Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Projektor topic
- Hiába van április, a hardverek nem tréfálnak
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Steam Deck
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Graphics: Nothing Phone (3a) Pro - Valóban profi? - bemutató és kisteszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
-
PROHARDVER!
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
AizawaKouta
tag
[Locus Free]
Több fajta térkép közűl lehet választani. Fizetősbe meg plusz funkciók is vannak (GPS alapú riasztás pl.), de az ingyenes is nagyon jó. -
AizawaKouta
tag
válasz
sanyirigo #35490 üzenetére
HOME fül:
DHCP Server - Enabled. Ott beleesik a defy IP címe is a tartományba
Wireless Settings - Security - WPA-PSK/WPA2-PSK.
ADVENCED:
Filter-IP: filter
DMZ: Enabled és beírva a defy IP címe (SPB tv-hez kellett csak)
Wireless Performance- Wireless Mode -G, SSID broadcast - Enable
Tools:
Misc fülön felülről lefelé: Disabled, Disabled, Enabled, Disabled,Disabled, Disabled, Disabled, 10/100Mbps Autoés végül:
Current Firmware Version: V2.07
Firmware Date: Tue, Mar 18 2008 -
AizawaKouta
tag
Ha rootolt a telód: [Titanium Backup]. De óvatosan! Ha olyan progit törölsz ami kell a rendszernek alapesetben akkor f.reset után gondokat okozhat (keyboard, launcher, filekezelő... reset nem hozza vissza, de ami helyettesíti törlődik f.resetre). Mentésre is ez a progi jó (app adat és beállítások). Fizetős változatában be tudod fagyasztani az alkalmazásokat, azaz úgy érzékeli a teló mintha uninstal lett volna, de ott marad a progi így könnyen ki lehet olvasztani. Tesztelni jó hogy melyik progit lehet következmények nélkül törölni.
Persze vannak más backup programok is.
Memókari gépre másolásnak csak sd card probléma esetén van értelme. Ha csak a kártyát akarod formattálni akkor oda-vissza másolással meglesznek a cuccok amik a kártyán voltak, de ha valami hibás file volt a kártyán akkor így azt hibásan másolja vissza. -
AizawaKouta
tag
-
AizawaKouta
tag
Itt egy teszt videó, ha valakit érdekel a CM7 RC1.5 wide felbontású videója zöld lencsével: [teszt videó]
-
AizawaKouta
tag
válasz
whitehand #30661 üzenetére
16GB Silicon Power. Az első garisan cserélve lett fagyások miatt, a második már jó. Amig a Silicon szervízben volt egy Verbatim 8GB-t használtam. Na azzal is fagyott.
chab7: Bocs, akkor tényleg hülyeséget írtam. Pedig megoldhatták volna, windows mobile telón anno meg tudták oldani. Akkor térerő mentes helyen kell bekapcsolni, annak akinek nincs mobilnetje... -
AizawaKouta
tag
Akkor csak szinkronizál a google fiókkal, elsőre nem sokat fogyaszt, ha kapásból kikapcsolod a mobilnetet. Akkor nem érdemes variálni.
szabof1: én is csak cm7 alatt próbáltam, ott ment. Kártya nélkül is lehet használni.
Más: Call Announcer alatt szépen működik hogy csak a hívó becenevét mondja be, ha meg van adva. Facebookos összefésűlt kontaktoknál jól jön. pl.: Hívó fél Ács Istvánné helyett / Hívó fél Anyú -
AizawaKouta
tag
válasz
toth_janika #30271 üzenetére
Nálam mindig rendesen működött. Ha a sima maps talál jelet, akkor az Endomondonak is kéne. Pár mp az egész.
-
AizawaKouta
tag
Aki játszik a Dead Runner játékkal és cm7 van fenn nála, az kapcsolja be a vörös éjszakai spec effektet a widgeteknél! Sötét szobában sokat dob a horror hangulaton. De csak sima futás módban.
-
-
AizawaKouta
tag
válasz
Callisto #30065 üzenetére
Ugrál, néha nagyon felmegy, de általában ez az adat: [GPS Test]
-
AizawaKouta
tag
válasz
Turbobacsi #30063 üzenetére
1. vétel előtt utánnaolvasni
2. 3 napon belül boltba visszavinni minden esetben (szerintem magától érthetődik hogy szervíznek ehhez semmi köze, bennem ilyen fel se merülne)
3. FR-t megpróbálni, készüléket belakni programokkal (laptopot se viszem vissza hogy a windows nem játsza le az mkv-t)
4. a konklúzió rész hülyeség... drágábbak ezek a készülékek, de sokkat többet tudnak mint az olcsóbb társaikCallisto: megnézem mindjárt nállam milyen
-
AizawaKouta
tag
válasz
ombre70 #30058 üzenetére
Akkor tedd fel a 2.2-t. Majd reset után lakd be, és battery calibration. Utána próbáld meg a fentieket megint. Mindenesetre először mentsd ami kell mielőtt bárminek is nekiállsz. Ha frissítéssel lesz valami gondod, akkor olvasd át az 1. hozzászólást itt, meg a mélyvízben.
-
AizawaKouta
tag
válasz
ombre70 #30053 üzenetére
Use Call Announcer TTS settings mellől kivetted a pipát. Language menűpontnak szürkének kell lenni hogy ne is tudd kiválasztani. Próbaként ott alatta katt a Listen to sample menűpontra.
Ja és a Known caller/ Unknown Caller/... menűpontba add meg mit mondjon be a név előtt mert az angol alapból. Helyette magyar szöveget írj be -
AizawaKouta
tag
válasz
ombre70 #30051 üzenetére
Call Announcer programban az Use Call Announcer TTS settings mellől vedd ki a pipát. Ezután már a telón alapból beállított Juditot fogja használni. De a bemondást a csengőhang alatt mondja. Hangerőt, hangmagasságot a SVOX menűjébe tudod állítani. Azt meg hogy mit mond te állítod be. pl.: Hívó fél xy, Már megint hívógat ez a xy..., illetve ugyanez sms-nél: Üzeneted jött, feladó xy... vagy amit akarsz. De ha valami task killer leállítja a programot akkor nem fog menni a bemondás.
-
AizawaKouta
tag
válasz
ombre70 #30048 üzenetére
Nem! SVOX és mellé Judit az kell. Az csak a magyar hang motorja. Az minden felolvasó alá kell. Ha beírod a Markebe hogy voice caller id akkor ki fog adni pár progit (nem a beépítettet). Én a Call Announcer-t használom, de nem tudom megy-e 2.1en. Próbáld ki, ha nem akkor másik hasonló progit keress.
Laci.M: Hangszóró cserekor szokták elrontani a körülötte lévő szigetelést (forum tagok írták). Én se szivesen adnám szervízbe, pedig max. esőbe kap nálam vizet.
-
AizawaKouta
tag
válasz
Laci.M #30038 üzenetére
Szerintem vízálló marad a telód, hisz a hangszórót nem kéne babrálni, azzal nincs bajod. Szigetelést meg gondolom vissza tudják rendesen rakni, ha nem akkor meg annyit se érnek mint a kínai szakmunkások…
ombre70: ne a beépített caller id-t használd akkor, hanem szedjél le másik programot a marketről.
-
AizawaKouta
tag
válasz
ombre70 #30039 üzenetére
Emiatt ne. Ha a példaszöveg magyar akkor tegyél fel caller id progit és próbáld meg azt használni Judittal. De én utánna olvasnék a 2.2 frissítésnek. Gyári programokat ne törölj! Én is csak azért merek törölgetni, mert fizetős Titanium Backuppal először befagyasztom, és megnézem minden meg-e rendesen. Plusz nekem van full nanoid belakott backupom, és program tisztított aktuális nanoidom.
Callisto: nettel csak pár mp lenne az egész rendesen. Mivel nézed a jel erősséget?
-
AizawaKouta
tag
válasz
ombre70 #30034 üzenetére
Nem tudom 2.1en hogy van, ott még nem próbáltam. CM7 alatt néztem csak. De miután bepipáltam a SVOX Classic TTS pontot a beállításoknál, és alatta a SVOX Classic TTS beállításainál a Hungarian Voices-nél megadtam neki Juditot azóta a példabeszédet magyarul mondja. A példaszöveg alatti négyzetbe pipát tettem, hogy mindig ezt a beállításokat használja, ne az alkalmazásokét. 2.1 alatt nem tudom hogy milyen menűpontok vannak.
PICO TTS-től vagy mitől meg Titanium Backup megszabadított. Így csak magyar van rajta, angol nincs is. -
AizawaKouta
tag
válasz
ombre70 #30027 üzenetére
Talán mert a magyar hang amit betettél csak motor, és külön felolvasó progi kell neki ami kezeli. Csak most már többségben 2.2 vagy 2.3 van a telefonokon, és sok program 2.2-től használható.
Előzőleg rosszul írtam. A talkback kikapcsolt kijelzőnél a bekapcsolást, időt, és a csengetési hangerőt mondja alap CM7 képernyőzárnál..
Marketen caller id -re keress rá. -
AizawaKouta
tag
A progiba nincs, mivel a csengőhangot nem ő kezeli. A beszéd hangerejét függetlenül lehet állítani a csengőhangtól, de egyszerre szól. Lehet más progival menne, de annyira nem néztem utána. Viszont az Svox másra is jó. pl.: sms felolvasás, weboldal felolvasás, beírt szöveg felolvasás... csak persze a megfelelő programok kellenek a motor mellé.
Én fülhallgató mellé használom jobbára. Ha bekapcsolom a kisegítő lehetőséget akkor meg mindent bemond amit csinálok a telón. PL.: lezárt képernyőnél a bekapcs gombra az időt és az aksit.
-
AizawaKouta
tag
-
AizawaKouta
tag
válasz
waassy #29332 üzenetére
Nem, távolról sem annyi az androidnak. A Google fiúkat nem kéne félvállról venni az Apple-nek. De ha sokáig pattog az Apple, akkor tuti hogy pár hekker csapat odatesz neki egy keveset. Most ilyen szabadalom sértéses dívat hullám van…
NeonFox: elvileg ez is az: [gapps20110712]
mira72: HA nem müködik az amit Sh4d3.tds tanácsolt akkor próbáld meg leválasztani, majd újracsatolni az SD kártyát, és utána készíteni pár képet. Lehet hogy az sd kártyádat nem tudja megfelelően kezelni, de akkor nem csak makró módban jelentkezne ez a hiba.
-
AizawaKouta
tag
-
AizawaKouta
tag
válasz
lipido #29315 üzenetére
Használj pl. Moboplayer lejátszót! Nem kell semmit konvertálni (kivéve 720p) csak a megfelelő lejátszó programok kellenek a Marketről.
Sh4d3.tds: én sem akarom a garanciát elveszteni, mert októberi gyártású a defy. Én a Jorte programot használom kalendár proginak, az is szinkronizál a google naptárral. Visszatérést nem próbáltam de vissza lehet térni arra a hivatalos romra ami alól a custom romot felteszed. Mélyvíz 1. hozzászólásában leírják ha jól tudom. Gyári programokat nem érdemes törölni, inkább Titanium Backuppal lefagyasztani. Én ilyen törlés miatt húztam egyszer újra még a gyári 2.2-t.
-
AizawaKouta
tag
válasz
Sh4d3.tds #29302 üzenetére
Garis szerviz előtt tanácsos visszatérni a gyári 2.2-re, és úgy beadni javításra (root és recovery nélkül)! Custom romokba más alapértelmezett programok vannak mint a gyáriban , és 1-2 dologra a Marketről kell leszedni programokat ha használni akarod pl: DLNA. Van amit a CM7 jobban tud mint a gyári (pl.: Facebook kontaktok kezelése, alapból van 2G/3G kapcsoló ami nem menübe visz, 840x480as videózás közbe zoom be- ki…), van amiben a gyári jobb (videó fps). Mélyvízben jobban ki vannak tárgyalva a rom témák (pl: WIUI rom).
-
AizawaKouta
tag
válasz
ch003067 #29115 üzenetére
Én a Modern Combat 2: Black Pegasus-t tolom, és egy havas pályán lopakodok. Szerintem ez a csúzlis játék kicsit komolyabb mint az Angry Birds, mégis rendesen fut. Meg a NFS Shift, Asphalt5, Samurai II, Cut the Rope is.
Memóriakártyákban kicsit válogatós, valamint hangszóróhiba előfordulhat (más teló, még a 2x sem tökéletes), de amúgy nagyon jó kis telefon. Max a skype videó hívásról, HD filmekről és a HDMI kimenetről kell lemondani.
Persze minden attól függ ki mire akarja használni, de általánosságban nagyon jó tudású telefon.
kakukkmarci: általában csak trial ingyenes navik vannak. Még a Motonav menne jól a defy-n, de ugye az nem jár a telefonhoz. -
AizawaKouta
tag
-
AizawaKouta
tag
válasz
kelly416 #29031 üzenetére
Amíg nem szerzel wifis cuccot addig a szükséges programokat máshonnét töltsd le. Pl. használd a magyarosított programokat ([stefi68] vagy [RootRulez] munkáit). Ha pc-n kattintgatsz a Marketben akkor ha netre engeded a telót később az elkezdi feltenni magának az összest automatikusan.
-
AizawaKouta
tag
válasz
zsirfecske #28981 üzenetére
Kösz, hasznos infó!
Ha meg nem látja a képet akkor se, akkor meg kissebre kell méretezni.
-
AizawaKouta
tag
válasz
Shyciii #28962 üzenetére
Akinek meg csak arra kell hogy telóról megossza mobilneten a képeket, annak meg még jobb is a kisebb méret. Sajna nem nagyon tudok angolul hogy rendesen át tudnám nézni az xda-t.
pbaly: PowerAmp tényleg jó, csak a próbaidőszak lejártával fizetős (vagy újra felteszed). Én megvettem. A gyári fülessel lehet a számok között lépkedni vele előre, hátra. Meg a widgetbe a mappák közötti lépkedés is jó, na meg EQ.
-
AizawaKouta
tag
válasz
Pistakiss #28916 üzenetére
Szerintem is a típushiba jött elő, és véletlen hogy épp frissítéskor. Épp ezért írtam finoman a nagyon kicsi esélyt, ill. írtam még korábban a GG hasonlatot. Ha jól tudom a hiba jó pár napja fennáll. Épp ezért én ma frissíteném, és holnap vinném szervizbe. Más megoldást szerintem senki sem tud tanácsolni.
Más: eddig nem aggódtam a karcok miatt, nem is vettem rá fóliát, de éjszaka ráment egy kis ragasztó a kijelzőre. Szerencsére csak technokol (munkahelyen), de elgondolkoztam mi lenne ha valami erősebb érte volna. Úgyhogy hamarosan én is beszerzek egy fóliát…
-
AizawaKouta
tag
válasz
#71562240 #28908 üzenetére
Gondolom olyanra gondolsz mint pl. Windows alatt nem tudja olvasni a hangkártya drivert merevlemez hiba miatt. Nem fizikailag rossz a hangszóró, csak a driver. Itt a jellegzetes típushiba miatt ilyenre senki sem gondol. Szervizben se fognak erre gondolni szerintem. Ha szoftveres hiba lenne egy frissítés megoldaná. Pár perc alatt kiderülne és le lehetne zárni a témát.
-
AizawaKouta
tag
válasz
Szombó #28894 üzenetére
Én használtam, de lecseréltem egy kisebbre, ami ugyanazokat mutatja. Nem volt semmi bajom vele.
GD: én is csak azt tudom ajánlani mint kammerer. Frissíteni tudod RSDLite progival, és a megfelelő SBF file segítségével. Amúgy szerviz. Ha a frissítés elsőre rendbe lezajlott akkor nagyon kicsi az esély hogy attól ment tönkre.
ggmac: esetleg tegyél rá olyan fóliát ami kitölti a karcokat, és így nem fog látszani. De ha nem akarsz rá semmit tenni (még nekem sincs rajta semmi) akkor felesleges a polír, mert utána úgyis megkarcolod, és ugyanott vagy.
lipido: 10% óránként 3G mellett full terhelésen egész jó. Főleg hogy nyomkodod közbe. Cserélnék veled aksit. Bár én falun vagyok és az adótorony miatt többet fogyaszt a mobilnet. -
AizawaKouta
tag
válasz
salamester #28827 üzenetére
Engedd netre a programot és menni fog az is.
-
AizawaKouta
tag
válasz
YAS-dude #28689 üzenetére
Kösz a választ, majd átállítom 2 percre a képernyőt.
Bébá: fejből nem tudom, de keres rá a fórum keresőjével a Bayer szóra a mélyvízben. Olvasd át az 1. hozzászólást is. Nekem CM7 alatt 848x480 a felvétel, 19fps, de youtubra jobb így feltölteni mint a 4:3asba. Sima rommal az Lg kamera videóra jó. Youtubeon AizawaKouta néven tettem fel teszt videót rc0 rommal, rc1gyel még nem próbáltam.
-
AizawaKouta
tag
válasz
apika05 #28685 üzenetére
Ha a 720p felvétel miatt akarod nézni akkor inkább piros lencséset vegyél. Azok mind tudják a 720p rögzítést, de a zöldekből csak programmal tudod megnézni majd otthon tudja-e. A hangszóró hiba miatt meg mindegy a gyártás ideje, új is lehet 2 hét után hibás, nekem az október 28.-ai gyártású meg március óta bírja. Gyártási dátumot meg [itt] tudod megnézni. Doboz oldalán van olyan hogy MSN: .... és ott az 5., és 6. számjegy. Ha csak zöld lencsés van legyen új gyártású!
-
AizawaKouta
tag
válasz
zsirfecske #28680 üzenetére
CM7 RC1v2 1000Mhz-en: 612
-
AizawaKouta
tag
válasz
zeppike #28662 üzenetére
Nekem eddig ment rendesen, de ma frissített és azóta szaggat. Újratettem az egészet, mentést Titanium Backuppal visszaállítottam, és most fut rendesen. Nem használok chainfiret.
A Need for Speed: Shift megy valakinek CM7 alatt? Potyára nem akarom megvenni. 15 perc meg nekem nem elég a letöltéshez. Hozzászólásokban írják hogy nem mindenkinek megy.
-
AizawaKouta
tag
válasz
herbi76 #28578 üzenetére
Én is Omniáról váltottam. Furcsa volt a körmös után az ujjbegyes tapizás, de sokkal jobb így. A generált forgalom a használt programoktól, és a frissítés gyakoriságától függ (időjárás, naptár, messenger, mail, képmegosztás... ). Itthon nekem is wifi van, de 400 megát felhasználtam már 27.-e óta a mobilnetemből (Opera mobilt használok és nem minit, mert fullos böngészőt akartam). Én mindenképp valami lassulós netcsomagot ajánlok, ha nem lesz elég a 100 mega.
Más: ha a Titanium Backup nem tudja felülírni a mentést, ha a Black Pegasusnál nincs Continue lehetőség, ha egy file-t nem lehet törölni az SD kártyáról, ha sötét képernyő után a kijelző nem éled fel csak a gombok világítása, ha a kamera nem menti el a képet, ha a galéria egyszer betölti a képeket, egyszer nem… akkor memóriakártya olvasási hiba van. Nekem cserélték a Silicon Powert, azóta mind megszünt. Verbatim is produkálta a hibákat pár nap után.
Az új kártyát nem formáztam, csak betettem a telóba. Csak usb-n írom most már, a következőképpen:
-első dolgom volt az állandó cuccokat felmásolni (zene, kép) háttértár módba
-pc-n lecsatolás után, a telón az usb-t csak töltés módba kapcsoltam, utána usb dugó leválasztás
-játékok filejainak letöltése (Modern Combat, Asfalt5)
-usb dugó összedug
-teló átkapcsolása háttértár módba
-a többi file (filmek…) felmásolása
usb leválasztás mint előbb…Widget, SD kárta leválasztására: EjectSD
Ha fagy a teló a kártyától akkor ezzel le lehet választani, visszacsatolni pedig csak akkor ha szükséges a kártya valamire.Ha gyári alkalmazást akar valaki eltávolítani akkor Hibernálni tanácsos a programot, pl.: Titanium Backup. Ez olyan mintha ott se lenne a progi, teló nem érzékeli (csak egy kis helyet foglal, de abból van sok ugye), de könnyen fel lehet olvasztani. A végleges törlés gondot okozhat format esetén, vagy pl. Galéria törlés után lehet nem férsz hozzá a Kodak képjavítóhoz.
-
AizawaKouta
tag
válasz
Polllen #28391 üzenetére
Igen, ezt jobban kéne reklámozni. Csak ennyi kéne: Ha nincs mobilnet előfizetésünk, akkor a telefon első bekapcsolása, ill. szoftver frissítés és factory reset előtt a SIM kártyát vegyük ki. Vissza csak a mobilnet letíltása után tegyük.
Persze ilyen cetli nincs a dobozban.
-
AizawaKouta
tag
válasz
Szabolcs90 #28324 üzenetére
Hogy indokolnák meg a garancia megvonását? Én elröhögtem volna magam az tuti! A telenoros sim hazavágta a hangszórót, ezért a garanciát megvonjuk... Szervizes állapítja meg a hibát, őt meg legkevésbé a sim érdekli. A beázás már inkább...
A fórumon többeknek ugrott volna a garija az biztos.
Az ilyen eladók jönnek az aksi formázással is, nem tudva hogy azokat formázva adják. A végfok a mobiloknál meg az aksi legmagasabb megengedhető hőmérséklete...
A Nexus mobilok garanciája meg ugrik ha a beépített böngészőbe nem a google keresőt használják.
De mit várjunk a "szakemberektől", a szolgáltatók is mindig próbálkoznak kitérni a javítás alól. Vízállónak hirdetik... Hibás Blade-eket adnak el, tudva hogy rossz a soft... 6-7szer javítják a telót, de csak fenyegetésre cserélik ki... illegális soft okoz szériahibát...
Szegény mezei vásárló meg tiszta stressz, mert a fontos dolgokat utólag tudja meg.
Persze szervíz előtt nem árt visszatenni a szolgáltató sim kártyáját. -
AizawaKouta
tag
válasz
fordmaster #27995 üzenetére
Útvonaltervezés megy, navi nem. A google szolgáltatásai régiófüggők.
Kunsztler: A telefon beállítások menüje nem lesz magyar (ahhoz CM7 kell, vagy MIUI...lásd Mélyvíz...). Csak a program, és a program beállítások menüje magyar. Launcher program= asztalkezelő ikon/widget kezelő, feladatkezelő. Ahhoz hogy több program legyen magyar, tedd fel a MoreLocale2-t, ill. több programot magyarosítottak már, pl. [itt.]. Hátrányuk hogy Marketről nem frissíthetőek..
AtomCity: Én a GoLauncher EX programot használok, ott a launcher menüjében lehet beállítani a home gombot, hogy a programok listáját nyissa meg.
-
AizawaKouta
tag
Ami a kártyákat illeti, mostanában a Verbatim is rakoncátlankodik. Vagy a kártyákkal nem vagyok szerencsés vagy a telefon sd kártya kezelése bugozik nálam.
Át is mentem [vörösbe.] -
AizawaKouta
tag
Nekem Omnia i900-on volt ilyen fóliám. Többet ártott mint használt. Vastag, gumiszerű tapintás, sárguló szélek... De a legnagyobb baj hogy teljes borítás volt, és az oldalsó része leszedte a hangerőgomb festését.
MSN: ha kell hogy skypeot is kezeljen akkor IM+ (hátrány hogy néha szétkapcsol), ha nem akkor a Trillian. Egy fiókot hoz létre igy csak abba kell belépni (msn, facebook... külön nem kell megadni csak 1szer, más gépen használt programmal szinkronizál). Pc-s verziója is van. Kinézetbe nagyon jól néz ki (szerintem).
-
AizawaKouta
tag
Az én Defy-m meg így néz ki most: [képek]
-
AizawaKouta
tag
1,3GB-ból a rom 300-400 mb körül foglal el. Azaz alapból 800-850 szabad helynek kell lennie, ez rom függő (Blur-nál kevesebb). Nekem 1,33GB-ből 861mb a szabad, 94 program és 87 rendszer adattal. (Titanium Backup szerint). eRay szerint 821MB/1,24GB a szabad. Format nem segít. Inkább néha egy cleaner progi futtatása.
-
AizawaKouta
tag
válasz
AtomCity #26750 üzenetére
Megy minden? Akkor gratula! Beállítások – CyanogenMod – Felület - Értesítési energia widget-nél beállíthatod a kapcsolókat, így minden lényegeset a statusbar lehúzásával tudsz kapcsolni (nekem jól jön, mert ha elfelejtem bekapcsolni a netet akkor sem kell kilépni a programból.. jobb mint a widgetek). Ugyanott az Állapotsor tunigolása menüben tudod az aksi kijelzést átállítani 1%osra. GoLauncherrel használom, így most nekem minden szép és jó. Néha van hogy 1-2 program (kamera, titanum backup) nem megfelelően kezeli a memória kártyát, és ha elsötétül a képernyő akkor csak a gombok világítása jön vissza. Ám ezek eltörpülnek a CM7 előnyei mellett. Ha vannak képeid a Picasa Webalbumodban akkor a beépített Galeria leszedi azokat is, az generálhat felesleges adatforgalmat. Jó hogy a CM7 ki van gyomlálva, bár én igy is 17 progit fagyasztottam be rajta. A procit meg továbbra is SetVsel-lel használom 300/800/1000 Mhz-en. Az RC1-óta megy az egyéni csengőhang is rajta.
-
AizawaKouta
tag
válasz
Lacopapi #26735 üzenetére
Marketen vannak rá programok. Gondolom [EZ] is az.
viking19: a programok 90%-a helyettesíthető jobb programokkal a Marketről. Persze sok gyári programot szoktak kitörölni a haladó felhasználók (root + titanium backup).
kammerer: Ha egy programnak nem találod a parancsikonját akkor azt egy másik program alól lehet elérni. Pl.: kodak képjavítót miután megcsináltad a képet és edit opció a menüben. Több progit a gyári lejátszó kezel (videócsatornák).
-
AizawaKouta
tag
válasz
caverinha #26160 üzenetére
Ezek jó értékek. Nekem most épp 140mb a szabad. Ha rábökök az eRay widgetre (nem nagyon szoktam) akkor kb. 230mb ameddig takarítja. Attól függ a szabad hely hogy milyen progik futnak. Én akkor se esnék kétségbe ha 80mb lenne a free, mert azért van a memória hogy ott tárolja a programokat, és ne kelljen mindig újraindulniuk. Persze ez attól is függ milyen rom van a telón. Van egy kis különbség a motobluros DE, és a CM7 RC1 között.
-
AizawaKouta
tag
válasz
volvoguy #26145 üzenetére
Wikipedia: A kártyák sebességét a típusuk utáni class 2, class 4, class 6, class 8, class 10 adja meg, amiben a class utáni számok a kártyák írási/olvasási sebességét jelölik MB/s-ban.
Én most tesztelem a Verbatim 8GB Cl4es kártyát. 5490ft volt a Corában. Silicon Power többeknek (köztük nekem is) gondot okozott, de van akinél teljesen rendben megy az is. A Sandisk még egy jó márka.
-
AizawaKouta
tag
CEE 2.2 CM7 RC0-ról frissítettem RC1-re. Zöld kamerás Defy-m van. Amit észrevettem a kamera proginál videó és kép alatt is a zoom jobb lett.
pomk:Mióta lecseréltem a Silicon Power kártyát Verbatimre nekem sincsennek fagyásaim.
Laci.M: Total Commander-be a kiszolgáló nevéhez ftp:// nélkül írtad be így: 192.168......:2121 távoli könyvtár: /sdcard
a telefonon Stay within folder-hez: / és pipa a legfelsőhöz...
Ezekkel kapásból az SD kártyát nyitja meg. -
AizawaKouta
tag
válasz
Matada2.3 #25864 üzenetére
Egyszerűen kezelhető a Hamster Free Video Converter (840x480). Esetleg XviD4PSP Video Converter ha kézzel akarod állítgatni a beállításokat (856x480).
pomk: én meg most kezdem tesztelni a 8 gigás Verbatim cl4 kártyát. Egyenlőre: olvasás: 6000-6500 kbyte/mp, írás: 3000-3700 kbyte/mp, 7,38GB az alap szabad hely rajta.
-
AizawaKouta
tag
válasz
Flexy90 #25772 üzenetére
Főleg olyanoknak lenne jó akiknek nincs hd kamerája, mint nekem. PS3-on én is megnézném. Mondjuk mit nem adtam volna ha 2 éve a Devil tuningon HD-be filmezhettem volna a csajok...őőő... akarom mondani kocsikat.
Vennem kell majd egy HD kamerát! Bármilyen videót is csinál a Defy, de az optikai zoom-ot azért nem helyettesíti. Persze egy kamera nincs mindig az ember zsebébe... -
AizawaKouta
tag
Gratula, remélem megszűnik a fagyásod. Ha igen akkor valószínű hogy nálam is a kártya volt a baj. Most hogy nincs benne memókari nem fagy (mitől is fagyna...). Holnap megnézem a Verbatim kártyát cl hanyas. Persze majd csak bírja a 2 megás letöltést, és a 840x480as videófelvételt. Leadtam gariba a Silicon Powert, 15 napon belül küldenek mailt.
A 720p-s témakörhöz: Ártani nem árt a 720p felvétel, gondolom többen használnák. Én csak azért nem használnám mert:
- több helyet foglal el, de a minőség nem annyival jobb (gondolom)
-720p-t visszajátszani a defy-n nem az igazi (nálam a beletekerés nem az igazi, ill. az fps se)
- a 840x480 is csak a méretarány miatt kell, 4:3-as képarány elavult (youtube, monitor, tv)
- ha fel akarnám tölteni a videót, vagy másnak átküldeni, csak hátrány a 720p (méret, + le tudja-e játszani a másik fél)A filmeket ha kell 840x480-as méretbe konvertálom le, így akadás mentesen lejátsza, bár szeretném néha a defy-vel leszedni a csak 720p-ben elérhető mkv fileokat.
Így ami nekem fontos lenne:
- akadás mentes 720p mkv lejátszás, felirattal, (beletekerés után se csússzon el a hang)
-CM7 alatt a 840x480 30fps videófelvétel, zöld lencsével.Persze azért kipróbálnám és néha használnám a 720p-s rögzítést. Na meg persze el lehetne mondani hogy a telóm 720p-be rögzít.
Laci.M: OPera mobile: Facebook: nekem rendesen adja be, igaz egyből a profil oldalamat nyitja meg. Youtube: alul az oldalon mobil/munkaasztalnál a munkaasztalt válaszd
menűben: Beállítások-mobil nézet ki, de igaz sokszor alapból a mobilos oldalakat nyitja meg. Ekkor vagy átváltasz az oldalon teljes nézetre és úgy mented a könyvjelzőt vagy átírod az oldal címét(facebooknál úgy csináltam: m. -ot kitörölni a link elejéről) -
AizawaKouta
tag
Idézet az 1, hozzászólásból: Magyarországon. A szervizelést eddig is, és ezentúl is a Cordon Electronics (régi nevén Cirma Kft.) végzi.
Elérhetőségük: 1045 Budapest Széchenyi tér 9., Telefon: +361-272-0708.
Ennyit tudok én is. Vagy visszaviszed oda ahol vetted, vagy személyesen beviszed a Cordon-hoz. Kérni nem tudsz, azt teszik bele amit kell. Csak [fagyalllo] írta hogy a tömítés a hangszóró körül nem lesz olyan mint a gyári. Hardver hiba, már régóta téma. -
AizawaKouta
tag
Nekem szerencsére még nem volt ilyen, de a forum ezzel van tele. Hangszorócsere volt már pár embernek. Arra meg hogy az milyen minőségű javítás volt meg ők tudnának válaszolni, illetve visszaolvashatsz. A kereső tuti kidob pár találatot. Volt szó arról is hogy mennyire marad vízálló szervíz után.
Bada Bing: CM7-et nodric 2.2re javasolják feltenni, ill. cee 2.2re a megfelelő verziót. Az én szofver történetem: ...2.1(2.51)DE motoblur - 2.2nodric - 2.2cee. - CM7 A mélyvíz 1. hozzászólásában van leírva a romcsere. RSD lite progival lehet más régiós szoftot feltenni a telóra, ha pl. német van alapból.
etisnail: ahogy YAS-dude írta a frissítés csak régiófüggő, de amiket itt szoktak árulni azokra a régiókra már kinn a 2.2 (azt hogy a T milyet ad nem tudom, gondolom cee)
-
AizawaKouta
tag
Próbáld ki a PowerAMP ingyenes verzióját. Én megvettem! Magától indul ha csatlakoztatod a jack dugót. Füles gombjával is lehet pauzálni a számot, illetve léptetni előre, vissza.
GD: szoftverfrissítés után jött elő a hardveres tipushiba? Ez hardveres hiba szokott lenni. Frissítés közbe volt hátlap levéve vagy jack használva, ill. megnyomkodva a hangszóró környéke?
kisbarack: elöző hozzászólásomat szerkesztettem, ott válaszoltam. Közben megnéztem az egyedi csengőhangot, az tényleg nem müködik.
Coyot: 2.2-óta nekem is volt ilyen. Meg más fagyások is. Most úgy tünik a memókarim volt a hibás. Ha lesz új microSD kiderül hogy mi volt tényleg a kártya hibája. Remélem ezek is elmúlnak.
-
AizawaKouta
tag
válasz
BitiOne #25556 üzenetére
A [Mélyvíz] első hozzászólásában írtak róla, egyenlőre rosszakat. Mellesleg az általad linkelt oldalon is írják a kamera bugot. A kamera a CM7-ben se tökéletes, de használható legalább. Így egyenlőre szerintem felejtős a dolog. Gingerbread frissítésbe mindenki reménykedik, de csak csendben. Most jött ki a 2.2, túl korai lenne elkiabálni. Mondjuk nekem már mindegy a Cyanogen Mod 7 miatt.
kisbarack: nem vagy ügyetlen, van olyan app ami nem megy fel, egybe én is belefutottam. Egyedi csengőhangot nem használok, az azért nem érint. A profilképek meg nálam müködnek. Az aksival teljesen egyetértek. Repülő módba vettem észre hogy többet fogyaszt a CM7.
Az aksit majd egy jó memokari fogja nálam kímélni, mert nem kell olyan gyakran aksi ki- be- játékot játszani. -
AizawaKouta
tag
[segíthetünk? Motorola Defy] Vodafone videója. Bár az ikonokat keveri a csaj a widgettel, de így is sokkal többet tud mint sok eladó. A Vodafone újságba meg úgy tüntették fel hogy nincs benne FM rádió...
23.-ától lesz Verbatim MicroSD, addig a Defy-m ki van herélve. Jobb lesz egy kemény 8-as mint egy petyhüdt 16-os. Mert egy jó kari kíméli az aksit, a hátlapot, az idegeket... legalábbis remélem. -
AizawaKouta
tag
Most nézem a Cora katalógust. Verbatim MicroSD 4GB: 2490ft a 8GB-os meg 5490ft. Megnézem van-e SanDisk, psp-be régebben bevált az a márka. Verbatimnek meg a lemezei...
Ha cserélik a 16-os Silicon Powert, akkor az meg megy eladásra... -
-
AizawaKouta
tag
-
AizawaKouta
tag
Nekem Djuice kártyám van még Pannon-os időből. Utánna volt név váltás és szétválás. Nekem ezek a beállítások: [djuice net]
-
AizawaKouta
tag
válasz
kisbarack #25327 üzenetére
Én a Go launcert használom, azzal nincs semmi gondom. A telenorral akkor szívtam amikor központilag ment el a hálózat, én meg azt hittem a teló hibája. Ha a mobiladat engedélyezve van a meüben, és az APN default néven van, ill. van aktív mobilcsomag akkor menni kéne.
Nem árt a kontaktokat időnként lementeni pc-re, pl.: MyPhoneExplorerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az eddigi strapamobilok vagy csúnyák vagy buták voltak. Egészen mostanáig, mert megérkezett a Motorola DEFY.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Graphics: Nothing Phone (3a) Pro - Valóban profi? - bemutató és kisteszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Tőzsde és gazdaság
- Külpolitika
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SörcsaPH!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple Watch 10 - Slate Titanium - Használt, karcmentes
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest