Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Godefroy

senior tag

válasz bambano #62 üzenetére

Visszatérve a szájsebészetről ismét itt :)

(#62) bambano: igen.

(#63) dezz: Minden esetben a piac határozza meg a termék árát, a piaci szereplők (eladók-vevők). Az AMD-s gépek szerény felhozatala egy kialakult piaci trend következménye miszerint a vásárló munkahelyén, rokonságában, iskolájában Intellel találkozik miért gondolná, hogy mást kellene vennie. Az átlag vásárló nem szabadságharcos, aki azt hiszi vásárlásával megfordítja a piaci trendeket, szimplán azt nézi mi az amit ismer (vagy annak vél) és meg tud venni.
    Hallottam perekről természetesen, ez is a show része, ha egy cégnek jól megy (pl. Intel, Microsoft, Samsung, Apple) akkor a versenytársai vagy azoknak súgallatára bizonyos kormányzati körök elkezdik perelni. Gondolom ez is " a tisztességes piaci verseny" hez tartozik, ha nem tudjuk saját pályáján legyőzni akkor jönnek a jogászok.

(#66) TESCO-Zsömle: Neked is azt tudom mondani a piac határozza meg a termék árát, Mindig is befolyásolhatóak voltak az igények, hiszen gondolj bele kinek kellene egy ragacsos, szénsavas üdítőital amit eredetileg köszvény ellen találtak k(Coca-Cola)i, és mégis milyen szépen fogy, bár szomjat nem olt hanem épp ellenkezőleg a cukor tartalom miatt növeli :) Így van ez az informatikai termékekkel is, lásd Apple őrület.

Félre értés ne essék!

Én nem védem az Intelt (nincs rá szüksége) csupán azt mondom (amit Ti is tulajdonképp) valamit nagyon jól csinál. Tanulni kell tőle, hiszen eredményei azt mutatják így lehet jelenleg a piacon érvényesülni.
    Az hogy mi mit gondolunk ennek az erkölcsi vetületéről édes mindegy, hiszen kapitalizmus!=erkölcsösség.

Új hozzászólás Aktív témák