- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Vezeték nélküli fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Godefroy
senior tag
Nincs miért megbocsájtanom, ha 42 évesen tininek neveznek
Én már az SG-n is figyeltem pályafutásodat és lehet, hogy szakértőnek számítasz itt technikai téren, de ha szereztél közgazdaságból valamilyen végzettséget, vagy tanultál olyat kérlek nézd át azokat a könyveket!
Ne azt szajkózd, hogy mi van Amerikában, hanem hogy valójában mi folyik a világban. Valójában és nem a jogászok berkeiben.Értem én, hogy érzelmekkel teli vagy és ifjonti -ha én tini vagyok te mi lehetsz?
- hevületeddel, megpróbálod az igazadat bizonygatni, de próbáld érzelmek nélkül, ne egy sértett AMD szimpatizáns indulataitól vezérelve, hanem végigolvasni mi a kapitalizmus alapja.
"A kapitalizmus olyan gazdasági rendszer, amelyben a termelési tényezők (tőke pénz és gépek formájában, munkaerő, föld) és a termelés elosztásának lehetősége többségében magántulajdonban van, és magánérdeket szolgál. A fejlett kapitalista rendszerben a magántulajdonú termelés leginkább a pénzben kifejezett gazdasági hasznot, a profitot szolgálja. A kapitalizmus feltételezi a piac működését, ahol a magántulajdonban lévő termelési tényezőket és a megtermelt javakat a kereslet és a kínálat alakulása szerint el lehet cserélni. A kapitalizmust sokan a piacgazdaság szinonimájaként használják, holott a kettő nem egymás függvénye"
Mindenesetre elgondolkodhatsz rajta, ha az Intelt feldarabolják, akkor az AMD lesz "a gonosz" ő lesz az erősebb és ugyanezt fogja csinálni. Nézd meg a grafikus chip piacot, amikor nyeregben voltak árat csökkentettek? Nem. Senki sem teszi ezt. Mivel profitorientált cégekről van szó, nem pedig máltai szeretetszolgálatokról.Én érzelmileg nem húzok semelyik oldalra sem, egyszerűen elfogadom a világot olyannak amilyen, és nem küzdök ellene.
Próbáld meg, meglásd könnyebb lesz. -
Godefroy
senior tag
-
Godefroy
senior tag
Visszatérve a szájsebészetről ismét itt
(#62) bambano: igen.
(#63) dezz: Minden esetben a piac határozza meg a termék árát, a piaci szereplők (eladók-vevők). Az AMD-s gépek szerény felhozatala egy kialakult piaci trend következménye miszerint a vásárló munkahelyén, rokonságában, iskolájában Intellel találkozik miért gondolná, hogy mást kellene vennie. Az átlag vásárló nem szabadságharcos, aki azt hiszi vásárlásával megfordítja a piaci trendeket, szimplán azt nézi mi az amit ismer (vagy annak vél) és meg tud venni.
Hallottam perekről természetesen, ez is a show része, ha egy cégnek jól megy (pl. Intel, Microsoft, Samsung, Apple) akkor a versenytársai vagy azoknak súgallatára bizonyos kormányzati körök elkezdik perelni. Gondolom ez is " a tisztességes piaci verseny" hez tartozik, ha nem tudjuk saját pályáján legyőzni akkor jönnek a jogászok.(#66) TESCO-Zsömle: Neked is azt tudom mondani a piac határozza meg a termék árát, Mindig is befolyásolhatóak voltak az igények, hiszen gondolj bele kinek kellene egy ragacsos, szénsavas üdítőital amit eredetileg köszvény ellen találtak k(Coca-Cola)i, és mégis milyen szépen fogy, bár szomjat nem olt hanem épp ellenkezőleg a cukor tartalom miatt növeli
Így van ez az informatikai termékekkel is, lásd Apple őrület.
Félre értés ne essék!
Én nem védem az Intelt (nincs rá szüksége) csupán azt mondom (amit Ti is tulajdonképp) valamit nagyon jól csinál. Tanulni kell tőle, hiszen eredményei azt mutatják így lehet jelenleg a piacon érvényesülni.
Az hogy mi mit gondolunk ennek az erkölcsi vetületéről édes mindegy, hiszen kapitalizmus!=erkölcsösség. -
Godefroy
senior tag
Neked nem mindegy, nekik igen. Ok a részvényeiseknek tartoznak beszámólóval. A piac határozza meg egy termék árát, annyiért lehet eladni a terméket amennyiért megveszik. Ha másnak nincs olyan terméke, akkor magasabb áron.
(#60) bambano: Ha az Intel szerintetek extraprofitot termel, akkor az eszmefuttatásod szerint hol vannak a versenytársak? Ha meg vannak versenytársak hogy tud extraprofitot termelni ha nem jók a termékei?
-
Godefroy
senior tag
"az Intel vmit nagyon tud..."
Erre most jöttél rá
Ha pl. egy cég(Intel) a kategória (PC) megjelenése óta piacvezető ilyen súllyal az nem lehet véletlen...
Persze ennek nem egyenes következménye a szerverekben használt processzorokban is erős helyzete de azért sejtetni engedi nem kis ipari tényezővel van dolgunk. -
Godefroy
senior tag
Ez a két dolog kissé kusza:.
"így az Intelnek sok mozgástere nem volt a külső interfészek fejlesztése szempontjából"
magyarul
"így az Intelnek nem sok mozgástere volt a külső interfészek fejlesztése szempontjából"."A Bull, a Hitachi, a HP, az Inspur és az NEC néven ismert cégek építenek rá szervereket."
Nem körözött bűnözők ezek, hogy ezen a néven kellene ismerni őket mert a valódi nevük más
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest