Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• demagóg

aktív tag

válasz Parci #86 üzenetére

...a tesztben legalább ennyi (bármennyi is az az ennyi) tévedés lett volna, ha Rudi/fLeSs/én/x csinálja, és nem nanuq...
    Szerintem meg ne becsüld le a kollégáidat. Biztos vagyok benne, hogy ilyen hibák nem fordultak volna elő. Ha tényleg igaz mint ahogy néhány hozzászólás alapján gyanítható, hogy a cikkíró bizonyos típusok közelében biztosan nem volt. És amit szintén nem lehet kihagyni, hogy a PH cikkírói (itt az igazi PH-sokra gondolok) igenis szokták venni a néha jogos, néha indokolatlan kritikákat. Mindegyikük a maga temperamentumában de teljesen korrekt módon egész jól le is szokta kezelni. Itt ez (még) nem történt meg. Ez is "érdekes", hogy egy teszt esetén csak éppen a szerző nem tud valamiért a teszthez tartozó fórumban megjelenni. Ha ennek valóban objektív oka van, akkor várhatott volna a teszt is. Ha már az emlegetett táblázat úgyis megjelent a helyszínt és a tesztalanyokat minden érdek nélkül biztosító, amúgy a tartalomra semmilyen ráhatással nem bíró cég honlapján. Bár nem értem, egy független szerző táblázatát milyen indokkal használták fel? A PH-n már bevált és nekem is tetsző módszerrel ellentétben itt nem plecsni osztogatás volt (tetszett, ajánlott, stb.) hanem megint mint régen, "játék" a pontokkal, sorrenddel. Minek, ha egyszer mindenkinek más az értékrendje, mint ahogy ez jelen esetben is nagyon hamar kiderült. A tulajdonságok, paraméterek megjelenés utáni korrigálása most miért nem lehetséges (máskor ezt a szerzők menet közben, rutinosan, folyamatosan el szokták végezni). Tények közé, után becsempészett szubjektív tartalom gyanút kelthet többünkben, és pont a tárgyilagosság ereje vész el. A PH (volt?) médiapartnerénél voltak (vannak?) ilyen pontozásos táblázatok, oda elég is, én ezt a hulladék újságot már régen nem veszem (bár mostanában nem is látok PH-n CHIP magazinra linket, talán már nem is illik leírni?)

...aki (nanuq) mellesleg egyik cégnek sem alkalmazottja, független valaki...
    Te vagy hihetetlenül naiv vagy, vagy másokat nézel annak (amit nem hiszek). Ebben a nagy magyar valóságban alkalmazott is, vállalkozó (kényszer is) is voltam, párhuzamosan is. Az, hogy valamely cégnek valaki nem alkalmazottja, az még az égadta világon nem jelent semmit. Csak azt, hogy ha a háttérben valami kapcsolat mégis van, akkor legalább ennyire nem lúzerek és figyelnek a látszatra.

...csinált egy tesztet (de majd regisztrál és megvédi magát, ha lát fantáziát ebben a "vitában")...
    Adatlap szerint: nanuq
    szakmai 0 közösségi 1 piaci 0 (0 apróhirdetés)
    Regisztrált 2007-11-23 00:10, azaz 219 napja ― újonc
    Aktivitás
    utoljára bejelentkezve 2008-02-24 16:27
    utolsó feltűnés 2008-02-24 16:27
    Tehát ha jól látom, már régen regisztrált, nem kellett megismételnie. Bár nem sok billentyűzetet koptat a fórum miatt. Ezek után a PH rutinos szerkesztősége elég könnyen befogadta ezt a "tesztet". Ekkora fórumos aktivitás után is. A teszt megjelenése óta eltelt idő alatt nanuq vagy nem látott fantáziát a megvédésben vagy nincs mit megvédenie vagy ennyire tesz a kételkedőkre. A többiek meg védik helyette a mundér becsületét. Holott nem kéne, mert én még most sem tartom PH-snak.

...a multimediaplayers.eu csak a készülékeket és a teszthelyszínt adta, ha már atomi szinten boncolgatunk...
    Csak a teszthelyszín aggályos az ismeretlen szerzővel. A PH szerkesztőségében végzett teszt nagyon sok kételkedőt megnyugtatott volna. Engem mindenképpen. Miközben a többi valódi firkász ( :) nem megsértődni!) legalább fél szemmel látja, esetleg belebeszél a teszt folyamán.

...szóval, valóban lezártnak tekintem ezt a témát, mert nincs igazából miről beszélni...
    Szerintem nem te nyitottad meg ezért kissé szerencsétlenül jön ki, hogy erőből, pozíciódnak köszönhetően mégis te zárod le. Ezzel nem nyugtatod meg az értelmesen kétkedőket (nem a fikázók meggyőzésére gondolok, arra tényleg nincs szükség). Ez a mondat kimaradhatott volna. Hiába van igazad és érzed úgy, hogy nincs miről beszélni. A probléma felvetői mondhatnák inkább, hogy köszi, értjük, ti tiszták vagytok, körülmények szerencsétlen összejövetele, félreértés, stb, lezártuk.

...viszont hiába futom le ezt a kört rendre, mégis a következő x cikknél előkerül, h megvettek minket kilóra. hát, nem.
    Részemről semmi kétség, főleg a PH berkein belül történő dolgokkal kapcsolatban. Csak ebben a korrupt világban mint szokták mondani, nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani. Én is jártam már pórul ismerősöm ismerőse miatt, aki miatt aztán tartani kellett a hátamat. Ha valaki jóindulatú, magából indul ki, akkor sajnos ez is benne van. Nem lehetséges, hogy egyszerűen csőbe húztak benneteket, téged? Az én szememben nem kell védekeznetek. Ha úgy érzitek, hogy el kell határolódnotok, akkor tegyétek meg. És végezetül további jó munkát az egész csapatnak.

-De ez hogy lehet? ... Tegnap még működött! ...

törölt tag

válasz Parci #86 üzenetére

én elhiszem, h teljes jószándékkal raktátok ki a cikket, de azért vmi konzekvenciát levonhatnátok azért a jövőre vonatkozóan, mert ez csak teszt jellegű izé, ami "cipőkanállal" (ezt ma olvastam a fórumon, más tollából) sem férne be a ti tesztjeitek mellé... sem objektivitásban, sem szempontrendszerben, sem semmiben.

[ Szerkesztve ]

• 1010

őstag

válasz Parci #75 üzenetére

egy cég csinál a saját termék palettájáról egy tesztnek nevezett valamit
    amiben a tesztet a gyengébb képességű cuccok nyerik(hogy azokból fogyjon több)
    pusztán azért mert a többiben elhallgatják a tulajdonságaik nagy részét és teljesen oda nem illő szempontok alapján kapnak pontot vagy éppen nem kapnak, mert információt hallgatnak el.

az pedig hogy oda adták nektek ezt a cikket és ti nem néztetek utána megfelelően(vegyük csak a popcorn estét ami te is beláthatod, hogy nem írható egy szimpla sw frissítés számlájára) az már titeket minősít.
    megkérdőjelezhető a szakmai hozzá értésetek ha ennyi hibával és nem tényszerű tájékoztatással adtok ki egy ilyen írást ami cikknek nem nevezhető , ez nem vallott eddig a PH-ra

de hát a te oldalad azt írsz rá amit akarsz ,csak ki írhattad volna, hogy mostantól ez a módi

• HDmaniac

csendes tag

válasz Parci #75 üzenetére

Te, a táblázat tele van tényszerű hülyeségekkel. #67-es HSZ-t elolvastad? Aki ismeri a Popcornt, az szétröhögi magát a pontozáson, és onnantól teljesen hiteltelen az egész. Nekem is Popcornom van, napi szinten nézem vele a fullHD filmeket, így pontosan tudom mennyi baromságot írtak a táblázatba - véletlenül vagy talán inkább szándékosan.

[ Szerkesztve ]

• Drumy

csendes tag

válasz Parci #70 üzenetére

"ha te írsz egy tesztet, nekünk adod szabad felhasználásra, és mi annak ellenőrzése után arra jutunk"

Úgy tűnik, ez az ellenőrzés kimaradt most, illetve tesztként van "eladva", valami, amiről nekem az jön le, hogy szó sem volt készülékek bekapcsolásáról, se arról, hogyan és mivel teszteltük, ahogy azt megszoktam külföldi szaksajtóban is, de idehaza sem ritka, hogy még rövid videókat is mellékelnek a teszthez, hogy hitelességét alátámassza. Itt még a készülékfotók sem most készültek a "tesztelő" által.
    Örülök annak, hogy a téma újra és újra előkerül ezen az oldalon is, ha már külső anyag, akkor azt nagyon meg kellene nézni, mielőtt "Prohardver teszt"-ként elhíresül.

" a többi adat reményeink szerint jó"
    Az előbb soroltam fel vagy 2 tucat tévedést egyetlen (!) termék melett. Ne reménykedj benne, hogy nincs igazam ezzel kapcsolatban.

[ Szerkesztve ]

• BITBOYS

addikt

válasz Parci #69 üzenetére

Hiszem, illetve tudom. A mi cégünk is figyeli a PH!-t
    Rendben, téma lezárva :R

[ Szerkesztve ]

• beteg

őstag

válasz Parci #61 üzenetére

"a cikk átfogó és informatív, mi magunk nem terveztünk volna ilyet a közeljövőben, így nagyon jól jött"

attól, hogy a tesztben szereplő eszközök némelyike gyakorlatilag használhatatlan sz. izé: silány, a cikk igenis nagyon nagyon jó, hogy felkerült a PH! -ra!!! Olyan lassan terjed nálunk ez az eszközcsoport, hogy igenis nagyon hasznos, ha írtok róla! :R
    Még akkor is, ha van olyan hazai portál, ahol "állítólag" értenek hozzá és "állítólag" korrektek (nekem nem ez a véleményem róluk), mert ott pl. csak az fórumozhat a témáról, aki már vásárolt tülük eszközt. khmm khmm. korrektség. és amúgy is, kizárólag csak ők írhatnak a témáról??

de a lényeg: szerintem halál tök mindegy, hogy ki írta a cikket, ha ahhoz a PH! adta a nevét. és jó, hogy adta! ráadásúl a cikk nem marketing ízű, nem eladni akar, hanem informálni! Ha valamiben tévesen, itt a lehetőség, érveljünk!

a topikban meg esetleg ha valakinek van hasonló eszközzel tapasztalata, vagy a pc jével meg tudja maradéktalanul valósítani ezeket a szolgáltatásokat -írjon!! elolvassuk!
    thx

Mber_19953

• shtml

őstag

válasz Parci #56 üzenetére

A hozzászólásomat olvasva ugye láttad, hogy én sehol nem állítottam azt, hogy ez szponzorált cikk volt - mindkét feltevésemet feltételes mondatként, a "ha" szóval kezdtem és az első szerint ez nem volt fizetett cikk. Az már más dolog, hogy egy harmadik verzió jött be, vagyis ahogy írtad, nem eszterencs írta, de nem is szponzorált cikk.

Azt azonban továbbra is aggályosnak tartom, hogy az írás olyan ember neve alatt jelent meg, aki nem szerzője a cikknek. Általában is két lehetősége van egy lapnak egy írás közlésekor: a szerző megjelölése nélkül, szerkesztőségi cikként teszi közzé, vagy feltünteti a szerzőt még akkor is, ha az nem tagja a lap stábjának.

Csak mellékesen: Jópár évig voltam én is cikkíró és szemleíró egy országos politikai-kulturális hetilapnál. A cikkeim többnyire saját néven jelentek meg (ha egy számban több volt, akkor a legfontosabb saját néven, a többi monogrammal), de több alkalommal név nélkül, szerkesztőségi cikként, ami ugye azt jelenti, hogy a cikk a szerkesztőség álláspontját tükrözi.

"Így egyelőre, kényszerből, eszterencs nevén tettük fel. talán nem roppan össze a világ"

Talán attól sem roppant volna össze a világ, ha a valódi szerző nevét tüntetitek fel - akár van usere a PH-n, akár nincs. Az nyomtatott és az elektronikus sajtóban is bevett szokás külsős szerzők írásait közzétenni, nincs ebben semmi különleges.

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

• HDmaniac

csendes tag

válasz Parci #56 üzenetére

"...mert a benne lévő infók ugyanúgy érvényesek."

Dehogy érvényesek, egy erősen kozmetikázott táblázatot csinált az multimediaplayers.eu, hogy a noname lejátszóikat valahogy el tudják adni. MKV-t csak messziről ismerő cuccok lettek 2.3.4. helyezettek, ez LOL kategória. A mai HD pörgésben mit ér a csicsamicsa, ha amúgy nem használható.
    Persze a tájékozatlanok megtévesztésére remek ez a táblázat, kár hogy a jobbravaló Prohardver ilyenhez adja a nevét. Talán nem kellene...

A cégről csak annyit, hogy ugatják a médialejátszó témát, egyik ismerősöm lebeszélték a Popcornról, mint utóbb kiderült hülyeségeket beszélve, csak hogy más lejátszót vegyen, amiről kiderült a hírükből hogy sok áll raktáron, szabadulni akarnak tőle. Ez aztán a fair kereskedő...
    El is ment a haverom a Lejátszó.hu-ra és ott költötte el a pénzét, ott értenek is ezekhez, és támogatás is van. Tényleg nem értem 50-60e Ft-ot ki ad ki egy Divx lejátszóra, mikor ennyiért MKV-t is tudó kapható, pl. Popcorn Hour

Valószínűleg padlón az multimediaplayers.eu, talán így oldják meg a végkiárusítást?...

• 1010

őstag

válasz Parci #55 üzenetére

azért abban mind2en egyet értünk,hogy a sáját szátok íze szerint döntitek el kinek az írásai kerülnek fel,legyen az barát,ismerős,cég. még ha 2ember dönt is akikben sok lehet a közös.

és ez innetől már csak feltevés:ha az illető külsős és esetleg van egy boltja ami éppen nem megy valami fényesen, és ír egy tesztet a kínálatáról, amit egy jóbarátja oldalán pubilikál,ez nevezhető reklámnak szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák