- Nosztalgikus húrokat megpendítő házzal rukkolt elő a SilverStone
- Úgy gondolja az NVIDIA, hogy az új GeForce-okon nem olvadhat meg a tápcsaltakozó
- Aktív hűtéssel érkezik a SilverStone legfrissebb M.2 bővítőkártyája
- Gyorsan Snapdragonnal: Acer Swift 14 AI tapasztalatok
- Párban járnak az Intel Arc B580 VGA-k az ONIX háza táján
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CES 2025: ITX-es Cooler Master minitorony, minimalista dizájnnal
- CES 2025: idén sem lesz hiány MSI notebookokból
Új hozzászólás Aktív témák
-
makkmarce
őstag
hát, itt lőttem:
https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2334524.m570.l2632&_nkw=6700+xt&_sacat=175673&LH_TitleDesc=0&_odkw=6700XT&_osacat=0
van jópár eladó 100%-os értékeléssel, most pl van egy ilyen, ez átszámolva kb 250:
https://www.ebay.de/itm/313644328339?hash=item4906a8a593:g:etsAAOSwPUthHsX0őszintén, meguntam a várakozást, itthon 300 felett voltak az újak, mikor én vettem, akkor is.
Amit megvettem, az eredeti AMD volt. A felárat értem, a mértékét nem, szóval maradt a kinti rendelés.480usd az MSRP nettó ár, azt itthon 480eur lenne, *1,27= az ~610eur. Amit lőttem, az szállítással együtt volt 661. Tehát olyan, mintha csak kb 51 eur lett volna a felár+szállítás, az belefért. Ennél jóval olcsóbban nem jött volna ki akkor se, ha simán lehetne kapni.
Ja és egy német bolt dobozában jött, szerintem ott is sima boltosok nepperkednek.Ami a lényeg, legyen jópár eladása, 100%-os értékelése, EU-ból szállítson (nincs áfa, vám), és akkor nagyon már nem lehet lukra futni. Paypallal kell fizetni, az alapból 180 napos védelem, még ha valami gond is lenne a garival, addigra csak kiderül ha baja van. (nekem már 1 hónapja meg van, azóta is vígan üzemel.)
Nem hiszem, hogy egy 50-100+-os 100%-os eladó nagyobb kockázat, mint itthon egy nepper 350-ért.
(ja amit szoktam, minden dobozbontásról videót készítek, nehogy tégla legyen benne)[ Szerkesztve ]
okoskodom, tehát vagyok
-
Huntszy
tag
válasz pelgrim_v1 #11 üzenetére
Elég sok minden van ami "just works" miközben csak a burkolat alatt brutál technika van. Amögött a technika mögött meg mégbrutálisabb mérnöki teljesítmény. Látszani meg annyi látszik csak, hogy szépen csipog meg világit.
-
pelgrim_v1
tag
válasz fatpingvin #4 üzenetére
kb ha nem több. háztartási dolgok (mosógép, modern tűzhely és hűtő, robotgép etc etc etc) számítás technikai cuccok (modern programozható egér, router, billentyű, hang cuccok , tv k) egy csomó ipari dolog és még sorolhatnánk. Nem a cpu gpu kombóból áll ez az ipar sokan el felejtik
-
CYBERIA
senior tag
A dzsunkától a high techig elég sok mindent jelenthet manapság.
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
veterán
Remélem nem "kínai" minőséget gyártanak majd.
duree54
-
makkmarce
őstag
dehogy, ez azt a piacot nem befolyásolja.
Itt akkor lesz olcsó GPU, ha összeomlik a kriptopiac. (ma megint beszakadt)
Én is a végén németből rendeltem egy sima AMD kártyát az ebayről (6700XT 230k-ért).. Ez van, ez kb már egy drágábbi bolti normál ára lenne itthon.[ Szerkesztve ]
okoskodom, tehát vagyok
-
sokomst
tag
Ha valóban ilyen gyorsan megépül akkor egész gyorsan rendeződhet a piac. Autógyáraknak stb nem kell két hetente kényszer szünetet tartani. Ez a láncreakció egyszer oda jut, hogy lehet videókártyát is meg új generációs konzolt is venni emberi áron
-
fatpingvin
addikt
a félvezetőipar 95%-ára, legalábbis termékkategória terén.
ez a nanométermánia csak a nagy számítási teljesítményt megvalósító lapkák esetén releváns mint a CPUk, GPUk, hídvezérlők meg társaik. legmodernebb hálózati vezérlők és társaik mennek még simán 22-28 nanométeren, pedig azok is matekoznak rendesen.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Huntszy
tag
Gondolom egy Merci fancy futófényes led indexlámpájának a controllerjénél nem követelmény, hogy 3nm-en készüljön.
Mindenhol is már ezerféleképpen jelen vannak így vagy úgy a különböző chipek és igazából csak nagyon kis százalék az ahol olyan követelmények vannak mint CPU/GPU/SoC vonalon. -
Graphics
Jómunkásember
Nem feltétlenül kell processzorban gondolkozni.
Nagyon sok vezérlő, mikrokontroller maradt nagyobb csíkszélességen, mert kisebb méretben már túl apró lenne.
De biztos lesz még más példa is.
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Meridian
senior tag
Mire jó mostanság a 28nm? Nyilván nem a csúcs processzorokra...
Új hozzászólás Aktív témák
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Google Pixel topik
- Külpolitika
- Kuponkunyeráló
- Nők, nőügyek (18+)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest