- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-book olvasók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vzsryl
nagyúr
A 100-150W-ot az általános tuning utáni fogyasztásra értettem, ahol csak a Kentsfield-ek vagy Core i7-k képesek meghaladni a 150W-os fogyasztást. A kisebb tuningoknál a Yorkfield-ek és Phenom II-k nem mennek 150W fölé. Itt most max. 1,3-1,4V-os feszemelésre gondolok. A "néhány Quazán" = Kentsfield.
"q9000-eseket is meglehet úgy húzni."
A "meg lehet úgy húzni", az már az előtte lévő mondatom kategóriájába esik, tehát 200W, és komolyabb feszemelés. -
AirBooms
addikt
Normális tápot kell venni és akkor nem kell görcsölni azon hogy viheti a gépet.
Hmm... anno a HX620 Corsair modulárist mindenki dícsérte, még szó sem volt arról, hogy nem kielégítő a ventivezérlése. Több volt, mint egy "normális" táp. Nekem mégis bemondta az unalmast kb. egy év után eléggé alattomos módon. Két alaplapot és két VGA-t rántott magával, mire úgy döglött meg, hogy azt már a szerviz is elismerte (de még akkor is ültek rajta vagy két hónapot, s javítani akarták). Öt év gari volt a Corsair-re, de csak szarozás ment, az meg végképp nem jutott eszébe senkinek, hogy a nagyjából 200k-s káromat is megtérítse valaki...
proci985: akkor ezen az alapon a Corsair egyenesen a nem ajánlott kategória nálam!
-
Neovenator
senior tag
Muszáj mindenképp szőrszálhasogatni? Erről beszéltem az előbb: "401W-os vagy 399W-os tápot vegyek vajon?"
Épp elég furcsa, hogy sokan azon szöszölnek, hogy maximálisan kicentizzék a fogyasztást, de minek, őszintén?
Ha mindenképp ragaszkodsz ehhez, akkor mondjuk mondhatnám azt, hogy ezek az értékek 2db, 1.65V-os, 1GB-os RAM modullal és 1db HDD-vel mért eredmények...ha csak a saját konfigomat veszem alapul, abban már 4db, 2.1V-os 2GB-os RAM üzemel, ugyanakkor tegyük fel fontolgatok egy RAID 10 tömb összeállítást, amiben 4db HDD van 1db helyett...no, akkor vajon még benne vagyok a tűréshatárban, vagy esetleg nem indul a gép, vagy elindul, de instabil lesz és újraindulgat? És, ha még valamit szeretnék tenni a gépbe, mondjuk egy SSD-t?
Nem érted, mennyire felesleges centizgetni a dolgot, amikor pár ezrest rádobva mentesülhetsz a szöszöléstől, ráadásul a tápod se hajtod pöccre, ergó megnövel(het)ed az élettartamát? Nyilván nem kilowattos tápra gondolok, a közeljövőre még egy 500W-os is bőven megtenné. Én személy szerint azért vettem 500W-nál nagyobbat, mert egyrész akkor épp ezt lehetett lerendelni ésszerű határidőn belül, másrészt én 5-6 évente szoktam gépet cserélni és megpróbáltam előrelátó lenni...de mindez marhára nem számít és tökéletesen mindegy a vita szempontjából.A lényeg: Megint, ismét...hogy felesleges vendettát folytatni valami olyasmiért ami tulajdonképpen épp annyira haszontalanul szélsőséges, mint ami ellenében ágáll.
-
emmm
őstag
Annyira éreztem, hogy ezt fogod válaszolni.
Félreértesz. Mivel ez egy tápos topic, azt nézem, hogy ugyanahhoz a táphoz a következő generáció procijának/videókártyájának fogyasztása megfelel-e még a táp képességeinek. Ezért nem vizsgáltam most a teljesítményt, mert ebben a kérdésben nem számított. Nyilván azért veszek új procit, videókártyát, mert szükségem van a többlet teljesítményre/új DX-re/fizikszre, kinek mi a szempont. De mivel itt a teljes konfig fogyasztása a kérdés, ezért mentem bele ebbe a dologba (amit a másik kolléga hozott fel, én csak arra reagáltam, semmi több), nézd csak vissza. Ami ez volt: "jövőbeni cuccok meg alacsonyabb csíkszélességen fognak készülni, azok megint kevesebbet esznek".
Így kerek a történet?
Nem az van, hogy a jövőbeli cuccok kevesebbet esznek (max. a fejlett energiagazdálkodás miatt jobbak lesznek idle-ben), hanem ugyanahhoz a fogyasztáshoz nagyobb teljesítmény párosul. Ennyi és nem több, amiről én beszélek.
-
Shufny
őstag
Ezek szerint nem jött át, de pontosan ugyanezeket írtam, amit most te
Az volt a lényeg, hogy nem egy 600W -os Vargáné tápot javasolt az eladó, hanem mondta, hogy kb ugyanaz a kettő. Az élettartamnál szintén pont ezt írtam, hogy a 600W -os táp is ugyanúgy megadja magát, mint a többi (mármint, ha minőségileg azonos kategóriáról beszélünk). Szóval ha 5 éven belül előreláthatóan nem fog többet fogyasztani a configod nincs értelme emiatt a nagyobb tartaléknak.
-
emmm
őstag
Igen?450W-os névlegesteljesítményű?
Akkor csak hogy tud egyáltalán mit használsz titkon elárulom hogy SS400ET nevezetű Seasonic bél van benne tehát OEM ajánlás szerint 400W.Oké, ezt nem tudtam, akkor nyilván én tévedtem ebben a kérdésben.
De én már nem vitázo elöttem egy jó páran leírták az ezzel kapcsolatos dolgokat, nektek már csak arra kéne venni azt a büdös fáradtságot, hogy körül néztek legalább teszt oldalakon fogyasztás ügyileg.....na mindegy sokat kérek, én kérek elnézést.
Tehát azt mondod, hogy pl majd 10 nm-es csíkszélességen (hasamra ütve) nem lesz 120 W-ot zabáló processzor? Mert én pontosan erről beszéltem. És igen, néztem régebbi teszteket, mindig megvoltak a kategóriák, hogy egyik 120 W, másik 95 W, 60 W, stb (most hagyjuk ki az AMD és Intel féle TDP-t). Teljesítményről nem beszéltem, csak azt mondtam, hogy hiába lesz kisebb a csíkszélesség, attól még az a 120 W, 95 W és stb osztályok meglesznek ugyanúgy, mert a csíkszélesség csökkentés miatt több tranyó fog beleférni, ergo nagyjából ugyanott vagyunk. Vagy tévednék? Tehát, ha valaki felsőkategóriás procit vesz, erőset, magas órajellel, az várhatja, hogy az előző generációhoz képest a teljesítmény ugyan nő (hiszen ezért veszi meg a procit), de a fogyasztása nem fog változni. Táp esetén meg nyilván nem a konfig idle fogyasztását fogom nézni, hiába mutat jól.
(#338) lsc
Mod emmm : Nézd már meg az új radeonok fogyasztását, annyit esznek mint az elődök dupla tranzisztorszámmal. De akár az új intel procikat is megnézheted, ment az ujjongás milyen keveset esznek.
Neked is mondom: teljesítményről hol beszéltem? De azt te is leírod, hogy a fogyasztása tökugyanaz, azaz pontosan azt mondtad, amit én. -
rovtiv
tag
Kedves Dyno kolléga!
Szerintem meg éppen erről (is) volt szó, legalábbis abban az értelemben, hogy ha az ember teszem azt, tápvásárolna éppen, akkor a fentebb felsorolt szempontokat figyelembe véve, talán nem követ el főbenjáró bűnt, ha 400-450W-nál valamivel nagyobb teljesítményű tápra ruház hosszú távon.
Ennél többről valóban nem volt szó... -
Neovenator
senior tag
Nem. Pusztán azt, hogy egyrészt képmutató hozzáállás egy felesleges alkatrészre mutogatni egy alapvetően felesleges gépben (az enyém is az, de nem csak a tápom...ha már muszáj a bűnösre mutogatni, akkor mutogassanak az egészre, ne csak a tápjára, pláne, mert viszonylag még az lesz a legidőtállóbb alkatrészem).
Másrészt ha nem is erről szól a dolog, akkor meg fölösleges megpróbálni eltántorítani embereket az egyik szélsőségtől egy másik szélsőséggel.
Felesleges időpazarlás. -
proci985
MODERÁTOR
ez ijesztő volt.
más, hatásfokok: a hatásfok tekintetében a legjobb az volt, amikor váltottam a Codegen Display 300ról (eldurrant de nem vitt magával semmit, szerencsés voltam
) egy Chieftec 360 HPC-202esre (Sirtec bél, ATX2.2es verzió) és hirtelen havi másfélezerrel csökkent a villanyszámlám (az olyan 20%os különbség volt, gép 24/7et ment).
majd a cel2.66D+x1600pro+giga ram+Chief360 kombót váltotta a q6600+x800gto+4giga ram+FSP500GLN kombó, a villanyszámla meg nem változott. pedig elvileg utóbbinak lényegesen többet kellett volna ennie.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Jogos. Én nem általánosítok, nem erről van szó. Csak pl. egy pár embernek alapból elveheti ez a kedvét a márkától. Pl. havernak is, akikhez vitték ezeket, Ő megmondta, mondhatnak neki bármint az FSP-ről ezután nem... Szal..
Chiefteccel sem volt bajom, addig amíg itt nem volt az 550-es belőle, gyárilag mind2 zúgott, megmondtam, hogy soha többet, pedig előtte volt egy 460-asom, azzal semmi bajom nem volt, sajnáltam is eladni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ebben annyiban van igazad, hogy az összesből eddig 1, a mai, amit akkor hoztak amikor bent voltam az vitte az alaplapot is...
Mondjuk az igaz, hogy még mindig jobb az arány, hogy nagyjából 5ből csak 1 vitt el hardvert...
Típust nem tudok mondani, hogy milyenek voltak egészen pontosan, csak annyit, hogy 300-400 wattosak, 12cm-es ventivel az aljukban. Nem tudom, hogy ez mennyire szűkítheti a kört.
@vzsryl: Lehet, csak akkor is, közel másfél hónap alatt több ment vissza belőlük mint akár a noname szériából akit mindenki utál? Ez itt a számomra kicsit meglepő...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- XPEnology
- Milyen videókártyát?
- AliExpress tapasztalatok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Konzol Screenshot
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest