- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
DokMordokk
csendes tag
Két dolog, az egyik..
A másik pedig, hogy az újabb torrentklienseknél könnyen beállítható a teljes stream titkosítása fejlécestül, így közvetlen a felhasználó forgalmának a monitorozásával nem bizonyítható rá a fájlmegosztás ténye. Gyanítható, de az kevés, és nem minden torrent és fájlmegosztás tiltott, csak a jogvédett állományok megosztása, viszont az nem bizonyítható, hogy mit osztott meg az illető.
A harmadik pedig, hogy a trackerek figyelésével a felhasználók IP címe addig megtalálható, amíg nem konfigurálnak egy SOCKs proxyt a torrentjükre, így ezek után semmilyen formában nem bizonyítható -maximum gyanítható- hogy mit követtek el.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
VladimirR #26 üzenetére
Az autóról is köztudott hogy gyalogosokat szoktak gázolni vele. Tehát aki autót vesz az mind gyilkos...
---
Kalandor:
A PC előtti korszakban is volt 2kazettás magnó, aztán meg szoftvercserebere a Műegyetemen, majd jöttek a "cd írós gyerekek". Ha lekapcsolnak mindenkit a netről, max megint ezek fognak előjönni. Akinek nincs pénze, annak lekapcsolva se lesz. -
Dr. Akula
félisten
Lehet szidni a fizetős ftp-ket, meg köpködni rájuk, de talán fel kéne tenni a kérdést: miért van az hogy mégis használják ezeket? Talán csak nem azért, mert pofátlanul magasak a szoftver árak? Lehet tiltani, bűntetni, lesz értelme? A drog / gyilkosság megszűnt a tiltással? Nem. Ez se fog. Az igény továbbra is meglesz rá, max a közvgetítő csatorna lesz más. Úgy látom sárközi és brigádja nem tanultak semmit az amcsi alkoholtilalomból. Majd jön Al Capone 2, aki megoldja a problémát. Lehet hogy ez a cél?
-
Nem akarok flémelni, de a letöltők a dílerekre, a dílerek a tolvajokra, tolvajok a gyilkosokra mutogatnak. Mindenki úgy gondolja, hogy a másik bűne nagyobb.
Amúgy nem tudom mekkora adatdforgalom számít már gázosnak, de eddig, ebben a hónapban már leszedtem vagy 50-80 Gb-ot. Win7 32&64bit, már mmo kliens, néhány demó.
A kérdés hogy hol húzzák meg a határt. -
Integra
titán
a hatalomnak mindig mindenki gyanús, ezt meg kell tanulni, elkell fogadni.
ha te x giga forgalmat generálsz havonta, akkor igenis már egy szűrőn fennakadtál.az másik kérdés, hogy vajon kimegy e hozzád majd egy swat egység a szaros pc-d miatt, de talán inkább a dealereket üldözhetnék. más kérdés, hogy egyszerűen kihúzza a szolgáltató a dugódat, mint hogy őt kapcsolják le..
-
Integra
titán
sőt a titkosított csatornákat fogják ezután csak igazán figyelni..
amúgy meg beszopják továbbra is, mert amikor egy pendrive már 64gb-os.. meg zsebben hordható hdd-k vannak terás mérettel.. max átugrasz a haverhoz.
seggfej ez a sárközi is, de valszeg a kiadók már jól teletömték milliókkal a zsebét amit eltapsolt az életszínvonalára és most törlesztenie kell..
-
Depression
veterán
Ha p2p forgalmat figyelnek, akkor mehet a sok magyar seedszerver oda reklámozni magát. :-)
-
Doom
aktív tag
válasz
t72killer #29 üzenetére
Biztos velem van a baj, de sose értettem, hogy miért nem lehet megvárni, míg letölthető rendesen a MS oldaláról. Mi történik, ha 2 héttel később kerül fel az RC a béta helyére? Aztán meg dalolva olvassák a híreket, hogy trójai került a torrenten terjesztett Win7-be.
Ez a hsz csak félig válasz neked, inkább amolyan költői kérdések...
-
-
válasz
localhost #24 üzenetére
nem feltétlen, pl egy rakat linux-disztrót sokkal gyorsabban szed le az ember torrentről, mint a hivetalos szerverről. hasonló az eset a mostani win7 RC-vel is, a M$ szerverek akadoznak-köhögnek -míg az ember dalolva letölti torrentről a legális cuccot. (így is tettem) Eztis meg akarja büntetni az az okos ember?
#25: érdekes kérdés, az állam beáll ingyen a médiahalász cégek közé, és ők is felmennek a torrentre, mint a mediasentry, bayTSB és tsai, csak ingyen és bérmentve...
-
Taky
senior tag
Azért ez kicsit durva. Én szoktam torrentezni, ez már egyből azt jelenti, hogy illegális tartalmat töltök le?
-
Penge_4
veterán
A kongresszuson még nem ment át, az nagy falat lesz Sárközynek is.
Egyébként erre szokás mondani, hogy a warez nem vész el, csak átalakul.
-
Gondwana
addikt
The Incredible Machine illetve Sid&Al -- boldogult ifjabbkorom legjobb játékai...
(illustrációk) -
törölt tag
nem pusztán szűrik. egyszerűen arról van szó, h ha ilyet észlel, és ez az észlelés gondolom elsősorban a jogvédő szervezetek adott ip címről szóló bejelentésén alapul, a továbbiakban bármikor, mindenféle egyéb vizsgálat nélkül figyelmeztetésben részesítik, illetve lekapcsolják. illetve gondolom nekik is monitorozni kell(ene), és kiszűrni az illegális letöltéseket.
legalábbis én ezt szűrtem le a hírekből. békául meg nem beszélek.
ehhez hasonló egyébként nálunk is van. néha lehet is olvasni róla. ez a legutóbbi:
http://asva.info/fenyeget-a-businesstel-2009-05-12.html
annyi különbséggel, h egy ilyen levélre válaszolva szimpla ellentmondás elég, mert ekkor két azonos értékű sajtpapír feszül egymásnak. -
Állítólag fizetni kell tovább, bár ezt nem hiszem, hogy lenyelnék a felhasználók...
Amúgy tényleg nem értem: arról van szó, hogy az "illegális letöltők" netjét veszik el. nomármost tudomásom szerint egy demokráciában csak akkor bűnös (=illegális) valaki, ha elítélték, nem ha valami médiaszervezet rádfogja, hogy Te illegálisan töltesz és kész...
-
Kriza
őstag
És ha lekapcsol valakit a szolgáltató pár hónapra, akkor is fizetni kell ez alatt az idő alatt az internetért? Mert ha nem, akkor a szolgáltató tulajdonképpen a saját fizetős ügyfeleit fogja ritkítani.
-
WonderCSabo
félisten
Gondolom sokat lobbiztak ezért a "jogvédők" Sarkozynél...
-
VladimirR
nagyúr
jo kerdes, de jelen hir (s amennire tudom, a tervezet sem) nem ter ki erre, itt elsosorban a file-cserelok elleni intezkedesrol van szo
valamiert sokaknak meggyozodese, hogy az otthoni file-cserelo a legveszelyesebb allatfaj, ezert elsosorban oket uldozik, s csak masodsorban a fizetos ftp-ket, sms-web-eket es egyeb warez-ra specializalodott paysite-okat
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Csakénvagyok #6 üzenetére
onnan, hogy nem tegnap jottek le a falvedorol...
-
ProEvoFan
nagyúr
röhögni fogok ha majd ez miatt vesztik el a választásokat
mert ugye sokan töltögetnek ott is
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Csakénvagyok #1 üzenetére
ha nem titkositott csatornan tortenik a file-csere, teljesen mindegy, milyen szerveren keresztul zajlik az, a szolgaltato latni fogja (sot, egyes esetekben meg a titkositason is "atlatnak"), s ugyanugy tilthato lesz a felhasznalo
a mindenki leellenorzese pedig valoszinuleg protokoll alapu szuressel fog tortenni (mint ahogyan a p2p priorizalasa/korlatozasa is zajlik jelenleg is jonehany szolgaltatonal), szoval igen, van ra esely, hogy sikerulni fog, amennyiben valoban eletbe lep a szabalyozas es komolyan is veszik azt a szolgaltatok -
Csakénvagyok
őstag
Nem értem ezeket? Az internetett megregulázni? Biztosan sikerülni fog. Esetleg majd a franciák nem franciországi szervereken keresztül fognak cserélgetni, mindenki leellenőrizni??
Új hozzászólás Aktív témák
ph A nemzetgyűlésen már átment, a szenátus és az elnök pedig várhatóan hamar hozzájárulásukat adják az uniós direktívával ellentétes rendelkezésre.
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Renault, Dacia topik
- Ingatlanos topic!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- YouTube
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest