Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
1000 euró pipa, értelmiségi (szerintem) pipa. véleményem:
Nekem túl nagyok az 5" és társai telefonok, de pl. egy kollégámnak simán belefér a note 3 a samu okosórával (ő is játszik a fent említett ligában), szóval ez elég szubjektív dolog, kár vele trollkodni.
Otthon ledöglök a TV elé, ami mögött windows fut, jó nagy, középosztálybeli 50"-os samu led tv, így látom is ami rajta van, netezni vagy erről (jó kis táccspedes vájerlessz billel), vagy a telefonomról fogok. jó lenne persze néha a TV helyett inkább egy kisebb, de egy batár okostelefonnál nagyobb dologról, ami nem is a T430-asom (vagy a leendő X240-esem), mert az meg túl nagy, nem tudom kivinni a konyhába, stb.
az olcsó sz*r androidos tabletek nem pályák (wacom digitizer a létminimum nálam), mert ha már beruházok, cserélném a T430-at, bőröndbe utazgatáskor (ami középosztálybeliségemmel összhangban gyakori) túl nagy. szóval kéne valami, ami azért tabletnek jó (navigálni, facebookozni a tengerparton, megnézni a repcsin egy filmet), nem egy féltégla, de egy photoshop elements és egy sigma photo pro is elfut rajta, ha sürgősen elő akarok hívni egy képet amíg várok a kajára a Garda tó partján, meg egy visual studio, excel, ilyesmi, ha esetleg bejönne valami sos meló a Vondel parkban, vagy az asszonnyal Kessel-Lonál ücsörögve.
Egy szó mint száz, csak hogy értsed: sokan vagyunk és sok félék, nem kéne a nyáladat verni és másokat flamelni, csak mert azt hiszed, a Te igényed az egyetlen és igazi a világon. -
törölt tag
Teljesen reális, hogy aki eddig ipadet használt, az dobja el a Surface Proért. Nem győzöm kapkodni a fejem.
#192 satz18: ergonómiailag maximum gibbonkarúaknak jó a klavi és az érintőkijelző egyidejű használata. Utazás közben akár filmnézéshez is rosszabb egy subnotinál, ha nincs asztal és a lábadra kell tenni, vagy tartani.
-
törölt tag
válasz
mightymo3
üzenetére
fröcsögünk, jah. csak kár hogy tabletnek sok tudásban, erőben, árban, notinak kevés kijelzőben, ergonómiában. tabletként aki "terepen" (építkezés vagy egy másik irodában pps mutogatás ez a célterület?) akar dolgozni, annak már van tp x230t rég a zsebében, wacom panellel, meg minden céges földi jóval. meg azért valljuk be pont valós terepre nem való ez a játékszer, oda kicsit jobb védelem kell... szintén wacomos btw és árban közelebbi a 2570p hp elitebook, de azonos árban fut a 2760. jóó nem legújabb i5 van benne, de az általad vázolt körülmények között (terep) sokkal inkább reális alternatíva.
aki akart az eddig is talált a felhozatalban kb 200 k körül i5-ös, hasonló vagy kicsit kevesebb üzemidős alternatívát. én ha tényleg erre szorulnék min 13"-körül vadásznék, egy kilót nem kapsz elő buszon, nem tapasztod ki a szélvédőre navinak, nem mászkálsz fél napokat kézben hordozgatva, tehát marad a lentebb leírt, kikapom a dokkból és bedőlök a kanapéra. ilyen körülmények között meg csak előny a 13", hordozhatóságban ahol nem fér el ott a 10" se fog nagyon, táskában a súlya úgyis mindegy, és továbbra is egy nagyon szűk réteg lát ebben fantáziát a jelenlegi felhozatallal. fantáziát én is látok benne, csak még 2-3-4 generációt ráhagyok amire lesz üzemidő is, sebesség is, normális áron
-
Parallaxis
addikt
válasz
mightymo3
üzenetére
Még csak 1 Ipad Airral sem lehet összehasonlítani mert 2 annyit tud hardver szinten, a felhasználási területe jóval nagyobb
Persze, hogy nem lehet összehasonlítani, hisz az iPad egy jól megtervezett, használható eszköz.
Igen, erősebb a Surface hardvere, de minek? Tabletként nincs rá semmi, ami kihasználhatná, desktop rendszerként meg a kis kijelző miatt kínszenvedés használni ekkora felbontással.
Tabletként terepen egy ceruzával simán használható
A desktop felület még nyugodt körülmények közt a szobában is kínszenvedés cerkával (a Modern UI-hoz meg nem is kell), vagy anélkül, arról nem beszélve, hogy terepen a cerkát fogod elhagyni leghamarabb

1 kg-os tabletet meg cipeljen órákig kézben tartva aki gyúrni akar

-
franc0
őstag
Csak hogy értsétek, elmesélem nektek miért jó ez a termék egy városi értelmiségi középosztálybelinek (havi nettó 1000 EUR felett beszélgethetünk, többiek readonly).
Napi átlag 10 óra meló, amiből 8-9 órán keresztül a dokkolón ül, 1-2 óra belső/külső meeting, ahol produktív tevékenységet nem végzel vele, tehát legtöbbször nem kell gépelni sem. A Surface erre jó, hiszen teljesítménye megfelelő.
Aztán delikvensünk otthon ledöglik a kanapéra, ahol eddig a 10 colos iPaden netezett. Megtanult elég jól gépelni virtuális billen. A Surface erre jó, hiszen a súlya nem zavaró a kanapén és elfogadható sebsséggel gépel.
Hősünket rohadtul nem érdeklik a könnyű szaladgálós tabok, mert nagykijelzős okostelefonja van, mint minden normális embernek. A legokosabbaknak meg Lumiája van, így teljes az összhang. -
satz18
őstag
válasz
üzenetére
Ergonómia tök szubjektív és sztem nem, utazás közben max a gépelés, de az is csak akkor, ha nincs hozzá billentyűzeted. Az más kérdés, hogy nekem jobban bejön a merev billentyűzet, mint pl a transformerekben. Irodában egér billentyűzettel dolgozik sztem az ember de persze ez is szubjektív. Sztem ez sem igaz.
A 3 közül szten max a középső érv állja meg félig meddig a helyét, szóval erre én nem mondanám, hogy egy szubnotival nem veszi fel a versenyt.
-
törölt tag
Ergonómia, utazás közbeni hazsnálhatóság, rendes irodai használathoz még fel kell aggatni pár vacakkal.
#187 mightymo3: sony Vaio Duo és Acer hajtogatós modellel szemben semmi előnye nincs, csak ergonómiai hátránya. nem a ceruzától fog gyorsan lemerülni, hanem a futó programtól. Bár a jelek szerint mindegy, amit leírunk mint problémát csak annyit ér neked, hogy jaj, báncsákaszörfíszprókettöt, meg kell védeni.
-
Napfénysüti
nagyúr
Na igen ez már jogos érvelés hogy itt fix dőlésszöge van. Mondjuk szerintem itt jobb a kijelző betekintési szöge mert gondolom elég korrekt IPS panel került ebbe ami a laptopokról annyira nem mondható el (TN+film ugye a többség) így talán valamivel elfogadhatóbb a fixebb szög.
-
orbano
félisten
válasz
mightymo3
üzenetére
terepen? az egy kilós sülyával? viccelsz? pont ez a legnagyobb baja, hogy igazából tabletként terepen nem állja meg a helyét (legfeljebb alkalmanként bohóckodni). minden másra jó, de minden másra egy komoly ultraportable is jó. egyébként csak vesd össze az ativ smart pc pro-val. kicsit könnyebb, kicsit vékonyabb, kicsit jobb, sokkal olcsóbb és sokkal jobb az akksiideje. pedig csak ivys. ugyanezt a haswelles konfigot öszehozza a samsung papírvékonyra és könnyűre, fele ilyen áron. ez nem fröcsögés, egyszerűen látszik, hogy sz*r munkát végeztek a microsoftnál. csak azért, mert ez a legerősebb, még nem erőltethetnek rá ilyen kompromisszumokat a felhasználóra. ezt az előző generáció "sikere" is bizonyította.
-
mightymo3
tag
Értelmetlen fröcsögés az amit itt csináltok, ez a Surf 2 egy tabletbe csomagolt csúcs ultrabookal vetekszik.
Még csak 1 Ipad Airral sem lehet összehasonlítani mert 2 annyit tud hardver szinten, a felhasználási területe jóval nagyobb és más milyen mint ami valóban tablet(tartalom fogyasztó eszköz),de máshol ahol nem szürke importból megy az eladás eleve nem ennyi és nem ezt kapják azért a pénzért... Tabletként terepen egy ceruzával simán használható, attól nem is fog 4 óra alatt lemerülni. -
orbano
félisten
válasz
Napfénysüti
üzenetére
pont arral akart szerintem utalni, hogy csak KÁBÉ ugyanolyan. pl a dőlésszög nem olyan kényelmesen variálható.
-
törölt tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Ergonómiailag nem olyan-egy ellenpont.
Másik, hogy nem csak asztalon használat van, ha ott akarod használni, minek a tabletsége? -
törölt tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Ha két üveg whiskey után, hunyorítva nézem, Kiszel Tünde is hasonló Cameron Diazhoz.
-
orbano
félisten
válasz
Jim Tonic
üzenetére
ennyiért konkrétan egy sony z user körberöhögi ezt a készüléket
ahhoz képest rettentően 90-es évek ez a surface. ha leviszik a 3. gent 700g alá, elfér a készülékházban a ceruza, 12mm alá csökkentik a vastagságát és lesz benne GPS, akkor remek. ha még tesznek mellé egy retina kijelzőt uyanilyen színhűséggel, és készítenek végre egy használható oprendszert rá, akkor ujjongva fizetem ki érte a minimum fél misit 
-
orbano
félisten
Jó lett volna összehasonlítani a Samsung hasonló megoldásával. Az mint ha könnyebb lenne, majdnem ilyen erős, és árban kb. a fele. Egyelőre nálam az a favorit, ennek feldolgozhatatlan az árcédulája. És az az 1 kilós tömeg sem miska... az meg oké, hogy ölben kényelmes, de útra cipelni, egy kis válltáskában, előkapni akárhol. a GPS hiánya is megöli, hogy kiváltson egy tabletet. bár bízom benne, hogy a 3G-s verzióban megkapja a GPS-t beleintegrálva a modembe.
-
törölt tag
Sajátos egy öszvér ez, tetszik is, csak pénzt nem adnék érte, pláne ennyit.

(Ha hordzoni akarom, részemről inkább egy könnyű notebook.) -
törölt tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Mivel a Touch cover sem tartja meg a gép súlyát, így egyáltalán nem olyan a használhatósága mint egy subnotinak.
-
helkis
veterán
dos6.22-vel kérnék egyet 100k-ért..

-
franc0
őstag
Na, végre. Csak 172 hsz kellett hogy páran rájöjjenek, ez sokkal inkább subnoti mint tablet.
Ez a termék nem azoknak szól, akik megveszik 40-ért a dzsunka droidos tabot és azt hiszik, mekkora ászok.
Ez azoknak van, akik 999$-ért eddig Macbook Airt, ThinkPad X szériát meg EliteBookot vettek.
Meg persze a kocakoknak, de az nem valós piac. -
Napfénysüti
nagyúr
Tetszik ez a Pro 2 de az árától leesett az állam. Gondoltam hogy drága lesz de hogy ennyire?
Egyébként touch coverrel tényleg olyan lehet használhatóságra mint egy ultrabook. -
trassher
addikt
válasz
GeryFlash
üzenetére
Mint írtam ez nem a hivatalos forgalmazói ár. A másik pedig az hogy már megszokhattuk hogy itthon minden drágább nem is kevéssel. Elcsépelt de így van. Cégeknek pedig jóval olcsóbban odaadják majd mert ők nem 5 db-ot fognak venni belőle.
Nem is ebből kell megélnie a microsoft-nak, ahogyan a többi gyártó sem a csúcskategóriából él meg. Az meg hogy bumszli, hát szerintem így kéne kinézzen a business kategória. Ma már mindennek vékonynak kell lennie mert az a trend de arról senki nem beszél hogy pl sok mai telefont még fogni is borzasztó mert annyira vékony hogy jóformán nincs is mit megfogni rajta. -
arn
félisten
Ez nem tablet, hanem egy bill nelkuli notebook. Lattam eloben, drabalis, de meg a kistesoja sem egy legies alkat. Szvsz ugyanugy bukta.
Hat rohognek, ha az intel igpje a vegen ezen a teruleten erne be.
-
GeryFlash
veterán
válasz
trassher
üzenetére
Mert túl van árazva. Van olyan, hogy anyagköltség, egy ultrabookhoz képest ez az ár egy rossz vicc, el tudom képzelni pár helyen, ahová egy androidos-iOS-es-RT-s tablet nem elég, és ahová egy ultrabook túl nehéz (najó, ezt már leírni is baromság, de tételezzük fel), szóval ennek a metszetében játszik ez a cucc, a maga kis horror árávál, rossz üzemidejével, bumszli kinézetével. Vannak olyan speciális felhasználási területek, ahova ez lesz a legjobb megoldás, de ebből nem fog megélni a pici-puha.
-
Osibaa
senior tag
Az előző Surface is számos sebből vérzett, erre raktak bele egy még erősebb procit és módosították a kitámasztást, de a többi hátrány ugyanúgy megmaradt. Nem értem, mit lehet ezen dícsérni és mire kapott tetszett plecsnit. Ez a valami tabletnek nehéz, notebooknak kicsi, netbooknak pedig drága. Ez mi ez, már megint?

-
trassher
addikt
Miért kell háborogni az árán? Nincs hivatalosan forgalmazva és nem is a lekvárosfiúnak szánják a upc-s reklámból hanem business felhasználásra ott meg vinni fogják mert egyszerűbb ezzel kimenni terepre mint egy laptoppal vagy egy cover-rel céges gépnek az irodába. Ez nem a 40K-s robotos kategória amivel befekszel a kádba mert kb arra való és az árát is ehhez mérik.
-
törölt tag
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Sony duo, egyetlen termék, sokkal jobb ergonómiával, "normális" klavival, többféle méretben.
-
válasz
tothzoltan
üzenetére
Convertible.
-
tothzoltan
tag
Esküszöm ez Balmer leköszönő vicce.
Ez az ergonómia és az igények totális nélkülözésének mintapéldája. 2014-ben 1 kilós tabletet kiadni, ami egy épkézláb fényképet nem tud csinálni, mindezt egy vezető IT világcégtől... attyaúristen. óriásfacepalm.A Microsoft piackutató részlegét tüzes vasvillával üldözném el.
Ugyanis minél tovább gondolkodom - mint marketinges - annál nehezebb felfognom hogy mégis milyen piaci rést kívántak ezzel a sz*rral betömni.
-
foxtrott
csendes tag
a szívem megszakad hogy ennyi pénzt kérnek érte, a series5 laptopomat simán elcserélném rá pedig az se volt olcsó mulatság de meg sem közelíti ezt árban, 57 ezer csak a billentyűzet te atya ééééég, az a baj hogy mire átlag ember fizetéséhez igazodik majd árban addigra elavult lesz :S
-
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
ezt nagyjabol eltudom fogadni, es ha valakinek pont jo, akkor hasznalja, es azt kivanom legyen elegedett vele ha raszanja a penzt. csak en konkretan nem az a celcsoport vagyok akiknek szanjak. netezni, jatszani, filmet nezni, konyvet olvasni mas eszkozzel is lehet szerintem, ezenkivul programozas ami erdekel, de azt mobil eszkozokon foleg ilyesmin nem szeretnek. ez persze a sajat hozzaallasom, nem is varom el senkitol, hogy igy gondolja.
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
bitblueduck
üzenetére
Azért mikor olyan erö van benne mint az asztali gépekben, az 1 kilo nem nagyon sok, nem nagyon van ott hely akksinak sztem.
Es ez nem az a tablet amin engribörcözöl meg hillklájmbrészingezel, ezért bele az aktív hütés.
-
En alapvetoen szeretek sok microsoft termeket, de ez akkor sem kellene ha ingyen adnak, mert:
-aktiv hutes tabletbe, koszi nem tetszik. mert nemtudok nem tabletkent hozzaallni, meg akkor is ha feluton van notebook fele
-tomeg+uzemido nagyon rossz aranyban vannak, akar BP-Szeged uton lemerulhet. 1kg-os geptol elvarnam, hogy egy hosszabb utat kibirjon kis nyuzassal is.Ha penzt is kell erte fizetni, ez bizony a vonyitos kategoria lenne a penztargep elott (meg ha mashol feleannyiert adjak is), munkara nem tudom nagyon elkepzelni, mobil szorakozasra meg olcsobban is van szerintem jo minosegu eszkoz.
-
Ez egy nagyon zsír készülék.
Win 8 szerintem az RT-vel a legjobb tablet os, főleg nagy kijelzőn, mert kényelmes használni. Magyar árakat ne nézzük. Oszrtákéknál már normális áron van.
Igazándiból a Thinkpad Yoga még jobban tetszik, de az még drágább. -
moli.hu
őstag
"A hátlapiban pedig az a furcsa, hogy kicsit lefelé néz. Ha a tabletet feltartva próbálunk fotózni vele, akkor előre kell dönteni, ugyanis akkor lát egyenesen, ha hátsó kitámasztójára téve használjuk."
felfele?
-
Kasya
nagyúr
Brutalisan tetszik...csak ilyen aron nem mernem a munkamhoz hasznalni.
-
Auratech
őstag
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
stadion lesz, csak foci nem lesz
-
DarkByte
addikt
válasz
üzenetére
Hasonló van: [ASUS Transformer Book Trio] Csak itt a tablet rész Android-os, a dokk pedig maga a Windows 8 PC.
Kár hogy a dokk nem SSD-s, és árban sem jársz sehogy sem jobban mintha két eszközként veszed meg.
-
slashing
senior tag
Megnyitottam, elsőnek megkerestem az árát és a többi már nem is érdekelt.
Komolyan ennyi?
Hova temeti a M$ a nyakán maradt gépeit? mert egyet azért kiásnék de ennyiért inkább ne is pocsékolják a föld készleteit mert ebben a formában rohadt nehezen fog lebomlani a tablet temetőben....
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
Parallaxis
üzenetére
és akkor mindig vihetsz magaddal egy laptopot es egy noteot, es ha jegyzetelni akarsz elokapod a masikat, ha dolgozni akkor meg az egyiket. Ez meg ugye nem komfortos.
a #135-ös hszedre reagálva pedig ez a periféri ráaggatós dolog azért jó, mert ha kódolgatsz, akkor montoron van és használod mint asztali gép, ha meg videózol az ágyban akkor meg tablet. és ez ugyanaz az eszköz nem kell kettöt venni, ìgy már 3 dolgot kïvált (tab, noti, otthoni gép)
-
Egon
nagyúr
válasz
Parallaxis
üzenetére
karóra is kompromisszumokkal járt a zsebórához képest, hisz nem mindenki szeret a karján plusz cuccot viselni, odaütheti bárminek, adott munkakörben ma sem használható ilyesmi, míg a zsebében kényelmesen elfért.
Nyilván vannak kivételek, azonban a nagy átlag számára mégis kényelmesebb, felhasználóbarátabb a karóra, mégis szinte eltűnt.
A hibrid eszközök létjogosultságát nem vitatom, ellenben ezt úgy kell megoldani, hogy minél kevesebb kompromisszummal járjon.
Nyilván.
Sajna a Surface Pro mindkét oldalról (tablet/notebook) komoly kompromisszumokkal jár, ami megkérdőjelezi a valós használati értékét.
Én nem a konkrét termék kapcsán "okoskodtam", hanem nagy általánosságban. A Surface Pro vonatkozásában szvsz már az árazás is arról árulkodik, hogy nem egyszeri halandóknak, hanem speciális (pl. céges) felhasználásra szánták. Rétegtermék (el tudok képzelni olyan felhasználási területet, ahol hasznos lehet). Ahogy mások is említették, egy (jóval) olcsóbb, Atomos konfignak lenne igazából létjogosultsága.
Na mára ennyi, megyek gyereket fürdetni...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
GeryFlash
veterán
Na mondom, ez igen, ez szép, na végre ez korrekt wttfff 350k a legolcsóbb???? typecover 57ezer Ft, de miért??? Akárhogy is nézem, ennek a cuccnak az anyagköltsége maximum egyenlő egy ultrabookéval, de sztem még kevesebb is, mire fel ez az ár, azt hittem az 520 után hogy most piacot akarnak nyerni, és nem nyerészkedni...
-
Parallaxis
addikt
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Megfelelő felhős alkalmazásokkal a szinkronizálás automatikusan lezajlik, nem kell vele külön foglalkozni.
A két eszköz külön-külön jobban használható céleszköz, mint a Surface Pro és az sem elhanyagolható szempont, hogy két eszköz esetén, ha az egyik meghibásodik, összetörik, ellopják stb. akkor még ott a másik

-
Buster17
addikt
Na ez már tablet nem úgy mint a többi a cortex 4magos valamivel meg 1gb rammal...
Bár ilyen specifikációval rendelkező androidost megnéznék

-
Parallaxis
addikt
Okoskodás2.

A karóra is kompromisszumokkal járt a zsebórához képest, hisz nem mindenki szeret a karján plusz cuccot viselni, odaütheti bárminek, adott munkakörben ma sem használható ilyesmi, míg a zsebében kényelmesen elfért.
Innentől kezdve világos, hogy van létjogosultsága a hibrid eszközöknek.
A hibrid eszközök létjogosultságát nem vitatom, ellenben ezt úgy kell megoldani, hogy minél kevesebb kompromisszummal járjon.
Sajna a Surface Pro mindkét oldalról (tablet/notebook) komoly kompromisszumokkal jár, ami megkérdőjelezi a valós használati értékét.
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
Parallaxis
üzenetére
Máris 2 eszközöd van, amiket szinkronizálgatni kell egymással, külön külön tölteni, nem olyan komfortos.
-
Egon
nagyúr
válasz
Parallaxis
üzenetére
Nem az a kérdés, hogy ki mit látott, hanem az, hogy az óra zsebben hordása évtizedekig normál szokás volt, a mobilos órahasználat nem egy új viselkedési trend lett, hanem visszatérés egy régebbi szokáshoz.
Okoskodás. A lényeg az, hogy adott egy célhardver (karóra), ami a régi megfelelőjénél (zsebóra) kényelmesebben, gyorsabban stb. használható. Erről a kényelemről lemondtak azok, akik helyette a mobilt használják óraként. Tehát kompromisszumot kötöttek, annak érdekében, hogy két eszköz helyett csak egyet kelljen használni/hordani/megvenni. Innentől kezdve világos, hogy van létjogosultsága a hibrid eszközöknek. A kérdés csak az, hogy mekkora mértékű kompromisszumot hajlandók kötni a felhasználók annak érdekében, hogy kevesebb kütyüt kelljen megvásárolniuk. Vannak, akik többet (volt olyan kollégám, aki szerint a mobilja kivált akár egy csúcskategóriás kompakt fényképezőgépet is), van aki kevesebbet. Ennyi.
Azért a mobilokba épített fényképezőgép és az integrált GPU messze nem minimális kompromisszumot jelent egy céleszközhöz képest. De ezt te is írod, hisz mindkettőnél alsó kategóriát említesz.
Az integrált gpu-k igen gyorsan fejlődnek. Anno alaplapra voltak rakva, manapság a CPU-ba építve hozzák az alsókategóriás dedikált eszközök teljesítményét, ami azért nem semmi. Sok embernek nincs szüksége komolyabb grafikus teljesítményre, számukra már most is kompromisszum nélkül bevállalható egy ilyen gpu-val szerelt gép (itt nem arról van szó, mint a mobilos fényképezésnél: ott mindenképp kompromisszumokat kell kötni, mert a készített képek minősége rosszabb lesz, mint egy célhardver esetében) . Ami pedig a jövőt illeti: az integrált kategória teljesítménye gyorsabban nő, mint a dedikálté, szóval egyre kisebb kompromisszumot kell kötni.
-
WinPho
senior tag
Nehogymár itt mindenki egy kalap alá vegye ezt a gépet meg egy tucatkínai Androidot átlagfelhasználás terén, mert ezt a "kis" jószágot nem jutubozásért és fészbúkozásért veszik... Arra van a Surface 2.
Osztom itt töb ember véleményét, miszerint kicsi a 10".
És, kérem... NE A MAGYAR ÁRAT NÉZZÜK!
-
Parallaxis
addikt
Nem az a kérdés, hogy ki mit látott, hanem az, hogy az óra zsebben hordása évtizedekig normál szokás volt, a mobilos órahasználat nem egy új viselkedési trend lett, hanem visszatérés egy régebbi szokáshoz.
A perifériák ráaggatása azért problémás, mert egy mobil eszköz esetén ennek semmi létjogosultsága nincs. Ha valaki egy ultramobil eszközt vásárol (már pedig egy tablet/notebook hibrid esetén erről beszélünk), akkor az nem akar asztali gépet építeni belőle, főleg, hogy ennek az árából egy Xeon-os munkaállomást lehet már vásárolni, ami kb. körberöhögi a Surface Pro teljesítményét.
Ha már aggatás, akkor inkább van értelme annak, amit a Motorola próbált ki anno az Atrix-al. Vagyis egy átlagos kinézetű mobilkészülék, amit ha bedokkolsz, akkor a monitoron már egy desktop felületen, desktop alkalmazásokkal tudsz dolgozni (az más kérdés, hogy az Atrix hardveres teljesítménye ehhez édeskevés volt, de a mai csúcs ARM SOC-ok már közel járnak egy ilyen. valóban használható eszköz működtetéséhez).
De azért vannak olyan esetek, amikor kompromisszumok nélkül, vagy minimális kompromisszumokkal sikerül két vagy több eszközt házasítani: pl. ki használ manapság különálló hálókártyát? A mobilokba épített fényképezők kezdik kiszorítani az alsó kategóriás fotómasinákat, a processzorokba integrált vga-k pedig a dedikált videokártyák alsó szintjének teljesítményét hozzák.
Azért a mobilokba épített fényképezőgép és az integrált GPU messze nem minimális kompromisszumot jelent egy céleszközhöz képest. De ezt te is írod, hisz mindkettőnél alsó kategóriát említesz.
-
xmaas
őstag
Nagyon f@sza gepezet meg minden de ami igazan eletkepes lenne a 128Gb - os verzio vagy nagyobb igy hogy teljes erteku "ringyozz" van rajta, es valjuk be 400 ezer forintert olyan 13-15-17 colos notebookot lehet venni ami keresztben lenyeli ezt es a plusz teljesitmeny/kepernyo meret erdekeben siman bevalalhato az extra suly es az erintos kijelzo hianya .
Szerintem egy tablet teljes erteku windowsal nem lenne szabad hogy dragabb legyen mint egy 200 ezres notebook kategoria maskep rohadtul nem eri meg ,mondjuk az is igaz hogy SSD jol felnyomja a cucc arat de akkor se ennyire eltulozni nem kene -
Egon
nagyúr
válasz
Parallaxis
üzenetére
Örök igazság, hogy az az eszköz, ami minden célnak meg akar felelni, az a valóságban egyikre sem lesz jól használható.
Persze, nagy általánosságban a célhardverek mindig jobbak lesznek. De azért vannak olyan esetek, amikor kompromisszumok nélkül, vagy minimális kompromisszumokkal sikerül két vagy több eszközt házasítani: pl. ki használ manapság különálló hálókártyát? A mobilokba épített fényképezők kezdik kiszorítani az alsó kategóriás fotómasinákat, a processzorokba integrált vga-k pedig a dedikált videokártyák alsó szintjének teljesítményét hozzák.
Az órás hasonlatod ott bukik meg, hogy mielőtt a karóra egyáltalán elterjedt volna, az emberek jó ideig zsebórát használtak, amit pont ugyanúgy elő kellett venni, mint most egy mobil eszközt.
LOL, vicces érvelés. Szerinted a potenciális váráslók (mondjuk 50-60 éves korig bezárólag) hány százaléka látott egyáltalán zsebórát?
Egyénekről beszélünk, akik karórát hordtak anno, megszokták, és mégis leszoktak róla, mivel a mobilon meg tudják nézni a pontos időt. Teljesen jó volt a hasonlatom.
A gondolatmenetedet folytatva, az sem gáz, hogy a Surface-t komolyabb munkára jobbára csak kiegészítők garmadájával (monitor, klavi, egér stb.) lehet használni, hiszen régen nem voltak notebook-ok, és az asztali gépekre is pont ugyanezeket a perifériákat kell aggatni, hogy használni lehessen őket...
-
Egon
nagyúr
Jóvanna', nem akartalak kioktatni...

Én is csak azért vagyok némileg képben, mert pont ilyen cuccot akarok venni magamnak, és vásárlás előtt többnyire igyekszem tájékozódni.
A lényeg összefoglalva: az új Atom köszönőviszonyban sincs a régivel, és segítségével eljöhet a relatíve olcsó, teljes értékű Win-t futtató tabletek kora; sajna Abu sokszor a negatívumokat emeli ki egyes termékek vonatkozásában, a (lényeges) pozitívumok (egy részének) elhallgatásával vagy kisebbítésével; szerintem a következő generációs Atom még nagyobbat fog szólni (ha hinni lehet az ígéreteknek). -
Parallaxis
addikt
A laptopok ára a tömeggel és a mérettel fordítottan arányos. Gyakorlatilag almát hasonlítasz körtével.
A hazai beszerzési árat figyelembe véve egy Note 10.1 és egy Macbook Air is kijön (amin futtathatsz Windows 8.1-et is az OSX mellett, vagy helyett). (Ha már emlegetted az almát
) -
Parallaxis
addikt
Örök igazság, hogy az az eszköz, ami minden célnak meg akar felelni, az a valóságban egyikre sem lesz jól használható.
Az órás hasonlatod ott bukik meg, hogy mielőtt a karóra egyáltalán elterjedt volna, az emberek jó ideig zsebórát használtak, amit pont ugyanúgy elő kellett venni, mint most egy mobil eszközt.
-
"- Drágám! Hol van a tea?
-Jaj, ti férfiak sohasem találtok semmit. A tea ott van a gyógyszeres fiókban egy kakaósdobozban, amire az van ráírva, hogy só..."ismét csak: a z3770-et megverte a samu exynos 5410.
-
Parallaxis
addikt
Ez itt a gond.
Tabletként nincs szükség ekkora teljesítményre, mert nincs semmilyen Modern UI-s app, ami ezt igényelné.
Notebook-ként meg hiába a teljesítmény, ha a kijelző mérete miatt nem igazán tud olyan alkalmazást használni, ami ki is használná.
Ha meg már rá kell dugni egy külső monitort, akkor már semmi értelme az egész hibrid megoldásnak.
A type coverrel az a gondom, hogy ölben kényelmetlen a használata, mobil használatnál meg nem mindig adott egy asztal, ahol kényelmesen el lehet helyezni.A skálázás kérdése nem merül ki a tabletek problémájánál, így nem lehet azzal a szőnyeg alá söpörni, hogy kivesszük ezekből a rendszerekből. A desktop gépeknél is jönnek a nagyobb felbontású kijelzők, egy 4K-s, 24"-os monitornál már elvárás lenne, hogy a rendszer képes legyen ezt értelmesen lekezelni.
-
Armagedown
őstag
Ennyiből inkább veszek inkább egy notit meg egy tabletet és még pénzem is marad
-
Egon
nagyúr
Hehe...

Csak a kedvedért, bár nem teszt, de azért vannak benne sokatmondó megállapítások: [link]
az a fránya Atom tényleg jó lett! Bár a komoly kínzás még hátra van, de eddig pörgősnek tűnik a kicsike, nem tapasztaltunk olyan megakadásokat, mint a korábbi verzióknál. A szintetikus mérések szerint hozza a 2 GHz-es Core 2 Duo sebességszintjét, passzív hűtéssel, több mint tízórás HD videolejátszási idővel.
-
-
rudi
nagyúr
Nem zavar, hogy leírtad a véleményed, csak leírtam rá, hogy vigyázz vele, mert tájékozatlannak fogsz tűnni és toltam egy gyors frissítést is Neked az új Atom tudása kapcsán. Parcinak meg - veled ellentétben - van olyan józan ítélőképessége és - veled ellentétben - nem olya roszájú, hogy helyén tudja kezelni a megjegyzésemet

-
válasz
Parallaxis
üzenetére
A laptopok ára a tömeggel és a mérettel fordítottan arányos. Gyakorlatilag almát hasonlítasz körtével.
-
Egon
nagyúr
Rendkívül egyszerű pedig, hogy mi az értelme egy ilyen masinának. Az embernek időnként kell egy laptop, máskor meg egy tablet. Mivel nem olyan lehetetlen a kettőt házasítani, mint mondjuk egy fűnyírót egy kenyérpirítóval (amiknél ha mindkettőre szükséged van, akkor kell mindegyik), így teljesen érthetőek az ezirányú próbálkozások.
A mobilok kiszorították a karórákat a piacról (szinte már csak érszerként hordott, márkás darabokat látok a környezetemben). Pedig mennyivel egyszerűbb ránézni a csuklódra a pontos időért, mint előbányászni a mobilt a zsebedből/kebátodból/táskádból stb. Ergo a mobil ilyen szempontból kompromisszumokkal használható hibrid eszköz, mégis kiváltott két másik tárgyat (a régi, még órát nem tartalmazó butatelefont, és a karórát).
A számítástechnika gyorsan fejlődő terület. A piac folyamatosan hullámzik: hol bővül, hol szűkül. Látható, hogy ugyanazon feladatra, különböző hardverek használhatók, jelenleg nagy az átfedés (okostelefon, phablet, tablet, netbook (ha még akad), notebook (abból is legalább 3 kategória: subnoti, normál, desktop replacement), asztali gép). Ebből átlag harcosnak maximum három van. Én pl. asztali gép párti vagyok, ami esetemben sok szempontból ki tud váltani egy notit (nyilván kivéve a hordozhatóságot). A sógoromnak viszont több okból csak notija van, így neki ezek a hibridek nem alternatívák, pl. azért, mert kell neki a terabájtos lokál tárhely, meg esetleg a nagyobb kraft, vga-fronton is. Nekem ezekre ott az asztali gép, így én valszeg veszek majd egy Asus T100-at (vagy valami hasonlót). Neki 7 colos tabletje van, mert a telefonja kijelzője kicsi. Nekem inkább 10 colos tablet kellene. És lehetne folytatni a sort.
Ahogy anno a nyolcvanas években, a mikroszámítógépek fejlődése következtében eltűntek előbb az ún. középgépek, majd a kisgépek is, úgy simán lehet, hogy az általam felsorolt kategóriákból is el fog tűnni néhány termék középtávon. -
satz18
őstag
megnéztem, a kolléga által emlegetett hat hetes időtartam alatt nem volt új atomos teszt tőled a ph!n. meg mástól sem.
Nem volt teszt?! Tessék:[Asus Transformer Book T100] -
rudi
nagyúr
válasz
Parallaxis
üzenetére
Tabletként kb. kétszer olyan erős mint bármi más, PC-ként meg szerintem a desktop gépedet sem billentyűzet, monitor és egér (értsd perifériák) nélkül használod, notebook módban meg elég jó az a Type Cover 2 szerintem, bőven láttam Ultrabookot rosszabb klaviatúrával, hangosabb hűtéssel még TN+film kijelzőpanellel is. Igen, a klasszikus windows desktop felbontáskezelése kriminális, de szerintem hamarab fog az egész desktop eltűnni (a telefon és tablet Windows változaton, mert ott semmi szükség rá), mint hogy megoldják a skálázás kérdését.
-
Azé' reménykeggyé' erősen, hogy Parci nem látja, hogy lesz.roztad a ph!-t

A szűk értelmezésben vett témában nem tartom és tartottam maga soha vezető szakértőnek, max. usernek, úgyhogy kérdőjelezzenek akármit, az ő dolguk, engem nem bánt. de véleményem van, ha zavar, hogy leírtam, oké, elfogadom. viszont a boltban eszerint fogok szavazni.
-
rudi
nagyúr
Jaja, mert Te csak a PH-t olvasod, google kereső meg a nemzetközi HW oldalak ismeretlenek számodra - bocsánat! De akkor most szólok, hogy az új Atom passzívan, pár vattos fogyasztással hozza egy 2-2,5 GHz-es Core 2 Duo teljesítményét, szóval úgy alkoss majd véleményt róla ide a fórumba, ha nem akarod, hogy a jól tájékozott kollégák megkérdőjelezzék a szakértelmedet a témában

-
halkow
őstag
note 3 vs. ez most hogy jön ide

teljesen más kategória ez olyan mint egy nyolc magos gép vs. ms surface pro 2
inkább veszek 2db note 3 at ebből az árból
vagy egy olcsóbb notit úgyanezzel a hardverrel
arra is lehet pedrive-t kötniennek a kategóriának továbbra se látom értelmét notin egyszerűbb a szövegbevitel + van meghajtója is,na meg tovább bírja az aksi is ha érintgetésre vágyom akkor meg note 3-at veszek
-
Szvsz értelmetlen iPadhez és Androidos tabletekhez hasonlítani, az a Surface 2; ez inkább ultrabook.
-
Parallaxis
addikt
Ha tabletként gyenge, PC-ként meg perifériákat kell ráaggatnod, hogy használható legyen, akkor miről is beszélünk?
A type cover lehet akármilyen jó, ha (legalábbis nekem) csak asztalnál használható kényelmesen és normál desktop módnál minden bolhafingnyi méretű (DPI növelésnél meg jó esetben homályzónává válik, rossz esetben szétesik az adott alkalmazás felülete).Egyébként bár valóban nem sokat, de próbáltam (egy napig volt kölcsönbe, de ennyi elég is volt belőle).
--
Én csak azt nem értem, hogy ha a Microsoft rájött, hogy már vannak nagyobb felbontású kijelzők és ezeket a paraszt meg is szeretné venni és még talán használni is szeretné, akkor nem elég csak a Modern UI-t képessé tenni ezek használatára, tekintve, hogy nem biztos, hogy a kedves user azért vesz mondjuk egy 4K-s kijelzőt, hogy tablet alkalmazásokkal ökörködjön.
Szóval, esetleg, talán nem lenne hátrányos, ha már önerőből nem megy a fejlesztés, akkor leporolják a fénymásolókat és vegyék át az OSX más működő (és biza nagyon is jól működő) megoldását és illesszék a normár desktop UI-jukhoz, mert kissé gázos, hogy 2014-ben egy desktop OS képtelen a nagyobb felbontású kijelzők normális kezelésére.Aztán ha ez megvan, akkor már nem lesz gond 10"-os tableten sem az 1080p-s felbontással (a jelenlegi fejlesztési sebességet elnézve ez a Windows 10 megjelenéséig nem nagyon várható
). -
Egon
nagyúr
No offense, de egyrészt talán nincs is olyan cég a földön, aki ne adott volna még ki átgondolatlan, nem életképes terméket. Az MS nyilván a saját termékeit (szoftvereit) szerette volna árulni tableten is: arról nem feltétlenül ők tehetnek, hogy (ezidáig) nem volt megfelelő teljesítmény/fogyasztás mutatójú hardver e célra.
Ami pedig a Boxot illeti: nem igazán vágom, hogy miről beszélsz. Most jelenik meg a 3. generáció, az előrendelések száma alapján siker lesz (bár azért alakulhat másképp is a piac, meglátjuk), miközben olyan régi versenyzők, mint a Nintendo, sehol sincsenek (lényegében kétszereplős lett a piac: Sony és MS dominál). -
Egon
nagyúr
Az, hogy Abu miket hord össze az Intel termékekről, valahogy nem túl releváns...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Keress rá pl. az Asus T100-as tesztekre a neten: még Starcraft 2-t futtató videók is vannak YT-on... Nyilván még a régebbi patchekkel, low grafikai beállításokkal, érezhetően alacsony fps-sel stb., de ez akkor sem gyenge... A négy fizikai magnak, out-of-order utasítás-végrehajtásnak stb. köszönhetően, kb. egy 2 GHz-es C2D szintjén vannak (egyszálas teljesítményük nyilván gyengébb), amihez a kategóriához mérten elfogadható teljesítményű grafikus mag tartozik (mindezt 4 W-os TDP-vel sikerült kihozni, ami nem semmi). -
Auratech
őstag
Sajnos még mindig nincs meg az a win-t futtató tábla, amit szeretnék.
Azon erősen elcsodálkoztam, hogy az iPad AIR majdnem fele olyan erős... a maga 40 dekájával...
Rendszergazdaként noti kiváltónak gondolnám ezt a vasat de korai..
Azonban erős a gyanúm, hogy AMD-architektúrával, pl egy négymagos-CGN APU-val 7.5 W-ban meg fog állni az energiafelvétel és nem lesz sokkel gyengébb cpu oldalon. GPU-n pedig duplája...
Amíg nincs olyan X86-os tablet, ami az iPad4-em súlya mellett hozza ennek a tablicskunak a képességeit, nem ruházok be. Amúgy meg kurvadrága egy i-7-es fHD képű VGA-s notihoz képest is..., ami két kiló..
pölö (Acer Aspire V5-573G)
Nem kéne 200e huf felett, semmiképp... -
és semmit nem tudtunk meg arról, hogy szerinted hogy vannak a dolgok. hmm. ez lenne a flame definíciója?
másrészt meg ha nekem nincs fogalmam az üzleti stratégiáról (nem igaz, erről később*), az bocsánatos bűn, én egy vidéki városban, egy panelben ülő kommentáló vagyok. viszont azok a tények, amiket mostanában hallani az ms felől (pl. az első generációs surface bukta, korábban linkeltem) azt mutatják, hogy azoknak sincs fogalma a stratégiáról, akik az erre feljogosított ms székekben ülnek. ez sokkal nagyobb baj, mint az, hogy nekem nincs...
lehet, hogy nincs fogalmam a stratégiáról, de egy lényegi tulajdonságom van: én vagyok a VEVŐ! én szavazok a stratégiáról, mikor megveszem vagy nem a lomjaikat. és valahogy ez már sok éve háttérbe szorult az ms-nél, nem véletlen, hogy annyi területen estek pofára, némelyiket még ők is belátták, hogy hiba volt (lásd pl. xbox terén a sok megfutamodást).
-
DoxaM
aktív tag
Brutális teljesítményhez, brutális ár.Nem tudom mit vagytok ki
Én azért megvárnám a hivatalos itthoni árakat, amúgy kint nem ilyenek az árak.
Egyébként tényleg nagyon kemény a teljesítménye, még egy kicsit pofozni kellene rajta (az OS-en), de már lassan eljön az a világ amit elképzeltem, bivaly tábla, egér bill ráköt, meg a 30-as monitor vagy TV azt kész
persze, még ezekhez az akksiknak fejlődni kell, bár 220ba dugva, már ezzel is el lehet kókánykodni.Én azt mondom nem rossz 
-
én csak ilyenek alapján tudom a friss infókat, mert magamnak atomot többet nem veszek, hogy pl:
"Az Intel régóta az ultramobil eszközök piacán való áttörésre vár, de egyelőre bármilyen termékkel álltak elő a nagy gyártók többségét az hidegen hagyta." Abu85 írta, nálatok.
[link]: összpontszám: m 2093(z3770) 2769(amd a6-1450) 3596(exynos).megnéztem, a kolléga által emlegetett hat hetes időtartam alatt nem volt új atomos teszt tőled a ph!n. meg mástól sem.
az intel pechje pedig az, hogy akikre számít, hogy tömegesen fognak atomot venni, még annyira sem tájékozottak, mint én.
-
-
rudi
nagyúr
Legfeljebb a lebegő zsanér meg a sivító hűtés elkerülése (tényleg halkabb a Surface Pro 2 mint a legtöbb ultrabook), meg talán egy plusz kényelmi faktor heverészve használás közben (a tabletet nem alszod zsanérjánál fogva két részre, ha véletlenül becsukott szemmel nézed meg a film végét vagy olvasod a könyvből az utolsó két oldalt). Néha jó csak úgy felkapni és beletúrni billentyűzet nélkül még ha nincs is sok értelme meg nem is hatékony. Ja, és az esetleges jegyzetelés, rajzolás amit, előttem írtak.
-
leximester
tag
Én két hete használok egy ilyen gépet, eddig nagyon meg vagyok elégedve vele. Bécsben vettem 880€ volt,+ 4500Ft volt az út, 64gigásat vettem számomra elég ez a hely(Office, Visual Studio, Photoshop van telepítve). Ami a súlyt illeti egyáltalán nem nehéz, persze nem játszok rajta "döntögetős" játékot egésznap, de pl egy Minion Rush kényelmesen játszható rajta ölben. Hasznos a támaszték rajta. Most vettem hozzá 17-ért Touch covert itt az aprón. Szóval 300 alatt vagyok. Előtte egy Nexus 7-m volt, és azt kell hogy mondjam hogy egy ágyban filmezős programnál a Surface kényelmesebb illetve sokoldalúbb választás a súly ellenére is. Egyetemista vagyok, laptop/ultrabook helyett vettem, sokat használom a OneNote-t jegyzetelesre ahol jól használható a toll. Számomra ebben a kategóriában nincs jobb választás. Akár anyagminősegben akár teljesítményben köze nincs az említett atomos tabokhoz.Ami az üzemidőt illeti, nálam egy napot kibír( netezés, jegyzetelés,programozás, filmezés). Az meg számomra mindegy hogy nap végére 20%-n(atom esetében) vagy 5%-n van az akksi, mert úgyis megy töltőre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPad Air 2025 11" 1TB Cellular (MCG84HC/A)
- Jegelve - Eladó iPad Mini (2024) Wifi +eSim Cellular 256GB
- Újszerű Samsung Galaxy TAB S9 5G 8GB/128GB - TAB S11 5G 12GB/128GB
- DELL LATITUDE 7275 2in1 12.5" IPS Win10 TABLET/NOTEBOOK 8G/256GB ÜZLETBŐl, GARANCIÁVAL
- DOBOZ+TÖLTŐ Samsung Galaxy Tab A7 Light 32GB/3GB
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3452
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix RTX 2080Ti 11GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT OC 8GB CHIEFTEC Libra 600W
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyénekről beszélünk, akik karórát hordtak anno, megszokták, és mégis leszoktak róla, mivel a mobilon meg tudják nézni a pontos időt. Teljesen jó volt a hasonlatom.

Hogy mik vannak! Az év meglepetése számomra