- iPad topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszute
tag
Sziasztok lehet hogy a Ps 4 erősebb viszont a box nak sokkal jobb a Joy a ráadásul rohadtul nem lehet észrevenni játékban a különbséget ! En azt mondom akinek boxa volt es azt szerette az nem fog venni Ps4 et hiába ilyen olyan ha 5 éve ugyan olyan semmit mondo a controlere!
-
khron78
őstag
Nem annyit értékesített, hogyha megnéznéd az eladási adatokat és nem csak a levegőbe beszélnél.
A ps4 hozza a papírformát, a box viszont nem. Majdnem dupla annyi PS4 fogyott és csak fél év telt el.
Könnyen lehet, hogy a Wii U-t túl fogja lépni eladások tekintetében a box, de azért ez nem az optimális mennyiség, amit az MS szeretett volna.Azt sem kell elfelejteni, hogy a Wii U-ra egyre több exkluzív cím jön.
A boxra meg nem sok minden, vagy jobban megéri beruházni egy PS4-be.
Én is tervezek a Wii U mellé! egy PS4-et, de jelenleg felesleges megvenni, mert alig van rá játék és még az is baromi drága.
Na ennek fényében a boxon nem is gondolkodtam és szerintem nem csak én vagyok így ezzel. -
M@trixfan
addikt
Ez annyira jó:
"Miért gyengélkedik néhány játékban az Xbox One?"
"...a mai modern grafikus architektúráknak is ez fekszik, kiemelve a korlátlan erőforrásokkal rendelkező konzolos opciókat."
"Ugyanakkor a PlayStation 4 ettől még erősebb hardver marad, csupán pár feladatban lehet gyorsabb az Xbox One az eltérő felépítésnek köszönhetően."
-
stewe780
őstag
Szerintem meg tök mind1, hogy mi az alapvető ok. Ha egy játék kisebb felbontáson, vagy rosszabb minőségben fut xbox-on, mint a ps-en, akkor a vásárlók a ps-t veszik. Ennyi.
Az, hogy ennek hardveres vagy szoftveres okai vannak, senkit sem érdekel. (Jó, az itt jelen lévő techgurukat lehet, hogy mégis, de az átlag játékost nem fogja.) Amúgy meg az ilyen szoftveres ígéretekből tele van a szakma, meg a padlás. Már nem jön ki termék, hogy ne merülne fel a majd szoftveresen javítjuk szlogen. Aztán nagy sokára tényleg kiadnak valamit, ami az ígéretek és a várakozások 10%-át sem adja.Ez most nem jött össze a boxnak, ez látszott már az indulásnál, olcsóbban ad jobb hardvert a ps, és látszik ma az eladásokban is. Majd 5 év múlva máshogy állnak hozzá a köv generációhoz.
És azért a ps-nél sem álltak le az optimalizációkkal, szóval ha az xbox javít a ps is kb. hasonló arányban fog. A hardver megvan hozzá...
-
newsflash: XY fejlesztő zöldségeket beszél, és így a cége szerepel az online médiában. úgy tűnik, valami járvány van mostanában
szép az a jövőkép, amit lefestett az úriember, de egyrészt garancia nincs rá, hogy valóban túlsúlyban lesznek az ilyen motorok (a ROP-ok ugyanis ebben a konzolgenerációban már ott vannak, és nem feltétlen okos dolog nem használni őket), másrészt pláne hülyeség úgy beállítani, mintha ez a jelen lenne.
az persze lehet, hogy direkt az Xbox One-ra készülő játékok esetében idővel kesztyűs kézzel fognak bánni a ROP-intenzív feladatokkal a fejlesztők - akkor viszont ne keverjük az okot és az okozatot.
-
mikej95
aktív tag
Nem kötekedni akarok, de nem azt nyomatta az M$, hogy über optimalizálnak, aztán az megoldja a hardveres gyengeséget? Mert akkor megint a levegőbe beszéltek. Vagy az optimalizáció alatt azt kell érteni, hogy megkeresik az optimumot a 30-60fps és a 720p-1080i tartományába amit még bír a rendszer durva lagg nélkül?
Meg amúgy is, akár a késleltetés, akár a memóriasávszélesség számít az boxos alul marad (még a beépített 32 megás csodával is) a PS4-gyel szemben.
Amúgy is a tűzre való ez az új generáció, először box-ot akartam venni, aztán jöttek ahírektények én meg tervet váltottam, de most már akkor sem vennék PS4-et sem, ha fizetnének érte. -
Paul119
addikt
Ezert probalok kerulni mindent ami M$
Ha ugyan ezt el jatszak a lumia szeriaval akkor jot fogok rohogni -
nyakdam
aktív tag
Szerintem amíg PS3-ra és Xbox360-ra van kereslet, és rengeteg játékot vesznek addig nem lessz kihasználva igazán az új architektúra, mert ha kihasználják nem tudják kiadni a játékot Pc-re PS3-ra és XboxOne-ra. 2x-kellene megírni ua. a játékot, s az rengeteg pénz. Inkáb megírják egyszer és kis ráfordítással portolják a többi platformra, ezért gyengébb a vártnál. Legalább 2 év mire hanyagolható lesz az előző generáció illetve a PC-n meglenik a DX12.
Persze ez csak az én elméletem.
-
Sinesol
veterán
Azért tetszik ez, a végén megmagyarázzák hogy a fele olyan erös hardver se baj, mer az erősebb ugyis
Meg bénák a fejlesztök is, meg ma ballábbal keltek fel meg...meg ...meg... de akkor is...
Most a Rop semmit se szamit, pár nap mulva elmondják hogy a ggdr5 nemhogy nem jobb de egyenesen sz@r, aztán kiderül nemsokara hogy a sok gcn mag is csak hátrány..mindez egy optimalizalast hirböl sem ismerő fejlesztö szajabol..
-
khron78
őstag
Akkor röhögjél tovább a szerencsétlen Microsofton is.
-
Phvhun
őstag
"...és a mai modern grafikus architektúráknak is ez fekszik, kiemelve a korlátlan erőforrásokkal rendelkező konzolos opciókat."
Wat?
-
Locutus
veterán
Kiforratlan szoftver?
Nem ez volt a melléduma a GCN-hez is éveken át? Mennyi idő is kellett annak, hogy ne csak a PR bullshitben előzze meg a konkurenciát?
Hogy a driver kiforratlansága, meg a játékok, meg a béna fejlesztők... persze... ha nem lehet rá kényelmesen/normálisan szoftvert írni, az szerintem ugyanúgy a hardver hibája... PS4-en se látok valahogy 1080p60FPS-t, holott elvileg mennyivel brutálisabb a hardver, mint egy PC... -
gianni85
veterán
válasz
cipofuzo87 #24 üzenetére
gondolom oda van tokozva az ESRAM, meg XO-nak vannak külön speciális feldolgozó egységei. De majd Abu megmondja a tutit
-
Def26
félisten
válasz
cipofuzo87 #24 üzenetére
-
cipofuzo87
tag
engem az érdekelne, hogy tranyószámban ugyanannyi az xbox one és a ps4 apu-ja, és azt tudjuk, hogy a ps4 gpu-ja mennyivel erősebb, akkor az xbox one-é miben jobb?
-
Frigo
őstag
tl;dr :
[link] -
Tikakukac
titán
Le kell vetetni az átkot róla az lesz a gond. Meg csinálni 2 bejelentést, hogy megint találtak +30% kakaót és 2000%-os gyorsulás lesz. Minden rendben fog menni utána.
-
kpal
nagyúr
tökmind1 nem hozza azt amit elvárnak sokan ,Ps4 a nyerő !
-
khron78
őstag
Bukás lesz az új box!
Nagyobb mint a wii u.
Ott legalább lesznek exkluzív címek, amiért megéri annyiért megvenni.
Ebben a rétegben a PS4 tarolni fog és neki az xbox a konkurencia.
A Wii U egérutat kapott.
A Box Amerikában még jó vétel, meg ha Kínában sikerül beindítani, mert ott a PS4-et hanyagolni fogják.
Így lehet esélye. -
gianni85
veterán
Az igazat megvallva, ez az első generáció ahol egyből belecsöppentem. Korábban PS2 és X360-am volt, de akkor még anyagi okokból nem tudtam nyitáskor megvenni őket.
Már egy idei őszi felhozatallal szerintem mindenki megelégedne, addig kint lesz a WatchDogs, egy Destiny, talán autós játékok is, mint a Crew, Driveclub. Egy ütős bunyós játék hiányozna még a PS4-nek (mint pl a Killer X1-en)
A látvánnyal nekem már most sincs semmi bajom, egyedül a felhozatallal. Ott is inkább az a bajom, hogy nem elég változatos a felhozatal, se autós játék, se RPG, se hack&slash stb.Abu: kíváncsi leszek 2015-2016ra, várom már az igazán szájtátós megjelenéseket
-
polika
senior tag
Konkrétan a latencia a GPU esetében nem annyira fontos, egyébként a GDDR5-ös sem extrém latenciájú, ha az 5-6ghzes effektív órajellel nézed akkor 10-11ns-re jön ki, ehhez képest a GPU oldalon mire bármiféle processing elindul 50-100 GPU ciklusnyi időt hozzávehetsz ami nagyságrendekkel több...ergo nem a latencia a problémás, hanem elsősorban a baromi sok stream processzor etetéséhez a sávszélesség a fontos.
-
LazaCCC
tag
Egyébként tegyük hozzá, hogy mondja ezt egy olyan cég fejlesztője, akik a Trials sorozattal nem éppen az optimális erőforrás felhasználás éllovasai ... lehet nem neki kéne nyilatkoznia ... imádom az 'elméletben' jó fejlesztőket
-
LazaCCC
tag
Nem volt még olyan launch és azt követő egy év, hogy elégedettek lettek volna az emberek a felhozatallal. Már régen el kellett volna kezdenie mindenkinek erre fejleszteni ahhoz, hogy egy már bejáratott gépnek megfelelő felhozatala legyen.
Egyébként meg nagyon is jókor jöttek az új gépek ... sőt, egy kicsit jöhettek volna előbb is, mert a régiek már baromi régóta 'elavultak' voltak, a PC már évek óta középkategória alján hozta ugyanazt a minőséget 1080p felbontással, rossz volt már nézni a mosott textúrákat és a fűrész éleket (vagy az AA miatt full homály képet).
Attól h itt vannak a gépek még nem kell csodát várni ... ki kell várni a játékok beindulását. Ez mindig lassabb folyamat, és sosem tudtak előre felkészülni. Meg kell jelenjen a gép, hogy kikényszerítse egyes fejlesztőkből az erre való fejlesztést.
Remélhetőleg ezzel az 'extra' tartalékkal még esélyes lehet az XOne, hogy a jövőben 1080p-t tudjon ... nálam ez a vicces kategória, mikor a tervezésnél ezt nem vették alap elvárának ... PC-n már több mint 5 éve nem játszottam kisebb felbontással, előtte is a monitorom volt a korlát (4:3-as 19"-os volt), pedig sosem volt középkategóriánál jobb kártyám (utolsó három: 8800GT, GTX560Ti, GTX660).
Az idei E3-ra kíváncsi leszek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A PS4 SDK-ja sincs a helyzet magaslatán, de előrébb jár, mint az Xbox One SDK-ja. Szerintem idén valószínűleg mindkét konzol eléri azt, hogy a fejlesztők minden erőforrást elérhetnek, és minden képességhez hozzáférést kapnak. Leginkább az év végén. Jövőre ez fog fejlődni, mert ez a működési modell még mindkét cégnek új. Bár a Sony a Cell tapasztalatokat felhasználhatja. Majd úgy 2016 után meg jöhet a gépi hozzáférés megnyitása.
-
PodMAN
senior tag
Azért valljuk be őszintén a Microsoft a szoftver gyártásban előrébb van mint a Sony. A hardveres különbségeket -néhol gyengeségeket- könnyen szintbe lehet hozni egy jól megírt SDK-val. A dedikált ESRAM jó kihasználása pedig sokat segíthet.
A Sony GDDR5 memóriájának sebessége nagy előny, de késleltetése bizony hátrányos sok esetben.Verdikt: 2-3 év múlva kiderül mi hozható ki a két rendszerből
-
polika
senior tag
szeretem ezeket a konklúziókat
a jó hír az hogy csak a fejlesztő környezet és a játék írók szarok, de majd később ha a fejlesztő környezet és a játék írók kiokosodnak akkor zsiráf lesz minden
-
Garada
őstag
Hát így jártak hogy ilyen hamar kiadták.
-
Def26
félisten
Hehe. Akkor most hogy is van? Lassan a ps4 a szar konzol, mert izomból erősebb.
-
Sicilian
addikt
válasz
BulletBill27 #1 üzenetére
Szerintem nyugodtan várhattak volna a kiadással, cserébe minden rendben lenne.
Marketingesnek ne menj el, ezzel a kijelentéssel.
Csak a számok és a pénz számít a többi le van szarva..
Ehhez ideje lenne már hozzászokni ! -
gianni85
veterán
szvsz a PS4 szoftver is elég kiforratlan (persze a fejlesztőkörnyezet meg lehet, hogy nem)
Mindkét gépet elég lett volna most ősszel kihozni, legalább lettek volna igazán ütős launch title-ök -
szasanyi
félisten
Na, úgy tűnik a NextGen konzoloknál is kezdődik a megmagyarázás... ez bizony rossz ómen.
-
BulletBill27
aktív tag
Szerintem nyugodtan várhattak volna a kiadással, cserébe minden rendben lenne. Sajnos az okostelefonoknál is ez a divat, kiadják hibásan, bugosan, aztán meg frissítik, vagy nem.
Egyébként szívesen kipróbálnám így is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A RedLynx programozója szerint a legtöbb elemző téved az okokat illetően.
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest