Megjött az MSI passzív hűtésű X570S alaplapjainak első párosa

A 2,5 gigabites LAN mellé Wi-Fi 6E-t vagy egy második, 1 gigabites Ethernetet kapunk, ha a két szimpatikus modell közül választunk.

Hirdetés

Június elején az MSI megszellőztette a közelgő X570S szériás alaplapjait, amelyek sok felhasználó nagy megkönnyebbülésére végre nem aktív hűtést alkalmaznak a vezérlőhídon. Az újoncok közül kettőről már szinte mindent tudni lehet, így lássuk kicsit közelebbről az ATX formátumú MAG X570S Tomahawk MAX WiFi-t és a MAG X570S Torpedo MAX-ot! A külcsín tekintetében a két deszka le sem tagadhatná a rokonságot, annyira hasonlítanak egymásra, a lényegi eltérés igazából a színösszeállításban mutatkozik meg; az előbbi a jó öreg szürke/fekete köntösbe bújt, az utóbbi pedig palakék/fekete összeállítást öltött magára.


[+]

A hatrétegű nyomtatott áramköri lapokon megülő négy DIMM foglalat túlhajtás keretein belül 5100 MHz-ig támogatja a legfeljebb 128 GB-nyi DDR4 memóriát. A x16-os (4.0-s) és x1-es (3.0-s) PCI Express sínek száma kettő-kettő, de ugyanennyi van bordázattal fedett M.2 slotból is, noha a Torpedón csak az egyik aljzat fölé került fém. Háttértárolóink számára még hat SATA port áll rendelkezésre, miközben a hálózati kapcsolódásról egy Realtek 8125B kontroller hajtotta 2,5 gigabites Ethernet gondoskodik.


[+]

Lényeges különbség, hogy a Tomahawk benépesített M.2 Key E slotja alapból biztosít vezeték nélküli opciót az Intel AX210-es Wi-Fi 6E és 5.2-es Bluetooth modullal, de márkatársa ehelyett csupán egy plusz gigabites RJ-45 konnektorral tud szolgálni, amit egy Realtek RTL8111H vezérlő dirigál. A hangok mindkét típuson egy nyolccsatornás Realtek ALC4080 hangkodek interpretálásában szólalnak meg.

Balról jobbra: MSI MAG X570S Tomahawk MAX WiFi és MAG X570S Torpedo MAX Balról jobbra: MSI MAG X570S Tomahawk MAX WiFi és MAG X570S Torpedo MAX Balról jobbra: MSI MAG X570S Tomahawk MAX WiFi és MAG X570S Torpedo MAX [+]

A fixált I/O panelek tartalma ugyancsak nagyon hasonló: egy PS/2 kombóport, egy 2.1-es HDMI kimenet, egy USB 3.2 Gen2 Type-C, két USB 3.2 Gen1 Type-A és két USB 2.0 csatoló állomásozik az öt audio jack, az optikai hangkimenet és a flash BIOS gomb társaságában, de míg a Torpedó hátára három, addig  a Tomahawkra kettő USB 3.2 Gen2 Type-A kapu (meg két antenna interfész) jutott. Az újdonságok elvileg a 200 dollár alatti szegmensbe jönnek, de a pontos árakat egyelőre nem ismerjük.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Előzmények

Hirdetés