Új hozzászólás Aktív témák
-
Czementhy
csendes tag
válasz
Patrik.Varga #10 üzenetére
Úgy néz ki egyelőre maradok Conrad-os Kp12-nél, annak 10 ez az értéke. Az ár/érték aránya szerintem elég jó.
A kp92-nek jobb volt a használhatósági tartománya(-60-200°C), csak azt már nem lehet kapni. -
ralfee106
tag
NO RGB, NO PARTY
-
Ciccuka
veterán
Alseye T9+ Platinum 13.5 W/m-K
-
niof
veterán
válasz
MasterMark #45 üzenetére
Nem hát! Asszem elég jól leírtam, hogy amit a Dell elqrt, hogy lehetett (fel)javítani. Egyébként a szinte állandó 82-85C°-ról eljutottunk 60C° környékére, ami azért szerintem nem rossz. Ha lenne egy még jobb hővezetésű paszta, valószínűleg csak annyit nyernék, hogy még hamarabb kapcsolna kisebb fokozatba a beépített venti, így jobban kímélné a gépet, de főleg az idegeimet.
De azt is el tudom képzelni, hogy amit lehet, már kihoztam ebből az egy szerencsétlen hőcsőből, így nem nyernék semmit. De attól még kipróbálnám!
-
niof
veterán
Ezen már rég túl vagyok. Van alatta egy 23cm-es légkavarós, szabályozható fordulatú. A laptop hátulja is meg van bontva (igazából kivágva), hogy direktbe kapja a levegőt, illetve már több paszta ki lett próbálva, az MX-4 is, de végül is a Kryonaut sokkal jobbnak bizonyult. Sokkal kevesebbet pörög a saját ventije. De ha van még jobb megoldás, ami nem folyékony fém, és nem vezet, az érdekelne.
Amúgy ez egy Dell laptop, de a gyári hűtési koncepció teljesen elb@szott rajta. A szellőzőnyílások belülről még le voltak fedve egy harisnyaszerű anyaggal. Már mikor ezeket kiszedtem, sokat javult a hűtés. Aztán feltűnt, hogy a bordáknál a légkivezető nyílás csak kb. a bordák 2/3-ad részénél biztosít szabad légáramlást, ezért ez lett a következő, ami ki lett vágva. Így is nyertem pár fokot. Aztán kísérleteztem a pasztákkal, a Kryo ~8-10C°-al jobb eredményt adott, ami azért elég jó, de itt nem álltam már meg. Mivel ez a gép nincs mozgatva, irreleváns, hogy a hátulja mennyire fedett. Így kivágtam a dedikált GPU mögött a burkolatot, valamint a ventilátor mögötti részt, így direktben a szoba levegőjét tolja át magán, nem a Dell által elképzelt labirintuson húzza át azt. Így már meglehetősen halk, keveset megy a venti, de ha van még olyan megoldás, amivel tovább lehet javítani a dolgot, akkor azt megteszem. -
niof
veterán
válasz
KillHates #37 üzenetére
Tudnál ilyen grafén alapú megoldást javasolni? Van egy régi i7-es laposom (békebeli, de teszi a dolgát a mai napig, csak melegszik, mert hát a gyári hűtés mondjuk úgy, hogy nincs eltúlozva), ahová szerettem volna Conductonaut-ot használni, de mivel alumínium az a rész, amibe a hőcső illesztve van, ezért azt nem lehetett. Egész jól működik benne a Kryonaut, de ha lenne jobb, szívesen beruháznék rá!
-
niof
veterán
válasz
Synthwave #17 üzenetére
A Kingpin KPx is kék pl...
-
-
Ciccuka
veterán
Snowman MTG10 és GD007 teszt
High end Thermal Pastes from Aliexpress? - Let's test them out!Lehet, hogy annyit nem tud, de nem drága talán (az MTG5 volt már 2000 alatt is árban)
-
snake1977
őstag
Snowman, kryo meg conductonaut...A Bacsis féle lekvárt próbáltad már?
-
Gyaníthatóan 12-14 W/mK lehet, mert lágyabb pasztákból ez a maximum amit ki lehet hozni belőlük. Ha fontos, hogy ne vezessen a hőközlő réteg, akkor nálam a graféncsöves megoldás a nyerő 56 W/mK-el, ha nem számít a vezetés akkor Indiumot szoktam használni és az valami brutál jó: döbbenetes 128 W/mK-el.
-
Lényegében számomra a legfontosabb infó maradt ki a cikkből; hány W/mK-es?
-
Ciccuka
veterán
Én most vettem Arctic Cooling MX-2-t (2019 Edition)
Gazdaságosabb és könnyebb jól eldolgozni (amatőröknek is), mint az MX-4-et, de hozza a teljesítménye 90-95%-át.
-
Ciccuka
veterán
válasz
Snowman MTG10 14.3 W/m-K
Arctic Cooling MX-2 5.6 W/m-K pdf
Arctic Cooling MX-4 8.5 W/m-K pdf -
Tamás88
őstag
Majdnem egy hónapja vettem MX4 pasztát, erre most bejelentik a legújabbat.
-
Picco
addikt
válasz
en most rakerestem, de pont zero informaciot talaltam.
#7eldibalo: kokaint nem tudsz veletlenul thermal paste arban?
persze nem nekem kell, egyik ismerosom kerdi
-
Állított konzolok esetében eddig is ment újrapasztázásnál a para, hogy "kifojika'emixnégy", mi lesz most akkor az 5-össel?
-
DigitXT
félisten
Ez inkább tót kék...
-
Puma K
nagyúr
Srácok abba nem gondolt bele senki hogy azért olyan a színe mint amilyen, hogy jobban észre lehessen venni ha félrement?
Az eddigi színe az MX-4-nek pont olyan volt amit nem vettél észre egykönnyen... csak mikor már 6 alkatrészt, 4 ajtófélfát, 2 csaptelepet és körszakállat rajzoltál magadnak egy nap után...
-
Ahova nem volt fontos oda eddig is MX4 ment, ahova meg igen oda Conductonaut.
Mondjuk az mx4 is elég folyós volt szerintem, ez meg mégjobban
-
BSOD
senior tag
válasz
hypno skate #22 üzenetére
A grafit vezető, de valamiben elqtyulva már egyáltalán nem biztos, hogy az.
A gyémánt és a grafén pedig szigetelő, de pl. a fullerének különféle körülmények között alkalmazva szigetelők, félvezetők vagy szupravezetők is lehetnek... -
hypno skate
senior tag
Én azért mindíg lefagyok egy pillanatra, amikor azt látom leírva, hogy szenet tartalmaz és nem vezeti az áramot.
-
Duck663
őstag
Áh babakék, ugyan már, majd ha RGB lesz, talán érdekel, vagy a hő hatására a színét megváltoztató, vagy a szivárvány minden színében pompázó, az már igen... de csak egy snassz babakék, kell a fenének...
Persze a szín rendkívül fontos, a hővezetési képesség az már másodlagos, azt ugyanis sehol sem sikerült feltüntetni, persze minek is azt, a szín a processzor és a hűtőborda között sokkal fontosabb.
-
válasz
MasterMark #18 üzenetére
Ennyi. Szerintem ez volna a normális, fenőtt reakció. Esetleg az, hogy a színe nem tetszik, de úgysem látom azután, hogy felkentem, szóval tökmindegy, az MX-2/MX-4-ből kiindulva viszont biztos nem gagyi.
A tengerentúlról hamarosan megérkezik a megbotránkoztató névelők és offenzív számnevek kora.
-
#14-ben leírtam, hogy mi a clickbait.
Akiket ingerel a színe...hmmm...őszintén irigylem a 1st world problémáikat. Én letudtam annyival, hogy jópofa. Talán bennem van a hiba.
mod: De, amúgy pont azért írtam bele, hogy egy kicsit terjedelmesebb legyen a cím és legyen benne egy jelző, amit nem ismétlek a leadben.
"Amúgy hány éve létezik babakék, rózsaszín, ezüst, arany stb paszta?"
Fogalmam sincs. Soha nem láttam ezüst/fehér/szürkén kívül másmilyet. -
válasz
Synthwave #14 üzenetére
Ha csak annyi lett volna, "Megjelent az Arctic új hővezető pasztája" nem hiszem hogy olyan érdekes lenne az olvasó közönség számára, így a termék funkcióját tekintve egy teljesen irreleváns, ellenben sokak számára irritáló, ingerlő paraméter lett kiemelve.
Mi ez ha nem clickbait?#17, Nyilván nem azért írtad bele a címbe, hogy meg legyen a karakterszám.
Amúgy hány éve létezik babakék, rózsaszín, ezüst, arany stb paszta? Nyilván 0 hírértéket közvetít, ellenben vonzza a kattintást. Innentől egyéni definíció kérdése, mi a clickbait. -
macilaci78
nagyúr
Sok olyan termék van, amit csak azért színeznek, hogy egyáltalán elhiggyék, hogy használva volt. Például a vízszigetelő folyékony fólia különböző rétegei, vagy a fa gombamentesítő oldatok.
Mondjuk, a bilikék szín elég tájidegen egy PC-n belül, szóval ha valaki túltolja, könnyebben észreveszi.
-
A színe "clickbait".
"Clickbait is a text or a thumbnail link that is designed to attract attention and to entice users to follow that link and read, view, or listen to the linked piece of online content, with a defining characteristic of being deceptive, typically sensationalized or misleading."
Valahogy egyiket sem érzem, de mindegy.
-
Kicsit overkill oda. Az állaga összefügg azzal, hogy folyékony nitrogénes hűtésnél nem reped el, mint a legtöbb paszta.
Nyilván jó paszta, de szerintem a hidronaut, aeronaut ezekre jobban teljesítene, már csak azért is, mert nem olyan mint a rágógumi, ezért jobban terül.Amúgy nézd meg, mit takar a kriogenika és nyilvánvalóvá válik, mire szánja a gyártó.
-
ROBOTER
addikt
Láttam már Facebook színű fagyit, és a Hupikék törpikék fagyi is már régen létezik.
Örüljetek, hogy nem Facebook fantázianévvel árulják.
-
Patrik.Varga
tag
Nem találom sehol (lehe vak vagyok) a hővezetési képességét. Így elég nehéz összemérni a konkurenciával.
Csak néhány elterjettebb termék:
Alphacool Subzero: 16W/mK
KRYONAUT EXTREME: 14,2 W/mK
Thermal Grizzly Kryonaut: 12,5 W/mK
Noctua NT-H2: 12,07 W/mK
Arctic MX-4: 8,5 W/mK -
KaitouP
nagyúr
Felesleges mellé spatulát adni, ott a jó öreg kőműves spatula a spájzban, na majd azzal megkenem.
Viccet félretéve, kíváncsi leszek a képességeire, az MX-4-hez viszonyítva is. Most a Arctic Freezer 34 eSports Duo és a 2700X-em közé a 4-es van kenve, de majd egy újrakenés alkalmával szívesen próbálnám majd az 5-öset is.
-
-
ledgeri
nagyúr
Ez is már kijöhetett volna 2 évvel az mx-4 után, csak John a vezető-kutató azt mondta: Nem: megvárjuk míg a teszt illesztés teljesítménye romlik
(8 év után itt is az eredmény)#3 +1
-
snecy20
nagyúr
Ez pont jó lesz a megrágott és kiköpött rágógumi halmazállapotú TG Kryonaut helyett.
-
forgonati
őstag
Tényleg életbevágó a paszta színe, fontos hogy egyes gyártók erre is gondolnak
-
MasterMark
titán
Még van az MX-4-ből, majd csak utána tudok erre váltani ha elfogyott.
-
törölt tag
Ezután jönnek az átlátszó hűtőbordák, hogy látható legyen a paszta színe.
kellett ez a hír mint egy falat kenyér. -
Új hozzászólás Aktív témák
ph A nyolcféle kiszerelésben árusított újdonság lényegesen hígabb halmazállapotú, mint a jó öreg MX-4-es.
- Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm white INGYEN FOXPOST
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm black INGYEN FOXPOST
- Újszerű - DEEPCOOL Castle 240EX A-RGB WH vízhűtés
- NZXT Kraken X73 RGB 360mm vízhűtő!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest