- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- Készlethiányra figyelmeztett az új GeForce-ok kapcsán az NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Logitech Z906
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rubyra1n
tag
ASUS O!Play Media Pro megvásárlását tervezem, és szeretném megkérdezni, hogy mennyire jó ez a márka és tud e fullHD felbontást és Blu-ray-es filmek lejátszását, mert nem vagyok otthon ezekben a cuccokban. Vagy ha nem jó akkor mit ajánlotok kb 40ezer forint értékben!?
-
PEPE85
senior tag
Sziasztok
Ez tűnt a legjobb helynek ahol fel tehetném a kérdésem, hátha valaki tud segíteni.
MKV lejátszására alkalmas HDMI kiemenetes Média Centert szeretnék vásárolni ésszerű áron, HDD nem kell, hogy legyen benne, mert van egy 320GB USB 2.5' winyóm, úgy gondolom tökéletes párost alkotnának.
Két típust néztem ki, Asus O!Play HDP-R1 25.500Ft és WD TV HD Media Player (WDBABG0000NBK-EESN) 22.500Ft, ha valaki járatos a témában megköszönném, ha egy-két érvvel alátámasztva javaslatot tenne, hogy melyiket válasszam.
Watch 4k movies with Netflix :)
-
El Tebe
tag
A tesztben nincs fogyasztás feltüntetve - legalábbis én nem láttam.
Nincs valakinek ötlete, h melyik kb. mennyit fogyaszthat?"Metált? Bírod?!" tibi-team.hu | webböngésző.hu | webfejlesztovagyok.hu
-
Dean
tag
up
-
Dean
tag
az 1. kérdésre megtaláltam a választ: igen
a másik 2-re esetleg valaki?
-
Dean
tag
ja!
még 1.
Ha rákötök egy usb-s külső Blu-ray meghajtót akkor lejátsza a gyári lemezeket?
köszi
-
Dean
tag
Sziasztok!
Rövid kérdések, melyekre nem találtam választ a leírtakban.
pl. Tvix 6500
1, Hálózaton v. USB-n látja-e a pc megosztott vinyóit és onnan tud-e lejátszani?
2, és a pc-ben lévő DVD-ROM-ot?Esetleg csak külső usb-s dvd-rom a jó?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
demagóg
aktív tag
...a tesztben legalább ennyi (bármennyi is az az ennyi) tévedés lett volna, ha Rudi/fLeSs/én/x csinálja, és nem nanuq...
Szerintem meg ne becsüld le a kollégáidat. Biztos vagyok benne, hogy ilyen hibák nem fordultak volna elő. Ha tényleg igaz mint ahogy néhány hozzászólás alapján gyanítható, hogy a cikkíró bizonyos típusok közelében biztosan nem volt. És amit szintén nem lehet kihagyni, hogy a PH cikkírói (itt az igazi PH-sokra gondolok) igenis szokták venni a néha jogos, néha indokolatlan kritikákat. Mindegyikük a maga temperamentumában de teljesen korrekt módon egész jól le is szokta kezelni. Itt ez (még) nem történt meg. Ez is "érdekes", hogy egy teszt esetén csak éppen a szerző nem tud valamiért a teszthez tartozó fórumban megjelenni. Ha ennek valóban objektív oka van, akkor várhatott volna a teszt is. Ha már az emlegetett táblázat úgyis megjelent a helyszínt és a tesztalanyokat minden érdek nélkül biztosító, amúgy a tartalomra semmilyen ráhatással nem bíró cég honlapján. Bár nem értem, egy független szerző táblázatát milyen indokkal használták fel? A PH-n már bevált és nekem is tetsző módszerrel ellentétben itt nem plecsni osztogatás volt (tetszett, ajánlott, stb.) hanem megint mint régen, "játék" a pontokkal, sorrenddel. Minek, ha egyszer mindenkinek más az értékrendje, mint ahogy ez jelen esetben is nagyon hamar kiderült. A tulajdonságok, paraméterek megjelenés utáni korrigálása most miért nem lehetséges (máskor ezt a szerzők menet közben, rutinosan, folyamatosan el szokták végezni). Tények közé, után becsempészett szubjektív tartalom gyanút kelthet többünkben, és pont a tárgyilagosság ereje vész el. A PH (volt?) médiapartnerénél voltak (vannak?) ilyen pontozásos táblázatok, oda elég is, én ezt a hulladék újságot már régen nem veszem (bár mostanában nem is látok PH-n CHIP magazinra linket, talán már nem is illik leírni?)...aki (nanuq) mellesleg egyik cégnek sem alkalmazottja, független valaki...
Te vagy hihetetlenül naiv vagy, vagy másokat nézel annak (amit nem hiszek). Ebben a nagy magyar valóságban alkalmazott is, vállalkozó (kényszer is) is voltam, párhuzamosan is. Az, hogy valamely cégnek valaki nem alkalmazottja, az még az égadta világon nem jelent semmit. Csak azt, hogy ha a háttérben valami kapcsolat mégis van, akkor legalább ennyire nem lúzerek és figyelnek a látszatra....csinált egy tesztet (de majd regisztrál és megvédi magát, ha lát fantáziát ebben a "vitában")...
Adatlap szerint: nanuq
szakmai 0 közösségi 1 piaci 0 (0 apróhirdetés)
Regisztrált 2007-11-23 00:10, azaz 219 napja ― újonc
Aktivitás
utoljára bejelentkezve 2008-02-24 16:27
utolsó feltűnés 2008-02-24 16:27
Tehát ha jól látom, már régen regisztrált, nem kellett megismételnie. Bár nem sok billentyűzetet koptat a fórum miatt. Ezek után a PH rutinos szerkesztősége elég könnyen befogadta ezt a "tesztet". Ekkora fórumos aktivitás után is. A teszt megjelenése óta eltelt idő alatt nanuq vagy nem látott fantáziát a megvédésben vagy nincs mit megvédenie vagy ennyire tesz a kételkedőkre. A többiek meg védik helyette a mundér becsületét. Holott nem kéne, mert én még most sem tartom PH-snak....a multimediaplayers.eu csak a készülékeket és a teszthelyszínt adta, ha már atomi szinten boncolgatunk...
Csak a teszthelyszín aggályos az ismeretlen szerzővel. A PH szerkesztőségében végzett teszt nagyon sok kételkedőt megnyugtatott volna. Engem mindenképpen. Miközben a többi valódi firkász ( nem megsértődni!) legalább fél szemmel látja, esetleg belebeszél a teszt folyamán....szóval, valóban lezártnak tekintem ezt a témát, mert nincs igazából miről beszélni...
Szerintem nem te nyitottad meg ezért kissé szerencsétlenül jön ki, hogy erőből, pozíciódnak köszönhetően mégis te zárod le. Ezzel nem nyugtatod meg az értelmesen kétkedőket (nem a fikázók meggyőzésére gondolok, arra tényleg nincs szükség). Ez a mondat kimaradhatott volna. Hiába van igazad és érzed úgy, hogy nincs miről beszélni. A probléma felvetői mondhatnák inkább, hogy köszi, értjük, ti tiszták vagytok, körülmények szerencsétlen összejövetele, félreértés, stb, lezártuk....viszont hiába futom le ezt a kört rendre, mégis a következő x cikknél előkerül, h megvettek minket kilóra. hát, nem.
Részemről semmi kétség, főleg a PH berkein belül történő dolgokkal kapcsolatban. Csak ebben a korrupt világban mint szokták mondani, nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani. Én is jártam már pórul ismerősöm ismerőse miatt, aki miatt aztán tartani kellett a hátamat. Ha valaki jóindulatú, magából indul ki, akkor sajnos ez is benne van. Nem lehetséges, hogy egyszerűen csőbe húztak benneteket, téged? Az én szememben nem kell védekeznetek. Ha úgy érzitek, hogy el kell határolódnotok, akkor tegyétek meg. És végezetül további jó munkát az egész csapatnak.-De ez hogy lehet? ... Tegnap még működött! ...
-
törölt tag
én elhiszem, h teljes jószándékkal raktátok ki a cikket, de azért vmi konzekvenciát levonhatnátok azért a jövőre vonatkozóan, mert ez csak teszt jellegű izé, ami "cipőkanállal" (ezt ma olvastam a fórumon, más tollából) sem férne be a ti tesztjeitek mellé... sem objektivitásban, sem szempontrendszerben, sem semmiben.
[ Szerkesztve ]
-
-
Digitalis
senior tag
válasz Digitalis #87 üzenetére
+1 kérdés.
Mivel HDMI 1.1-es lévén a filmek hangja HDMI-n (AC3,DTS,Stereo) átmennek-e a TV-be?Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Digitalis
senior tag
Sziasztok!
Van itt esetleg POPCORN HOUR tulaj? Lenne 4 kérdésem, mert viszonylag jó áron 44k-ért hoznának nekem egyet ha...
1., Ezért érdeklődnék, hogy bírkózik meg főleg az 1080p/AC3/DTS/Mkv lejátszással?
2., Az AC3 illetve DTS hang az Spdif csatin, mehet-e az aszteli dekóderbe az AC3 is szólni fog?
3., Az eszközbe be lehet-e állítani az "nkórét" vagy "majmot" vagy egyéb más torrent oldalakat, letöltésre. kb. úgy mint pl. qtorrent klienssel?
4., Sűrű lefagyásokat is említenek itt ott, ennek mennyi a valóságtartama?Big ThX!
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
HÁZIGAZDA
szuper, most már azt is tudod, hogy mit fogunk csinálni a jövőben. hiszen látod, onnan, a fórumról. világos.
a tesztben legalább ennyi (bármennyi is az az ennyi) tévedés lett volna, ha Rudi/fLeSs/én/x csinálja, és nem nanuq. aki (nanuq) mellesleg egyik cégnek sem alkalmazottja, független valaki, aki csinált egy tesztet (de majd regisztrál és megvédi magát, ha lát fantáziát ebben a "vitában"). a multimediaplayers.eu csak a készülékeket és a teszthelyszínt adta, ha már atomi szinten boncolgatunk.
szóval, valóban lezártnak tekintem ezt a témát, mert nincs igazából miről beszélni. a cikk olyan lett, amilyen, bár fenntartom, hogy jó és átfogó és hiánypótló. leginkább azért, mert az átlag ember azt sem tudja, mi az a médialejátszó, így meg legalább kap egy képet, hogy aztán beleássa magát a témába. velünk vagy nélkülünk. úgyhogy marhára kéretik nem a szánkba adni ezt a "korrupt a ph", "persze, mert amd pártiak vagytok", "a ph mindig is az intelt favorizálta" stb. minden tesztnél előkerül, egyiknél sem jogos, és hiába győzi meg egymást x ember a fórumon, nem lesz jogosabb tőle.
én belülről látom a céget, trust me, nem vagyunk rászolva arra, h bármilyen cégnek pr tartalmat gyártsunk. sosem voltunk, sosem leszünk, sőt, ha már itt tartunk, eleve azért született az egész PH!, mert úgy éreztük, h nincs elég jó és elég objektív anyag e téren. viszont hiába futom le ezt a kört rendre, mégis a következő x cikknél előkerül, h megvettek minket kilóra. hát, nem.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
-
Dale
aktív tag
Nézd meg, hogy a feladat ütemezőben nincs-e valami task felvéve, ami mindig 1-kor indul el, ugyanis ez is fel tudja ébreszteni a gépet. XP-nél Control Panel -> Scheduled Tasks, Vistánál Control Panel -> Administrative Tools -> Task Scheduler.
Meg gondolom megnézted már hogy milyen eszközök ébreszthetik fel a gépet, ehhez egy kis olvasnivalót itt találsz Moonman tollából:
http://winportal.net/?id=780
http://winportal.net/?id=1236https://enginedesigns.net
-
1010
őstag
egy cég csinál a saját termék palettájáról egy tesztnek nevezett valamit
amiben a tesztet a gyengébb képességű cuccok nyerik(hogy azokból fogyjon több)
pusztán azért mert a többiben elhallgatják a tulajdonságaik nagy részét és teljesen oda nem illő szempontok alapján kapnak pontot vagy éppen nem kapnak, mert információt hallgatnak el.az pedig hogy oda adták nektek ezt a cikket és ti nem néztetek utána megfelelően(vegyük csak a popcorn estét ami te is beláthatod, hogy nem írható egy szimpla sw frissítés számlájára) az már titeket minősít.
megkérdőjelezhető a szakmai hozzá értésetek ha ennyi hibával és nem tényszerű tájékoztatással adtok ki egy ilyen írást ami cikknek nem nevezhető , ez nem vallott eddig a PH-rade hát a te oldalad azt írsz rá amit akarsz ,csak ki írhattad volna, hogy mostantól ez a módi
-
HDmaniac
csendes tag
Te, a táblázat tele van tényszerű hülyeségekkel. #67-es HSZ-t elolvastad? Aki ismeri a Popcornt, az szétröhögi magát a pontozáson, és onnantól teljesen hiteltelen az egész. Nekem is Popcornom van, napi szinten nézem vele a fullHD filmeket, így pontosan tudom mennyi baromságot írtak a táblázatba - véletlenül vagy talán inkább szándékosan.
[ Szerkesztve ]
-
Drumy
csendes tag
"ha te írsz egy tesztet, nekünk adod szabad felhasználásra, és mi annak ellenőrzése után arra jutunk"
Úgy tűnik, ez az ellenőrzés kimaradt most, illetve tesztként van "eladva", valami, amiről nekem az jön le, hogy szó sem volt készülékek bekapcsolásáról, se arról, hogyan és mivel teszteltük, ahogy azt megszoktam külföldi szaksajtóban is, de idehaza sem ritka, hogy még rövid videókat is mellékelnek a teszthez, hogy hitelességét alátámassza. Itt még a készülékfotók sem most készültek a "tesztelő" által.
Örülök annak, hogy a téma újra és újra előkerül ezen az oldalon is, ha már külső anyag, akkor azt nagyon meg kellene nézni, mielőtt "Prohardver teszt"-ként elhíresül." a többi adat reményeink szerint jó"
Az előbb soroltam fel vagy 2 tucat tévedést egyetlen (!) termék melett. Ne reménykedj benne, hogy nincs igazam ezzel kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
te, a táblázat alapvetően csak és kizárólag tényszerű adatokkal van tele (portok száma, igen/nem kérdések, ilyesmi), mellesleg van egy szubjektív értékelés is az egyes termékekhez. amit nem muszáj figyelembe venni. a többi adat reményeink szerint jó, bár ekkora adathalmazba persze könnyen kerülhet hiba.
-
HDmaniac
csendes tag
Nem látom, hogy bárki köpködne, de nekem is az volt a bajom, hogy már első ránézésre látszik, hogy tele van hamis és szubjektív adatokkal a táblázat. Ha a valódi képességeket mutatná, örülnénk neki, de ehhez tényleg venni kellett volna a fáradságot, és tesztelni a cuccokat.
-
HÁZIGAZDA
ha véletlenül "egy" médialejátszókat forgalmazó cég embere lennél, ezen felül még véletlenül közöd is lenne az általad ajánlott site-hoz, neadjisten épp ma regisztráltál volna ezért az egy szem kommentért, akkor rendkívül hiteltelen lenne, amit írtál. ha véletlenül így lenne.
.kedves mindenki, ezen a ponton szeretném is lezárni a topik ezen vonalát, mert egyrészt tele van céges, álcéges, vélt és hitt vádaskodásokkal, másrészt totálisan nem kapcsolódik az anyaghoz magához.
tehát a kérdés, h médialejátszó, vagy pc, esetleg konzol, ha mégialejátszó, akkor melyik, miért... magyarán, ami a cikk és az egész téma lényege volna.
köszönöm.
-
HÁZIGAZDA
erre személy szerint nem tudok válaszolni, egy ilyen kütyüm sincs. lehet ám, h a mostani firmware-rel tud 7 dolgot, amit anno nem. meg még ezer dolog lehet. azt sem értem, h miért kéne bármelyik cégnek fórumot adnia (vagy sem).
őszintén szólva az egész probléma forrását nem értem. ha te írsz egy tesztet, nekünk adod szabad felhasználásra, és mi annak ellenőrzése után arra jutunk, h penge anyag és szeretnénk kitenni, azt is kitesszük (sőt, van egy Logoutunk, ahol még ilyen szigorú kontroll sincs).
-
HÁZIGAZDA
hiszed vagy sem, elég sok cég hivatkozik ránk, a tesztjeinkre. nyilván nekik ez fegyvertény, de ennek megint semmi köze ahhoz, hogy mi kitettünk egy ilyen cikket. (pontosabban az ok-okozati viszony fordított)
-
Drumy
csendes tag
"Még akkor is, ha van olyan hazai portál, ahol "állítólag" értenek hozzá és "állítólag" korrektek (nekem nem ez a véleményem róluk), mert ott pl. csak az fórumozhat a témáról, aki már vásárolt tülük eszközt. khmm khmm. korrektség."
Komolyan beszélsz? Egy kereskedelmi cég létrehoz és üzemeltet a webshopjában egy saját fórumot, amelynek - ahogy látom - vannak olyan topikjai, amik kizárólag az adott készülék vásárlói számára vannak fenntartva, számos egyéb pedig teljesen nyilt, és ez szerinted nem korrekt? Más webshopk talán csinálnak fórumot (akár saját vevőiknek, akár másoknak)? Akik a tesztet készítették (.eu), azok adtak Neked fórumot? Gondolkozzunk már...
" cikk nem marketing ízű, nem eladni akar, hanem informálni"
Akkor valami olyasmi sorrend alakult volna ki, mint a nemzetközi sajtóban...
Néhány észrevétel a pontozásról és a tulajdonságokról (nekem Popcorn-om van, tehát érdemben csak ehhez tudok hozzászólni, de gondolom más lejátszó tulajai is hasonló mennyiségű téves adatot találhatnak):- Partíció kezelés: Extended is működik és a Mac HFS+ is (ide kellett volna még +2 pont) Szó sincs a bevezetőben arról, hogy létezik az EXT fájlrendszer, pedig egyre több lejátszó kell, hogy tudja (a TviX is tudja), ha versenyképes akar maradni.
- HDD hűtés: micsoda, díjazzuk azt, hogy csak zajt kibocsájtó ventillátorral siker üzemi hőfokot biztosítani egy lejátszóban, amelynek minél halkabbnak illene lennie? Itt -2 ponot vettek el a Popcorn-tól...
- Hálózati kommunikáció: SMB, NFS. UPnP, itt +2 pont hiányzik.
- WLAN biztonsági beállítások: nincs adat? Dehogynem, pl a gyártói fórumon. WEP, WPA, WP2. +3 pont
- Letöltőkliens: itt keverik a fogalmakat, mert a TViX-nél FTP-t írtak. A TViX nem tud FTP-ről tölteni, csak FTP-n elérhető (de nem a 4100-es, ahogy hibásan kapott 1 pontot érte). De mondjuk, hogy ha FTP-n elérhető, akkor az is ide való, csak rossz a paraméter neve. Ekkor a Popcornnak +1 pont, mert persze, hogy van benne FTP SZERVER (nem kliens).
- Videófelvétel (ez szerintem egy lejátszóhoz nem kellene, de legyen). Viszont miért jár pont az analóg forrásből rögzítésért, annak mi értelme, ha TV-ből, de főleg digitális DVB-T vagy DVB-C adásból nem tud felvenni az eszköz? Régi VHS filmjeimet digitalizálom majd?
- Fájl/mappa másolás funkció: mindkettő van a Popcornnál, kérek +2 pontot.
- Háttérkép: a teljes grafikus felület skinezhető, nem csak háttérkép, de az összes grafikai elem lecserélhető. Legalább +1 pontot szeretnék.
- MKV-ban MPEG-2 720p: miért ne lenne, hisz hardveresen tudja, +1 pont
- MPEG transport stream .tp: persze, hogy van, +1 pont
- AVC 1080p: igen, van is ilyen filmem, +1 pont
- 3GPP: szerintem minden megy, ha MPEG-4, de nem teszteltem, tehát nem kérek 4 pontot.
- Zene és hangformátum: MP4 (M4A) és Ogg is megy, Nero Digital-t meg sernki sem hallgat, de szerintem az is megy. De csak ami biztos, +2 pontot kérek.
- Feliratok kezelése ékezetes (ráadásul nem kalapos ő) betűkkel: +2 pontot kérek az .smi és .ssa fájlokért, hamár ilyen kihalt formátumok is pontot érnek...
- Használati utasítás: "csak magyar OSD" - egyrészt, szerintem az egyetlen lejátszó a sorban, aminek van magyar nyelvű menüje, persze ez most nem ért plusz pontot valahogyan. Magyar nyelvű kézikönyv és sok egyéb magyar dokumentáció a haza forgalmazó weboldalán elérhető a vevőknek... Legalább +1 pontot kérnék, ha már nem jár -1 a többinek az angol menürendszerért.
- Utána jönnek a tlejesen szubjektív értéklések: "távvezérlő túl nagy" Ja, sajnos túl sokat tud a lejátszó, és kellettek a gombok. Igaz, a neves gyártók 99%-a legalább ekkora távvezérlőt ad a TV-hez is... Képernyő menü apróbetűs... Semmivel nem apróbb, mint a TViX-eknél, ráadásul 3 fokozatban nagyítható az OSD MENÜ is, mint sehol máshol... Design és kivitel - nekem nagyon bejön, de a "tesztelőnek" ezek szerint nem...
- Pozitívumok: webes szolgáltatásokért kapott 1 pontot, pedig van vagy két tucat online elérhető tartalom, pl. YouTube videók, ami sehol máshol... De miért kapott egy másik lejátszó pontot a halk működésre, mikor a Popcorn teljesen hangtalan? Kérek +1 pontot. de most látom, másik meg a NAS funkcióért kapott itt plusz pontot. No, abban a Popcorn a legjobb, tehát ide is +1 pont. Viszont megint más a felirat funkciókért kapott, amiben szintén a Popcorn a legjobb, kérek +1-et. A TViX 6500 még nem HDMI 1.3-as, csak ígéri a gyártó, hogy majd megoldja, így sok más készülék is kaphatna plusz pontokat az ígért jövőbeli tulajdonságokért.
Hírtelen talán ennyi, melyek valóságtartalmában biztos vagyok. Ez összesen minimum 23 plusz pont, és -2 a ventillátorért a többieknek adott. És akkor nem volt még szó pl. a beépített DLNA szerverről, amivel más lejátszókat is ki tud szolgálni, nem volt szó a 24 frame, 23,97 frame/sec sebességekről, illetve minimális súllyal kerültek be a HD/FullHD képességek (nálam ez a legfőbb szempont), de a webes lehetőségeket (pl. belső webböngésző) sem díjazták. Ha jól látom, a Popcorn-om megnyerte a tesztet így is...Na, ennyit az alaposságról. Persze, akinek nincs hasonló lejátszója, az elájulhat a sok számtól és táblázatos formától, de egyértelmű, hogy nem tesztelte senki az összes készüléket, csak a neten könnyen elérhtő infók alapján írta. De olyan is szerepel a készülékek között, ami nincs is szerintem még Európában (se), illetve a fotók is jelzik, hogy nem teszt közben készültek... Miért nem?
[ Szerkesztve ]
-
Csuki
csendes tag
Látom beindult a köpködés. Bírom ezt a magyar mentalitást..
Kinek fáj az, ha megtudjuk mit is tudnak ezek a készülékek?
És kinek jó? Mindenkinek, a boltosoknak is, igen természetesen, de legfőképpen nekünk, vásárlóknak, mert végre össze vannak egy helyre szedve az infók.
Önálló tudattal rendelkező emberek el tudják azt dönteni, hogy hol érdemes meg venni a készüléket (és hol nem). Meglehet a cikk alján található linken is, de máshol is. Erre találták ki a keresőket, utána lehet nézni, nincs meg tiltva.
1010, DAM6: Akár ti is írhattatok volna egy ilyen cikket, esetleg egy jobbat, bővebbet, átfogóbbat. Elolvasnánk, szíves örömest.
-
Borisz76
veterán
Nem írtam még sosem cikket és nem is publikáltam soha semmit.
De 1 dolgot tudok jól :Egy hírt többféle képpen lehet előadni. Esetünkben viszont úgy tűnik ,hogy a legjobb formában kaptuk az infót : vagyis a felsorolt eszközök technikai tudását összegezte valaki.
Ez alapján pedig mindenki el tudja dönteni ,hogy kell e neki az adott cucc vagy inkább mást választ.
Lehet ,hogy nem "teljes" a lejátszók listája/tesztje de kiindulópontnak elsőosztájú.
Még1X köszönöm az infókat.....ezúton is.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
beteg
őstag
"a cikk átfogó és informatív, mi magunk nem terveztünk volna ilyet a közeljövőben, így nagyon jól jött"
attól, hogy a tesztben szereplő eszközök némelyike gyakorlatilag használhatatlan sz. izé: silány, a cikk igenis nagyon nagyon jó, hogy felkerült a PH! -ra!!! Olyan lassan terjed nálunk ez az eszközcsoport, hogy igenis nagyon hasznos, ha írtok róla!
Még akkor is, ha van olyan hazai portál, ahol "állítólag" értenek hozzá és "állítólag" korrektek (nekem nem ez a véleményem róluk), mert ott pl. csak az fórumozhat a témáról, aki már vásárolt tülük eszközt. khmm khmm. korrektség. és amúgy is, kizárólag csak ők írhatnak a témáról??de a lényeg: szerintem halál tök mindegy, hogy ki írta a cikket, ha ahhoz a PH! adta a nevét. és jó, hogy adta! ráadásúl a cikk nem marketing ízű, nem eladni akar, hanem informálni! Ha valamiben tévesen, itt a lehetőség, érveljünk!
a topikban meg esetleg ha valakinek van hasonló eszközzel tapasztalata, vagy a pc jével meg tudja maradéktalanul valósítani ezeket a szolgáltatásokat -írjon!! elolvassuk!
thxMber_19953
-
HÁZIGAZDA
(a "saját szátok íze" részben pedig egyáltalán nem értünk egyet . mi írjuk a cikkeinket, az összeset. ez itt egy kivétel, amit azért (és csak azért) vállaltunk, mert mi magunk nem foglalkoztunk volna ilyen részletesen a témával, pedig érdekes)
-
HÁZIGAZDA
nem, nem így működik a ph. a cikk átfogó és informatív, mi magunk nem terveztünk volna ilyet a közeljövőben, így nagyon jól jött. örültünk neki, jó tartalom. marhára nem izgat engem, hogy kinek miből és mekkora raktárkészlete van, abban sem vagyok biztos, hogy ez bármilyen szinten tényező volt nekik a cikknél. de ha igen, akkor sem számít nekünk, mi mint tartalmat értékeltük egyedül.
-
HÁZIGAZDA
ennek fejlesztési korlátjai vannak: mivel egységes adatbázisa van a ph portáloknak, nem tudok nem létező usert megadni szerzőként. ha tudnék, megadtam volna, így viszont nem tudtunk várni, kiment így a cikk és utólag javítjuk majd.
-
shtml
őstag
A hozzászólásomat olvasva ugye láttad, hogy én sehol nem állítottam azt, hogy ez szponzorált cikk volt - mindkét feltevésemet feltételes mondatként, a "ha" szóval kezdtem és az első szerint ez nem volt fizetett cikk. Az már más dolog, hogy egy harmadik verzió jött be, vagyis ahogy írtad, nem eszterencs írta, de nem is szponzorált cikk.
Azt azonban továbbra is aggályosnak tartom, hogy az írás olyan ember neve alatt jelent meg, aki nem szerzője a cikknek. Általában is két lehetősége van egy lapnak egy írás közlésekor: a szerző megjelölése nélkül, szerkesztőségi cikként teszi közzé, vagy feltünteti a szerzőt még akkor is, ha az nem tagja a lap stábjának.
Csak mellékesen: Jópár évig voltam én is cikkíró és szemleíró egy országos politikai-kulturális hetilapnál. A cikkeim többnyire saját néven jelentek meg (ha egy számban több volt, akkor a legfontosabb saját néven, a többi monogrammal), de több alkalommal név nélkül, szerkesztőségi cikként, ami ugye azt jelenti, hogy a cikk a szerkesztőség álláspontját tükrözi.
"Így egyelőre, kényszerből, eszterencs nevén tettük fel. talán nem roppan össze a világ"
Talán attól sem roppant volna össze a világ, ha a valódi szerző nevét tüntetitek fel - akár van usere a PH-n, akár nincs. Az nyomtatott és az elektronikus sajtóban is bevett szokás külsős szerzők írásait közzétenni, nincs ebben semmi különleges.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
HDmaniac
csendes tag
"...mert a benne lévő infók ugyanúgy érvényesek."
Dehogy érvényesek, egy erősen kozmetikázott táblázatot csinált az multimediaplayers.eu, hogy a noname lejátszóikat valahogy el tudják adni. MKV-t csak messziről ismerő cuccok lettek 2.3.4. helyezettek, ez LOL kategória. A mai HD pörgésben mit ér a csicsamicsa, ha amúgy nem használható.
Persze a tájékozatlanok megtévesztésére remek ez a táblázat, kár hogy a jobbravaló Prohardver ilyenhez adja a nevét. Talán nem kellene...A cégről csak annyit, hogy ugatják a médialejátszó témát, egyik ismerősöm lebeszélték a Popcornról, mint utóbb kiderült hülyeségeket beszélve, csak hogy más lejátszót vegyen, amiről kiderült a hírükből hogy sok áll raktáron, szabadulni akarnak tőle. Ez aztán a fair kereskedő...
El is ment a haverom a Lejátszó.hu-ra és ott költötte el a pénzét, ott értenek is ezekhez, és támogatás is van. Tényleg nem értem 50-60e Ft-ot ki ad ki egy Divx lejátszóra, mikor ennyiért MKV-t is tudó kapható, pl. Popcorn HourValószínűleg padlón az multimediaplayers.eu, talán így oldják meg a végkiárusítást?...
-
1010
őstag
azért abban mind2en egyet értünk,hogy a sáját szátok íze szerint döntitek el kinek az írásai kerülnek fel,legyen az barát,ismerős,cég. még ha 2ember dönt is akikben sok lehet a közös.
és ez innetől már csak feltevés:ha az illető külsős és esetleg van egy boltja ami éppen nem megy valami fényesen, és ír egy tesztet a kínálatáról, amit egy jóbarátja oldalán pubilikál,ez nevezhető reklámnak szerintem.
-
HÁZIGAZDA
a cikket nem eszterencs írta, hanem egy ismerősöm, tehát külsős. sajnos nincs usere a ph-n és közben szabadságra is ment, így egyelőre, kényszerből, eszterencs nevén tettük fel. talán nem roppan össze a világ, mert a benne lévő infók ugyanúgy érvényesek. amint tud regelni usert, javítjuk, a sajtóetikát pedig köszönjük, ismerjük.
szeretném itt megragadni az alkalmat és felhívni mindenki figyelmét, h van ám a prohardvernek fő- és felelős szerkesztője, tehát ha a 4 éves kisöcsém "írna egy cikket", akkor sem tudna az megjelenni csak úgy, csak ha azt a független, objektív, nagy, erős, tévedhetetlen, félisten, godlike, autentikus fő- és felelős szerkesztők átnézték, átírták, beszerkesztették, feltették.
fizetett tesztek sosem voltak a ph-n, legalább azért adjátok meg nekünk a kreditet, ami jár. a pr-anyagokat (amelyek sosem vegyülnek a normál tartalomba) külön x-szel jelöljük.
-
HÁZIGAZDA
látom ismered a ph-t inside out, érted és érzed a működését, a lényegét. klassz, hogy hozzászóltál. a cikkért egy fillért sem kaptunk. azt gondoljuk, értékes tartalom, de ha szerinted nem, hát ne hasznosítsd, tökre jogodban áll.
-
1010
őstag
nem sajátja
valami más írta aki nem regelt a ph-ra"még"valszeg ez a cég a csőd szélén van most mindet megragadnak,hogy mentsék menthetőt.
de majd ha becsödől akkor regel az illető a ph-ra és lesz belőle cikk író.addig meg aztán nincs túl nagy kereslet az ilyen cucokra maíg a legtöbb ember vesz 8m kábelt aztán ralövi a tv-ra a gép képét és ott nézi a tru hd hr hd és egyéb nyalánkságokat
nem pedig vesz egy 100ezres zsírosbödönt
[link]
-
engusz
veterán
EngadgetHD teszt az extenderekről itt.
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
edipqe
senior tag
előbb-utóbb jön a család, és ha sikerült az élet, akkor a lakás, családi ház. Már nem csak egy szobára kell koncentrálni, hanem nappalira, hálószobákra, a feleség és a porontyok eltérő igényeire – örülhetünk, ha nem rajzfilmeket kell néznünk egész este, és most nem a South Parkra gondolunk.
ezt kb mintha csigi írta volna....
I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!
-
shtml
őstag
Ha a cikk eszterencs saját írása, akkor a máshonnan átvett táblázat és a hozzá tartozó kísérő szöveg forrását meg kellett volna jelölnie, ezt megkívánja a sajtóetika. A forrásmegjelölést nem helyettesíti a cikk végén álló "Ez a cikk nem jöhetett volna létre a multimediaplayers.eu stábjának segítsége nélkül." szöveg.
Ha szponzorált cikkről van szó, akkor viszont ezt a tényt egyértelműen jelezni kellett volna. Az ui. vastagon etikátlan, hogy egy szponzorált cikket független tesztként prezentálunk a nagyérdeműnek.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
Icewind
aktív tag
köszönöm ezt a cikket, szükség volt már egy ilyenre
én is a közeljövőben szeretnék ilyesmit beszerezni, remek segítség lesz ez a kis írás[ Szerkesztve ]
-
Dam6
tag
Az a durva, hogy ez az értékelés már 10 napja letölthető attól a cégtől, aki a saját kínálatát biztosította a teszthez... [link]
Ha legalább megvárták volna a Prohardveres megjelenést, akkor nem lenne egyértelmű, hogy ők csinálták a saját cuccaik reklámjaként (bár biztosan fizettek is természetesen érte), ahogy ezt a weboldalukon már hetekkel korábban be is jelentették, hogy készül. Saját, komolytalan értékelési szempontjaik alapján teljesen fals képet kaphatunk az aktuális kínálatról és képességekről. Illetve ahogy látom, az volt a cél, hogy fogyjon a raktárkészlet az eladhatatlan cuccokból...
Aki lejátszót akar venni, feltétlenül járjon jobban utána, és látni fogja, hogy az itt megjelent márkák nagyobb részét sehol a világon nem igazán jegyzik. Szerencsére van már Google és nem nehéz akár magyar oldalakon és használhatóbb és objektív infókat találni. -
1010
őstag
mkv lejácást még mindig csak érdekesség ként mutatják azt veszem észre
-
Borisz76
veterán
A cikk nagyon jó lett. Gratula hozzá.
A táblázat kimerítő.Nekem nincs ugyan ilyen kütyüm de szemezgettem már én is velük.
Aztán érvek - ellenérvek felsorakoztatása után úgy döntöttem,hogy még most hanyagolom a dolgot mert a jelenlegi pc-m tökéletesen elboldogul filmel ,zenével,játékkal is mindezt úgy ,hogy a TV-től 60 cm-re van a gép.Az asszony ha filmet akar nézni akkor csak átdobom a képet ...ő nézi én megk közben böngészek vagy bármi más nekem fontos dolgot elvégzek a gépen.
Pici fiam is van aki előszeretettel nyomkodja a gombokat s az íróasztalra is felmászott a gép mellé.....de a pc-t nem bántotta ...szerencsémre.
Még kicsi így az ő szobájában nincs is TV.....még.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Biomokus
tag
Nagyon jó lett a cikk! Eddig nem is nagyon hallottam még ezekről a kütyükről. Köszi!
-
senior tag
"Előtte egy Popcorn Hour-t próbáltam, mivel valahol nagyon dicsérték. Hát azt jobb elfelejteni"
Ez marhaság nekem egész flottul működik, csak egy kicsit törődni kellett vele.
[ Szerkesztve ]
MacBook Air M2 , iPhone 12 , Watch , Apple TV , Pixel 7a , Pocket 3 és Action 2 , Nikon P900 , Htc G1 white , iPod classic , xDuoo X2 , HIFI WALKER H20 , Sony NW-A105 Walkman , TWS monitor, One , RC Pilot
-
beteg
őstag
volt netgear eva8000-em. kb 1 7végét, aztán sírva dobtam el, mert:
ugye nincs benne vinyó. külső megoldást lehet, mondjuk usb-s vinyó. na ez még nem is lenne baj, csakhogy minden egyes bekapcsolásnál végig indexeli a külső vinyót, ami 700gigánál már 14 perc!!
és ok, ne legyek már annyira "igényes", gondoltam, legfeljebb majd bekapcsolva hagyom, de azon kívűl, hogy néha azért új tartalmat is kéne rá másolni, (siccc), szeret a készülék lefagyni!! sokkal több mindent nem játszik le, mint a dvico és ezt nemes egyszerűséggel úgy jelzi, hogy lefagy.. vagyis gyakorlatilag kettő napig mást sem nézet rajta szegény kis családom, mint az indexelést.
amíg élek nem felejtem el. köszönöm emeseMber_19953
-
g.zsolt
csendes tag
A Netgear EVA8000 terméke nem szerepel a tesztben, pedig év díjazott is volt a hálózati médialejátszóknál. Külföldi tesztekben megverte az Apple TV-t. Nekem az van vagy fél éve, és szerintem nehéz utolérni. Kezelhetőségben és dizájnban legalábbis. Nekem hifi rack-em van otthon (ahová ő beleillik), viszont ezek a kütyük elég furán néznének ki...
Előtte egy Popcorn Hour-t próbáltam, mivel valahol nagyon dicsérték. Hát azt jobb elfelejteni...
-
Daneeka
senior tag
Na teszt megvolt, nem cipeltem le a LCD-hez ezért felbontásról nem tudok nyilatkozni.
Csak két film volt a többi direkt ilyen AMV, meg fragmovie, hogy mindenféle szabálytalan kódolással találkozzon a box.Versenyzők:
.mp4 H.264 25fps 1024x768 br:2500kbps Fail
.mp4 H.264 25fps 640x480 br:2600kbps Fail
.mkv Meg sem jelenítette őket a playlisten Fail
.wmv WMV3 25fps 1280x720 br:6500kbps Pass
.avi XVID 29,97fps 800x450 br:3500kbps Pass
.mp4 H.264 24fps 640x360 br:3000kbps Pass
.avi XVID 30fps 640x480 br:3300kbps Pass
.wmv WMV3 25fps 720x576 br:4000kbps Pass
.xvid Dvd film xvidben, nem vártam ki GSpot-otPass
.wmv WMV3 30fps 1280x720 br:3100kbps Pass
.avi Xvid 25fps 1280x768 br:3600kbps Pass
.wmv WMV3 30fps 1280x720 br:6200kbps PassAmit le bírt játszani (azaz Pass ) az azt is jelent, hogy bele lehet tekerni, meg gyorsítani.
[ Szerkesztve ]
-
waverider
senior tag
Novatron Iamm NTD38HD
egy ilyen gyönyörűség mellé, hogy lehet egy ilyen videoton kinézetű ormótlan távrángatót mellékelni?
borzalom, már elnézést, szvsz.Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.
-
G. Dealer
tag
nekem így van otthon, asus pundit telitömve, 82cm samsung és egy ilyen bill.
KÉRDÉS MINDENKIHEZ :
S3-ban van a biosban beállítva a sleep-elés, Vista Home premium-nál lerakom sleepbe és kb 15 másodperc múlva visszajön.
hiába állítom be az energiasémánál hogy x perc után álljon le winyó, vagy bármit...ha valaki otthon van a sleep dolgokban, küldjön egy privit please!
mert ha beállítok a MediaCenterben egy filmet és letenném sleepbe, akkor fasza lenne, de így mennie kell a gépnek órákat is a felvétel elött.
-
Daneeka
senior tag
A cikk után utánanéztem mire lehet még játékon kívül használni a X360-at és meg vagyok lepődve. Utoljára mikor néztem (kb. 2 éve ) még maximum dvd-t játszott meg begrabbelte az audió cd-imet azt ennyi. Most meg megnéztem a linket a cikkben, azt látom megy a durvulás Zenét streameli mp3 lejátszómról pedig nem is iPod, most írok neki egy dvd-t tele mindenféle formátumú videóval meg zenével, majd írom mi megy neki.
-
Alex91
félisten
Ha minden igaz, akkor a Popcorn ismeri a HFS+ fajlrendszert is... (Mac-eseknek fontos lehet ! )
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
beteg
őstag
5 db távirányítót vettem hozzá, mert baromi nagy nehezen találtam linuxo média felületet, ami lejátsza az iso-t, viszont egyik távot sem ismeri.
ja, azt nem mondtam: jó lenne egy mádia center felület, hogy ne kelljen az ágyból távirányítós egérrel kergetni a daemontools ikonjátMber_19953
-
rudi
nagyúr
Egeret helyettesítő iMON távirányító? Félelmetes, hogy a 13-14k-s Atomos miniITX konfigok mire képesek és ez még nem a jó kis HD-t játszó Poulsbo északi híd...
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
szab.tam
nagyúr
a htpc-hez a rádiós egér miért nem jó? akár a combodon huzogatva kijelölsz bármit.
ha pedig ez sem jó, akkor a logitech mutogatós egere:[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
beteg
őstag
nekem van egy Dvico Tvix M-5100SH -m. Ez már a második, az elsőt visszavittem garba, mert az ISO ban lévő dvd ket, de az mkv-ket is úgy tudja csak lejátszani, hogy közben 4x 5x megáll, lefagy, majd 8-10 másodperc után indul el újra a film.
a második készülék ugyan ilyen.
elkezdtem htpc-t összerakni de nem lett kész, mert nincs megoldás arra, hogy távirányítóval ki tudjam választani egy listából az ISO dvd filmet, amit persze le is játszik! azért ez elég lol.a cikknek nagyon örülök, mert így talán lesz itt vki, aki tud megoldást a problémámra!??
thxMber_19953
-
engusz
veterán
Stream Content from Your PC Through Your Game System
A notebook helyén lehet egy asztali gép is.Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
AND1
őstag
Na szóval akkor nekem melyikre lenne szükségem, ill. melyik lenne nekem a legjobb választás ha...
- akarok egy next-gen konzolt
- lesz plazma tv-m
- akarok vmi tárhelyet ahová pakolhatom a képeket, videókat a wifi-n lévő laptopomról és onnan bármikor lejátszhatom a plazmán, ill. hallgathatom a házimozin/hifin.Már annyira össze vagyok kavarodva h nem tudok kiigazodni ezen.
hm?
Egy régi PH-s.
-
engusz
veterán
válasz durkonorbi #21 üzenetére
Nálam az USB-re kötött Microsoft távirányító csak alvó módból tudja felkelteni a gépet. S3-as módban, ahol csak a memória kap áramot. (Szerencsére Vista már hibrid alvó módot alkalmaz, ami kikapcsolás előtt lepakolja a memória tartalmát a merevlemezre. Ez 2 Gb-nál és RAID tömb esetén 10-15 mp. Természetesen a folyamat közben már rég kikapcsolt a megjelenítő.)
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
durkonorbi
tag
Hááát... én sem alvóba teszem ... nálam ez spec helyzet, azért, mert van egy érdekes anomália a gépen .. a távirányító (ami a tv tunerhez van, én azt használom, mert tudja ki/be kapcsolni a PC-t, mellette meg ugyis wireless bill és egér van) alvóból nem képes visszakapcsolni a gépet, csak teljesen kikapcsolt állapotból... sőt a billentyűzet felkeltő gombja sem megy ezen körülmények között, szóval ha elaltatom a rendszert, akkor csak a hardveres bekapcs gomb segít .. persze lehet szét kellene nézni a beállítások között, de elsőre nem láttam semmi okosat...
[ Szerkesztve ]
-
Kombat
őstag
Kár, hogy a fogyasztási adatok kimaradtak a táblázatból!
Én leginkább, csak zene hallgatásra szeretnék ilyet használni, mert sokkal kevesebbet fogyast, mint egy HTPC, de egy asztali DVD-től többet vagy kevesebbet?
Az is érdekelne, hogy van ezekben kikapcsolás időzítés?
-
senior tag
válasz durkonorbi #14 üzenetére
Jahh.... nálam az asszony mondogatta , hogy nem hajlandó a PC (HTPC) -nek a boot idejét kivárni, és amikor megjött a Popcorn akkor kiderült hogy a boot ideje egyenlö a PC idejével.
MacBook Air M2 , iPhone 12 , Watch , Apple TV , Pixel 7a , Pocket 3 és Action 2 , Nikon P900 , Htc G1 white , iPod classic , xDuoo X2 , HIFI WALKER H20 , Sony NW-A105 Walkman , TWS monitor, One , RC Pilot
-
engusz
veterán
Az XBOX 360 hálózaton, PC-re kötve alkalmas Media Center Extender-nek. Ez annyit tesz, hogy a Media Center felületét kiteszi a konzol a megjelenítőre, de az valójában a gépen fut, a háttérben. A gép tárhelyét, tunerét, stb. használja. A Linksys-nek is van hasonló megoldása. Egy DVD-s és egy lejátszó nélküli változata is. Ezek Wifin is tudnak kommunikálni. Mindegyik eszköz megbirkózik az összes tartalommal (az MC és a kodekek révén, akár feliratok is). Igaz, a Linksys termékei grafikailag lassan bánnak az MC-vel, de szerencsére a sokkal olcsóbb XBOX 360-nal nincs ilyen probléma.
-
senior tag
Hát nem tudom, én rosszul vagyok ha a fotelből kell neteznem a tesómnál.
De ízlések és pofonok.MacBook Air M2 , iPhone 12 , Watch , Apple TV , Pixel 7a , Pocket 3 és Action 2 , Nikon P900 , Htc G1 white , iPod classic , xDuoo X2 , HIFI WALKER H20 , Sony NW-A105 Walkman , TWS monitor, One , RC Pilot
-
durkonorbi
tag
Ez marhaság szerintem én azért nem vagyok annyira hülye a számtech-hez és nekem is van.
Bocs, igazad van : megkövetek mindenkit, aki ért a számítástechnikához, és ilyenje van ... Pontosítva a megfogalmazást, leginkább azok az emberek járnak jól egy ilyen eszközzel, akiknek nincs lehetőségük (pénz, szakértelem hiánya) vagy igényük (hiszen ez valóban egyszerűbb, és kényelmesebb lehet, és sokan nem is használnák ki a htpc nyújtotta plussz lehetőségeket) arra, hogy összerakjanak egy bonyolultabb HTPC-t ...
-
G. Dealer
tag
És ha egy HTPC-je van valakinek és egy jó kezelőegységre vágyik, akkor :
-
szab.tam
nagyúr
nincs így!
egy péntek reggel kitaláltam, szombat este már be volt üzemelve. és halk, csak jó, scythe ventiket kell belerakni....
és egy rádiós egér + bill, -> még kényelmes is....
annyiban igazad van, ha valaki nem ért hozzá, az már az alkatrészek összeválogatásánál elvérzik. de ha meg tud kérni valakit, akkor ő is jobban jár.
egy hónapja megy 24/7-ben (mint letöltőgép is), és gyakorlatilag semmilyen utólagos konfigurálást nem igényelt.
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
senior tag
Nekem már régóta megvan a Popcorn Hour NMT A-100-as ethernet médialejátszóm.
És megvagyok elégedve vele, bár néha csinál megmagyarázhatatlan dolgokat.próbakocka: A codec problémával igazad lehet idővel, bár az x264-be szerintem még sokáig tömöríteni fognak.
durkonorbi:
"de szerintem pont nem a számítástechnikához értő emberek - bár erre utalt talán a cikk írója is"
Ez marhaság szerintem én azért nem vagyok annyira hülye a számtech-hez és nekem is van.
-
szab.tam
nagyúr
a táblázat nagyon komoly!
ha valaki vásárolni akar, egy ilyet listát összeszedni, szinte lehetetlen... köszönjük!
igaz, én állítom, hogy 100-120-ból összerakható egy jó htpc, minőségi alapanyagokból. tv, dvd író, és hdd, amiket nem kell külön megvenni, mint a legtöbb médialejátszóhoz. (így drágítva azokat) igaz, így egy nagyobb dobozunk van, de szerintem jobb, mint a kicsihez mindenféle madzagokon, (usb), csatlakozó külső bityók.
és sokkal szélesebb a fehasználási kör. és nem vagyok kiszolgáltatva a gyártónak, mikor ad valami frissítést, egy esetlegesen hibásan átgondolt valamire.
én is mielőtt megépítettem a htpc-met, egy ilyenen gondolkoztam, de egyszerűen nem éri meg. szerintem.
-
Cs_Laci
senior tag
válasz próbakocka #3 üzenetére
Ahogy én láttam a médiacenter az átlagfelhasználókat célozza meg, akinek ha nem megy 2 gombnyomással, akkor kész.
Egy jó HTPC-t megtervezni, kábelezni, összerakni, telepíteni nagyon nagy szaktudást / utánajárást követel meg. Ha zajos, nem jó. Ha macerás, nem jó. Ha nem néz ki jól, nem jó.
Ezek a médiacenterek egy átmenetet adnak, gyárilag fejlesztett célhardverek. DE ha te tudsz építeni egy HTPC-t az akár jobb is lehet ezeknél, de sosem fogja azt a kényelmet nyújtani, mint egy médiacenter.. Cserébe rugalmasabb és milliószor konfigurálhatóbb / időtállób.
[ Szerkesztve ]
-
durkonorbi
tag
Tényleg átfogó a teszt! És annak ellenére, hogy tudom, a családokban tényleg általában van a PC-hez értő 1 max. 2 fő, és a többiek, akik csak filmet akarnak nézni a TV-n, vagy a családi fotókat ... és nekik az a jó, ha csak benyomják a power on -t és megy, és akkor is azt mondom: HTPC! Tulajdonképpen egy jó frontenddel nem hiszem, hogy nehézkesebb lehet hozzáférni az állományokhoz, és ami a lényeg: tényleg minden feladatra alkalmas a megfelelő hardver kiválasztásával, ha mégsem, idővel upgradelhető ... és aki ért hozzá, rögtön tudja másra is használni a tv, film és fotok nézegetésén kívül...
Amugy nem rossz cuccok ezek, tuti van célközönsége, de szerintem pont nem a számítástechnikához értő emberek .. - bár erre utalt talán a cikk írója is ..
A dolog pikantériája: a jobb gépek olyan 100 körül vannak, mint pl. a teszt 1. helyzettjei ... én ennek a feléből raktam össze a HTPC-met, úgy hogy nem egy extra dizájnos HTPC házban van, hanem egy normál, igényes, fekete, a nappaliba passzoló fekvő matx házban... ha vennék hozzá egy direkt htpc házat, akkor árban kb. mint a győztes... de persze tudásban máshol lenne ...
[ Szerkesztve ]
-
próbakocka
senior tag
a cikk jó, és részletes, de
ne haragudjatok, de még mindig nem tudok hinni ezekben a dobozokban. egy hónap múlva jön valami jó kis úk codec, mindenki azzal áll neki tömöríteni. Ezen hogy frissítek arra. Jó esetben adnak csak ki hozzá firmware frissítést, vagy a nagyon elvetemült dobozrajongók, majd otthon megírják. De nem biztosan. Mondjuk 3-4 ilyen codec lejön egy évben, és máris vagy újrakódolom az összes filmet, amit tuti nem teszek meg, vagy veszek egy másik gépet?
az lenne korrekt megoldás, hogy folyamatos codecupdate lenne hozzájuk atomerős hardwarrel, ami a következő 3-4 évben is elbírja az újonnan megjelenő tömörítési eljárásokat. de most nem ez van.hogy lehet hogy egyik dobozban sincs gbites lan? másoljak rá napokig ? áhh
és egy lényeges kérdés; ha már ott van a nappalimban a fullHD tv, akkor ezeken a vackokon miért nincs bármilyen internetezésre alkalmas szoftver ? nem lenne kurvára logikus, hogy ezen nézzek meg mindent ? mail, időjárás ... nem akarok még egy pc-t bekapcsolni.
szerintem htpc
[ Szerkesztve ]
/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
-
BITBOYS
addikt
Nagyon jó összefoglaló lett.
Köszönjük -
Mans20
addikt
Inkább a P45 ös giga lapokat és az új NV ket boncolgassátok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kutya topik
- Tervezett szerverleállás!
- Tőzsde és gazdaság
- The Division 2 - A fejlesztők tisztázták, hogy még idén befut a sztori DLC
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tovább pörög a DeepSeek-őrület
- Sorozatok
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...