Hirdetés
- eGPU tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
-
PROHARDVER!
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
netpeti98
addikt
Na az nekem se tetszett, 1.5-ben a fafamok amik nem Foresty-sek vagy nagyon gyors timeren kell hogy legyenek, vagy nagyon be kell lassítani az aratást.
Tényleg működik a Dispenseres csontlsiztezés, viszont a csemetét meg nem tud ültetni, így meg nem ér sokat a csontlisztezés.
-
Gomez
aktív tag
válasz
netpeti98
üzenetére
Viszont a bonemeal-ezést csúnyán megnerfelték.

Jó, kelljen akkor 2 bonemeal egy csemetéhez/növényhez. De akkor pontosan kettő kelljen, ne legyen random a szükséges bonemeal száma.
Ez most jól megbonyolítja majd az automata fafarmomat.
(Viszont ahogyan nézem, a dispenser legalább fog tudni automatán bonemeal-ozni).
-
Gomez
aktív tag
válasz
Integrator
üzenetére
-
Gomez
aktív tag
válasz
Integrator
üzenetére
A minecraftwiki-ről próbáltam kiírni a spawnolási mechanizmust, azért lett ilyen bikkfanyelvű a leírás, de nem olyan bonyolult ez, mint amilyennek hangzik, majd linkelek képet, hogy milyet szoktam építeni.
Az ajtó mögött is lehet közvetlenül napsütött terület, ha pl. üvegteteje van a háznak. De pont ezt akartam érzékeltetni, hogy nem feltétlenül kell házakban gondolkodni, elvileg elég lenne csak "okosan" letenni az ajtókat a spawnoláshoz.
Jól mondod, egyenes vonalban kell számolgatni a blokkokat az ajtó előtt illetve mögött.
-
törölt tag
válasz
Integrator
üzenetére
mert nem adtál hozzá gunpowdert. akkor lesz splash potion, azt már lehet dobálni és úgy fejti ki a hatását
ezt mindegyikre lehet használni egyébként.
a többi passz velük soha nem foglalkoztam
-
válasz
Integrator
üzenetére
Ágy nem kell nekik.
Elindult egyébként az online szerveretek, PÜ-ben elküldöm a címet.
-
Integrator
aktív tag
Még valami, ha már újraépítem a falut. Ágyra van szükség a házakban?
-
Integrator
aktív tag
Az ajtós témát nem igazán értem. Hogy lehet az ajtó előtt, illetve mögött is napsütés által közvetlenül ért terület? Az ajtó mögött (relative a házban) nincs közvetlen napsütés. Illetve, hogy mi számít ajtó előttnek? Közvetlen egyenes vonalban 5 blokk? vagy akár 'T' alakban 5 blokk?
Illetve ha szerzek potion of weekness-t, valamint golden apple-t, akkor ezeket hogy adom oda egy engem folyton támadó zombinak? Kipróbáltam egy új mapon, és a jobb egérgombbal nem csinál a zombin semmit, hanem maga a karakter fogyasztja el. Ha meg Q-val eldobom, nem történik semmi... -
Gomez
aktív tag
válasz
Integrator
üzenetére
Szerintem nem nagyon mászkálnak el messzire, bár én mindig körbekerítem őket, szóval lehetőséget sem hagyok rá.
A falusi spawnolás pedig úgy működik, hogy a falusiak egészen addig szaporodnak, ameddig egy adott térrészen belül a számuk el nem éri az ajtók számának 35%-át. (Vagyis nem a házak száma befolyásolja a falusiak számát, hanem az ajtóké. Fontos, hogy csak azok az ajtók számítanak, ahol az ajtó előtti 5 blokknyi helyen lévő üres, a "napsütés által közvetlenül ért" helyek száma nem egyezik meg az az ajtó mögötti 5 blokknyi helyen lévő üres, a "napsütés által közvetlenül ért" helyek számával. Fontos továbbá, hogy az ajtó fölött legyen átlátszatlan blokk).
Vagyis nem lehet csak úgy kipakolni 500 db csupasz ajtót a falu közepére, de nem is kell minden falusinak külön házat építeni.
-
Geryson
addikt
válasz
Integrator
üzenetére
Figyu, kezdek gyanakodni, hogy a TNT-vel körberakott ház nem volt jó ötlet.
No, akkor már csak nagyorrú ember kell és én egy komplett fővárost fogok létrehozni! 
-
Gomez
aktív tag
válasz
Integrator
üzenetére
Elvileg ez működik az esetek nagy többségében, de van egy ilyen esemény is, márpedig ez akkor is megtörténik, ha jól ki van világítva minden.
Óvintézkedésként talán csak annyit lehet tenni, hogy próbáltok minél több falusit spawnoltatni, hátha spawnol melléjük 1-2 gólem is (16 falusinkként spawnol egy), azok védik őket valamennyire.
Illetve néhány falusit falazzatok be külön-külön teljesen, 1x1-es helyekre (ajtó nélkül, de belül kivilágítva), tartaléknak.

-
Serricon
senior tag
válasz
Geryson
üzenetére
Igen, át lehet vinni bárhova bármilyen mapot.
A falusiaknak semmi köze a malacemberekhez.
Vannak azok a nagy orrú/fejű zombik, amik úgy néznek ki mint a falusiak (csak zöldebbek
), na olyat kell keresni a kiszemelt falu helyén, ha már kihalt az egész cucc ezek akkor is előjönnek.
Rá kell dobni egy splash potion of weakness-t aztán adni neki egy golden apple-t, ez a 2 cucc meggyógyítja és visszaváltozik. Ezt ha kétszer sikerül, utána már tudod szaporítani őket. -
Geryson
addikt
Mesterek! Ha bérlünk egy szervert, akkor oda át tudjuk vinni a mi kis szerverünk mapjét?
A másik, hogy elég ellentmondó dolgokat olvastunk. Egyszer, hogy ha kihalnak a falusiak, akkor szevasz, aztán, hogy vasúttal 40 blokkonként oda lehet vinni (ez tiszta non-sense), a harmadik most, hogy a pokolból a malacembert át lehet csalogatni és ennek kell adni valami varázsitalt.
Namármost az utolsó az nekünk összejött addig, hogy átjöttek, de valami piszkosul pipák voltak és nagy harc volt a portálnak felépített teremben. Most elképzelem, hogy ezzel az emberrel kellene a faluba kiszaladni (mondjuk nincs messze) és ott kellene neki inni adni? Ezt tényleg így megy?
-
válasz
üzenetére
for (String name : tempDir.list()) {
if ((name.toLowerCase().contains("forge")) && (name.toLowerCase().endsWith(".zip")) &&
(!name.toLowerCase().equalsIgnoreCase(forgename))) {
if (new File(tempDir, forgename).exists())
new File(tempDir, name).delete();
else
new File(tempDir, name).renameTo(new File(tempDir, forgename));
}
}Ha forge van a zip nevében, de nem maga a forge modloader, akkor kitörli. Tiszta gány

-
-
törölt tag
na lefrissítettem én is 5.0.1-re, benne hagyva az összes modot, twilightforestet is, konfigját átírtam 777-es ID-t szerintem nem érjük el egyhamar.
aztán lapátoltam bele az összes modot, amit szerettem volna. Usefulfood is sikerült, jópofa mod. fel is töltöm majd. Optifine B6-t is, erre akármit csinálok, belefagy world generálásba. ha nincs bent az Optifine, szó nélkül megy. de van újabb Optifine C2, azzal már újra remekül megy. szóval erre is figyelni. -
netpeti98
addikt
Sajnos a Dynamic Lights mod-nál csak az eldobott itemek fénye van meg szerveren, a sisak és egyéb itmekek nem világítanak.

Üdv netpeti98
-
Gomez
aktív tag
válasz
Superhun
üzenetére
Van valahol changelog-ja a Direwolf20-nak?
Van valami érdekes változás?Rulz: már az is sokkolt, amikor láttam, hogy a Forrestry mennyi új dolgot hozott be, erre most ezzel a Factorization-nal is szembesülnöm kell. Hogy fogok így minden alapanyagra gyártósort építeni? (Nem, lodzsisztik pipét akkor sem fogok használni
) -
Van már egy működő kliensem.

1. Töltsétek le az extra modokat: [link]
2. Csomagoljátok ki a megfelelő helyre.
3. Nevezzétek át a minecraft/mods mappában a stevescarts.zip-et és az ironchest.zip-et stevescarts.zip.disabled-re és ironchest.zip.disabled-re.Így remélem működni fog. Később lehet írok egy szkriptet, de most a türelmetlenek kedvéért itt van ez.

-
törölt tag
válasz
üzenetére
hmm, elég valószínű lehet. ugyanis world generálásba halt bele, a twilight forest és a mystcraft is eléggé hozzányúl a mapgenhez. majd ma még próbálkozok vele. ha gondoljátok, akkor feldobom valahová a klienst + szervert, csak úgy megnézésre.
amúgy ahogy néztem nemcsak a Direwolf20 és a Mindcracket sikerül összegyúrnom, hanem az összeset. 
-
törölt tag
válasz
üzenetére
nem ez a gond? nálam az általunk használ modokat benthagyva az 5ös megy jól
-
törölt tag
válasz
Superhun
üzenetére
azt már most nem tudom megmutatni. holnap vizsgám lesz, utána belenézek. addig is, visszaállítottam a v4-et. ha nem hagyjátok updatelni, vagy kijelölitek, hogy a v4 legyen, akkor nem fog piszkálni semmit. nem nagyon találtam róla changelogot. amit láttam, hogy Minecraft 1.4.7-en alapul és bekerült egy új mod az Extrabees, kb. ennyi.
-
törölt tag
lol, Direwolf20 frissült v5.0.1-re.
-
törölt tag
hmm, a DungeonPack helyett találtam egy nagyjából hozzá hasonló modot. BattleTowers, map generátor mod, egész ügyes.
-
Balazsrbr
csendes tag
Sziasztok!
Visszatértem a mai nap folyamán közétek és érdekelne, hogy az FTB szerverhez az új letöltési linkek fent vannak e a fórumon vagy meg vannak -e valakinek?
-
törölt tag
válasz
Geryson
üzenetére
a szintkülönbség nem gond, ha érintkeznek a blokkok akkor menni fog. nem a tetejüknek kell csak és kizárólag. másképp pedig nem megy sajnos.
ha füvet akarsz a sivatagban akkor dolgozz meg érte

a ph ftb szerót viszont ha illetékes olvassa restartolni kéne, játszhatatlanul laggol a szerver oldal
-
Geryson
addikt
válasz
Cucuska2
üzenetére
Köszi, megnéztem ezt a Rei's cuccot, nem rossz. Javaslom is a baráti szerverünkre.
A füves dologgal meg vagyok lőve. Ezek szerint akkor most egy sáv földet oda kellene vezetnem egy füves részről messziről, hogy befüvezze a többit a telkünkön? És hogy oldom meg a szintkülönbségeket?
-
Geryson
addikt
Mi a baj akkor ha egy sivatagban a homokra létrehozok egy földburkolatot és az nem zöldül be?
A másik, hogy hogyan tudok letenni olyan helységtáblákat, amiket utána látni messziről is? Láttam már több helyen ilyet.
-
Sanyaaa26
aktív tag
Üdv
Az lenne a nagy kérdésem, hogy saját szerveren fent vagyok mint op.
Átálítottam kreatívra magam, de nem tudok lerakni monster spawnert, mi lehet a baj.
Ha beírom pl /give (név) 52 1 Akkor a pig spawnerból kapok egyet, de a többi már úgy van listázva hogy
52:9 52:3 stb stb. De ha ezeket le akarom hívni a give paranccsal nem ismeri.
Viszont jobb oldalról nem tudom levenni egérrel sem, nei cheat módban van.
Nem tudom mi lehet a gond. -
kmisi99
addikt
Nincs valami parancs vagy valami arra hogy kinyírja az összes körülöttem lévő mobot? Már megint előjött a disznó spawn bug kb 2000 disznó spawnol körém és kb 0,01FPS em van.
-
törölt tag
válasz
Superhun
üzenetére
OFF: FTB Direwolf20v4 Minecraft 1.4.6, ha valaki kérdi
Usefulfood: fail, ID-ket átírtam, továbbra is crashel. később teszek fel logot.
Mo' Creatures: success, kicsit hákolva, de megy.
az első hozzászólásban lévő GUI Api 0.15.2-1.4.6 (core mod) nem teljesen jó FTB-hez. a Custom Mob Spawner (mod) és ez belerakva működik, de amint beadom neki a Mo'Creatures modot, black screen a vége.
olvastam, hogy a Mo'Creaturesnek valamiért mégis úgy kell a GuiAPI, hogy azt nem a Forge-al töltetjük be, mint core modot, hanem eleve belerakjuk a minecraft jarba. ezt 0.15.2 verziót beleraktam, továbbra is black screen.
viszont találtam egy másik GuiAPI-t: GuiAPI-1.4.6-TEMP, Forge-al core modként betöltve továbbra sem jó, viszont ha a TEMP verziót belerakjuk a minecraft jar-ba, akkor elindul, megy, működik a Mo'Creature mod.
tehát klienshez install:
1. Custom Mob Spawner v1.10.0, GuiAPI-1.4.6-TEMP (csak ez jó!), Mo'Creatures Mod v4.4.0 letölt.
2. minecraft jar-ról backup
3. GuiAPI-1.4.6-TEMP tartalmát bemásolni minecraft jarba.
4. modok közé be kell másolni a Custom Mob Spawnert és a Mo'Creaturest.szerverhez install:
1. Custom Mob Spawner v1.10.0, Mo'Creatures Mod v4.4.0 letölt.
2. szerver mods mappájába bemásol.elvileg ennyi, kipróbáltam, megy, spawnolódnak a mobok. a szerver modjánál esetleg ki lehet törölni a különböző resourcekat (textúrák és hangok), hogy kevesebb helyet foglaljanak. működik azok nélkül is.
-
kmisi99
addikt
Kissé bebugolt nálam a disznó spawn rendszer
videóEarL 007 Kösz a tippet
Sokkal jobb így hanggal játszani. -
törölt tag
válasz
Superhun
üzenetére
az a baj utolsóval, hogy elsősorban vanilla Minecrafthoz készült. ha Bukkites lenne, akkor könnyen lehetne portolni FTB Extrabiomeshoz. de mivel vanillas ezért a vanilla Minecraft osztályokra hivatkozik, amik obfuszkáltak így nem igazán tudni mi micsoda. valahol van egy lista, amiben le vannak írva a megfeleltetések vanilla és Bukkit osztályok/metódusok/propertyk között, csak hát soká' tart portolni. mert amúgy jóféle, csinál jég Fortresst, óriás homok piramist, Creeper dungeont, obszidián tornyot, ami átnyúlik a bedrockon és az alján gyémánt kocka van és a levegőben rengeteg mob spawner, meg lebegő NPC falu.
a másik kettőt még meglesem. valahogy sejtettem hogy ez lesz, már vanilla Minecraft + egy-kettő modnál is már kellett trükközni vele. -
-
törölt tag
válasz
Superhun
üzenetére
izé. a FTB Direwolf20v4 modpackba sikerült már nektek ezeket a modokat életre kelteni?
Usefulfood
Mo'Creatures
DungeonPack
első kettő crashel, utolsó meg csak szimplán nem pakol dungeonöket. utóbbinak meglestem a kódját, és javíthatónak tűnik. de Javaaaa
kerestem sima, Forge-os, Bukkites verziókat is, de nem ette meg őket...oops, nem válasz akart lenni.

Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Amazfit Active okosóra
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

ezt mindegyikre lehet használni egyébként.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)