Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
Téged hány ember kell, hogy figyelmeztessen egy typo-ra mielőtt javítod? Nekem egy elég szokott lenni.
Az a lista továbbra sem arra szolgál, hogy ott legyen kommunikálva a néppel az összes támogatott GPU, hanem arra, hogy lehessen jelezni az igényt az AMD felé hogy melyik játékokat kéri a nép támogatni.Egyébként én is küldtem nekik visszajelzést rajta keresztül az RX480 megjelölésével is.
-
Kansas
addikt
Hol hallottál olyanról, hogy itt konkrét VGA-családokra történő optimalizálásra lesz szükség?
Nyilván lehetőség van rá, de az meg nem FRS-függő, a játékmotorokat és drivereket is optimalizálhatják, és tetszik vagy sem, minél régebbi egy VGA, annál kisebb eséllyel kerül bele abba a körbe amire optimalizálnak - de ez mindig is így volt.
Azt pedig kétlem, hogy olyan explicit tiltások kerülnének bele a driverbe, mint amit Dilikutya vizionál #85-ben, ha csak nem egy előjövő hiba kiiktatására. Magyarul, ha RX500-akon jól megy majd, kétlem, hogy az RX400-akon ne menne, csak mert más a nevük.De ennyi erővel lehetne aggódni a HD5850/5870 tulajokért is, azok is elég népszerű kártyák voltak, és mivel SM5-öt már támogatnak, rajtuk is engedélyezhető lesz majd elméletilag az FSR... sőt, szükségük is nagyobb lesz rá(pl FHD játékhoz), mint mondjuk egy RX480-nak.
-
Kansas
addikt
A felfújást arra értettem, hogy szembeköpésként értelmezitek azt, hogy az RX400-ak kimaradtak az explicit felsorolásból...
Egy csomó más SM5-ös VGA-család szintén kimaradt... na és?
Nincsenek tények. Mutass egy játékot, ahol az RX500-akon működik az FSR, az RX400-akon meg nem... amíg nem tudsz, addig ez a bolhából elefánt tipikus esete, műdráma. -
Kansas
addikt
válasz
Komplikato #108 üzenetére
Kapaszkodj meg, ez per pillanat nem volt a kérdések között, mondhatni a jelenlegi diskurzus kapcsán irreleváns. Mivel az FSR SM5 támogatást igényel, ezért annak a megléte érdekes. Elvileg egyébként a késői TeraScale GPU-k is támogatják, nem csak a GCN.
A GCN olyan szempontból érdekes, hogy az aktuális legójabb driver ha jól látom, már csak a GCN-eket támogatja, minden másra legacy driver kell, ami járhat némi kompromisszumokkal. -
Kansas
addikt
Alapvetően ugyanazt mondod, amit én is, hogy azért, mert explicite nincs felsorolva az összes régi generáció, nem kell siránkozni, jó eséllyel(tuti) támogatva lesznek az SM5-ös VGA-k(különösen, mert egyik sincs még driver szempontból legacy státuszban).
Az a pont ahol nem egyezik a véleményem az az, hogy akinek régi kártyája van, az nem fog a közeljövőben bővíteni, mert konzolra váltott... szerintem pont de, sokan közülük csak ki akarják bekkelni a jelenlegi VGA árazási hullám végéig.
Az meg hogy valakinek van konzolja, nem szükségszerűen jelenti azt, hogy arra váltott, és akkor a PC-t már nem fejleszti, különösen akkor nem, ha hozzám hasonlóan a PS-t kifejezetten az exkluzívokra és a kontrollerrel optimálisan kezelhető játékokra használja csak, és az FPS-t, stratégiát, és a többi egér/billentyű kombóra optimalizált játékot továbbra is PC-n tolja... XBOX vétel esetén exkluzívok hiányában ez kétségtelenül kevésbé jellemző... -
Kansas
addikt
Fidelity FX CAS van World of Warships-ben is, csak épp semmi köze az FSR-hez azon kívül, hogy mindkettő effekt a Fidelity FX csomag része.
Az egyik felskálázás, a másik élesítés, nem kell őket összemosni, ennyi erővel az AA-t is összemoshatod az AF-fel, vagy bármelyik két post-process filtert egymással, pont ugyanannyi értelme van. -
-
Kansas
addikt
válasz
Dilikutya #83 üzenetére
Az RX400-as széria pont ugyanazt a driver-csomagot használja, mint az RX6800XT, nincs még legacy státuszban. Egyelőre egyik GCN alapú GPU sincs, mind támogatott a legfrissebb driverben - tudtommal minden GCN-es GPU támogatja a Shader Model 5-öt, a HD77xx/78xx-ig visszamenőleg. Szóval ezeken mindegyiken megy majd elvileg az FSR.
Az újabb játékokban igencsak jól is fog jönni nekik, ha mondjuk 480p-ben tudnak renderelni durva minőségvesztés nélkül, ami aztán felskálázható 1080p-re...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az AMD teljesen nyílt megoldást fejlesztett, ráadásul igyekeztek kiszűrni a hasonló eljárások képtorzító hatásait is.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest