- Amazon Kindle
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ezt alátámasztom,mikor bekapcsoltam a gpu-s physix-ot 660ti-vel gyakorlatilag mintha gépet cseréltem volna,tekertem is a grafikán mindent maxra full hd-ben és átlagban 25-30fps körül teljesen játszható,nélküle meg kínlódott alacsonyabb beállítás mellett.
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
nagyúr
válasz huskydog17 #89 üzenetére
honnan jön ez a "Metroban csúnyán esik az fps a physx-től" típusú (ál)probléma? [H]-ék nemrégiben elemezték a Last Light-ot, és ott a 680-nak -20%-ot jelentett a physx...
#94: ez meg plána micsoda?
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz huskydog17 #94 üzenetére
Gyakorlatilag mindegyik használ valamennyit, de a rigid body és a GPU-n nem jól működő számítások maradnak CPU-n. A mesterséges korlátozás sem állandó. A Borderlands 2 például alapból engedi a többszálú feldolgozást a processzorokra: [link]
(#95) FLATRONW: A DDof az összehasonlítható szabványos eljárás. Ráadásul az NVIDIA fejlesztette.
(#97) gbors: A Metro LL-ben csak egy robbantás kell és rögtön nem -20%. A benchmark ebből a szempontból elég jó, mert van benne komoly csihipuhi is. Ilyenkor felezi-harmadolja a sebességet hardvertől függően.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
FLATRONW
őstag
válasz huskydog17 #94 üzenetére
Ez igaz, azonban ugyanilyen nevetségesen alacsony sebességet kapunk a DOF-nak köszönhetően is.
-
huskydog17
addikt
Na puff, ezt se tudtam! Létezik egyáltalán olyan játék PC-n, ahol a PhysX valóban a GPU-t használja és nem csak engedélyezi a multicore számolást?
#93: Pont az a gond, hogy ha bekapcsolnák mindenhol a PhysX-et ,akkor teljesen játszhatatlan, nevetségesen alacsony sebességet kapnának, aminek az égvilágon semmi értelme.
[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
FLATRONW
őstag
Igazad van és egyet is értek veled abban, hogy nem jó dolog és egy csalás ez a mesterséges korlátozás.
Azonban megmutatná az olvasónak azt, hogyha az adott játékot maximum grafikán akarja játszani, akkor melyik rendszert éri meg választani. Az átlagfelhasználót nem érdekli, hogy az eredmény a korlátozás miatt olyan amilyen, hanem az érdekli, hogy melyiken fut jobban.(#91) Sondi1986: hogyha AMD-s rendszeren is be van kapcsolva, akkor nem lesz rosszabb az eredmény.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Abból a szempontból nem, hogy a GPU-s PhysX szándékosan úgy van írva, hogy a te hardvered abból már ne profitáljon. Az elméletben fut édeskevés, ha nincs meg a gyakorlati sebesség. De technikai szempontból valóban nincs elvi akadálya a futtatásnak.
A CPU-s kóddal az a baj, hogy korlátozott a sebessége. Ha nem lenne korlátozva, akkor aktiválná mindenki, mert a processzor erejéből gyorsabban kiszámolható a teljes szimuláció. Fontos, hogy a GPU-s PhysX több effekt esetében nem jelent valós GPU-s gyorsítást, hanem csak engedi a kódot egynél több processzormagon futni. Tehát itt nem a konfiguráció különbségeit méred, hanem a mesterséges korlátozás eltérését. Ezért nem foglalkozik ezzel senki, mert ez nem fejlődés, hanem mesterséges korlátok megteremtése a szoftverben.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
FLATRONW
őstag
válasz huskydog17 #89 üzenetére
Szerintem nem lenne torz az eredmény, csak megmutatódna az erősorrend az adott játékban. Szerintem a Far Cry 3-at is belehetne venni a tesztbe és mindent maxra kapcsolni. A TreesFX is hibásan fut NV kártyákon, mégis be van kapcsolva.
-
huskydog17
addikt
Hm...most néztem még egyszer utána és változtak a dolgok. Tavaly például a Borderlands 2 megjelenése előtt a fejlesztők azt nyilatkozták, hogy csak GeForce GTX 680-on lesz PhsyX. Erre gondoltam, de látom mára ezt javították. Nem követem és nem követtem figyelemmel ezt a játékot, csak emlékeztem erre a nagy felháborodásra, ami akkor volt emiatt.
Amit viszont Abu írt a Mafia 2-vel kapcsolatban, az azért kimeríti a szoftveres korlát fogalmát házon belül, így én nem mondanám, hogy valótlant mondtam.
Azt elismerem, hogy tévedtem is. Igazából több PhysX-et használó játéknál voltak komoly technikai problémák. Ezen felül még arra is gondoltam, hogy az új Metro-ban is hiába van akár egy GF Titan-od, a PhysX bekapcsolásával csúnyán esik a sebesség, ahogy Abu is írta. Ez is úgy lett megcsinálva, hogy rögtön 2 VGA-t vegyél ha a PhysX-et is akarod használni értelmes sebesség mellett.Na mindegy, így is eléggé elkanyarodtunk a témától, a lényeg, hogy azért nem kapcsolják be több tesztben a PhysX-et, amiért a PH például nem rakja be a tesztekbe a Far Cry 3-mat. A FC3-nél NV kártyák esetében hibás a HDAO, míg PhysX esetében AMD kártyáknál csak CPU-n futna az egész, így teljesen torz eredmény születne és ezt akarják elkerülni.
-
siriq
őstag
Angliaban olcsobban veszel 770 oc-s valtozatot mint 680-t. Max otthon draga a 770.
Atszamolva 113 ezer az oc-s valtozat.
[ Szerkesztve ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
Graphics
Jómunkásember
Látom van a gyári a hűtőből bőven...
Viszont az MSI hűtője nagyon jó.Nudli fejlesztés, nem értem miért erőltették
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
Nalunk is lehet mar kapni, de vegyuk csak az evga-t peldaul, a gtx 780 az: [link] az majdnem 550 font, az evga gtx 770 peldaul: [link] 330 kerekitve, 220 font kulonbseg ? 220 angol font = 76.000 HUF. Mint egy 550 fontos 780, akkor mar nem jobb egy 770 SLi ami "csak" 110 fontal (38K huf) kerul tobbe ?
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
mickemoto
őstag
Ott tartunk hogy egy középkategóriás vga 100eFt.GTX 760-ott körül lesz.
-
aktív tag
Én úgy tudom droppol majd a 670és670 ára.
-
ViiiiktorOC
senior tag
Köszi a tesztet, vártam már!
Szépen hozza a 7970GE-t. Memória is elég szépen megy.LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
őstag
Köszönöm a tesztet,élvezet volt olvasni. Jóval moderáltabb ára van,mint a Titan-nak agy a GTX780-nak.
-
FLATRONW
őstag
Köszönöm. Akkor ezek szerint a kolléga [link] valótlant állított.
" Majd ha a PhysX-nek lesz OpenCL portja, akkor el lehet gondolkodni az aktiválásán, hiszen gyártófüggetlenül működik. Persze ennek vajmi kevés esélye van addig, amíg egy GCN 10x gyorsabban számol SPH fluid szimulációt például."
Egyébként ha jól tudom Metro esetében lefut CPU-n is az a Advanced PhysX. Tehát be lehet kapcsolni és így készíteni egy összehasonlító grafikont. Megjegyzésnek pedig aláírni, hogy AMD kártyák esetén a PhysX CPU.n fut, mert a hardver nem támogatja a PhysX-et.
[ Szerkesztve ]
-
Szergei
tag
Gondolom üzleti szempontból jobban megérte az NV-nek az átnevezés, mint inkább egy tovább butított GK110-et kiadni 320-bites memóriavezérlővel, mindenesetre ez a 7 GHz-es RAM-órajel nagyon durva, olyan chipekkel, amiket elvileg 6 GHz-es max. sebességre hitelesítettek, 1.6V mellett, ha ez igaz.
Nehezen tudom elképzelni, hogy nem emeltek a feszültségen, és egy ilyen mértékű túlhúzás nem tudom, mennyivel csökkenti az élettartamát a 770-eknek, de biztos, hogy nem egészséges hosszútávon.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mármint, hogy egy PhysX effekt nem aktív egy bizonyos terméksorozaton? Technikai értelemben nincs ilyen korlátozás. Inkább a hardver teljesítménye szab gátat a futtatásnak.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha a PhysX-et bekapcsoljuk, akkor a GeForce-ok sokkal lassabbak lesznek. Ez nagyon hátrányos lenne az NV-nek, mert egyrészt a kártyák a Metróban 15 fps fölé nem mennének. Másrészt sokan nem olvassák el a szöveget és csak a grafikont nézik, ahol nem tudnák, hogy mitől vannak a sor végén a GeForce-ok. Ezért jobb az alma-alma összehasonlítás, mert azoknak az olvasóknak is reális, akik valójában szöveget nem olvasnak. Majd ha a PhysX-nek lesz OpenCL portja, akkor el lehet gondolkodni az aktiválásán, hiszen gyártófüggetlenül működik. Persze ennek vajmi kevés esélye van addig, amíg egy GCN 10x gyorsabban számol SPH fluid szimulációt például.
[ Szerkesztve ]
-
Zimmy88
tag
GTX 790 mikor lesz? Két db GK110-zel?
FZR2000 ®
-
otto1
tag
A GTX660 fórumban pont azt mondtam, hogy egy csúcs kártyánál mindent be kell kapcsolni, amit lehet.
(persze lehurrogtak) Szerintem is így korrekt az aktuális csúcs videó kártyák összehasonlítása. De ez vonatkozik a Physx-re is. Ne érts félre, nem vagyok sem Nvidia, sem Radeon párti. Eddig mindkét oldal VGA-ival meg voltam maximálisan elégedve. (lehet jól választottam) -
FLATRONW
őstag
válasz huskydog17 #33 üzenetére
Ezt nem tudtam. Mondanál olyan physx játékokat, amelyekhez nem mindegy, hogy milyen physx képes kártyát használunk?
-
-
SzlobiG
félisten
Ez a kártya arra jó, hogy a 680 árát letolja semmi másra...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem verik át, csak ügyelnek arra, hogy azok az effektek, amiket az NV nem ajánl ne is legyenek bekapcsolva. Ettől a mérés valós, illetve nem is kifogásolható, mert jórészt leírnak minden fontos infót, hogy itt-ott mi lett inaktív.
Az, hogy bekapcsolunk minden fontos effektet miért kedvezés valakinek? Nem szorítottunk pisztolyt az NV mérnökeinek a fejéhez, hogy harmadolják meg a shader memory tempót a Keplerben a Fermihez képest. Ugyanúgy előállhattak volna egy olyan architektúrával, ami úgy bírja a bonyolult effekteket, mint a Radeonok. Ez szimplán a tervezésnél dőlt el. Azt is egyszerűbb megmagyarázni, hogy egy új generációs fontos effekt miért van bekapcsolva, mint azt, hogy miért nincs.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
úgy látszik, az nVidiának sikerült ismét olyan terméket letenni az asztalra, amit fogyasztói és elemzői szemmel gyökeresen másképp érdemes értékelni.
ha olyan szemszögből nézzük a kártyát, hogy "bemegyek a bótba oszt' megveszem játszani", akkor teljesen szerethető a 770 - bár arra a szokásosnál is jobban oda kell figyelni, milyen hűtéssel veszi az ember (és milyen a háza szellőzése), mert kényelmesen lehet bukni 5-7% performanciát, ha nem elég jó a légszállítás.
műszaki szempontból egy átnevezett 680 OC, gyártásban kicsit csiszolt chipekkel. ehhez sokat nem lehet hozzáfűzni, mindenesetre a "fejlődés" szót maximum az árazásával kapcsolatban lehet használni
a teszt jó lett, köszönjük
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
WayneGace
őstag
válasz tibcsi0407 #56 üzenetére
Techpowerup tesztjében is elég jól teljesít.
Iponnál 119k az Asus. Szóval 7970 és 770 között már tényleg csak az dönt, hogy pirosat vagy zöldet akar az ember.
BestSecret invitációt privátban adok.
-
-
batt
aktív tag
Kicsit le van maradva a ph 770 gyártói kínálat! Kezd mindenbe jobb lenni az ipon,gyorsak és jó cikkeket írnak a srácok!
Asus Rog Flow X13 @XG Mobile RTX 3070*^*Asus FX505GM
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz tibcsi0407 #56 üzenetére
A Guru3D szóról-szóra követik azokat az ajánlásokat, amik leírják, hogy mely effekteket kell kikapcsolni xy játékban ahhoz, hogy a Kepler erőre kapjon.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
110-120K-ért egy 680OC egyáltalán nem rossz.
[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
gabro0
őstag
Tudja valaki, h a 750 és az alatti kártyák mikor jönnek?
-
Jelenleg a Sapphire 7970 Vapor-x 113ezer(a sima olyan 107ezer körül van) az Aqua-ban míg ennek a kezdőára 122ezer és 3%-os különbség van a kettő között,sokat kell csökkenjen az ára,hogy jó alternatíva legyen a 7970-el szemben.
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
adam432
tag
Azt nem tudjátok, hogy a 760 és 760ti mi lesz? Egy húzott 660ti és 670?
„Si vis pacem, para bellum.”
-
Tomi_mano
csendes tag
Dohányban készleten van az ASUS GTX 770 kártya egész jó áron. Jobb, mint MSI
http://www.aqua.hu/asus-geforce-gtx770-gtx770-dc2oc-2gd5-gddr5-pciexpress-229947.html/?search_termek=gtx -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Sondi1986 #48 üzenetére
Újabb pletykák az új generációs Radeonokról
Khm: Ismét le kell hűtenünk a kedélyeket, egy szó sem igaz az egészből.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
joca1
tag
Tekintve az Nvidia mostani árbeállitásaihoz,engem abszolut meglepett az ára,számitottam vagy 150k-re,persze ettől függetlenül ezt a kártyát is hanyagolom.
-
aktív tag
válasz WongFeiHong #42 üzenetére
Játszik az csak a medencében.
-
M^xx
aktív tag
Fejlesztés ezerrel... Kíváncsi vagyok ATI mit lép.
Free ts3 szerver IP:battlezone.hu
-
gainwardgs
veterán
Ez mehet slibe egy 680-al?
Ugyanaz a chip
-
WongFeiHong
senior tag
válasz Bugfix1984 #39 üzenetére
Az nem is játszik pc játékokkal, holtbiztos.
-
aktív tag
-
Mans20
addikt
Ára majd 1-2 hónap múlva lesz jobb talán.Vajon a 750ti 760 mikor jön ki.
-
aktív tag
-
Indy69
aktív tag
válasz Bugfix1984 #26 üzenetére
Igen , biztos megrohamozzák a boltokat mert nagyon olcsó. A statisztika szerint a magyar átlag fizetés [link] tehát szinte SLI is majdnem kijön belőle
Elnézést a cinizmusért de ez azért nem olcsó amikor sokan 70-80 ezerért kénytelenek gürizni. -
aktív tag
-
batt
aktív tag
Aqua-nál már van! Nem rossz lehet mégis veszek karit remélem az msi kicsit olcsóbb lesz!
Asus Rog Flow X13 @XG Mobile RTX 3070*^*Asus FX505GM
-
huskydog17
addikt
válasz tibcsi0407 #16 üzenetére
Jaj, már megint, már annyiszor le lett írva!
Röviden, tömören, leegyszerűsítve: A PhysX NV only, azaz kizárólag NV VGA-kon lehet aktiválni, sőt, még ezen belül is erős korlátozások vannak. Előfordul, hogy bizonyos címeknél az adott PhysX effektet csak egyetlen generáción vagy egyetlen NV VGA-n lehet aktiválni. Ezzel a játékosok többségét ki is zárták a lehetőségből.
A TressFX ezzel szemben egy teljesen szabványos megoldás, amely gyártótól függetlenül, minden DX11-et támogató GPU-n működik! Innen már pofon egyszerűen, józan paraszti ésszel rá lehet jönni, hogy a PhysX-et miért kapcsolják ki és a TressFX-et pedig be.Akkor neked a Grid 2-ben debütált Adaptive Volumetric Shadow Maps eljárásól mi a véleményed?
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz WayneGace #27 üzenetére
Nálunk már kaphatóak a kártyák. GIGABYTE GTX770 400euroazaz 114K. Érdekes módon olcsóbb a GTX770 mint a GTX680.
És nálunk már meg is jelent az első ZOTAC GeForce GTX770 4GB DDR5 456euro. Kezd ez a nvidia jó árban lenni.[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
WongFeiHong
senior tag
Nem szoktam ilyen kérdéseket feltenni,de konkrétan mi értelme van ennek a 7-es sorozatnak? Mert játékok alatt elenyésző a különbség az elözöekhez képest.
-
aktív tag
Asus teszt, az ár sem rossz: [link]
-
aktív tag
Nekem ez most tetszik és az ASUS DCII megoldása már több etailer oldalán is elérhető készletről.Végre elértük azt a szintet, hogy az nda pillanatában vásárolni is lehet. Szerintem ez kapós lesz, szezon ide vagy oda...
-
Attix82
addikt
A probléma az, hogy az emberek nem ennek az árkategóriának a hívei... + teljesítménybe se nagy előrelépés, közbe meg jóval drágább.
-
WayneGace
őstag
válasz fatallerror #1 üzenetére
Az a baj, hogy míg amcsiknál a felár 25 dollár, abból a 25 dollárból lesz 18 ezer forint. Enyhén szólva nem arányos.
BestSecret invitációt privátban adok.
-
KAMELOT
titán
GTX680-at meg veszel aprón garanciával. Ugyan azt kapod!
GAINWARD GTX770 Elég jó ez a 3 ventis cucc. Tiszta gigabyte.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
F e Z o
veterán
Kezdi megint az Nvidia. GTX
680770H2O über alles!
-
tibcsi0407
félisten
-
mghltm
addikt
"A kártya hátoldalára fordulva egy újdonságba ütközhetünk, ugyanis a kék-szürke, MSI feliratú műanyagborítás alatt lapul a GPU Reactor nevű fejlesztés." - ez nem a 7970-nel volt ujdonsag?
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
otto1
tag
válasz tibcsi0407 #12 üzenetére
Ebben biztos lehetsz!
-
gainwardgs
veterán
Hát ez egy az egybe gtx 680 lightning
-
tibcsi0407
félisten
Vajon a Tress-Fx be volt kapcsolva a TR tesztnél?
utdetailing.hu
-
Harlek
tag
Maga a kártya nagyon szimpatikus, de sajnos én se tudok elmenni az árazása mellett szótlanul. Biztos bennem van a hiba, de egyre kevésbé érzem megfizethetőnek ezeket a videókártyákat. És ezek után még csodálkoznak, hogy haldoklik a PC.
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Nagyon tetszenek ezek a Lightning karik. A GTX 770 hozza a kötelezőt, remélhetőleg jó hatással lesz a GTX 6-os széria áraira.
<< Heimdal >>
-
Tomko78
őstag
Most a GTX 780 egy lebutított Titán , ez a GTX 770 megy igazából egy GTX 680 ?
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
haxiboy
veterán
csak 138k ft hát, akkor veszünk rögtön 3-at
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
LackoMester
addikt
Jó kis kártya ez a Lighting féle GTX 770- es, drága de sokkal jobb mint a ref. hűtős verziók.
Köszönet a tesztért.ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
törölt tag
Köszönjük a tesztet, hűtése tényleg elég jó, nem nagyon melegszik, és halk de majd az árakon finomítani kell az nVidia-nak
-
IreN!CuS
őstag
Igen ,ez sokkal értelmesebb árazás ,780-nek nagyon drága volt az induló ára.Pár hónap múlva jó lehet -10-15 k
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
radi8tor
MODERÁTOR
Fél év múlva teljesen OK lesz az árazása.
7970 Lightning is 130 felett indult, aztán már 115-ért is lehetett kapni.⭐ Stella
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Én nem.
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
fatallerror
addikt
jó drága felár ennyi sebességnövekedésért (szerintem). de nem vészes annyira
persze tudom én h senkit nem érdekel h milyen meg mennyibe kerül. új, ezért mindenki rohan érte a boltba
[ Szerkesztve ]
don't tell me what i can't do!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Tuf 3080ti 12gb
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest