Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple asztali gépek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Serricon
üzenetére
Hol szerezted be a mostani lapot ?
Ha több alhálózat, az megoldható egy kábelen is vlan segítségével, csak egy managelhető switch kell hozzá.Épp most csináltam próbából egy olyan vlan-t ami le van választva az egész hálóról, igaz kicsit kellet mászkálni a pfsense menűjében, de meglett !
Amúgy jobb is ha vlan on használjuk, mert ha még be is jönnének a pfsenséhez nem férnek hozzá (külön manage portot feltételezve a routeren, és a megfelelő szabályokat
Most épp 420 / 203 at mértem a pfsensen keresztül
feltöltésnél, speed test , 100 % ot jelzett a procira.Amúgy az a döbbenet, hogy a gyors PPPOE kapcsolatokat 500 és 1000 a legtöbb eszköz képtelen kezelni.
Még nagyválallati hardweres tűzfalak is csak max 100 Mbit környékén és elfogy a processzor belőlük, itt akár milliós eszközök is lehetnek.Gyakorlatilag csak a UBIQUITI EdgeRouter™ Lite és pro (HW nat bekapcsolása után), azokat nem néztem, amig nem tudnak vlan-t kezelni, mert azt gondolom, hogy ez alap egy valamire való eszköztől.
Az a baj, ezzek a PPPOE vel, hogy lassú dsl kapcsolathoz találták ki őket.
Nem tudom, hogy az optika hálózatokon miért nem tud menni DHCP vel, mindenkinek az életét megkönnyítenék a szolgáltatók.Dedikált HW ert hol, és mennyiért lehet venni a pfsense alá, érdemes-e ?
Új hozzászólás Aktív témák
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- DXRACER Prince L gamer szék
- Dupla Lencsés PTZ Biztonsági Kamera 2.4/5G Dual Band Wifi Kamera+128gb mermoria kártya
- iKing.Hu - Google Pixel 10 Tensor G5, 120 Hz OLED, tripla kamera-128 GB Használt, karcmentes Gari
- AKCIÓ! LG 24GM79G-B 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi