- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
Új hozzászólás Aktív témák
-
kigyi_23
addikt
Nem értem a kérdést sem, mivel bemutatták a végleges változatot és igen az sokkal jobb és használhatóbb mint a DK2. Én használtam DK2-t sokáig, kell a végleges!
Érdemes várni a végleges kiadásra:
- Könnyebb mint a DK2 ami nem hátrány, mert nekem nehéznek fél-1 óra után már nagyon kényelmetlen volt a viselése
- Jobb, több ponton fogó fejpánt
- Nagyobb lesz a felbontása a kijelzőnek, és ebben már nem osztott, hanem talán 2 kijelző lesz külön berakva, jobb elhelyezés, jobb optika lesz hozzá
- Integrált fejhallgató ami érdekes módon jobb mint amire számítani lehetett
- Jobb követés, így jobb élmény, nem esik ki a szinkronból
- Nagyobb képfrissítést bíró panel. -
gyimger
őstag
Én egyre többet agyalok azon, hogy be kellene ruházni rá, DE ehhez nem lesz szoftverfrissítés, csere, életfogytig tartó garancia. Szóval, ha most megveszem a Development Kit-et, és rá három napra feltalálják a spanyol viaszt és bombabiztos frissítést kap a ketyere és beindul a buli, akkor kb. főbe is lőhetem magam. Szóval, nem tudom, hogy a MOST kapható gép megéri-e a beruházást. Lesz-e jobb, vagy bedől és kapni sem lehet majd!?
-
tibaimp
nagyúr
Ha vennék is ilyen szemüveget, az tuti nem az "elején", amikor még drága és mindenféle gyermekbetegségekben szenved. Szerintem többen is így fognak gondolkodni, így simán kell neki 2-3 év, hogy felfusson, kiforrja magát, itt csak az a kérdés, hogy addig ki bírja-e, vagy kifullad, míg az elterjedése előtt.
Mondjuk az élményt el sem tudom képzelni, videókon nézve nem lehet rossz, mondjuk egy gta5 vagy skyrim világában, azért kipróbálnám...
-
Glomgold
tag
A transzhumanizmus jelenleg ma olyan álom, úgy gondolunk a biotechnológia jövőjébe, ahogy anno 40-50 éve elképzeltük 2015-öt... pörgött az alkotó fizika, zajlottak a kísérletek, mi pedig elképzeltük az ugrásokat... aztán valahogy köze nem lett hozzá... nincsen időgépünk, nincs térugrás sem, vagy láthatatlanság, vagy "antigravitációs" eszközeink, mert a fizika és ahogy ma a biológia sem tud úgy szárnyalni, ahogy az ember képzelete... Ez nem pesszimizmus, de nem szeretem a dúrván irreális dolgokat, mint a transzhumanizmus például, mert a jövő gyökerének már a jelenben láthatónak kéne lennie... tonna szám kéne végezni a sikeres ember és szervkísérleteket gátlások és jogi-morális korlátok nélkül, agyi át és beültetéseket, az öntudatról azonban szerintem szinte semmit nem tudunk, kb...... de ez nem történik meg, az pedig hogy a technológia ugrás-szerűen gyorsul egyelőre a tranzisztor miniatürizálásának köszönhető( a tranzisztor, mint építőkavics nagy áttörés volt és okot adhatott képzelgésre! ), azonban attól még hogy haladunk a nanobot-rendszerek kiépítése felé, nem tartom valószínűnek, hogy látható időn belül el is érjük, vagy megközelítjük...
A technika fejlődése is megállítható, hisz az ember és kollektív munkájának látható eredménye az, és perpillanat nagyobb esélyt látok a lassulásra, nem számításba vett következmények okán (mint túlnépesedés, felmelegedés, gazdasági szűkösségek, egyéb rizikófaktorok), mintsem arra, hogy jön egy félelmetes áttörés az ember-gép kapcsolat viszonyában (létrejön egy tranzisztorhoz hasonló biológiai alapkő), mely utat nyit agyunk memóráink és kognitív képességeink elgépiesedése felé...
és nyugi ha nem voltam érthető, ne agódj, néha én magam sem értem amit látok, de attól még látom
-
Kékes525
félisten
Nem egészen értem amit írsz, de a technika megállíthatatlan. Hozzá kell szokni, el kell fogadni, ez van. Azért az ember az marad ami. Nem jobb és nem rosszabb, csak a szokásai, prioritása változik meg. Igazi változások akkor lesznek, amikor elkezdi komolyabban megváltoztatni magát, a technika összeépül vele. Ez a transzhumanizmus. Már elég rövid idő választ el ettől, kb. 20-40 év maximum. Az egy teljesen más korszak lesz. Kialakul egy ÚJ EMBER.
-
Glomgold
tag
A mai kocka generációnak esetleg jobban esne egy szerető erkölcsös és fegyelmezett, mégis alázatos társ mellett garantált majdani aranylakodalom reménysége, egy normális és egészséges életvitel, sok lurkóval megspékelve mondjuk egy biztonságos-békés lakhelyen kialakított önellátó gazdálkodással, például egy vidéki városka közelében... ezek helyett...
Nagyobb szükség volna ezekre, mint a kütyükre, jobban, mint valaha, én erre a szempontrendszerre építenék Kickstarter kampányt, nem a Riftre (persze a Rift ellégé jól strukturált szempontokkal indult ezért is lehetett sikeres, mert 1. olcsó 2. nagylátoszögű 3. low latency VR az igen, az valami!... ja és de, volt a fejemen és tök jó buli, egyébként)... mert valahogy nem érzem azt, hogy ami a nagyszüleimnek megadatott azért nekem is érdemes lesz megöregednem egy technikai civilizációban...
- ja és még egy apróság, ne higyjétek ha az első estenek szemtanui lennétek, mint én, egykor, hogy nem vár csapda vagy buktató egy ilyen élet végén sem... mert a buktató az az amikor egyszer csak vége...
off lezárva -
Kékes525
félisten
Ez a technológia még nagyon gyerekcipőben jár.
-
Ragnar_
addikt
Hát lesz it némi exkluzivitás egy ideig, mire rájönnek, hogy hogyan tovább. Valve kíváncsi vagyok mivel fogja piacra dobni a VR megoldását. TF2 port biztos lesz, HL3 kitudja, L4D3 valószínű, Esetleg Portal3. Source2 motorral biztosan integrálható lesz a Vive VR, UE4-nél Oculusra tippelnék, de majd kiderül. Sajna nekem sem volt szerencsém még VR szethez, de a sima képernyős stereo 3D is elég meggyőző, én úgy játszok, ha az adott progi támogatja, és fut is elfogadható sebességgel. De azért azt valószínűnek tartom hogy csak 1db VR szetem lesz,(hacsak nem nyerek addig a lottón) hogy melyik azt majd a játék felhozatal dönti el. Tök jó, hogy így a VR -el megkaptuk a konzolosok dilemmáját, hogy most akkor melyiket vegyem PS vagy XBox, Occulus vagy Vive. Persze nem biztos , hogy a világ minden táján van ez a dilemma, valószínűleg nem ritka hogy valakinek van, vagy lesz mindkettő..
-
Dr. Akula
félisten
Amíg nincs szabványos cucc, addig vásárló se lesz. Legalábbis tömegek nem, marad úri hóbortnak felesleges pénz elverésére.
-
Chp
őstag
válasz
Bavid Dowie #19 üzenetére
Nem hallottam még róla, de sikerült felkeltened vele az érdeklődésem.
-
kigyi_23
addikt
válasz
Bavid Dowie #16 üzenetére
Igen a probléma ott van, hogy ki kell próbálni ez másképpen nem megy. Nem lehet elmagyarázni, hogy mit nyújt, mert hiába mondja valaki az élmény akkor is sokkal intenzívebb amit kapsz mint amit előtte gondoltál. Demóztam 3 hónapon keresztül itt a környéken így sok emberrel találkoztam aki kipróbálta és véleményt alkotott róla. Volt aki előtte hallott róla volt aki akkor hallott róla először, de a végeredmény ugyanaz volt: Előtt mindenkivel váltottam pár szót és utána mindenki azt mondta: mindegy mit mondnak erről amíg nincs élménye valakinek ezzel kapcsolatban addig csak üres fecsegés az egész. Viszont 90%-a az embereknek arról számolt be, hogy kifejezetten keresni fogja és vásárol belőle, mert ez az élmény kell otthonra neki is.
Chepany: Mindenképpen nézd meg, próbáld ki, de biztos vagyok benne, hogy a közeledben is akad olyan akinek van.
-
Bavid Dowie
csendes tag
válasz
Angel1981 #11 üzenetére
Próbáltad már valamelyik VR szemüveget?
Mert bírom, amikor olyanok temetik a VR piacot, akik soha ki sem próbálták. Szerintem az Internettel összemérhető nagyságrendű technológiai bravúrról van szó.
"Hurr durr, bukásra van ítélve, hurr durr, ez csak rétegtermék." Marhára nem rétegtermék, csak az emberek nagy része legfeljebb csak hallott róla.
-
Chp
őstag
Én abszolút érdekelt vagyok a VR témában,csak azt sajnálom, hogy eddig nem volt alkalmam kipróbálni, sajnos messze van a főváros Ózdtól... Ha valamikor sikerülne belekóstolni és tetszik, lehet lenne egy új vevőjük. Az eddigi beszámolók alapján sokkal intenzívebb élmény mint egy 3D tévé, én bízok benne, hogy lesz rá igény, kíváncsian várom a megjelenéseket.
-
#Chris
tag
Még mindig konzolon van erre a legnagyobb esély. A töredett piac sehol se jó, mert a végeredmény általában egy gányolás. Egyébként legtöbbször a piaci érdek miatt lesz töredezett az egész...
Mindenki csinálja meg a saját kis VR rendszerét, a piac majd dönt, de ez az átjárhatóság szerintem nem fog működni. -
berVi
senior tag
Ez minden uj termeknel igy van. Majd par ev mulva kihalnak a kevesbe eletkepes peldanyok, aztan ennyike.
-
neilszab
őstag
Feltéve, ha valóban meg tudják oldani, hogy a konzolon így is alig 30 FPS-sel döcögő menő AAA címek egy 3-4x akkora erőforrást igénylő szemüvegen 120 FPS-sel fussanak...
Mert ha ez nem sikerül, akkor olyan lesz mint a Wii annó, hogy maga az ötlet és a koncepció brutál jó, de csak bugyuta és elavult játékokkal lehet majd tolni vele...
-
#Chris
tag
A lényeget kiemelném:
"Ebből furcsa módon a virtuális valóság szempontjából lesajnált Sony jön ki a legjobban. A PlayStation 4 és a Morpheus párosa ugyanis zárt, vagyis bármit is vásárol magának a játékos a PlayStation áruházán belül, az biztos azt az élményt fogja nyújtani, amit a Sony a laborjaiban jóváhagyott." -
Chiller
őstag
Ezt mostanában túl sűrűn kell belinkelnem...
-
gianni85
veterán
Nem értem mi itt a probléma.... meg kell venni mindegyik VR kit-et oszt csókolom
(#6) DithenS
Simán, na meg külön egy nv és egy amd kártyát, hogy lehessen váltogatni, ha valami az egyiken, valami a másikon megy jobbanEgyébként szerintem a legnagyobb tőkével rendelkező fogja a legnagyobb támogatást megszerezni, szóval részemről +1 a Rift-nek.
-
duc
aktív tag
Nem mostanában lesz, hogy ez beindul. Majd kiforrja magát, szerintem még nincs itt az ideje.
-
kigyi_23
addikt
Ha csak azt nézzük mit nyújtana a VR akkor ez nem említhető egy lapon ezekkel a termékekkel, ha viszont azt nézzük, hogy az emberek 95%-a azt sem tudja mit gondoljon erről akkor viszont lehet, hogy ugyanolyan bukta lesz. Én hónapokig teszteltem egy DK2-t és azt mondom, hogy kell mindenképpen kell, mert hihetetlen nagy élmény, de majd a piac eldönti életképes-e ez jelenleg.
Ejj egy régi ismerős nick, jó újra látni
-
Lesz ez is akkora bukta, mint az okosóra meg a 3D TV?
Kínlódnak a cégek, hogy mit lehetne még újítani, de nem nagyon jön be ez a "nincs rá igény, de majd marketinggel csinálunk". Egy ideig működik, felfut, de mivel tényleges szükség nincs rá, hamar kifullad.
Rétegigény kiszolgálása drágán, és az is marad.
(szerintem, nyilván pár év múlva kiderül...) -
Gomez86
őstag
Hát itt is az lesz hogy a fejlesztők arra az eszközre fogják lefejleszteni a programokat amiből a legtöbb fogyott. Aztán ha van még kapacitás akkor mennek a másodikra és így tovább... Szóval érthető hogy a HW-en sokat dologozott mindenki hiszen a felhasználó a boltban (azt hiszi) azért fizet, és a HW alapján választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Palmer Lucky, az Oculus vezére meglepő őszinteséggel ír az aktuális problémákról.
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest