- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Hobby elektronika
- Canon EOS DSLR topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenand
veterán
válasz
MasterDeeJay #24 üzenetére
Szerintem is jó érzés valami régi, mások által levetett dologból valami jót, valami egyedit készíteni.
Tavaly feltámasztottam 3 dual 771-es alaplapot. Jó érzés volt. Idén eladtam őket (befektetett pénz alatt jóval), mert másra voltam kíváncsi és a pénztárcám nem végtelen. De igazából nagyon sajnáltam tőlük megválni...
Aki nem ismeri ezt az érzést, az vegye meg a boltban a legújabb desktop lapot +Corei I7/i5 procit, rakassa össze és legyen vele boldog. Az is szuper nem mondom, de más... -
kenand
veterán
És nem SSD (a sebessége sem) de egy hagyomámnyos HDD-nél gyorsabb, még raid nélkül is(15k.2 van az ábrán)
-
kenand
veterán
válasz
abridabri #21 üzenetére
Nem figyelsz, 2 TB-s HDD-ról nálam szó sem volt. Seagate Savvio 15.k3 146GB
-
kenand
veterán
válasz
abridabri #18 üzenetére
Kíváncsi emberek sok mindent kipróbálnak.... tudjuk, hogy az SSD jó, de érdekelt mit tud egy SAS HDD RAID-ben, és ha már 3000-4000Ft-ért vettem db-ját akkor már használom...
"Új" (csak nekem új mások által lecserélt) gépet is csak azért veszek, mert kíváncsi vagyok egy másikra.....nem azért mert kevés a teljesítménye, vagy nem jó...(tavaly dual 771, és 775 lapba 771 volt porondon, idén az x58, jövőre még ne tudom ...., de csak télen érek rá ilyenekre)A DELL PERC 6i-n a write back opciót bekapcsoltam, sikítozott, hogy csak battery esetén biztonságos...de azért használtam
HP-t még nem veséztem ki de majd utána nézek -
kenand
veterán
Nem tudom 2.5" HDD-ket próbáltál-e vagy 3.5"-ket ezek a 2.5"-ak nem kibírhatatlanok.
Nem SSD az tény, Egy HP P400 és 3db 2.5" Seagate savvio 15.3k van a gépben és egészen szépen teljesít.
Főleg nagy fájlokat gyorsan mozgatok és a rendszer is fürge. Olcsón jutottam hozz á a teljesen újszerű HDD-khez meg a HP raid kártyához is, így használom őket. (battery általában már megfáradt ezekhez a kártyákhoz, így nem nagyon van, vagy nem ér annyit) -
kenand
veterán
Nem kell hozzá füldugó, ugyan egy kicsit hangosabbak- hiszen nem 5400-et hanem 15000-t pörögnek - de simán kibírható. Induláskor van egy felpörgő búgó hangjuk, amikor a HWraid kártya inicializálja őket. (számolhatod is szépen hogy mind elindult-
). Battery pedig nem létszükséglet (adatbiztonsághoz kellene). Nekem soha sem volt, még is megy rendesen. És érezni a sebességet, nem csak benchmark eredmény.
(LSI 1068/1078 olcsó de már hardware raid) 8 éve az sem volt olcsó, de már eljárt felette az idő, számos szervert munkaállomást szednek szét amiben benn volt és újra piacra kerül. És mivel rengeteg van lenyomja az árat. (nem azért olcsó mert ócska) Persze vállalkozó szellem kell hozzá, mert nem minden lapban megy. -
kenand
veterán
válasz
MasterDeeJay #10 üzenetére
Csak azért említettem meg mert egy 500-as táp 2 CPU mellett 2 SAS-t vitt de a 3. nem, mindig lekapcsolt a HDD, egy 650 táp nekem is megoldotta a dolgokat.
-
kenand
veterán
válasz
MasterDeeJay #8 üzenetére
Messze nem kell menni, hw aprón 5000Ft/db árulnak ilyeneket, mint az enyém. Lehet mennyiségi kedvezmény is van
Enyémben 512 mega cache van, elemem nincs, de nálam sem annyira fontos az áramszünetes adatbiztonságÉn is csak azért fogtam bele mert olcsók voltak a HDD-k, kíváncsi voltam rájuk
és 3 héttel ezelőttig volt egy dual 771 -es TyaN lapom (sajna FBIMMM-es) alaplapi SAS vezérlővel. Most egy x58-asba pakoltam be a HDD-ket
Jó táp sok molexxel kell hozzájuk. (vagy sata táp -> MOLEx átalakító kell pár) -
kenand
veterán
3 Seagate Savvio 153.k 147gb
HP P400 LSI 1078 -
kenand
veterán
válasz
MasterDeeJay #4 üzenetére
Én satat nem kötöttem rám de 3 SAS 15.3K-t igen, az egy kicsit gyorsabb, mint a sima SATA HDD, régi típusú SAS vezérlő max 3GB/s, de 3 így is 400 mega felett ír és olvas (egy baj van csak vele, hogy nem 2 TB-os, csak 147GBs/ db)
-
kenand
veterán
Vagy Raid 5-be. Olcsón hozzá lehet jutni LSI LSI 1068/1078 Chipes SATA/SAS hw raid vezérlőkhöz, csak nem mennek minden lapban (én HP P400-at és DELL perc 5i/6i-t próbáltam Ga-EP35DS4-ben egyik sem, EVGA X58 SLI- LE-ben csak a PERC 6i pin takarás után, GA X58-as lapokban mindkettő).
De kezdeményező szellemű vagy az biztos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Elemlámpa, zseblámpa
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Canon EOS DSLR topic
- Napelem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest