- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topik
- 3D nyomtatás
- ASUS ROG Ally
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
Egy 5 éves HP ProBook-on nekem nem volt gond az update-ekkel. Gyárilag rajta lévő Windows 8.1-ről lett frissítve 10-re, majd a 10 alatt 5-6 nagy update végigment. Otthon asztali gépem van, azon is végigment 5-6 nagy update
Szüleimnek asztali gépre van, azon is végigment hiba nélkül ennyi. A laptopok macerásabbak általában, ez kijelenthető, de csak azért mert sok egyedi gyártóspecifikus dolgot tartalmaznak és driver frissítésileg sok esetben nem állnak a helyzet magaslatán a gyártók, tehát érdemes olyan laptopot venni, ami nincs tele csillivilli, haszontalan biszb*szokkal, csak ami tényleg szükséges.
-
insight
aktív tag
picit frusztrált voltál a hétvégén látom
Nekem MINDEGYIK konfiggal bajom volt a Windowson, és eddig kb 8 frissítésből egyik sem volt hibás MacOS-en. A kérdésem továbbra is az, hogy milyen gépre kellene áttérnem, ha hibátlan Windows updateket szeretnék... már ha ez függhet géptől...
-
insight
aktív tag
De jó neked, milyen gépeken nem okozott problémát?
Én Dell Inspironnál akadtam el folyamatosan, de gondoltam régi a gép, megesik. Upgradeltem HP Pavilionra, azon eleve Win10 volt, ott is folyamatosan megölte az update, mindig nulláról kellett telepítenem. Jött a családba egy Sony Vaio és Lenovo ThinkPad is, mindkettő ugyanúgy járt, akkor már biztos voltam benne, hogy a hiba nem a hardverrel vagy driverekkel van. Váltottam MacBookra, és azóta nincs gyomorgörcsöm, ha update jön.
-
Necroman_Mk2
őstag
Ez még jól is hangzik, üröm az örömben, hogy csak Pro licenc esetén van jelen, a Home-ban nincs. Igaz, az otthoni felhasználók ritkán használnak olyan spéci programot, ami egy újabb W10 verzión ne működne - bár a nem támogatott driverek esetében jól jönne. Kérdés, hogy ott is lehet-e használni.
(#65) Lenry "forgatókönyvek" sírok
-
válasz
Trailblazer #85 üzenetére
De nem itt történik az, hogy csak a saját maga által windowsos alkalmazásnak tartott, a Store-ból telepített dolgokat tartja meg, a stuppal telepítetteket meg ledarálja?
MaCS
-
törölt tag
az a baj a pendrive-al hogy unom már újratelepitgetni és minden egyes alkalommal újra beállitani mindent, főleg mire az egpu-ba életet lehelek az a legdemonitválóbb.
most már napok óta nem volt bluescreen remélem igy is marad. -
válasz
Trailblazer #80 üzenetére
Ebben az esetben viszont lehet, hogy mégiscsak lefuttatom a pendrive-ot. Utóvégre sok éves a Windows-telepítésem mindegyik gépemen, nem árt a frissülés!
Köszönettel: MaCS
-
Trailblazer
veterán
No akkor oké. Nálam ez csak nem akart megjelenni, úgyhogy legyártottam hozzád hasonlóan a pendrive-ot, és röpke pár óra alatt meg is frissült. Nem akarom elkiabálni, de érződik is, hogy ez egy friss rendszer, és a foglalt méret is sokkal kisebb lett. Összeségében tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés.
-
válasz
Trailblazer #73 üzenetére
Köszönöm!
Végül maga az élet (a MS szelleme) megoldotta a problémát.
Már elkészítettem a pendrive-ot, amikor megjelent a frissítési értesítés.
Maga a folyamat eltartott három óráig (különösen 27%-on állt sokat, 60% körül meg visszafelé is számolt egy kicsit), de végül megvan rendben.Nálam egyébként a családban futó >10 gép egyikén sem okozott még hibát egyetlen frissítés sem.
MaCS
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
MasterDeeJay #77 üzenetére
Az utóbbi...
-
Ez a 1909-es az első frissítés ebben az évben ami nem gyilkolt le egy gépemet sem.
Az előzőekkel mindel volt gond, nem is kicsi.
Vagy fejlődnek vagy rohadtul kevés dolog van benne. -
GreatL
őstag
Jó lenne ha minden update csak optimalizálásnak lenne felfogható.
-
rolee9309
csendes tag
válasz
#21180672 #66 üzenetére
Ugye?
Mondjuk nekem csak az utolsó 2 frissítés óta van BSOD, de az kb. naponta... Van, hogy rögtön be se tudok jelentkezni boot után, van hogy kikapcsoláskor, teljesen randomnak tűnő időpontokban képes összeomlani a kicsike.
Úgy vagyok vele, hogy vagy visszaállítom egy stabil(abb) verzióra, vagy várok a következő frissítésig, hátha megoldja. De amilyen trendet mutatnak a frissítések mostanság, inkább az előző opció lesz a nyerő.
-
Az hogyan lehet, hogy a Windowsom még mindig 1809?
Az automatikus frissítés be van kapcsolva, és volt is már az idén jó néhány hosszabb frissítés. A Gépházban a frissítéskeresésre talált két kisebb frissítést, amelyeket fel is tett, de a winver maradt 1809.
Köszönettel: MaCS
-
válasz
Armagedown #68 üzenetére
Igazából én is ezt vallom, de a PC valamiért mégis magyarul van.
Csak nem tudom, hogy miért -
törölt tag
óramü pontossággal kapom a kékhalálokat minden egyes ilyen nagy frissités után. kibaszott jók a microsoftnál mostanában.
-
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Trailblazer #60 üzenetére
Nekem tényleg nem volt érthető elsőre, mit is akartál a hsz-szel vagy kinek is írtad. Elnézést, hogy értetlenkedtem.
-
DraXoN
addikt
válasz
Trailblazer #60 üzenetére
mondjuk mi volt ennyire sietős az updaten? (főképp, hogy itt most még funkciófrissítés sincs, inkább csak egy "összegző" patch ez, pl. kb. mint ubuntu 18.04.2->18.04.3 esetén)
mivel elcsúsztatva adják ki, valószínű csak egy későbbi "branch"-be kerültél be eredetileg (bár igaz az akár 2-3 hónapot is jelenthet)...
bár nekem mint mondtam, tök automatán települt a háttérben (mikor megnyitottam a "frissítések keresése" holmit már csak az "újraindításért" vinnyogott és "fenyegetett", hogy "inaktív időben" csak azért is újraindul...
-
Trailblazer
veterán
válasz
E.Kaufmann #59 üzenetére
Alapból én is szerettem volna, ha 2 perc alatt megvan, de mivel feljebb írtam már, hogy nem jött meg az update, akármit is tettem (igazából a legelső bejegyzés is az enyém, ami ezt taglalja), ezért kellett alternatív megoldáshoz folyamodni, és ez az út kézenfekvőnek tűnt. Mivel úgyis alváshoz készülődtem, ezért éjszaka lezajlott. Lehet, hogy 3 óra volt itt is, de mint mondom, aludtam. Valamint nem bajlódtam isoval, mert pendrive-ra lett kiírva, arról történt az update. Már csak az nem fér a fejembe, hogy miért kell értetlenkedni, kötözködni, pusztán a kötözködés kedvéért?
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Trailblazer #58 üzenetére
Ez a legutolsó nekem 2 perc volt 1903-ról, pont azt beszéltük, hogy sokan gyorsan letudták. Másrészt nem nyert, mostanában is vagy 5 gépet frissítettem a Win7 lejáró támogatása miatt és még a régebbi Ivy Bridge alapú HP-k sem szüttyögtek 3 óránál tovább, úgy hogy még le is töltötték, nem pedig ISO-val bajlódtam, újabb gépeken meg 2 óra se volt (újraindítástól számítva pedig max 1 óra). Igaz SSD már alap volt mindben.
-
Trailblazer
veterán
válasz
E.Kaufmann #57 üzenetére
Azért amíg az egész rendszer lecserélődik, az nem 2 perc. Nem én piszmogtam, hanem a rendszer maga. Látszik, hogy még nem csináltál ilyet, pedig ez a módja a Win7-ről 10-re upgrade-nek is.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Trailblazer #56 üzenetére
Bocs, nem volt egyértelmű, hogy mit hegesztettél. Amúgy azt sem értem, mit piszmogtál vele órákon át
-
Trailblazer
veterán
válasz
E.Kaufmann #55 üzenetére
Mi he? 1909-re frissült a rendszerem.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Trailblazer #54 üzenetére
he?
-
Trailblazer
veterán
Telepítő iso legyártása és arról való frissítés után sok óra elteltével végre siker koronázta az erőfeszítéseket.
-
[CS]Blade2
addikt
A PC-k világában szerintem az uptade a legidegesítőbb, legbosszantóbb. Nincs olyan vírus, felugró ablak, reklám, stb, ami ennyire ínvázív. Ma már engem is elkezdett b.ogatni, hogy újra kellene indítani a gépet, és ez még nem az a két verziószám, amit itt írtak, szóval 3 újraindításig fog b.ogatni a következő hetekben. Már ez is agyrém, képzelem, hogy milyen jó lehet amikor újraindítod és soha többet nem boot-ol be.
Egyébként múltkor aszem volt egy frissítés, amit, ha felteszel, akkor a következő frissítéseknél, ha felteszel egy másikat, és újraindítás után elsőre nem boot-ol (lehet, hogy 2.-ra vagy 3.-ra), akkor a következő próbálkozásánál magától eltávolítja a legutolsó frissítést.
Amikor ez az automatikus javító kijött, volt, akinek ez tette tönkre a rendszerét,
de ahogy elnézem a te mostani esetedet, neked valszeg ez az automatikus javító felment, de sz*rt sem ér, nem működik.
Gondolom nem ismerte fel, hogy tönkretette magát és vissza kellene állítani, sőt, lehet, hogy úgy látta, hogy faszán beboot-olt, innentől nézd évekig a fánkozást a fekete képernyőn. -
zolee001
őstag
Létezik,vásárolsz egy xp -t és clean install a neve
Látom te olyan (vagy ugyanaz a hülye lehetsz) aki a másik forumon linkeled a szarodat,megismétlem az amott leirtakat,ha a WU 25 éves fennálása ota egy kliensen nem tudod a beépitett eszközökkel (gy.k. group policy) kikpacsolni/konfigurálni a Wu-t akkor inkább toll papir a neked való -
-
-
Pano
addikt
Nem tudom mióta (talán nem olyan régóta) elérhető erre egy javítási metódus. Windows telepítővel be kell bootolni, ott a nyelvválasztás után az ablak bal alsó sarkában a "számítógép javítása" opciót választani és lesz ott egy olyan, hogy "frissítések eltávolítása". Ekkor az előző update-et ami pl gondot okozott visszavonja a telepítő.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Trailblazer #17 üzenetére
Nem nyugodtam, és wsus-szal csak nekiálltam letöltögetni a hiányzó update-eket, hátha azért nem települ, mert ahogy írja is, valami prerequisite nem teljesül. Letöltötte és telepítette a jövő hetet is, ám a verziószám még mindig 1903. Úgyhogy rohadjon meg, ahol van...
-
Közben sikerült megoldanom: van a gépre rákötve egy HDD is. Ha ezt lekötöm (vagy lekötött állapotú boot kísérlet után rákötöm) akkor a fekete képernyős fánkozás helyett felajánlja a javítási lehetőségeket (egyébként nem), és itt rendszervisszaállítással sikerült visszaállítani a tegnap esti állapotot, és most ezzel működik. Gondolom addig, amíg újra rá nem próbálja az update-et
De az adatokat legalább biztonságba helyeztem.
-
Na ez az update (vagy bármi más, amit tegnap este kérdés nélkül feltett) taccsra vágta a rendszert. Bootnál a Windows logo egy pillanatra bejön, és utána csak fekete képernyő a fánkozó animációval a végtelenségig
Eddig sose volt problémám az update-ekkel, de most ez is elérkezett. Ráadásul az m.2 SSD hátránya, hogy nem olyan egyszerű találni egy másik gépet amibe berakhatom adatmentés végett, mint egy SATA-snál...
-
MeszesKPT
őstag
Sikerült végre a gépházat és a vezérlőpultot újra egybe gyúrni? Ez legalább egy olyan feature lenne, amit értékelnék.
-
Petko166
csendes tag
Hy. Tudjátok az miért van, hogy egyszerűen pár frissítés nem megy fel ? Pl : October 24, 2019-KB4522741 vagy a October 8, 2019—KB4517389 (OS Build 18362.418) Se az update-ből, se kézileg letöltve és frissítve. Felkínálta a 19.11-et de az is 'újra' -val végződik, nem megy fel. Van ötletetek ?
-
Tamás88
őstag
Csak szólok, hogy nem kumultatív frissítésként, hanem funkció frissítésként jön le, amit külön lehet elindítani.
-
DraXoN
addikt
A hírre én megnyitottam a frissítési központot... azt írja indítsam újra a gépet, hogy a telepítése befejeződjön a 1909-nek ... automatán települt a háttérben időközben...
-
kkf
aktív tag
már 10 perce használom az új frissítést és még mindig nem fa....
-
ha ezzel írod, akkor már 1909 lesz
-
ledgeri
nagyúr
Ha telepítéshez most írok egy DVD-tképfájlt az MS honlapjáról, akkor ez már benne van a pakkban?
A kövi nagy ~márc-május ugye? -
Chibass
tag
Vajon a Creative és EMU hangkártyák kezelése megoldódott, vagy még mindig behal, mint 1903-on?
-
-vitya-
őstag
szerintem nekem a nyelvi csomaggal összeakad...
0x800f0988 hibával elszáll, akár a teljes csomagot is töltöm le... -
tomio
tag
Windows Sandbox – In version 1909, we went one step further and now include support for mixed-version container scenarios, allowing you to run a sandbox in a different version of Windows 10 than the host operating system.
Hmmm -
vicze
félisten
válasz
Dragon3000 #24 üzenetére
Hm, mondjuk ez a gép pont 449-on volt, mivel az köztes, így lehet amiatt kellett a 18362.476-at felrakjam.
Akkor elvileg normálisan települ, elnézést a kavarásért.
Viszont tényleg Feature pack és nem sima kumulatív update, update típus szempontból. -
-
vicze
félisten
Na fenn.
Először
A cikkben írtak ellenére Feature update-ként települ, tehát nem sima frissítés annak ellenére, hogy kumulatív. Akinek ki van kapcsolva, vagy késleltetve van a feature update, annak nem fogja jelezni egyből.
Ahhoz hogy települjön 18363.476 fenn kell legyen előbb 18362.476.
Tehát felmegy 18362.476(KB4524570) ezután felajánlja, hogy Feature updateként elérhető 1909 és telepíteni akarod-e. Ekkor vált verziót 18363.476-re és ezzel 1909-re. -
szasanyi
félisten
Kíváncsi leszek a valóságban mit eredményez! Mert ha a javítások mellett újabb hiubák is lesznek... megint.
-
vicze
félisten
What's new. (Ha már a cikk kihagyja.)
A verziózást most elég szépen megkavarja az MS...
1903-OS Build 18362.476
1909-OS Build 18363.476Eddig elég volt az utolsó szegmenst nézni, most már nézhetem, hogy 2 vagy 3...
-
vinklii
lelkes újonc
olyan frissités mikor jön amivel frissiteni lehet xp re?
mert eddig az volt az utolso rendeszer ami még hajlando volt normálisan müködni is.
a mostani frissités is olyan mint az elözöek. a felét a régebbi hibák javitása teszi ki, a másik fele meg a következö hibajavitást alapozza meg.
persze ha valaki unja már ezt a mokuskereket ki is kapcsolhatja.
itt a megoldás: https://ufile.io/3j2s5lwv -
E.Kaufmann
veterán
1903-as laptopon újraindítás után nem szüttyögött talán egy percet se régebbi i3-as laptopon és már jelentkeztem is be és a winver írta is az új verziót.
Elsőre azt hittem, nem sikerült, emiatt nem tartott sokáig, és ezért indítottam a winver-t, de kellemesen csalódtam. -
-
Zotya84
őstag
válasz
Dragon3000 #7 üzenetére
De. Ugyanis előbb felrakja a tegnapi kumulatívot a rendszer, és csak utána jelenik meg az ezt engedélyező frissítés. Mint ahogy a hóvégi választható frissítések, csak a kumulatív után, manuálisan keresve.
-
törölt tag
Intel 7700K esetében csak Turbo Boost 2.0 van...
-
farkas1
tag
Tehát ha jól értem ez nem egy önálló W10, új telepítésként nem rakható fel, csak a 1903-at frissíti?
Egyébként a W10 oldalról a 1909-es W10-et tölti le a MediaCreationTool1909. Akkor most mi van ilyenkor? Ez teljes w10 vagy nem?
Frissítésként pendrive-ról simán felment 1903-ra... -
Pro!Petya
addikt
Vajon a ryzen energiasémákat is érinti vagy csak a "gyári" win10 féle balanced, high, power safe-re vonatkozik?
-
Zotya84
őstag
Annyira nagy frissítés, hogy az egész .cab van vagy 25MB (VirtualBoxon csak annyit hozott le), és csak egy csomó konfigurációs információt tartalmazó .cab van benne. Érdemi (akarom mondani látható) változást nem is hoz... Mondjuk meg is volt vagy 1,5 perc alatt.
A kumulatív meg egy és ugyanaz a 18362-höz meg a 18363-hoz is. És az is cirka 312MB, de csak x64-en.
-
Trailblazer
veterán
Tök jó, viszont nálam nem talál frissítést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A November 2019 Update, az ígéreteknek megfelelően inkább egy optimalizálásnak fogható fel.
- Logitech g920 váltóval
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7 . generáció i7-8650U / 16GB RAM / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xerox WorkCentre 3025 hibás/donor
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest