Új hozzászólás Aktív témák
-
Drumy
csendes tag
"Még akkor is, ha van olyan hazai portál, ahol "állítólag" értenek hozzá és "állítólag" korrektek (nekem nem ez a véleményem róluk), mert ott pl. csak az fórumozhat a témáról, aki már vásárolt tülük eszközt. khmm khmm. korrektség."
Komolyan beszélsz? Egy kereskedelmi cég létrehoz és üzemeltet a webshopjában egy saját fórumot, amelynek - ahogy látom - vannak olyan topikjai, amik kizárólag az adott készülék vásárlói számára vannak fenntartva, számos egyéb pedig teljesen nyilt, és ez szerinted nem korrekt? Más webshopk talán csinálnak fórumot (akár saját vevőiknek, akár másoknak)? Akik a tesztet készítették (.eu), azok adtak Neked fórumot? Gondolkozzunk már...
" cikk nem marketing ízű, nem eladni akar, hanem informálni"
Akkor valami olyasmi sorrend alakult volna ki, mint a nemzetközi sajtóban...
Néhány észrevétel a pontozásról és a tulajdonságokról (nekem Popcorn-om van, tehát érdemben csak ehhez tudok hozzászólni, de gondolom más lejátszó tulajai is hasonló mennyiségű téves adatot találhatnak):- Partíció kezelés: Extended is működik és a Mac HFS+ is (ide kellett volna még +2 pont) Szó sincs a bevezetőben arról, hogy létezik az EXT fájlrendszer, pedig egyre több lejátszó kell, hogy tudja (a TviX is tudja), ha versenyképes akar maradni.
- HDD hűtés: micsoda, díjazzuk azt, hogy csak zajt kibocsájtó ventillátorral siker üzemi hőfokot biztosítani egy lejátszóban, amelynek minél halkabbnak illene lennie? Itt -2 ponot vettek el a Popcorn-tól...
- Hálózati kommunikáció: SMB, NFS. UPnP, itt +2 pont hiányzik.
- WLAN biztonsági beállítások: nincs adat? Dehogynem, pl a gyártói fórumon. WEP, WPA, WP2. +3 pont
- Letöltőkliens: itt keverik a fogalmakat, mert a TViX-nél FTP-t írtak. A TViX nem tud FTP-ről tölteni, csak FTP-n elérhető (de nem a 4100-es, ahogy hibásan kapott 1 pontot érte). De mondjuk, hogy ha FTP-n elérhető, akkor az is ide való, csak rossz a paraméter neve. Ekkor a Popcornnak +1 pont, mert persze, hogy van benne FTP SZERVER (nem kliens).
- Videófelvétel (ez szerintem egy lejátszóhoz nem kellene, de legyen). Viszont miért jár pont az analóg forrásből rögzítésért, annak mi értelme, ha TV-ből, de főleg digitális DVB-T vagy DVB-C adásból nem tud felvenni az eszköz? Régi VHS filmjeimet digitalizálom majd?
- Fájl/mappa másolás funkció: mindkettő van a Popcornnál, kérek +2 pontot.
- Háttérkép: a teljes grafikus felület skinezhető, nem csak háttérkép, de az összes grafikai elem lecserélhető. Legalább +1 pontot szeretnék.
- MKV-ban MPEG-2 720p: miért ne lenne, hisz hardveresen tudja, +1 pont
- MPEG transport stream .tp: persze, hogy van, +1 pont
- AVC 1080p: igen, van is ilyen filmem, +1 pont
- 3GPP: szerintem minden megy, ha MPEG-4, de nem teszteltem, tehát nem kérek 4 pontot.
- Zene és hangformátum: MP4 (M4A) és Ogg is megy, Nero Digital-t meg sernki sem hallgat, de szerintem az is megy. De csak ami biztos, +2 pontot kérek.
- Feliratok kezelése ékezetes (ráadásul nem kalapos ő) betűkkel: +2 pontot kérek az .smi és .ssa fájlokért, hamár ilyen kihalt formátumok is pontot érnek...
- Használati utasítás: "csak magyar OSD" - egyrészt, szerintem az egyetlen lejátszó a sorban, aminek van magyar nyelvű menüje, persze ez most nem ért plusz pontot valahogyan. Magyar nyelvű kézikönyv és sok egyéb magyar dokumentáció a haza forgalmazó weboldalán elérhető a vevőknek... Legalább +1 pontot kérnék, ha már nem jár -1 a többinek az angol menürendszerért.
- Utána jönnek a tlejesen szubjektív értéklések: "távvezérlő túl nagy" Ja, sajnos túl sokat tud a lejátszó, és kellettek a gombok. Igaz, a neves gyártók 99%-a legalább ekkora távvezérlőt ad a TV-hez is... Képernyő menü apróbetűs... Semmivel nem apróbb, mint a TViX-eknél, ráadásul 3 fokozatban nagyítható az OSD MENÜ is, mint sehol máshol... Design és kivitel - nekem nagyon bejön, de a "tesztelőnek" ezek szerint nem...
- Pozitívumok: webes szolgáltatásokért kapott 1 pontot, pedig van vagy két tucat online elérhető tartalom, pl. YouTube videók, ami sehol máshol... De miért kapott egy másik lejátszó pontot a halk működésre, mikor a Popcorn teljesen hangtalan? Kérek +1 pontot. de most látom, másik meg a NAS funkcióért kapott itt plusz pontot. No, abban a Popcorn a legjobb, tehát ide is +1 pont. Viszont megint más a felirat funkciókért kapott, amiben szintén a Popcorn a legjobb, kérek +1-et. A TViX 6500 még nem HDMI 1.3-as, csak ígéri a gyártó, hogy majd megoldja, így sok más készülék is kaphatna plusz pontokat az ígért jövőbeli tulajdonságokért.
Hírtelen talán ennyi, melyek valóságtartalmában biztos vagyok. Ez összesen minimum 23 plusz pont, és -2 a ventillátorért a többieknek adott. És akkor nem volt még szó pl. a beépített DLNA szerverről, amivel más lejátszókat is ki tud szolgálni, nem volt szó a 24 frame, 23,97 frame/sec sebességekről, illetve minimális súllyal kerültek be a HD/FullHD képességek (nálam ez a legfőbb szempont), de a webes lehetőségeket (pl. belső webböngésző) sem díjazták. Ha jól látom, a Popcorn-om megnyerte a tesztet így is...Na, ennyit az alaposságról. Persze, akinek nincs hasonló lejátszója, az elájulhat a sok számtól és táblázatos formától, de egyértelmű, hogy nem tesztelte senki az összes készüléket, csak a neten könnyen elérhtő infók alapján írta. De olyan is szerepel a készülékek között, ami nincs is szerintem még Európában (se), illetve a fotók is jelzik, hogy nem teszt közben készültek... Miért nem?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest