Hirdetés
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
makkmarce
őstag
hát, itt lőttem:
https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2334524.m570.l2632&_nkw=6700+xt&_sacat=175673&LH_TitleDesc=0&_odkw=6700XT&_osacat=0
van jópár eladó 100%-os értékeléssel, most pl van egy ilyen, ez átszámolva kb 250:
https://www.ebay.de/itm/313644328339?hash=item4906a8a593:g:etsAAOSwPUthHsX0őszintén, meguntam a várakozást, itthon 300 felett voltak az újak, mikor én vettem, akkor is.
Amit megvettem, az eredeti AMD volt. A felárat értem, a mértékét nem, szóval maradt a kinti rendelés.480usd az MSRP nettó ár, azt itthon 480eur lenne, *1,27= az ~610eur. Amit lőttem, az szállítással együtt volt 661. Tehát olyan, mintha csak kb 51 eur lett volna a felár+szállítás, az belefért. Ennél jóval olcsóbban nem jött volna ki akkor se, ha simán lehetne kapni.
Ja és egy német bolt dobozában jött, szerintem ott is sima boltosok nepperkednek.Ami a lényeg, legyen jópár eladása, 100%-os értékelése, EU-ból szállítson (nincs áfa, vám), és akkor nagyon már nem lehet lukra futni. Paypallal kell fizetni, az alapból 180 napos védelem, még ha valami gond is lenne a garival, addigra csak kiderül ha baja van. (nekem már 1 hónapja meg van, azóta is vígan üzemel.)
Nem hiszem, hogy egy 50-100+-os 100%-os eladó nagyobb kockázat, mint itthon egy nepper 350-ért.
(ja amit szoktam, minden dobozbontásról videót készítek, nehogy tégla legyen benne) -
Huntszy
tag
válasz
pelgrim_v1 #11 üzenetére
Elég sok minden van ami "just works" miközben csak a burkolat alatt brutál technika van. Amögött a technika mögött meg mégbrutálisabb mérnöki teljesítmény. Látszani meg annyi látszik csak, hogy szépen csipog meg világit.
-
pelgrim_v1
tag
válasz
fatpingvin #4 üzenetére
kb ha nem több. háztartási dolgok (mosógép, modern tűzhely és hűtő, robotgép etc etc etc) számítás technikai cuccok (modern programozható egér, router, billentyű, hang cuccok , tv k) egy csomó ipari dolog és még sorolhatnánk. Nem a cpu gpu kombóból áll ez az ipar sokan el felejtik
-
Remélem nem "kínai" minőséget gyártanak majd.
-
makkmarce
őstag
-
sokomst
tag
Ha valóban ilyen gyorsan megépül akkor egész gyorsan rendeződhet a piac. Autógyáraknak stb nem kell két hetente kényszer szünetet tartani. Ez a láncreakció egyszer oda jut, hogy lehet videókártyát is meg új generációs konzolt is venni emberi áron
-
fatpingvin
addikt
a félvezetőipar 95%-ára, legalábbis termékkategória terén.
ez a nanométermánia csak a nagy számítási teljesítményt megvalósító lapkák esetén releváns mint a CPUk, GPUk, hídvezérlők meg társaik. legmodernebb hálózati vezérlők és társaik mennek még simán 22-28 nanométeren, pedig azok is matekoznak rendesen. -
Huntszy
tag
Gondolom egy Merci fancy futófényes led indexlámpájának a controllerjénél nem követelmény, hogy 3nm-en készüljön.
Mindenhol is már ezerféleképpen jelen vannak így vagy úgy a különböző chipek és igazából csak nagyon kis százalék az ahol olyan követelmények vannak mint CPU/GPU/SoC vonalon. -
-
Meridian
senior tag
Mire jó mostanság a 28nm? Nyilván nem a csúcs processzorokra...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A majdnem 9 milliárd dolláros üzem nagyjából havi százezer wafert fog megmunkálni.
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Eladó használt M2 Mac Mini - 8gb ram, 256 Gb ssd
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 32/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Turtle Beach Recon 70 /// Új // Számla+Garancia
- Eladó Apple Mini 6
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest