazott verziót. Abból készül egy kisebb 30mm^2-es lapka, amiből kiveszik az IGP-t. Addig az IGP-s verzió lesz eladva az IGP-t letiltva.
A GloFo a következő Deccan platformhoz készül. Az 28 nm-en készül, és lényegében 2x Zacate a rendszer. A CES-en már mondtak, hogy a lapkaméret kisebb lesz. Ott a TSMC már nem jó, mert ők az RMG HKMG-t választották a 28 nm-hez. A GloFo megvalósítása ugyanannyi tranyó mellett 20%-kal kisebb lapkát csinál.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem csak az ára baj az ULV-nek. A tokozása is sokkal nagyobb. bonyolultabb routing és más dolgok nehezítik, hogy versenyezzen. Az Atom dizájnja brutálisan olcsón gyártható az ULV-hez képest. Az Intel 25 dolláros csomagban adta korábban az Atom 230-at és a hozzá való két vezérlőt. Kiszámolhatod, hogy mennyire olcsó gyártani. Bele lehet számolni, hogy a Pine Trail és a Brazos még enné is kisebb.
A Brazos platform technikailag és dizájnban azonos méretparaméterekkel rendelkezik. Nyilván az ULV azért nem ellenfél, mert a mérete nagyobb, duplaannyi lábat követel, a tokozás drágább és a több láb miatt a routing is komplexebb. [link] - Itt a videó végén láthatsz egy méretbeli összehasonlítást. Az Atom is akkora mint a Zacate. 1 mm eltérés lehet.(#115) gyiku: Meglepődnél. A Crysis low-mediumon játszható volt a CES-en az egyik notin.
Megdöbbentő, de ez a Fusion.
-
Oliverda
félisten
Szerencsétlen Zacate/Ontario lapka alig nagyobb mint egy a Radeon 5400-as sorozat alapjául szolgáló Cedar. Ráadásul ugyanazzal a gyártástechnológiával készíti ugyanaz a gyártó, ergo csak minimálisan kerülhet többe egy ilyen chip mint egy Cedar. Amúgy nyilván az a céljuk, hogy népszerű legyen a termék és felépítsék a brand-et. Szerintem ezért sem szálltak el az árakkal annyira. Azért így is van rajta egy normálisan nevezhető profit szvsz.
-
erdoke
titán
Valójában a fix órajeles (?) celeroncsos rendszer ugyanannyival fogyasztott kevesebbet, mint az atomos, az új ULV-k meg ebben is jobbak. Csak hát az áruk...
Viszont a CUDA kódolási minősége megdöbbentően fos.
A platform legnagyobb előnye mégis az ára, ami annyira azért nem jó hír az AMD-nek. -
toldy
őstag
nagyából mikor várható ph teszt? Nem muszály erről a lapról hanem amúgy. Illetve várható integrált tápos itx lap ( néhány atomoshoz hasonlóan) ?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
zsolt320i #109 üzenetére
Olvasd el még egyszer a konklúziót.
The experience of using a Brazos-based machine is night-and-day better than a desktop with Intel’s Atom. Az Atomhoz mérve (mert az az ellenfele), a különbség ég és föld.
The Celeron SU2300 is an impressive little CPU, matched to Nvidia’s Ion chipset, and we’d have to call it comparable. Ezzel a párosítással egyezik a teljesítmény, de a fogyasztásban a Brazos Atom szint ugye.
AMD’s Athlon II X2 is significantly faster, but you also incur completely dissimilar power consumption, too. Az Athlon II X2 jelentősen gyorsabb a proci szempontjából, de a játékokban a Brazos mindenkit ver ebből a mezőnyből. Nyilván az Athlon II X2-nél meg kell jegyezni, hogy 45+25 watt a TDP, ami a Brazos esetében 18 watt.
Amint bejön az ár tényezője. Ez lesz a Brazosból. Where Brazos cannot be beaten is price. ASRock anticipates selling its E350M1 for $110, and we hear that competing boards will go for $100. Buy a case, power supply, 4 GB memory module, and a mobile hard drive if you’re on a budget. Factor in a Blu-ray drive if you want it in the living room. That’s a platform I’d like to have as an HTPC or commons-area kiosk in the house. -
Oliverda
félisten
Open-Source AMD Fusion Driver For Ontario Released
Aki még esetleg nem látta volna, bár egy párszor már linkelve lett.
-
davep
tag
Tényleges teszt a kiváncsiaknak.
-
XP alatt nem lesz DXVA támogatásod, ez a CPU meg nagyon kevés lesz az 1080p anyagokhoz. Linux vagy win7 a két lehetőség. (vistát hagyjuk)
XBMC10 és killah sample gép-terhelés 3x3000@3x200mhz-re lassított CPU és 500@400mhz-re lassított GPU mellett:
(50% alatt van, előtte a felületen a filmek közt lapozgatva a CPU láthatóan elérte a 100%-ot is. nade, 200mhz....
)
-
szab.tam
nagyúr
hát igen. de az m2ts-ből való bd lejátszás nem az igazi. van 1-2 zsákutca.
1 pl: elég sok film van már, ahol több verzió, (színházi, rendezői), van jelen egyszerre. és a playlist-ből behívó mpls dönti el, mely m2ts darabkák, és milyen sorrendben összerakva adják ki a filmet. ilyenkor a stream mappában van 800 db. kis m2ts. ezt le nem játszod m2ts player-be való berángatásos módszerrel... -
Armagedown
őstag
Abu nem tudod hogy mennyire lehet ezt a procit tuningolni ha lehet egyáltalán ?
-
Coix
tag
Én is XBMC-t haszálok, és egyszerűen mindent lejátszik mindenféle egyéb codec telepítése nélkül. Külső és belső feliratfájlokat egyaránt kezel. És az új 10-es verziója már támogatja a DXVA2-t. A settingsben be kell tenni egy pipát a megfelelő helyre, és már megy is, mint a parancsolat.
Emellett van benne lehetőség arra, hogy egy másik lejátszóprogramot (pl. MPC-HC) adj meg neki, hogy azt használja a lejátszáshoz. Így egy gyengébb gépen is lehet 1080p-s filmet nézni, még akkor is, ha a videochip nem tudja a DXVA-t, de az MPC-HC és a CoreAVC fent van.
Blu-Ray támogatás nincs, jogdíjak miatt nem tudják beletenni a szoftverbe. De egy rippelt BD anyagból az M2TS fájlt gond nélkül lejátsza. Csak ahogy azt előttem is írták már, a körítés és az extrák vesznek így el.
Nagyon sok HTPC front-enedet kipróbáltam már, de ez eddig mindent visz.
-
stratova
veterán
Csatlakozom, nálam a padláson lakozó Pentium MMX 200-on max. 1/3-ad ekkora passzív borda van, az sem volt éppen forrófejű (TDP 15.7 W).
-
h0o2a7j6
tag
Abu itt HDMI 1.3b-ről ír, máshol viszont 1.4a-t olvastam/link/.
-
szab.tam
nagyúr
zsigus
rankeszaz jó! ezt a lejátszót nem ismertem...
csak linux alá van, vagy xp-hez is?
-
rankesz
veterán
dxva van persze, de én linux alatt használom, és ott sokkal mélyebb a támogatása az nvidia gpu-knak. Pl a killa sample úgy fut le gpu dekódolással (vdpau) hogy öröm nézni! Az atom procit max 10-15 %-ig terheli
Ráadásulé itt nem számít hogy valami L4.0 vagyL5.1 kompatibilis, gpu dekódol mindent. ráadásul van rá androidos távirányító, wake on lan felélesztem a pc-t, választok filmet a telefonra átküldött borítós-leírásos listából majd Play! nagyon szeretem!zsigus: értem
-
zsigus
őstag
Igen van DXVA az XBMC-ben.
Infó: [xbmc.org]
Nézz meg pár screenshot-ot róla, csatlakozom én is rankeszhez, szerintem is az XBMC a legjobb lejátszó, csak a teljes BD támogatás hiánya fájó pont nálam, de ezen kívül tökéletes.rankesz: ez a BD dolog díjköteles lenne, az XBMC-t pedig egy alapítvány fejleszti, sztem annak is örülnek, hogy a fenntartási költségeket tudják fedezni, szóval ilyen fizetős dolgot szerintem nem is lehet elvárni tőlük.
-
zsigus
őstag
Rosszul fogalmaztam igazad van, teljes körűen nem támogatja az XBMC a BD filmek vinyóról való lejátszását, maga a film (m2ts) elindul és problémamentesen lejátssza, de menü extráx stb. az nincs. Ez körülbelül olyan mintha mkv-ban lenne meg, csak a filmet játsza le, a BD menüt nem.
-
szab.tam
nagyúr
én is úgy gondoltam, hogy a htpc-m tv-re lesz kötve. persze. most már 2 monitor, + a tv lóg rajta. éjjel-nappal megy, a másik gépet szinte be sem kapcsolom. ez fogyaszt kb. 50 w-ot, a másik a többszörösét...
játékot kivéve már mindenre ezt használom. pedig htpc-nek szántam....
minimális változtatásal megy, valahog y 2008 május(?) óta 24/7-ben.
(evertest, rendszerwinyó, működési idő: 852 nap, 10 óra. - nem sokat állt)sokan ott tolják el a htpc építést, hogy:
1: kicsi lap -> túl pici ház -> kis venti -> vinnyog. jól jön mozizás közben...
2: jó halk, (túlságosan is), és kihallatszik a hdd seek. én egy winyócsere után pont ezzel küzdök. itt cikkeltem a kezdetekről...és hiába kötöd a tv-re a htpc-t, ha nincs rögzítős boxod, (ok, neked van),, akor valamivel fel is kéne venni a műsorokat. bővíthetelen kis géppel meg nem nagyon lehet, hacsak nem usb dvb-tvel, rögtön winyóra tolva. már ha van vétel. és nem olyan adást akar az ember rögzíteni, ami meg kábelen jön...
-
Boxi88
őstag
Nagyon tetszetős, HTPC-be tökéletes!
-
zsigus
őstag
Én inkább XBMC párti vagyok, bár sajnos az XBMC-nél a mappából való BD lejátszás nem megoldott, de mindenképpen XP-re raknám fel az XBMC-t, a Live cd-s változat beállítása nekem eléggé bonyolult. Szóval a TMT-t azt hiszem és is fel fogom tenni majd ha már úgyis win lesz rajta.
-
erdoke
titán
Én nem monitorra, hanem TV-re kötném a HTPC-t, úgyhogy a tuner nem érdekes. HD-s felvevő van itthon kettő is (egyet adott a UPC), szóval ahhoz se kell.
(#76) HeavyToys
Se ilyen gány tápot, se ilyen Codegen szintű házat nem vennék, ezért is tűnt érdekesnek az 50 ezres végső ár. Ha 6e körül van megbízható tápegység, akkor úgy 20 magasságában kijöhet a ház+táp. Mivel optikai meghajtó nem kell bele, még így se sokkal több. Mondjuk legyen 60e. Nem is rossz, jelenleg főleg azon gondolkodtam, hogy egy bika DTR laptopra cserélném le az asztali gépem, és egyben az lenne a HTPC vagy médiaszerver is. Talán jobban járok egy közepes laptop + ilyesmi HTPC-vel.
Egyébként a RAM-ot és az OS-t kihagytad... Úgy már egy százas. -
szab.tam
nagyúr
ha valaki normálisan, széles körűen akar mozizni, (bluray, mkv, iso akármi, stb), akkor ahhoz úgyis mpchc + total media 3 kell, vagy hasonlóak. ahhoz meg úgyis winfos....
minden ilyen integrált cuccnál előbb-utóbb belefut az ember 1 zsákutcába...
"Wifi" - ja, persze. koax....
-
zsigus
őstag
"pontosan erre gondoltam én is. ExpressGate. lövöm is ki állandóra a biosban....
egyébként a hírben lévő integrált rendszer képes hd lejátszásra? (pl mappából bluray?)"
Ha arra az integrált rendszerre gondolsz ami a lapon van (Winki 3? azt hiszem) abban nincs médialejátszó, csak netezésre, e-mail-re stb. használható, bár nem lenne hülyeség ha beleépítenének valami lejátszót és akkor HTPC építésekor csak a vinyókat és a tápegységet kellene csatlakoztatni + belecsavarozni a házba a lapot és van egy kész HTPC (feltéve ha normális lejátszót építenek be).
Az Aranyozott biz-basz az a Wifi antenna csatlakozója.
Egyébként én is jobban szeretnék egy microATX-es lapot lehet, hogy nagyobb gépet lehet csak köré építeni, de a bővíthetőségről legalább nem kell olyan mértékben lemondani.
-
szab.tam
nagyúr
finom a hűtése!
egy gyenge kereszthuzat, és kész.az a fentartásom a kis lapokkal, hogy hová dugok bele 2-3 tv tunert?
inkább nézek itt egy nagybb, fekvő dobozt, nagyobb lappal, de min. 2 tv legyen benne. nálam a htpc-ben ez is követelmény. úgyhogy ezeket a kis csodalapokat nyálcsorgatva nézem, de nem hinném, hogy bármelyikre rávetődök.(az állandó jelleggel egyszerre használt 2-3 kijező miatt meg az igp melett mindig kell + vga is....)
szerk:
a fenti asus-on, a bal oldalon mi az a 2 aranyozott biszbasz? csak nem valami koax?
(pillanatra azt hittem, valami integrált tv tuneres. volt egy rövid ideig tartó, spontán ereksön) -
erdoke
titán
Egyetértek, eSATA kellene, van itthon vagy 5 keret.
Viszont az előbb linkelt (majdnem) passzív Asus lapon van egy. -
HeavyToys
senior tag
Olvasva az előző hozzászólásokat az árral kapcsolatban én nagyon meglepődtem. 25 ezerért szerintem baromi jó vétel. MSI többi lapnál szokványos számozását figyelembe véve, lesz még ettől olcsóbb változat is. Ez ugye az E-45 ös felszereltségű modell, azonban létezik az E-41-es is, a gyártó többi termékénél. Pl. 880-as am3-as alaplap E-45-ös: 24K, E41-es:18K. Ha itt is így alakulnak az árak, elmondható hogy ez a modellcsalád egy abszolút best buy lesz kategórián belül. (gondolva itt a D510-es atommal és GMA 3150-el szerelt lapok 20k. körüli árára)
A ventilátor szerintem sem a legszerencsésebb megoldás, Asus már kínál is passzív hűtéses verziót. Ennek ellenére azt mondom, hogy ez sem életképtelen megoldás, én is ezt választanám, mivel minden napi használatra, netezni, dolgozni szerintem egyáltalán nem zavaró az a zaj, amit a kis légkavaró kelt.
A 60K-s ár pedig, úgy jöhet ki, hogy igaz minimál költségvetés de:
25-k a lap
10-k a ház+táp(Spire Powercube SBM 210, Codegen MX-31)
10-k a winyó (500 gigás Seagate vagy WD green)
5 k (Optikai meghajtó)Tudom itt a táp kérdéses minőségű, magam sem ezt választanám, de kétségtelen, hogy rengetegen használnak ilyen tápegységeket, van amelyik akár évekig is stabilan működik, de ha ez nem szimpi a Codegen házba (8k) 5-6 k-ért már lehet "minőségi" FSP tápot venni.
-
szab.tam
nagyúr
már éppen kérdezni akartam, hogy melyik is az....
normál háznál ok. nekem mindkét gépen van 2-2 átalakított kivezetés is. de ha valaki pici gépet csinál, azon könnyen lehet, hogy nincs a kis házban integrált esata kivezetés. és hátul + panelnek ugye már nem nagyon van hely. htpc-nél, (meg egyálalán bárminél), usb3 ide, meg oda, esta alapból nem árt....
szerk:
de már az komoly haladás pár htpc laphoz képest, hgoy van a 2 digit kiemenet mellett teljes értékű 7.1. az aktív hangfalaknak ugyi.....
és külön megvan a mic is. nem az, hogy van össz 3 dugó, és lehet átdefiniálgatni.... -
erdoke
titán
Érdekes, itt mintha kissé eltérő lenne a hűtés.
-
erdoke
titán
Talán lehet, de tipikusan az apró házban egyetlen kisebb fajta venti van elöl, és egy a tápban. Megsütni nem akarnám.
(#68) janos1988
Kösz, ez a hír valahogy kimaradt az életemből. Sajnos az RSS igen kevéssé informatív a maga egyetlen mondatával, és ha nem tűnik izgalmasnak, nem rakom el későbbi olvasásra.
Nagyon pofás a mini-ITX lap, de megvárom, amíg valaki leteszteli egy féligényes házban.(#71) szab.tam
Persze, ez mindent lejátszik, csak komolyabb játékra és kódolásra nem elég.
Én látni vélek a hátsó kivezetések között 2 eSATA portot. Ha minden igaz, USB-ből is van rajta 3.0-ás.
Szerk: A kékek nem eSATA portok, hanem USB 3-asok, úgyhogy inkább passzolnám. Honlapon biztosan megvan az infó. Normál SATA-t is kivezetheted fordítóval, ha a házon van eSATA port. -
Enton
addikt
Azóta keresgéltem és találtam teljesen hozzá passzoló verziót is:
Csak szerintem ez teljesen feleslegesen sok, még túlméretezésnek is dúrva.
-
janos1988
addikt
-
RuGoo
csendes tag
Én is akarok egyet.
-
Ste
addikt
Létezik erre is megoldás [link]
Bőséggel ellátja a célját, sőt sokan régi tápcsatiból is barkácsolnak ilyet.Ilyen alacsony fogyasztás mellett nekem is fura a plusz feszellátás a procinak.
A sata vinyó saját tápról kapja a kraftot így az nem játszik ebben szerepet
erdoke: passzívan 20W-ot? Miért ne lehetne?
-
erdoke
titán
válasz
banhammer #63 üzenetére
Hol? Ugyanazokat a képeket nézzük? Én csak a prociventit látom, ami ugye az integrált GPU-t is hűti, tehát passzív nem nagyon lehetne.
Ehhez kell még egy jó (halk) hűtésű HTPC ház, 4 GB RAM és egy 5900 rpm-es háromfeles, vagy egy 7200-as kettőfeles vinyó. Esetleg egy jobb alacsony profilú CPU hűtő is. Tényleg kijönnek ezek 25-ből?
-
janos1988
addikt
Azzal a kis porszivo hangu ventivel cseszik el az egeszet?
-
banhammer
veterán
Aktív chipset hűtés!!!
2011 elején!!! -
Enton
addikt
Azért csak óvatosan a PicoPSU-kkal.
Jelenleg még olyat én személy szerint még nem láttam amelyik rendelkezne, +12V ággal főleg emiatt:
[link]
De kitudja, lehet csak dísznek van, a 24-es konektort el lehet már látni ilyen picokkal is.
Kérdés meghajtható-e a lap a +12V nélkül?
Gondolom egy sima Sata vinyóval együtt sincs nagy étvágya, ami elég türhető, így nem elképzelhetetlen, hogy elég lenne neki.
Nálam előlépet ez a lap a CarPC projektben.
25e lap+CPU+IGP elég jó ár.(#60) antikomcsi:
A venti gyorsan eltávolítható, van rajta 2 venticsati is. Ha passzívban akarod megoldani szerintem az sem nagy ördöngőség.
Nem nagyon szoktak ilyen HTPC-re zabagép wineket pakolni. -
Ez a verzió nem éppen htpc-be való, a kis ventijével, de talán nem ez lesz az elterjedt.
Egy normális (kinek mi persze) operációs rendszer, meg ez a kis lap önmagába több, mint 50K, innét kezdeve érdekesen jön ki 60K-ból egy masina. Még akkor sem, ha nem egy gyors, és csendes ssd meghajtóval szereljük.
-
Chaser
legenda
Ha olcsón akarod megúszni akkor valamilyen SFX v TFX táppal, ha drágábban akkor picopsu. Vannak olyan itx házikók amikben alapból van beépítve kb 60-90W-os, 60W-os ide már bőven sok is külső vga nélkül, max 2 hdd-t , 1 optikát feltételezve. 10k-ért már van is ilyen házikó. Kérdés a minőség, igazán minőségi jószág még használtan is 15k körül van ház nélkül. Gondolom lesznek olyan lapok amikre gyárilag rászerelik a DC tápot, az AC-DC-t meg csak csatlakoztatni kell mint a notebookonál, ion-os lapoknál is volt ilyen, kérdés milyen felárral lesz.
szerk: zsigus: Ugyanolyan típusú usb2-es és usb3-as lapok közt nem 1k különbség van, azért elkérik még a vezérlő - plusz az újdonság- árát. Semmi extra nincs a lapon, max az alap OS amit írnak, de új platform, itx, usb3, nem hiszem hogy bármelyik gyártónál feltétlen húdejó' árban lesz, persze lehet kellemesen csalódunk.
-
zsigus
őstag
Szerintem nincs ezen az alaplapon semmi olyan különleges dolog ami nagyon megdobná az árát, egyedül a Winki 3 "előre konfigurált operációs rendszer" de az ASUS már 2-3 éve használja ezt, csak ők ExpressGate-nek hívják (nekem is van, sohasem használtam) és már a 15e Ft-os lapokon is megtalálható ASUS-éknál.
Ezen kívül pedig csak az USB 3.0 van, ami max egy ezres árkülönbséget adhat.
Ha lenne BT, Wi-Fi stb. akkor persze, hogy drágább lenne de így sztem a legolcsóbbak között lesz. -
BloodRay
veterán
Nagyon szimpatikus kis deszka.
Remélem netbookok is megjelennek ezzel az alappal hamar. -
vanye
senior tag
Egy ilyen 18 Wattos "apróságot" milyen táppal érdemes etetni? Gondolom nem lucernával.
(Na de most komolyan.) -
stratova
veterán
Már látom is lelki szemei előtt, ahogy az eddigi "Crysis-t viszi-e" jellegű kérdés kis költségvetésű és fogyasztású konfigurációk körében az alábbi reinkarnációjában tűnik fel a sok szabvány támogatását hallva :]
"FarmWille-t viszi-e" -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem tudjuk, hogy miért különbözik a hűtés. Az sem elképzelhetetlen, hogy ez egy első szériás board, amin változtattak. Lehet, hogy ez az alaplap kereskedelmi forgalomba nem kerül. Ez ugye nem is elképzelhetetlen, mert már megfogdostuk, így alaposan felértékelődött.
(#46) gyiku: jaja 11.3
-
szaszabee
aktív tag
Azért én megvárom az elsö teszteket aztán lehet benevezek egyre
-
zsigus
őstag
Csak attól félek, hogy az ASUS-é nem ennyibe fog kerülni, sztem tuti 30 felett lesz majd.
Pedig nekem az tetszene a legjobban.
De hát ez van egyenlőre örülök, hogy ha ilyen olcsó változat is van akkor a Fusion alapára nem lehet nagyon az egekben, biztos lesznek majd olcsóbb passzív változatok is, ha esetleg mégsem akkor pedig előbb utóbb biztos esnek majd az árak. -
Chaser
legenda
Már az is hír, hogy valamit fogdostok? Várok egy jó kis tesztet, erre kiderül megfogták egy titkos helyen
Pár napja is volt róla szó több más brazos lappal egyetemben, mondjuk ugyanehhez a típushoz mintha más kép lenne kinn.
-
HPAA
őstag
tdp 18w ???
régóta kacérkodok egy "htpc" építésével
ez pont kapóra jönne
azért egy bővebb tesztet szívesen olvasnék róla -
nbg
senior tag
Arrol tudunk mar valamit, hogy linux alatt az XBMC vajon tud mar kezdeni valamit a radeonokkal ? (hardveres videogyorsitasra gondolok...
)
-
deicide
veterán
Ezen már rajta volt az én ujjlenyomatom is...
-
vfeco
aktív tag
Jónak tűnik. Kiváncsi vagyok mit tud. Nekem egy Zitac ION-ITX melózik második gépként irodai dolgokhoz és böngészéshez Win7-el. 30W-ot kajál és teljesen használható sebességgel működik. Meglátom érdemes-e alaplap cserén gondolkodni.
Örülnék egy külső tápos megoldásnak! Nekem ez alap feltétel lenne, nem fér be a házba egy táp. -
^Clown
addikt
A 25K nagyon jó ár!
-
Móci
addikt
Az ára nem rossz, remélem röhögve meg fogja érni...
Ahogy írták már előttem, egy passzív borda nem ártott volna rá, nem hiszem , hogy annyira halk az a pici kis légkavaró. -
Benőke
őstag
Intel Atom N450 / N550 - AMD Fusion C-50
http://nl.hardware.info/reviews/1961/4/amd-fusion-apu-review-benchmarks
-
Fel
addikt
E-350-es APU-val kb. 25000?? Eléggé hihetetlennek hangzik... Nem lehet, hogy az alapverzió ára fog ennyinél kezdődni (gondolom ez a modell a csúcs lenne)?
Ha tényleg ennyi lesz, akkor szerintem megvan mit fogok venni, nem is szemezgetek az inteles megoldásokkal. -
CsendesMark
aktív tag
Jó lenne passzív megoldással, atom nagy bordával opcionális venti hellyel és ventitápcsatival
-
ftc
nagyúr
Jó kérdés...sose kerestem eddig notebookban, hogy hol van
Nem arról van szó, de legalább találhattak volna vmi elegánsabb megoldást is...csere végett is érdekes az egész meg tartósság szempontjából is..nem igaz, hogy nem fért volna el egy kis műanyag tartókeret pl állva.
-
jam123
csendes tag
Azt hiszem semmit nem vártam még ennyire, mint a fusiont.
A dual chanelt sajnálom, hogy nem tudja a prockó..... -
kurtuzov
senior tag
Érdekes észrevétel ez a gombelem. Engem alapban ne zavarna, ha nem foglal helyet a gombelem az alaplap síkjában, de ez a megoldás úgy látom drágább és környezetszennyezőbb megoldás, ha cserélni kell az elemet. Mert akkor nem egy elemet kell venned, hanem ezt a kábeles becsomagolt pakkot. És ugye ezt le is kell gyártani.
Pozitív hír, hogy az alaplapon a NEC USB 3.0 chipje dolgozik - ezt fel is tüntetik a bal alsó sarokban.
-
zsigus
őstag
25e Ft-ért lesz elérhető????? és ezen komolyan rajta lesz a proci is?
Eddig is Fusion-re szerettem volna HTPC-t építeni, de erre azért nem számítottam, én olyan 30-35k-s árra gondoltam.
De még megvárom mire kiderül, hogy hol rejtőzködik ez a csoda.
-
DesertDog
tag
Azzal a kis izével a hűtőborda tetején nem lesz a HTPC építők álma. A múlt héten bemutatott Asus lap passzív hűtéssel viszont biztosan.
-
zsoltti
senior tag
Jónak tűnik, szerettem az MSI-t!
-
stratova
veterán
No alakul ez. Megérinthettétek és nem harapott? Sebaj MSI majd csomagol mellé egy kis mirhát is meg szájkosarat
Várjuk-várjuk, de én főleg sub-notebookba netbookba. -
gyiku
nagyúr
25k? na kivancsi leszek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
LackoMester #13 üzenetére
Azt is elmondjuk, hogy Budapesten van.
Na így könnyebb lesz megtalálni?
-
LackoMester
addikt
Gratula, MO-van a termék ez szinte biztos, elárultátok magatokat, de sebaj.
-
ftc
nagyúr
Az a 2 vezeték mi célt szolgál? uaudio vagy vmi a feliras...
-
sarocker
csendes tag
Na, végre nem csak Intel Atom-os alaplap lesz elérhető ebben a méretben és megfizethető pénzért. Atomot nem akartam soha, ez meg legalább bír is némi számítási teljesítménnyel.
-
Azt hiszem HTPC-t fogok építeni
-
atti_2010
nagyúr
Na ezt rághatja Intel bácsi egy keveset, majd a Buldozert meg egy kicsit tovább.
-
madgie
titán
Hm, nem csak optikai, hanem koax kimenet is van, kéne!
-
Komoly! Várjuk már nagyon a (PH-s) teszteket!
Csak a mai napig nem értem miért nem lehet ezekre valami normális hűtést ráhenkölni gyárilag... -
baleee89
aktív tag
Jó cucc! intel atom mehet a levesbe!
-
Yutani
nagyúr
Hát ez tényleg pici. Érdemes figyelembe venni, hogy kb. olyan széles, mint egy memóriamodul.
-
törölt tag
azért kíváncsi leszek hogy mit mutatnak majd ezek mondjuk minimál játékon pl, de eléggé elgondolkodtató... ph tesztet kéne szép lassan olvasni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Brazos platformra épülő termék a hónap végére kerülhet a magyar üzletekbe.
- Autós topik
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali játékos kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macska topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Amatőr csillagászat
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest