Új hozzászólás Aktív témák
-
pakriksz
őstag
Hát igen elég sokat ahhoz hogy tudjam hogy nincs értelme időt és energiát fektetni bele.
"Amúgy az első 1 év általában csak bevezető, és állóképesség-teszt." ezt a szerepet a felvételinek kéne betöltenie, nem elpazaroltatni az emberrel 1 évet(de persze ez nem érdeke a felsőoktatásnak, hanem az hogy minél több ideig minél több fejpénz járjon a tanulókért...) . Habár a beszámolókból látom hogy az azután következő években sem tanítanak hasznosabbakat, maximum kisebb tempóval.
Nálunk meg a csapat fele az első hét után lépettén még adtam pár esélyt mondván "ennyire xar nem lehet ezt nem hiszem el".
Egyébként a tölteléktantárgyak célja is kizárólag az, hogy elhúzzák az oktatást, így több állami támogatást beszedve. A magyar felsőoktatás úgy működik ahogy a gazdája, az állam: pazarló, korrupt, nem hatékony, haverok mutyi hanta, jó indikátorai ezeknek a mostanában gyakori egyetemi/hök botrányok. De ez így is marad amig "ingyen"(állami pénzen) lehet tanulni. -
pakriksz
őstag
Van egy olyan mondás, hogy "aki tudja csinálja, aki nem tudja tanítja" ez a magyar oktatásra minden szintjére különösen igaz.
"Az oktatas megtanit arra is, hogyan viseld el, es vegezd el a kevesbe erdekes feladatokat is." Jajjj.... ezt nem tanítani kell... ez egyszerű szorgalom/lustaság kérdése... én is csinálom azt a feladatot amit rohadtul unok és nem akarok, mert kell, de azt soha ami teljességgel értelmetlen. Ezért is hagytam a felsőoktatást 2 hónap után, mert felébredtem az álomvilágból, és rájöttem hogy itt max egy papírom lesz, hasznos tudás semmi, azt magamtól/melóban tudok szerezni.
-
pakriksz
őstag
Ezt a szemléletet ad, gondolkodni tanít, stb bullshitet nekem is szajkózták az egyetemen, amikor a teljesen értelmetlen tantárgyak szükségességéről kérdeztem (pl számtech történelem (ki mikor mit talált fel), erősáramú elektronika, olyan matek ami használhatatlan számtechben, algoritmus elmélet (sok hibás algoritmussal)). Aztán nem kérdeztem tovább, ott hagytam a francba 2 hónap után... nehogy már leüljek tanulni ilyen tölteléket, inkább hasznosabban töltöm el az időt.
Azóta programfejlesztőként dolgozom, és valahogy nem hiányoztak a tölteléktantárgyak, pedig sokféle célú programot csináltam már. Akinek a szemléletet és a gondolkodást ehhez tanítani kell, az keressen más szakmát...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest