- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- Apple asztali gépek
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- CPU léghűtés kibeszélő
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Ventilátorok nélkül érkezik a Lian Li legújabb vízhűtése
Új hozzászólás Aktív témák
-
lucky750
tag
Ez így van. Sok játék félre van optimalizálva. Minden a pénzről szól. Az alien isolation nagyon jól lett optimalizálva. Annál szebb játékot nagyon nem láttam, utolsó csavarig ki van dolgozva. Ful hd-b ful grafikával nyomattam, árnyékok is maxon akadás mentesen 20-30fps-be. Igaz nem volt olyan gyors a játék, de ilyen játéknál nem annyira zavaró mint mondjuk egy fps játékban. És mind ezt Radeon 6670, i3 2120-al, meg 8 giga rammal, szval ehhez képest ez nagyon jó. Játszottam egy cod aw-al. Undorító volt, játék autóatikusan beállította a grafikát mindent low-on multyban és még gy is akadt. Szégyen, h ilyen rond játékhoz ekkora gép kell. Modern warfare 2 1000x szebben ment akadás nélkül. Egy crysis ami 1000x szebb és egyik legszebb játék, nem kell akkora gép. Unity is el lett baszva. Meg most hallottam, h a dyzing light is el lett. Legerősebb vasak alatt is laggol, lehet később kijavítják. Am én pont egy gtx 970et akarok vagy 980at még nem tom melyiket, mert 3570 procit akarok aminél nem kéne alaplapotcserélni csak nem tudo.m ez elegendő -e ekkora karihož
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
hogy
aképtelenség a mélységadatokat► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Takataka
csendes tag
mostanába-mostanában
Nagyon zavar mostanában a ragok helytelen használata, különösen a -ba,-be,-ban,-ben keveredése , illetve hiánya.
Komolyan hamarabb kapok tőle harcidegzsábát mint az nv vs. amd vitától. -
kpal
nagyúr
akkor gtx580 jobban müködne mint 970/980.
-
Sinesol
veterán
Vagyis így linkben jobb.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ott volt az ellenpélda, miszerint a GTX 980 gyorsabb az R9 290X-nél, pedig az előbbinek 256 bites busz mellett 224, az utóbbinak pedig 512 bites busz mellett 320 GB/s a sávszélessége. Ez számomra nagyon nem azt támasztja alá, hogy elkapkodták volna a kártyát. A cikk is éppen arról szól hogy miként próbálnak optimalizálni ahelyett hogy nyers erőből, jóval komplexebb architektúrával érnék el a célt.
Az, hogy sípol a gyártók sara, amúgy meg kötve hiszem, hogy a GTX 770 olyan sokszor megelőzi a 970-est: [link]
Én a 32 bites VGA-t is megvenném, ha a játékaimat megfelelően futtatná. Nem a specifikáció érdekel, hanem az, hogy mit nyújt.
[ Szerkesztve ]
-
speed471
aktív tag
válasz #72042496 #52 üzenetére
Vázold le miért! Szakmailag!
Mert mostanába nincs optimalizáció? 30 programozót kerestem fel mind1 miért ebből egy tudod programozni.
A nagyobb sáv szél igen csak jó eredményt hoz egy komoly programnál/játéknál.
A nagyobb vramra szükség van a baj hogy vele együtt nem növelik a sávszéleséget hanem csökkentik, optimalizáció 0-a.A új gtx 9xx széria pedig elkapkodott vga.. sípol és mint írtam sok esetben van úgy hogy nem gyorsabb a gtx 770-nél.
Rövdre fogom és én lezártam!:
Adjuk el 128bites(butított) vga-t drágán így is úgy is megveszik.
Csökentsük mindent ami a élvezhetőség rovására megy.
jó ét.[ Szerkesztve ]
Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."
-
cacasz02
aktív tag
Érdekes de az esl-ben játszó pro gamerek a beálításaik szerint low grarikán aa kikapcsolva játszanak pro sli-s gépeken. Szóval éljen az új élsimítás majd kikapcsoljuk azt is.
-
törölt tag
Nem írtam, hogy igazad van. Csak azt, hogy akár igazad van, akár nem, az íráskép miatt kb senki sem fogja elhinni.
Egyébként a memóriasávszélesség és a teljes címtartomány között nem tudom milyen összefüggést látnak sokan. Nem az a lényeg, hogy mennyi memória van az adott kártyán, hanem az, hogy a GPU időegység alatt mennyi adatot igényel. Ennek kell összhangban lennie a sávszélességgel. Amennyiben kisebb a sávszél, mint a GPU adatigénye, akkor könnyedén szűk keresztmetszetté válhat. Ha több, akkor nincs baj, csak kérdés érdemes-e emiatt drágítani a hw-t. A memória mennyisége csak a rendszermemóriától és annak elérési jellemzőitől való függőséget befolyásolja. Emiatt korlátozza az elérhető részletességet, mert ha kevés a dedikált memória, akkor a rendszermemóriából kell dolgozni, ami miatt a GPU nem fog hozzáférni a megfelelő mennyiségű adathoz. Szóval a VRAM méretének növelésével ki lehet iktatni ez utóbbi szűk keresztmetszetet.
-
speed471
aktív tag
válasz #72042496 #47 üzenetére
Kifigurázni a másikat a gyengébbek fegyvere..én nem teszem nem forgatom ki mások szavait.
De meg fogadom innentől ilyen és egyébb embereknek nem írok.Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."
-
speed471
aktív tag
válasz #65675776 #45 üzenetére
De itt most nyelvtannak semmi jelentősége nincs. gyerekes szerintem mert másra nem tud hivatkozni.
"Szakmailag igazad van" köszönöm!A helyett hogy normális érvekkel meggyőzne inkább kötekedik, bár nincs rá szükségem mert túl sok teszten vagyok túl.
Biztos vagyok abba hogy valaki szebben tud fogalmazni legyen ez a én gyenge pontom viszont kompenzál a műszaki tudásom... inkább megyek pihizni.
Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."
-
törölt tag
Roppant gyenge, de manapság nagyon divatos hivatkozás a nyalvi és nyelvtani hibák esetén, hogy "telóról írok". Ott is el lehet olvasni elküldés előtt és után is a hsz-t, ergo lehet javítani. (A szokásos hibákat meg eléggé érdekes erre fogni.)
Ha össze-vissza, nyelvileg helytelenül írod le a véleményed, azzal a saját hitelességed vonod kétségbe. Még akkor is ha egyébként szakmailag helyes, amit írtál. Mindössze csak erről van szó.
-
Sinesol
veterán
A GTX980 256 bites memvezerlövel veri az 512-es 290x-et, szerintem nincs miről beszélni. Itt csak neked van sávszélesség fétised és csőlátásod. Másrészt meg alig van értelmes összefüggés a kommentjeidben, kb mintha másodpercenként uj témába kezdenél.
Bocs, csak ez jött le a kommenteket végignézve. Sokszor pedig teljesen irreleváns dolgokat hozol fel.
Ajánlom figyelmedbe : http://logout.hu/cikk/szalmabab_erveles_forum/teljes.html[ Szerkesztve ]
-
speed471
aktív tag
Butított sávszéleségről a ubisoft 30fps-e jut eszembe hozzájuk illeni fog ez a fejlesztés.
-
speed471
aktív tag
-
speed471
aktív tag
Már ne haragudj de segitek neked! nv és újdonsült találmányáról van szó.
Lehet neked az fáj hogy ez nem kocsma ahol csak belekötünk abba is aminek semmi értelme.Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."
-
speed471
aktív tag
Jo jó..ahogy érzed... de itt rajtam kívűl még 1embernek volt normális rálátása.
Hogy ki hogyan ír azt hagyjuk...megnézném mások teloról mit művelnek.
Nem érdekel moderátor vagy sem ember mint te.De kár ide írni kinek pap kinek a csőlátas...
-
Duck663
őstag
"Ez a teljesen szabványos rendszer implementálható bármilyen modernebb API-ba, de alapvető követelménye, hogy az adott program deferred leképzőt használjon, azt is az AGAA-nak megfelelő futószalag struktúrával."
Át kéne látni a szitán, ez az egész arról szól, hogy a motorok felépítését az nv határozza meg, és azt a nekik leginkább kedvező módon építsék fel. Ennyi. A ShitWorks is pontosan ugyan erről szól, beleszólni a fejlesztők munkájába, és kicsit (vagy nagyon) maguk felé fordítani azt. Hogy ennek a minőség látja kárát? Azt lesz@rják!
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
Petyyyyy
addikt
Régi != régebbi.
Lehet nem fogalmaztam elég pontosan. A 204-en felindulva írtam, hogy újabban 256-os buszal gyártja a kártyáit az nVidia, az a rész viszont lemaradt, hogy mégpedig azon modellek esetében, ahol indokolt lenne a szélesebb membus és az esetleges plusz költség, már igazán nem hatná meg a potenciális vásárlókat.
Súlyos eset úgy mint: 4GB DDR5 - 256 bit. Tudom ez nem fedi le a teljes kínálatot, de nálam kicsapta a biztosítékot.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
oliba
őstag
Ha ugyan olyan hülyeséget írnek AMD-re, akkor ugyan úgy fogok reagálni, attól függetlenül, hogy NV-m, vagy AMD-m van. Ugyan úgy "védtem" az NV-t, amikor AMD kártyám volt és jelentem, többször volt AMD kártyám.
A GM107 pedig olyan régi fejlesztés. Értem Amúgy még mindig 2db 128bites kártyájuk van az új szériából, 1db 256bites és valószínűleg 1db 384bites. Nem értem még mindig, hogy mire általánosítod a 256bitet.
A kellően súlyos esetet pedig nem ragasztanám rá egy 400-500$-os kártyára. Tudod mi a kellően súlyos eset? A régi elavult GM107 és a most megjelenő GM206.
-
Petyyyyy
addikt
Egy 2GB-s VGA-ba nem fogok belekötni 256 bit mellett, az rendben is van, szóval nem, nem vonatkozik rá.
Az "újabban" mindent elárul arra vonatkozóan mely szériára gondolok, ez pedig csak a 9xx sorozat.
A 7xx szériát hiába hozod fel, azokra már csak a régebben jelző ragasztható. A GM204 pedig egy kellően súlyos eset szerintem.A kártyád gyártója a hozzászólásod hangvétele miatt került elő. Rögtön világossá vált a felindultságod oka anélkül is, hogy megnéztem volna az adatlapod. Engem egyáltalán nem hat meg kinek milyen kártyája van, vagy melyik táborhoz tartozik, ne érts férre. Attól, hogy az új megoldáson felül én egy (vélt vagy valós?) gyenge pontot is látok, az még nem jelenti azt, hogy igazam is van.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
speed471
aktív tag
-
oliba
őstag
Átjött. A hír témája, hogy memóriakímélő a megoldás és te azt írtad, hogy miért nem használnak szélesebb membuszt a 4GB-os és a fölötte levő kártyáikon. Ez csak 2GB-os, gondolom erre már nem is vonatkozik
A másik, hogy a kártyám gyártóját már egyből elő is kellett hozni. Anélkül itt már nem lehet se negatívumot, se pozitívumot írni, hogy már ne az ember adatlapját nézzék meg egyből. Érdekes, én nem néztem meg a tiédet, meg se fogom és nem is érdekel.
NV kártyáinak memóriaszélessége újabban 256bit. Itt melyik új kártyáira gondolsz? A legújabb GM204-re és ebből általánosítasz? A GTX750 és GTX780 hol marad, meg akkor jött a GM206, ami megint 128bit. Szóval 4 új szériából 1db 256bites és ettől már újabban 256bites. Értem
Én teljesen érteni, hogy miért dolgozik az NV ezen. Ha nekem ettől nem lesz rosszabb, akkor miért parádézzak azon, hogy egy "okosabb" megoldást fejlesztettek? Ehhez képest a "régi elavult" MSAA 40%-os pazarlást csinált.
AMD pedig mit ért el a szélesebb memóriabuszával? Jelentem semmit se. Amúgy Mantle mellé eléggé kell a VRAM és így kiadja a szamaritánus AMD a 2GB-os új kártyájukat Utána meg lehet olvasni a hozzászólásokat, hogy +há' mé' szaggat a BF4 Mántli alatt".
Teccikérteni?
-
Whysperer
addikt
Most nem azért ,hogy nagyon okos legyek ,de ha már akkorák ezek a vgak mint egy fél alaplap 8) akkora hűtéssel. Lassan már több magos GPU-kat lehetne rájuk építeni! 8)
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
speed471
aktív tag
válasz tibcsi0407 #18 üzenetére
Szerintem pedig a sávszéleség igen is fontos...
Ki vagyok ezektől a egyre jobban butitott vgak-tól.
A 960 és buta 970 -et hadjuk sokáig akartam a 970 vga-t majd teszt után inkább lett még egy gtx 770 szóval most 2 van és bőven jó.Sok butitás helyet és kapzsiság helyett meg kéne tanúlni optimalizálnim..érdekes de a ritka jól felkészített gameknél minden patent még egy jóval gyengébb vga val is simán lehet velük dolgozni, játszani.
Mai programozók nagyon nem tudnak programozni aki tud az ritka és drága.
[ Szerkesztve ]
-
Petyyyyy
addikt
Ugyan kérlek, hisz ezért van a fórum.
Még mindig nem a Maxwellek által jelenleg elérhető teljesítményt firtatom, csak az nVidia stratégiáját nem értem. Tudom, nem megérteni kell hülyegyerek, hanem elfogadni ...de azért mégis kíváncsi volnék.
Én mint laikus azt gondoltam volna olcsóbb egy más felépítésű nyákot gyártani - akár csak nagyobb mennyiségben - mint x-1 fejlesztőt foglalkoztatni a kívánt teljesítmény érdekében. Ha viszont hajlandóak erre fordítani zsetont, pacit, stukkert, akkor lehet, hogy tudnak valamit, amit mi még nem. Vagy ez csak simán egy plusz fícsör, amit vállsimiként vehetnek a felhasználók, mert az nVidia csak úgy, mint a Tefal - mindenre gondol. És most mondhatnánk, hogy de ott vannak azok a VGA-k, amiken "csak" 2GB van a fedélzeten és rengeteg van belőlük, - nem tudom pl. 650 vagy 750 - de egyelőre kétlem, hogy megtáltosodnának az új élsimítástól.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért azt hozzá kell tenni, hogy az egyetlen tesztjátékunk, ami megterhelő a sávszél szempontjából az a Thief. Szándékosan úgy válogatjuk össze a játékokat, hogy ha a memóriával nem is, de a memória-sávszélességgel legyenek nagyon kíméletesek. De nem szabad elfelejteni, hogy vannak más játékok is, mint a Ryse, az Assetto Corsa, vagy a The Vanishing of Ethan Carter. Ezekben teljesen más eredmény születik, mint nálunk. A Maxwellek beesnek az elődök alá/mellé.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
nagyúr
válasz #72042496 #15 üzenetére
ez egy eléggé lekicsinyített kép, és még ezen is jól látszik, hogy sok részlet egyszerűen eltűnik. az nvidia publikálta a saját oldalán a technológiát, ott vannak még példaképek arra, mire nem jó az agaa.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
tibcsi0407
félisten
Bocsi, hogy belefolyok az eszmecserétekbe, de én is máshogy látom ezt a kérdést.
Nem tudom, de amikor kijöttek az új Maxwellek, akkor nem egy tesztet néztünk?
Hiába a kisebb busz-szélesség, mégis elverte a mezőnyt, arról nem is beszélve, hogy akkor még nem voltak ilyen hókuszpókuszok, mint amiről a cikk is szól.
A végfelhasználót pedig nem érdekli a busz szélessége, hanem az a fontos, hogy adott grafikai beállítások mellett jól fussanak az alkalmazások. Erre pedig képes 256 biten is, sőt a 960-as képes lesz rá 128 biten is.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
Petyyyyy
addikt
Nem vagyok benne biztos, hogy átment a hozzászólásom üzenete, abban viszont igen, hogy melyik cég gyártotta a VGA-dat.
Nem a memória mennyisége a lényeg, hanem a membusz szélessége, ami az nVidia kártyáin újabban 256 bit.
Egyszerű belátni, hogy rendelkeznek annyi VRAM-mal a krátyáik, ami erősen indokolná a szélesebb buszt.
Azért dolgoznak a kevesebb memóriát használó eljáráson, mert tudják, hogy sajnos kevés lehet a bandwith és ezt az esetet próbálják kiküszöbölni.
Teccikétteni?Az R9 285 még rendben is van a 2GB - 256 bittel, de a 2GB+ AMD kártyák esetében rendre 384bit vagy szélesebb a "highway".
[ Szerkesztve ]
-
Chibass
tag
Pont ez a lényeg, hogy nincs sok különbség és sokkal hatékonyabb...
Aki nappal is legény, az éjjel nem volt ott!
-
nagyúr
hasonlítsd össze a két képet a közepén, ahol sok-sok szál találkozik, és összegabalyodik. az agaa-s képen sokkal kevesebb "élt" látni (ránézésre is sokkal kevesebb a fehér, mint az msaa-s képen).
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A GameWorks esetében már többször is mondtam, hogy sosem volt célkitűzés a csúcsminőség. Túl általános maga a csomag ahhoz, hogy agyontuningolható legyen extrém minőségi szintre. Az a célja, hogy akinek nincs pénze ilyen effektekre, az egyszerűen beépíthessen párat. Ilyen formában a fejlesztő sem fogja megkérdezni, hogy milyen minőséget ad, mert a semminél ez is jobb és kész. Csúcsminőséget majd fejleszt mindenki magának, ha akar, ezt az NV sem akadályozza meg.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Petyyyyy
addikt
zoltanz & NetTom - Köszi. Ettől függetlenül még mindig úgy vagyok vele, hogy simán belefért volna nekik ez az opció, hiszen jellemzően a 4 vagy több GB-nyi memóriával szerelt modellek elég hűvösek, szóval lehetett volna még hova tolni a pedált, illetve az áruk is szinte a "nem oszt nem szoroz" kategóriában van. Valószínű úgy is megérné nekik a dolog - gondolom én. Na mindegy.
-
Habugi
addikt
Bizony!
Percig se félj, ezek a "kényszermegoldások" még plusszban ellesznek adva a megfelelő rétegnek mint exkluvíz NV fícsőr..
Megjegyzem tőlem aztán annyit keresnek egy kártyán amennyit akarnak ha van kinek eladni, csak van a zárt GameWorks csomag, egyéb "exkluzív" tartalmak/funkciók, most még jönnek majd ezek a kényszermegoldások is.., le kellene állniuk lassan ezekkel mert szép lassan képminőség terén durván külön utakat fog járni a két gyártó.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
nagyúr
-
törölt tag
Az AGAA fail képen mit kell nézni? Én látok egy-egy recét a fehér részen, amúgy semmi különbséget nem veszek észre.
-
Bjørgersson
félisten
-
Petyyyyy
addikt
Ez nagyon jó, de még mindig nem értem miért nem használnak szélesebb membuszt a 4,6,8,12GB VRAM-os kártyáikon. Memória van bőven és mégis a fenti probléma miatt kell vacakoljanak egy új megoldás elkészítésén.
Mindenképp jár nekik egy MUHAHAHA!Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Adobe Photoshop
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- LEGO klub
- Spórolós topik
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest