Hirdetés
- Egér probléma
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple asztali gépek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Precorus #164 üzenetére
Igen, olvastam másoktól, hogy igazán használható linuxok van manapság, ezért nem gyűrt le a kétségbeesés.
Én nem éltem meg traumának a 10-re átállást, igazából csak a laptopomon volt gond a verziófrissítésekkel, de mondjuk ott rendszeresen.
Röhely, hogy a 7-8 éves amd-s gépeimmel sosem volt fennakadás, a 4 éves skylakeU-val annál több.
Azelőtt a 8-8.1 sem volt tragikus, kellett egy classicshell vagy valami hasonló a telepítő pendrájvra és jóccakát. Még nem gond a 10 használata, de dolgoznak rajta, hogy azzá váljon. -
törölt tag
A linux témában nem vagyok otthon. Emlékszem anno 2000 elején, amikor még összehordtuk a gépeket lanpartizni, UT—val nyomultunk mert azzal lehetett linuxon is játszani( volt egy no windows harcosunk). Nem működött a frissen vett kamerája és mókolt hozzá drivert a helyszínen. Egy önkéntesen hobbiból támogatott oprendszer, ha működik köszi, ha nem akkor segíts magadon, más úgy sem segít meg.
-
törölt tag
Jó, de muszály panaszkodni, mert ha csendben vagy, azt hiszik minden fasza.
Persze ne felejtsük el a különbséget a hőzöngés és a kritika között.
Nyílván van egy ingerküszöb, amit át kell lépni, hogy meghallják.
Ez egy nyilvánvalóan paraszt(és nem földműves) lépés a az ms-től, mert minden más cég kiszámítható ütemben avultatja a hardvert. Olyan mintha apléék kiszólnának, hogy a 18-as macbook már nem kapja meg a következő verziót.
Továbbra is az a véleményem, hogy a “nem támogatott” gépeken nem fog működni az ingyen upgrade. Aztán egy új licenc, valami “saját felelősségedre, korlátozott support” szöveggel valahogy mégis működni fog.
Majd kiderül, öt év múlva lehet, hogy nem is kell asztali gép. Amilyen tv-k meg telefonok vannak most is. -
törölt tag
Hát én könnyezve vettem tudomásul, hogy az fm2-es buldózerem már nem win 11 kompatibilis. Azelőtt 2-3 évente cseréltem a gépemet, de ez nagyon időtálló lett, csak ssd-ket és hdd-ket vettem bele, ja meg win 10 licencet, mert hetessel indult. Könnyen lehet, hogy simán megéli a win10 halálát.
-
törölt tag
Most már ott a mobil és bizonyos tabletek, de régebben nem volt más alternatíva. Azért még mindig vannak előnyei egy asztali géppel szemben egyszerűbb irodai feladatokra is: könnyű, kevesebb madzag, hordozható, nem kell szünetmentes az asztal alá. Azért az otthoni pc-vel együtt leáldozóban van a csillaga. Okos tv, okos teló stb.
-
törölt tag
válasz
dingdongkng #108 üzenetére
Ezt a végén nagyon jól megfogalmaztad. A napokban szivatott a hp all in nyomtató. A régi szoftver eltűnt, lett helyette a smart. Fiók nélkül nem hagyta, hogy egy nyavajás oldalt beszkenneljek. A fiók regisztrációnál gyorsabb volt a telefonnal beszkennelni és kész. Ez öntökönrugás. Közben tanultam is valamit, szifon 6s tud fájlkezelőben szkennelni. Pár verzióval ezelőtt még fájlkezelés sem volt.
-
törölt tag
Figyelj, a tények makacs dolgok. Sajnos hiába nő az amd eladása 100%-al, a zintelé csökkenhet tizenszázalékkal, az intel attól még kőkemény piaci túlsúlyban marad. Egyenlőre annyit ért el az amd, hogy stabilabb a pénzügyi helyzete mint valaha, végre nem kell aprópénzért eladnia a termékeit, hogy a dagi genyó intel mellett elvegetálhasson, mint 8-10 éve. Próbál harapni a szerverpiacból egy jól tejelő részt. Addig tud erősödni ameddig a zintel töketlenkedik a gyártástechnológiával.
Az ms meg igyekszik megszabadulni az egyszer ha megveszem, aztán 15 évig használom usertől, aki nem akar költeni folyamatosan xcloudra gémpasszra meg ilyesmi.Busterflw:
Ön meg átesik a ló túloldalára, attól még mert valamiből kur.a sok van és alig lehet mást kapni még nem lesz jó, jobb híján megveszik. Mert a zintel kétszázvalahány barlangnyílására, az a visszatámadás, hogy az ájemdénél is találtak két egyérlyukat.
-
törölt tag
Ugyanaz lesz mint a win7 esetében, még gond nélkül működni fog évekig, pár kritikus foltot is kidobnak hozzá, ha kicsi lesz az átállási kedv.
Valszeg az is ki lesz találva, hogy kerüljék ki a korlátozást. Gondolom tetszik nekik, hogy androidék 2 év után megfeledkeznek az userről, vegyen új telót. Az meg égre kiállt, hogy 10-15 éves gépeken win8 meg 10 fusson. -
törölt tag
Valszeg elhangzott egy kérdés az ms-nél, “jó de hogyan korlátozzuk azok számát, akik ingyen ápgrédelnek majd win10-ről?”
Válasz: “ Mondjuk olyan hardver követelményekkel, hogy a három évnél régebbi gépeket kukázzák, hivatkozzunk a zinternet biztonságára, azt mindig beveszik!
Az intel is megígérte, hogy 25-re versenyképes cuccokat gyárt majd, amúgy is kölcsönösen bevásároltunk egymásba, had fusson a szekér.”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 Gen3 AMD - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest