- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen széket vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- SSD kibeszélő
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomcat
őstag
válasz
kiskaktusz #48 üzenetére
Mint az ottani emberek többsége és az én ottani ismerőseim és rokonaim is. Gyakran nevetek az együgyűségükön és a szűk látókörükön amiket évtizedek óta sulykolnak minden emberbe arrafelé. Engem nem lep meg már az ilyen.
-
Angel1981
veterán
+1
.mf kolléga által emlegetett dolgokra szerintem a 4"-os okostelefon is megfelelő...
A tableteket meg elsősorban nem is így hirdetik, hogy azt csináld vele, amit .mf kolléga felsorol, hanem hogy "ülj le a kanapéra, és évezd a korlátlan szabadságot"! Mi vaaan?!?!?!?!?Az amerikai barátom is ezzel vádolt meg, hogy "beszűkült látókörű vagyok", mert nem látom meg a tabletekben rejlő "fantasztikus zsenialitást", hiszen AZOKKAL NETEZNI LEHET!!!!!!!!
Erre visszakérdezek; egy netbookkal nem lehet ugyanezt megcsinálni???
Válasz; a netbook csak egy ócska játékszer! DE EZ! EZZEL INTERNETEZNI LEHET? HÁT NEM ÉRTED?!?!?!??!Jó, aki veszi, szíve joga!
Én szinte bármi másra előbb adnék ki pénzt - leszámítva persze a dohányárut, és a szerencsejátékokat... -
Dabsol5
tag
Nekem egy dell 1018-as van 2 GB rammal win7 ultimate. Tudok vele olyat csinálni, hogy egy monitorra kiterjesztett asztalon filmet nézek, közben netezek és fut még mondjuk egy youtube videó is. Azért jó kis gépek. Ami nagyon gyenge az az intel gma 3150 megjelenítő. Gondolom azért sem kerültek ezekbe kétmagos procik, mert a fogyasztást nem tudták annyira levinni, hogy tartsák a 10-12 órás üzemidőt.
Asus azért tud már valamit
-
edward2
addikt
Erősen hányingerem van a piaci folyamatoktól.
Végre eljuthatnánk az olcsó használható netbookig erre kikukázzák kamu indokkal helyette lehet nyomatni az ultrabookot ami újfent az 1000+$/euró árat karcolgatja.
Ocsmány lehúzás az egész. Nekem van egy samsung nc10em nem pörög de amire vettem arra vígan jó.
-
haris
őstag
Pedig a 10 coll-nal igenis van értelme, csak nem a nyamvadt Atomot kellett volna erőltetni mostanáig. Miután az emberek megvették, és csalódtak benne, már nincs bizodalmuk a netbookban, pedig nem a gép, nem a kijelző mérete, és nem a felbontása a gond, hanem a teljesítménye.
Feleségemnek van egy eee904HD-je (eee1000 9 collos kijelzővel, ha valaki nem tudja)
Magamnak vettem egy Lenovo e 125-öst, imádom, de mégis nehézkesebb nekem ezt használni, mint a kisebb kijelzőjű 904-est. Pedig súlyuk szinte azonos, csak az a 4-5 cm a méretükben már más súlyeloszlást eredményez, és mivel én nem asztalnál használom, hanem kézben tartva, kényelmesebb a kisebb.
Szerintem az optimális kombináció 10coll, e350 Brazos, és minimum 2GB ram.Én az asztali gépemet is alig kapcsolom be mióta netbook van a családban, lassan lepasszolom a gyerekszobába, szinte csak ő játszik rajta.
A "Világ egyik fele éhezik" hozzászóláshoz: Ezt bármire rá lehet húzni, akkor ne vegyél semmit hanem add a pénzed az éhezőknek. Gondolom a net elérésed is visszamondod holnap, hiszen nekik netre sem tellik....
álszent -
Gadgetfun
tag
Ostobaság arról beszélni, hogy felesleges a netbook, amikor veszik az emberek, és sokan vannak akiknek pont arra van szükségük.
Én tavasszal vettem egy HP netbookot. pont egy nagyobb projektben volt a cég és állandóan az irodában rohadtam, fél szemmel a emaileket kellett lesni és azonnal válaszolni rá. Egyik ebédszünetben átmentem a közeli T-pontba és egy netes csomag keretében 0 Ft-ért elhoztam egy netbookot. Onnantól bármikor ha kedven volt, átmentem a szemközti kávézóba, és a teraszon kapucsínózva, előttem kis netbookkal tudtam dolgozni. Azóta nagyon megszerettem, laptop helyett ezt cipelem magammal mindenhová, megjártam vele munkaügyben Londont, Nev Yorkot, Atlantát, (pici, elfér a bőrönd sarkában)... Mikor megjelent, rátoltam egyből a Win8DP-t így már gyors is, mint az istennyila. Otthon már csak akkor nyitom ki a laptopomat, ha munkát viszek haza, egyébként a netbookot használom, most is ezen írok.
A laptopnál jóval mobilabb, könnyebb és kisebb helyet foglal, az aksija 5-6 órát simán kibír full használattal, pont jó arra amire kitalálták, netes böngészésre, kisebb programok futtatására, videózni stb... -
Harigata
tag
Érdekes a fogyasztói szemlélet. Amíg a világ népességének nagyobbik része örül, ha egy tál hideg ételhez jut naponta, addig egyesek azon gondolkoznak, miért is kéne netbook, vagy tablet, hogy az ágyból nem felkelve is lehessen netezni. Ezen kéne kicsit elgondolkozni.
Elég mesterkéltnek érzem, ahogy igyekszenek a gyártók piacot találni haszontalan eszközök számára, ami az esetek többségében teljesen felesleges. ( Tisztelet a kivételnek)
-
DJ Mythos
aktív tag
Én 13.3-as párti ember vagyok. Elég kicsi és könnyű ahhoz, hogy könnyen tudja az ember hurcolni, és munkára is alkalmas. A videokártyától (többnyire) eltekintve teljesítményben elég jó színvonalat lehet elérni. (Illetve itt jegyezném meg, hogy fél éve használok hybrid vinyót, és egész kellemes.) Ha pedig az kell, akkor otthon dokkolod (portreplikálod
), és van külső, akkora monitor, amekkorát csak akarsz, bill, egér, hangszóró, LAN, stb.
A desktop (nagy otthoni laptop) + netbook kombóval nekem az a bajom, hogy egyszerűen nincs időm és idegzetem szinkronizálni, meg pakolgatni a dolgokat. Ha kell valami, az legyen mindig nálam. -
buzus
aktív tag
-
Tomcat
őstag
Semmi nem lesz velük. Szép lassan kikopnak a termékpalettáról. A páromnak "ágyban-netezéshez" én is 12"-at vettem inkább kicsivel drágábban, mintsem az olcsóbb 9-11"-os modellekből válogattam volna. Nekem viszont 15,6" alatt egyik sem jó semmire.
-
Boxi88
őstag
Persze, hogy visszaesett a kereslet, mert az AMD APUjait nagyon kevés gépbe rakják bele (de amibe belerakják az el is fogy)... az atom meg már a kutyának sem kell...
-
villamos
őstag
Még egy valaki a netbook -ok mellet. Testvéremnek szüksége volt egy kicsi, hordozható gépre, ami segíti a tanulásban, és alkalmas szövegbevitelre. Végül Egy Asus netbook -ot választottunk erre a célra, C50 -es cpu -val. Olyannyira megkedvelte, hogy már az asztali gépe helyett is inkább ezt használja.
-
citkar
addikt
Ember, 5 ezerért vettem ugyan kifutó, de még használható SE Xperia mini prot (nem részletre, nem drága havidíjjal: 4500-sal).
Navigál, gmaillel szinkronizált naptár mindig a zsebemben mert kicsi és néha ha úgy hozza a szükség (mert nincs semmiféle hordozahtó egyéb eszközöm) emailezni, híreket olvasni, időjárást megnézni, skype-olni, msnezni jól jön. Véletlen se vennék hurka 150-200 ezres mobilt. Ugyanakkor 10 colos netbookot se, 13.3 colos erősebb gép érdekelne, csak 180-200k az a baj, ami 15 colon 140-150k -
Silpelit
csendes tag
Csak helyeselni tudom, hogy a cégek végre bővítik a 12-13 colos notebookjaik sorát, ami szvsz elég vérszegény felhozatalt képvisel manapság. Talán végre jövőre kapunk USB 3.0-val is felszerelt kisnotikat és lehet némelyikbe majd be is pislant az Intel új platformja.
-
.mf
veterán
válasz
Kotomicuki #29 üzenetére
Így van, egyáltalán nem karitatív szervezetek
Én is ezért várok még egy-két kört, hogy a régi Core Solo-s, 11.1"-es subnotim lecseréljem, remélem az ultrabook-láz lehalása után még lesznek CULV-hez hasonló kezdeményezések. Én már egy 1.2GHz kétmagos Sandyvel is megelégednék, jelenlegi subnotimnál is csak 3 dolgot hiányolok: egy második procimagot, egy normális HDD-t (1.8" 4200RPM LIF PATA, gondolom mindent elmond...), és valamivel jobb strapabíróságot.
-
Kotomicuki
senior tag
Ha valóban azt keresnék a nagyvállalatok/multik, hogy mi kéne a népnek, akkor normális árban lenne a 11"-14" notebook (megfelelő teljesítménnyel - nem atom&tsai - és -felbontású képernyővel) és minden "problémájuk" meg volna oldva.
De valahogy mégsem ezt keresik...
Ja, hogy csak a minél többet keresni a "mezei" júzeren a cél?! Annak meg pont megfelel ez az "útkeresés"...
Nehéz felfogás, na persze... -
Kriza
őstag
Szóval a 15-ös laptop nagy, az okostelefon meg kicsi, így aztán szerinted kell közé valami. Akkor nálad betaláltak, mert még több kütyüt tudnak eladni.
Én viszont próbálom a kütyük számát minimalizálni részben anyagi okok miatt is, így a jobban használható notebook mellett döntöttem, telefon meg úgyis kell. Felfogáshoz valóban van köze, csak nem a nehézségéhez.
-
shteer
titán
nekem a legelső 10" eeepc-m van, egy 1000h - rengeteg unalmas vonatozástól kímélt meg, befér a hátizsákba
mióta autóm van, csak havi 2x, 7végén használom. remélem még sokáig, mert amire kell, arra jó: netezni lehet vele!akksija is jó még, 5 órás üzemidővel
csak akkor cserélném le egy 11-12 colosra ha ingyen lenne
-
.mf
veterán
Néhányan nem csak nehéz felfogásúak vagytok, de mindenhova nyomjátok is ezt, szinte dicsekedve vele...
Próbáljatok már meg mezei júzer fejével gondolkozni, s egyből átlátjátok az utat, amit most a hw-ipar vezetői bejárnak. Júzernél van otthon PC vagy DTR (én már 15-16"-eseket is ide sorolom) "laptop". Nem igazán mobil, nagy és nehézkes cipelni, menet közben használni. De menet közben, vagy valahova elmenve is kéne sokminden infó netről, doksik, stb., egy okostelefon ehhez túl kicsi és nem kényelmes, levelek még oké, de netre, doksikra már max. csak szükség-szülte kényszermegoldás.
Ami kell: valamilyen eszköz, ami hordozhatósághoz, menet közbeni használathoz méretben egy jó kompromisszum (8-9-10-11"), éppen elég a fenti egyszerű feladatokra (netbook erre sok is, de win miatt lassú), és olcsó (világszerte a többség nem ájpedkettőt vesz, hanem az olcsóbb darabokat).A piac most próbálja kitalálni, hogy erre a célra mi az optimális eszköz. A netbookoknál, a divathullámon kívül azért népszerűbbek most a tabletek, mert arra a néhány feladatra gyorsabbak és egyszerűbbek, kisebb méreteikből (főleg, hogy billentyűzetet nem kell kihajtani, s így még jobban elfér) adódóan kezelhetőbbek. Viszont a fizikai billentyűzetek hiányoznak. Ezért jött képbe újra valami notebook-stílusú dolog, az ultrabook, ami a netbookok legnagyobb gyengéjét, a teljesítményt (Atom helyett Core i) és sebességet (kötelező SSD) akarja javítani. Viszont szerintem ez nyomukba sem fog érni eladásokban, mert drága és még nagyobb.
Készül már a következő lépcsőfok is (Windows-ARM, tablet-x86), jelszavak: tablet, teljesítmény, kompatibilitás, alacsonyabb ár. Talán ott már általánosan gondolnak arra, hogy mégsem a billentyűzetes felének kell vastagnak lenni, hanem az lecsatolható vagy hátrafordítható legyen, használaton kívül pedig a képernyőt védje... -
bmollszeptim
aktív tag
a tabletek mellett szerintem az átlag netbook-nak nem sok jogosultsága van.Ott rontották el,hogy leg töbjükbe 1 magos atom,és 1gb ram van.Ami még átlagos böngészésnél is érezhetően lassú.sok haverom aki a kis méret miatt vett,netbookot a meglévő notija mellé,kb 1 hét után vissza váltott.Azt mondták inkább cipelnek 1 kg val többet,de akkor normálisan használható eszközük van.Én sosem értettem hogy miért nem lehetett a netbookba,legalább core 2-őt rakni,és min 2 gb ramot.Nem hiszem hogy annyira megdobta volna az árat.A 10-es kijelző méret meg tényleg felejtős.
-
Kriza
őstag
Fél éve vettem egy jól használható, teljes értékű notebookot 80k-ért tréfával (Samsung RV508, 15,6-os NORMÁLIS FELBONTÁSÚ kijelzővel, kétmagos 2,3GHz proccal, 2GB RAM, 320GB HDD, ODD, stb...).
Egy netbook ugyanakkor 70k lett volna, de vacak felbontással, harmatgyenge egymagos procival, fele memóriával és HDD-vel, ODD nélkül.
Akkor mi is lehet az oka... Hiába kisebb a netbook, ha a teljesítménye néha még arra sem elég, hogy Youtubot nézzem az ember, vagy több lapon netezzen. A kijelző felbontása meg vicc (vagy inkább kész röhej). Merthogy nem a mérettel van a gond, hanem a felbontással.
És igen, a Tablet most menőbb. Nekem nincs, de ha választani lehetne inkább kellene Tablet, mint netbook ua. árban (főleg, hogy notebook már van
).
A másik meg az ,hogy a gyártók nyilván szeretnék valahogy elhitetni a néppel, hogy KELL neki EGYSZRRE notebook, netbook, ultrabook, tablet és okostelefon is. Csak hát ez nem igaz.
-
ZeUS2140
aktív tag
Egyiknek sincs létjogosultsága, amíg túlárazott sznob tucattermékek.
-
atike
nagyúr
Ha azon az áron adnák, mint ahogy mindig mondták hogy adni fogják akkor lenne létjogosultsága. De így nem nagyon. Sajnos. Tablet, ultrabook és subnetbook dömping van...
-
Tikakukac
titán
válasz
antikomcsi #4 üzenetére
Ezért kapott tesóm Brazos alapos netbookot. 4giga rammal meg ugye a normálisabb felbontású kijelzővel elvan mint a befőtt
-
Angel1981
veterán
Miért, azoknak nem 10" körüli képátlójuk van, mégis folyamatosan rekordokat döntögetnek eladásban?
És ha ez lenne a magyarázat, amit Te mondasz, akkor a netbook eleve egy halva született dolog lett volna, pedig volt pár jobb éve,amíg a tabet meg nem jelent.#6 Male: hasonló példákat én is idézhetnék...
De azért fhészbúúúkra jó kiírni, hogy vettem egy IPad-et, na, ki akar megérinteni? -
GAlli
tag
A hulladék netbookoknak addig lesz létjogosultsága, amig a 12-13.3 as laposok árát üzleti subnotebook néven mesterségesen az égben tartják .
-
spanyoll
addikt
Én amondó vagyok, hogy ha több tablet-netbook lenne, mint pl a transformer, akkor az emberek szívesebben vennének ilyeneket, mert mégis mennyire jó, hogy használható így is meg úgy is. Feldobni rá szépen egy win8at majd anno, aztán had szóljon. Bár természetesen az előállítási költsége is más lenne, de attól még na.
-
kiskaktusz
addikt
inkább vennék 1 transformer prime-ot, mint 1 atomos win7et...
vaaaaagy, valami asus 1 meego-val... de szerencsére sem tabra, sem netbookra nincs szükségem... az okostelefon megteszi egyelőre
-
wednesday
őstag
"...illetve nagyobb szerephez juthatnak a 13,3 hüvelykes termékek is."
Na végre. Sokkal szélesebb választék kéne ebben a kategóriában.
-
Male
nagyúr
Oh, dehogynem művelnek! A múltkor volt szerencsém két órát ülni egy vonaton... a mellettem ülő elővette az Ipad akárhányát, megnyitotta a tananyagot. Két percig olvasta, majd az ölébe tette, és elővette a telefonját, amin Facebookozott egy órát. Utána felemelte a tabletet, lapozott egyet, két percig megint olvasta, letette, és még egy óra facebook jött a telefonon. Így megállapítható, hogy a tablet igenis fontos, a tanulást nagyban megkönnyítő eszköz, a szülőknek érdemes volt beruházni rá, hiszen a gyerek végig tanulta a két órás utat
(amúgy nagy élmény volt, ahogy egész úton a szemem sarkába világított vele, mert kint sötét volt, a cucc fényereje pedig nem gyenge...)
-
törölt tag
Tavasszal vettem netbookot a notebookom helyett-mellett, mert elegem lett a nagy méretből és a nehezen hordozhatósáságából.
Nem bántam meg. A tabletekkel ellentétben még dos-os játékok is mennek rajta, nem csak win32 alkalmazások. A billenytyűzet meg kell bármilyen fontosabb alkalmazáshoz, ha nem csak sima böngészésre/videónézésre hasznája az ember a gépet.Amit még nagy előnyének tartok a netbooknak, hogy 100e alatt is egyre jobb gépek vannak (lásd AMD C50, E350 procik), míg egy használhatóbb tablet sem olcsóbb ennél. A subnotebook árak meg túl magasak, hogy egy átlagember újat tudjon venni. (Nekem ez is szempont volt.)
-
Ha a 10 colos gépek is mind "normális" kijelző felbontással jönnének, és nem erőltetnék az 1 magos atomot, meg az 1Giga ramot, talán vonzóbb lenne a netbook is többek számára.
-
aram01
nagyúr
Amíg a táblák ára a tudásukhoz képest az égbe járnak lesz létjogosultságuk a netbookoknak is
-
lsc
nagyúr
hogy a 10 hüvelykes kijelző egyszerűen nem ideális komolyabb használatra.
Ennyi a lényeg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kétségek merültek fel a 10 hüvelykes mobil gépek létjogosultsága kapcsán.
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Diablo IV
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- PlayStation 5
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7 . generáció i7-8650U / 16GB RAM / 500GB SSD
- ÁFÁS SZÁMLÁVAL! Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1165G7 / 16GB / 500GB SSD / Intel Iris Xe
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7. generáció i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest