Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
valakky
aktív tag
válasz fatpingvin #8 üzenetére
értem, tehát akkor az, hogy mondjuk a linuxra, nem kifejezetten asztali környezetbe a gyártó vagy a binyuxos közösség, vagy együtt képtelen volt 10 évvel ezelőtt értelmes drivereket összehozni, az ma arra predesztinálja a 2.5 g eszközeit, hogy mindenképp szarok legyenek.
merthogy értelmes soho környezetben vagy 10 éve max azt lehet nekik felróni, hogy magasabb velük kicsit a cpu terhelés, esetleg több szálon lehet kitölteni velük a gigabitet valamiért.[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
vaaaaaagy, bőven eleget szoptam 1G-s realtek chipekkel ahhoz hogy legyen egy prekoncepcióm ezekkel az amúgy szabványtalan vezérlőkkel kapcsolatban (2.5-5Gb)
gigabiten miután a magamnak épített routereken direktben volt szerencsém megtapasztalni a különbséget a realtek és az intel/broadcom vezérlők között, nem szeretnék több realtek vezérlővel dolgozni. érdekes módon a vezérlők cseréje után valahogy megszűntek a mindenféle obscure merevre fagyások, random linkvesztés meg társaik. nem mondom hogy feltétlenül oksági viszony van a kettő között de elég logikusnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
thedioda
tag
válasz fatpingvin #3 üzenetére
Nem tudom honnan ered ez a feltételezésed, de semmi gond nincs ezekkel a vezérlőkel, nekem is az van az x570 aorus masteren, 2.5G-re is van kötve, hozza a várt sebességet, packet loss nincs, cpu használaton nem igen látszik meg.
"A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait."
-
fatpingvin
addikt
igen, az intelnek volt egy ilyen malőrje, tanúsítom. viszont próbálj meg adatvesztés nélkül egy realtek vezérlővel hozni a nominális sebességét, spoiler alert ha valamiért sikerülne akkor cserébe megeszi a procit.
inkább legyen rajta egy 1G-s Intel mint egy "2.5G" realtek.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
thedioda
tag
válasz fatpingvin #1 üzenetére
A "ReTek"-nek sikerült elsőre is olyan 2.5G vezérlő-t gyártani ami stabil és nem packet losolja szarrá magát intelel ellentétben, szóval mi a problémád vele?
"A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait."
-
fatpingvin
addikt
ha végre sikerülne elfelejteni a ReTek vezérlőkhöz való ragaszkodást és kapnának valami normálisabb Intel vagy Broadcom Ethernet chipet akkor a Torpedo egy szuper választás lenne, olyannyira hogy még el is gondolkodjak azon hogy cseréljem a mostani b450 Tomahawkomat.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest