Új hozzászólás Aktív témák
-
glugi
tag
Digi lesz és úgy tudom, hogy a modemig 1 szál optika jön be, majd a modemből megy ki a coax a tv(k) felé.
Igen, utólag valóban rémálom lehet, pár éve felújítás során szintén tapasztalat. Ezért is agyaltam sokat, skiccek, fórumok, stb.
Igazából engem nem zavar, ha nincs a porta minden cm²-én egyenletes sebességű net (WiFi), sőt, ha a hálóban alig van, az sem baj. A lépcső alatt lesz a központ (router, modem, NAS), az meg ahogy írtam, vasbeton, így inkább a nappali a kérdéses jel szempontjából. Illetve a mesh tetszik, ez a seamless roaming, majd a leendő garázs, kert felé főleg. Szívtam én is eleget mindenféle AP, repeater és társaival. Illetve még azt kell majd megoldani, hogy egy 4G modemet kivezessek a lépcső alól a routertől. -
glugi
tag
Azt sem szabad elfelejteni, hogy ha az ember saját magának nem tudja megoldani, akkor a "szakik" azért elég húzós árat el tudnak kérni dolgokért. Villanyszerelők kiállásonként 8000-8500 nettót is simán elkérnek (Pest megye) + az anyag! Szóval az, hogy csak fúrni kell ide-oda, 16-os csővel kiállni és hasonló tényleg nem bonyolult dolgok, nos simán belekerül egy alap mesh árába akár. Nem beszélve utána glett, festés, stb.
Saját tapasztalat ez, most építkezem. Szerencsére ezeket magamnak meg tudtam csinálni és persze könnyebb, mint lakottan/felújítás során. Többet agyaltam azon, hogy hova s hogyan kerüljön majd a router+NAS+PoE switch+szünetmentes+hogyan csövezzem össze a szobákat, padlást, kamerák, leendő garázs felé, eleve hol jöjjön majd be az optika, coax elosztások, stb, nem kell soroljam...mint azon, hogy milyen színűek legyenek a falak, padló
Monolit vasbeton födém és lépcső van, ezért lehet hogy bepróbálok én is egy mesh-t majd, wired backhaul opcióval persze.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A tajvaniak elegáns, sok extra funkcióval felszerelt Wi-Fi 5-ös rendszerét próbálhattuk ki otthon.
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- Keresünk dokkolókat
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest