Új hozzászólás Aktív témák
-
kenand
veterán
válasz
Steve_Brown #898 üzenetére
Conradban láttam
-
kenand
veterán
válasz
MasterDeeJay #888 üzenetére
Lehet így nem kell driver mentesnek lennie és szűz Windowsnak, persze ha csak a Mi8 van a gépben akkor nem működik...
Nekem van egy szűz Win 10 erre...ha flash kell arról bootolok
-
kenand
veterán
válasz
Kalacskepu #874 üzenetére
Nekem amdflash -fp vel ment az első kártyánál, 2. Nem ment DOS slól, igyanúgy csinaltam pedig. Próbald meg efi alól is , vagy Linux bootból. Picit feljebb linkeltem
-
kenand
veterán
válasz
Steve_Brown #871 üzenetére
Nem vagyunk egyformák, nem mindenki látja reálisan a dolgokat. Sokan nem mernek garancia nélkül venni, vagy módosítani......Azok vegyenek boltban és fizessenek 3x enbyit minimum.
-
kenand
veterán
Teszt[link]
Konklúzió jól jártunk a moddolt Mi8-cal -
kenand
veterán
Készítettem új mod biost, kicsit feljebb vittem a feszültséget, mert 3d mark alatt a korábbi 3-4 alkalom után kilépett. Ez stabil, de alig melegszik jobban. Utaolsó kettő van kicsit megnövelve
LinkEgyébként nekem 2x80-aas F-es arctic jól működik top flowként. (lehet a p jobb lenne de így is jó)
-
kenand
veterán
válasz
Steve_Brown #859 üzenetére
Ez sajna csájníz nagyker, bár szívességből, korlátozott számban van nyócker átvétel
-
kenand
veterán
PWM önköltséges átalakítókat elkapkodtátok
Esetleg 2db y lesz még mert találtam olyat és nekem a 2 venti miatt jobb. Ha megjön mutatom -
kenand
veterán
válasz
Kalacskepu #844 üzenetére
Borda szétvágás nélkül nem hatékony, max. terhelés nélkül- vagy mérsékelt terhelésnél megfelelő. A zárt bordák miatt csak a tetejét fújja, az meg túl kicsi felület.
-
kenand
veterán
válasz
Smithy87 #835 üzenetére
Igen de a VRM-nek van külön bordája megnéztük. Ha egy CPU-t vízzel hűtesz ott sem lesz VRM hűtés...
Itt megoldható, hogy a kis VRM bordára teszel egy vetit és azt hajtod a mini 4 pinses csatiról.
Erősen gondolkodtam én is a vízen, de mivel jól sikerült a borda kihajtós 2x80mm-es ventis hűtés egyelőre letettem róla... sőt most van 2x92-es prototípus is, 15mm-es ventikkel (kisebb helyfoglalás), de kell 4 hoszabb csavar ahhoz is, most nincs több itthon. -
kenand
veterán
Akkor meg van kép a mini DP-n nem kell 2. kártya
AMD driver nélküli gépen tudod frissíteni a BIOSt, + a CMD-t supervisor módban indítsd, utána driver telepítés -i parancsal tesztelheted, hogy látja e egyáltalán a kártyátHa nem megy Win10 alól próbálhatod DOS-ban, vagy UEFI shellből, akár Linux alól is a BIOS falsht
-
kenand
veterán
Egyik itthon vett HDMI-DP átalakítóval én is szívtam, amikor nagyobb felbontásban be kart tölteni a Windows elment a kép, az full hd monotor volt
, 1024x769, 1280x1024-ben meg ment...
-
kenand
veterán
válasz
Steve_Brown #800 üzenetére
Vidéki suttyóknak Kína egyszerűbb, itt sajna nem nagyon vannak kütyüs boltok, a számítógépes boltok is rendelésre működnek, kevés dolog van a polcon..
-
kenand
veterán
válasz
Steve_Brown #794 üzenetére
Kicsit gyengébb küllemű volt kínából is olcsóbban, de ezt ismertem korábban már vettem 1x, de most csak 10x volt..
-
kenand
veterán
válasz
Steve_Brown #786 üzenetére
Akkor igen ha nem akarok olyan játékkal játszani + még erősebb táp is kellene
1x Frost flow még furdalja az oldalamat... -
kenand
veterán
"Valamint Ciccuka talált GPU PWM kábelt Alin 10-es csomagban az kb 550-600Ft/db-ra jönne ki. Azt is megrendelhetjük közösen ha van rá érdeklődés."
Ez márt nekem van útban van, max 2db kell belőle 8 db van felesben
1-2 db fordulatszám csökkentő is lesz feleslegben nekem. Brutál 6000 fordulatos szerver ventihez gondoltam..Sima borítékos levél nem ajánlott ennél a legolcsóbb
Nekem az 1 dell ventihezt jó a foxpost/posta automata de ne kelljen 2 helyre mennd, és utalunk, hogy ne legyen + sarc
-
-
kenand
veterán
Bár úgy tűnik megszűnt a kép eltűnés, kábel hiba volt, de 1800 Ft-ért vettem Quadro NVS 310-es kártyákat, 2 db Display port kimenettel, ha a 9300x-en nincs kép így biztosan megoldható.
2x80-as venti nekem jól működi borda szétvágás után a Mi8-cal, még meg lehet próbálni 2x92mm-el is, lehet ha lesz időm és találok még 4db hosszabb kis csavart az alu profil rögzítéshez elkészítem azt is 14 és -szabvány 25mm-es ventikkel is. Mert tény egy ekkora fogyasztású VGA-n 2-3 venti szokott lenni.
9300x- lehet rá lehet applikálni 2 db vízhűtést .... + 2x12000 Ft az igaz...
-
kenand
veterán
Open Cl gyorsítást kell bekapcsolni
-
kenand
veterán
Két hónapja vár a cikkem megjelenésre ebben a témában 100 130 usd egy lap amit már érdes megvenni, de az ecc reg ram olcsó és a legjobb vétel most egy Xeon 2666 v3 45 usd 10 mag 30 szál 3.5 ghz all core turbo. 135w tpd
Ram prroci aliexpress, standard shipping posta kerülő. Ramot itthon is lehet.
Ott is lehet barkácsolni is pl jobb vrm hűtést -
kenand
veterán
válasz
Steve_Brown #737 üzenetére
Én 25 éve csak saját magam rakom össze
,
Egy szerkezet annál tartósabb, minél egyszerűbb.
CPU-t mindig tuningolom valamelyest, csak olyan lapom van amiben lehetséges (X58, 2011 v3 ) VGA-val jelentős tuningot soha sem tudtam elérni, legtöbbször akkor jelentős ha együtt lehet emelni a GPU és a RAM órajelét is.Nanot nem akarom tuningolni, elég ha üzembiztosan megy, inkább undervolting-ben gondolkodom.
Vizet csak azért vállalnám be, ha tudom, hogy biztosan jelentősebben hűti és így tartósabb lesz a kártya. -
kenand
veterán
Vízhűtésekkel az a gondom, hogy összetett, így nem olyan "örök" életű, mint egy léghűtés. Ott max a venti megy tönkre, de azt könnyű cserélni.
-
kenand
veterán
válasz
Steve_Brown #724 üzenetére
Néztem tesztet 2x120-as csak mérsékelten volt jobb, minta az 1x120. Biztosan jobb de, hátul nálam nem is lenne rá hely, max a gép elejére szerelve....
-
kenand
veterán
válasz
scott_free #721 üzenetére
Nam nagy ügy kivágni a Mi8 bracket-et....
-
kenand
veterán
válasz
Steve_Brown #717 üzenetére
Jóval nagyobb TPD furry-tt is lehűti egy 120-as ott azt írja 500W bír a hűtés (bár egy kicsit túlzás)
-
kenand
veterán
válasz
Smithy87 #689 üzenetére
Ha tényleg 110 E lett volna a 3050 (Alza beetetés) még el is gondolkodtam rajta, hogy esetleg új VGA veszek 6-8 év után (azóta max. használtat, vagy 1x raktárkészleten maradt kiárusítottat vettem. (az is előtte 2-3 élve volt jobbfajta kártya : AMD 6970)
De ez sokkal izgalmasabb, azt megveszem és beteszem a gépbe (ne és lehet nem is indult volna az x58-asimmal) -
kenand
veterán
válasz
Steve_Brown #682 üzenetére
Sajna az AMD nagyon elbaltázta, direkt megnyírbálta teljesítményén is meglátszik....
Gondolta most mindent megvesznek.. -
kenand
veterán
válasz
fatpingvin #669 üzenetére
Szerintem a nano és a mi8 boardja megegyezik, még a bios beállítasok is, nincs nagy különbség. Az orajelet mindkettő hamarabb leveszi , ha nincs korlátozva az a furry de az jóval többet zabál. 2x8 tápcsati.
-
kenand
veterán
válasz
Steve_Brown #652 üzenetére
Üdv a klubban, ez egy életstílus
Gépeim is 1 kivételével mind szerverből levetett Xeonnal turbózottak, sőt a kínai alaplaposokban levetett DDR4 ECC REG van....pont passzol hozzájuk egy szerverből levetett VGA
-
kenand
veterán
Az ótrajalet visszveszi ha kell, nem pörgeti. : Gyors fordításban
"Hogyan csinálja mindezt az AMD, egy ilyen nagy és forró GPU alacsonyabb TDP-vel fut egy kis méretű grafikus kártyában? Nos, miközben a magok órajelének frekvenciája akár 1 GHz-ig is feljöhet, a kártya rendelkezik teljesítmény- és hőmérséklet-korlátozóval is. Amint eléri a 75 Celsius-fokot vagy egy bizonyos megengedett teljesítményt, elkezd visszatekerni, hogy elérje az előre beprogramozott teljesítmény- és hőmérsékleti célértékeket. Így az 1000 MHz-es magórajel frekvencia nem egy fix órajel ezeken a kártyákon, hanem egy maximális órajel frekvencia - ha a kártya átlépi a teljesítménykorlátozást vagy túl melegszik, akkor a kártya fel/le fog óraműködni a felügyelt korlátozók között. Tapasztalataink szerint a korlátozók alapján az órajelfrekvencia 5 és 15% közötti értékkel számolhat. Nézze meg a ma tesztelt terméket, majd folytassa az áttekintést. "
-
kenand
veterán
válasz
Steve_Brown #646 üzenetére
Persze, és a hang is zavaró, ezért egyelőre maradok a 2 arcicnál.
Most 3x futtattam a 3d markot kis szünettel, de nem mentem 65 fok fölé -
kenand
veterán
válasz
MasterDeeJay #643 üzenetére
Ha rátenném a 2 szerver ventit az arctic helyett, szerintem maxon nem menne 55-60 fölé
de hangos lenne
-
kenand
veterán
Egyelőre úgy döntöttem nem költök többet, akár mennyire is furdalja a z oldalamat egy vízhűtés.
Mivel kész volt a 2. léghűtés prototípus, szétvágtam/hajtogattam a 2. kártya bordáit is.
Meg kapta a módosított biost is (bár radeonból is állítható, így nem kell vele szórakozni) .
a 2x80 pwn F.es Arctic ventik elég csendesek és egyértelműen jobb a hűtés hatásfoka mint a 1x92 esetén.
Ismételt AIDA GPU teszt és 3d mark11 után ment 70 fok fölé, taln 3-4 volt 1x 73
VRM 5-10-zel több, de az 100 fokig mehet
Idleben meg lemegy 35 fokra -
kenand
veterán
Undervoltos moddolt NANO BIOS-t belesütöttem, működik, lefuttattam egy AIDA számítást vele
Radeonból is be lehet állítani, de így alapban ezzel megy,
itt írtam, link is van -
kenand
veterán
válasz
MasterDeeJay #591 üzenetére
Igen ez az, lehet tényleg megfáradt és egy 750Ti-t még bír, nano-t már nem
(#594) MasterDeeJay
Úgy tűnik 1x volt Budán kutyavásárMás
DP-HDMI átalakítókkal lehet szívni, most az egyikkel Windows betöltéskor mindig eltűnt a kép már azt hittam a kártya ment tönkre, de csak az átalakító, még jó, hogy van itthon 2 másik...(2 napja meh a HDMI kábellel szívtam...) Most szereztem helyben egy használt egy direkt PD-s monitort , útban van a DP kábel, remélem úgy lesz a legjobb... -
kenand
veterán
válasz
Steve_Brown #588 üzenetére
Nálam a Deepcool 500-as 1 line 38A, (CWT belső) sajna elhasalt vele-.. max terhelés 420w a teljes gép még sem bírta. Lehet nem bír 38A, csak rá van írva, de más- kisbb fogyasztású- VGA-vel szépen ment ugyan azzal a 5670-es Xeonnal
Elviekben 85 foknál kell throrttlingolnia, szóval bírnia kell a 80-at
De most tél van lakásban 20-24 fok, nyáron 30-32 fokban is használjuk szóval jobb túltervezni most a hűtést.. -
kenand
veterán
-
kenand
veterán
Dual xeon helyett egyszerűbb már 2011 v3/4 sok maggal olcsón, többet áldozva lehet dell 7810 2x sok maggal (csak a proci)olcsón...de játék biztosan nem használja ki. A mi 10 magos 2666 v3-asunk magjai sincsenek már teljesen kihasználva, főleg rosszul megírt játék esetén.
Dual furry/nano kártyák esetén cross fireben feleződik a ram
8gbs az 2x4-es lesz szerintem (legalább is régen úgy működött a crsossfire) -
kenand
veterán
Arcticből van P8 PWM, nem is drágább, mint az F (de itt hylben nem volt)
-
kenand
veterán
Próbálgattam az undervoltingot, az AMD sw-vel. Nagyon nem voltam merész, de eddig lementem és, több tesztet is futtattam, stabil maradt. Stressz alatt sem ment 73 fok fölé a GPU, a VRM mag 81 fölé. (az 100-ig jó)
Készítettem ez alapján egy mod bios-t is.
(target hűfokot levettem 75-ről 70-re így próbálja azt tartani.)Lenyomtam a 4K Gaming PC-t, pedig nekünk csak 2K van
-
kenand
veterán
válasz
scott_free #538 üzenetére
Szerintem a hátsó fúlyáshoz nagyobb nyomás, a top flow kivitelhez légáram, előbbi is van de kicsit hangos, biztiből azt is elkészítettem ha nem lenne elég. De Arcticnál azt néztem legyen PWM, 80mm és legyen a helyi boltban -legalább rendelésre, és ne legyen drága
Én teszteket nem néztem az arcticnél (ezek egyébként F-sek, de 2db 80 így is jó)
Ez a 2 db 80-as jóval erősebb lenne, de 6000-es fordulaton jó hangos -
kenand
veterán
válasz
scott_free #534 üzenetére
Mindjárt ebben gondolkodtam, de aztán félretettem ,az elsőnél szétvágtam, mert a hozzáadott csavar rövid, de szerencsére találtam itthon 4db jó csavart . Praktikerben vettem az alu profilt. (biztos olcsóban is van) 35x20x1000mm-es 2mm vastag alu profil .1mm vastag s elég lenne de abból nem volt ilyen aszimmetrikus.
(#535) _kovi_
Én is rákerestem hibás NANo-ra, annak is pont jó lenne a hűtése -
kenand
veterán
Annyiról be tudok számolni, hogy a 2 db. 80x25mm-es Artcic venti jóval hatásosabbnak tűnik, mint a 1 db. 92x25mm-es Artcic, mivel a 2x80mm-es alatt nincs kihajtva a borda- rosszabb a hűtés hatásfoka- még is kb ugyan annyira melegedett, mindkettő terhelés alatt max 78 fokos lett.
-
kenand
veterán
Úgy tűnik a sceen gitchek nagy részéért a HDI kábel volt a hibás, vagy a DP adapter+HDMI együttese. Érdekes a HDMI kábel egy 760-as VGA-val nem volt problémás. Most kicseréltem először az adaptert - még furibb villogósabb lett, majd a kábelt is azóta egyszer sem ment el a kép.
Találtam hosszabb mini csavart itthon és megcsináltam az 2x80mm-es ventis, top flow-s, alu profilos hűtést.
Kihajtogatott bordákhoz jó, majd ha lesz időm megnézem melyik a hatékonyabb az 1x92 vagy 2x80 , de nekem az utóbbi tűnik erősebbnek. (2 venti egyforma típus csak az egyik 2 éves, a másik új)Bordák még nincsenek ennél kihajtva, ez csak "összerakási teszt", 1 már kihajtott, azon bróbálom majd.
Ere vízhűtésben gondolkodom. -
kenand
veterán
Nem hátsó befújásúra gondoltam, hanem szétvágott bordák esetén 2x80 mm-s top flow-ra 1x92mm helyett, csak azt az eredeti alu tető moddolásával már nem lehet megcsinálni (túl rövid), így készíteni kell számára másikat: nyomtatott, vagy lemezből kivágott/hajtott, vagy alu keretet, de ahhoz hosszabb csavar kellene.
Hasonló mint itt csak nem 25 hanem 12mm-es AKSA ventikkel a kisebb magasság miatt. (mondjuk 2x80mm 25mm-es van a polcon több is, ha lesz csavarom kipróbálom)De most erősen foglalkoztat a AIO vízhűtés mivel 2 low profile venti 3000Ft/db+ nyomtatás/lemez kivágatás is már majd annyi, mint a vízhűtés..(na meg olyat még nem raktam össze és kíváncsi is vagyok
-
kenand
veterán
válasz
juliabrilke #508 üzenetére
Picit feljebb volt linkelve . de itt van ez NANo-ra ment de ugyan az. Ez az ID cooling frostflow X 120 megfelel neki
Lehet írni kellene Míyconst-nak vane valami ötlete a pillanatnyi fekete képernyő megoldására... (aztán lehet annyian ostromolják, hogy nem válaszol....)
-
kenand
veterán
válasz
Steve_Brown #491 üzenetére
Köszi a választ, talán azoknak meglesznek hűtés nélkül...
-
kenand
veterán
válasz
Steve_Brown #489 üzenetére
Nálam csak Xeonok vannak
: 771 (polcon) 1366 és 2011 v3.
( Na van egy 1700-as, + core i3 12100F, de az olyan gép amibe atomstabil cucc kell, inkább kisebb teljesítmény mellett.) -
kenand
veterán
Ha vízhűtést tennénk rá, a pirosan karikázottak hűtés nélkül maradnak, -eredetileg van rajtuk thermopad és fedi az alap nagy borda. Ezek mik lehetnek?
A kéket fedi ha minden igaz a heatpipe-os második borda (talán az a VRM)MI8 alap BIOS-sal is a Windows 10 feltolja az R9 NANO drivert (nem az AMD-set) de 3d mark esetén nincs különbség a sebességben megnéztem
-
kenand
veterán
Hajtogatás is volt 1 óra munka...
Itt egy régi teszt a fogyasztásról itt is többet mértek, mint a prohardvernél, Itt 210W, amit mi tapasztalunk is inkább ennyi nem 175w
Mivel 2 BIOS van rajta emiatt feltettem a NANO-jét, akkor mikor kapcsolhatom ha kell.
De azért tettem fel (nem UEFI only a lap, sőt) mivel még is csak desktop VGA-ként használjuk, nem szerverben számításra.(#482) Steve_Brown
Vizes hűtőt/proci hűtőt teszel rá, az is megbontással jár, 1 csavar le van ragasztva (tény újra minden visszaállítható)Egyénként gondolkodok a vizesen a 2. kártyánál én is, csak, hogy azt is kipróbáljam
Az még nincs szétbuherálva...
-
kenand
veterán
Nem gyakori pillanatnyi kép elmenés NANO BIOS-szal is van sajnos. Bár alappal nem is néztem, majd megnézzük.
-
kenand
veterán
Kivágtuk a fekete fedőlapot körfúróval (nekem csempe fúrom volt itthon amit tudtam 85-90mm-es átmérőre állítani) és 5-ös fúróval 4 lyuk és bventi felfogató csavarral hozzárögzítettem.
De a tesz az nekem is széles gumival volt a kihajtogatás után.
(#477) MasterDeeJay
Én is használom a kínai 2011-nél mert attól nem fagy, de itt mintha a GPU hőfokot meg nem írná...
(#469) ityam
Hang nekem nem kell
-
kenand
veterán
válasz
fatpingvin #457 üzenetére
A gond hogy a VRM-eknek egyáltalán nem lesz hűtése. Ugyan ott a + borda, de az eredeti hűtő fedte azt is, a vízhűtéssel meg szabadon állnak és a moddolt 775 talp amivel felteszed útban van, így még kis chipset bidékar sem lehet rátenni
Quadro NVS300-nak létezett eleve PCIe1x váltotzata
-
kenand
veterán
válasz
Steve_Brown #461 üzenetére
NVIDIA Quadro NVS 300 512MB GDDR3 64bit videokártya 1x DMS-59 700Ft, de sajna kell hozzá egy DMS-59 átalakítóm meg PCIe 16x-os.. és akkor a dual display is megoldott (DMS-59 to duial DVI)
-
kenand
veterán
válasz
Steve_Brown #455 üzenetére
Nem rossz ötlet, nem tudom a vízhűtés kábel elér e a 12cm venti helyéig hátul, vagy a gépház elejére csak...(de lehet oda sem mert túl rövid..), a talpnak fednie kell a GPU-t és a HBM memóriákat egyaránt (de talán fedi ) a rögzítő csavar helyek biztosan nem stimmelnek, valamelyik talpat moddolni kell (látom közben linkelted, van amit lehet furat moddolni)
(#458) Czimby
Fiam írta, hogy 1-1 pillantra el ment, de kibírható.
kínai 2011-esben is 2x 16x PCI van, a 2. egy SSD nekünk sem lenne jó 2. kártya, de biztosan van valami olcsó 1 slotos (p workstation van is, félretéve de ahhoz átalakító kellene) -
kenand
veterán
24 órázom, így kipróbálni nem tudom egyelőre
De moddoltam a BIOS-t, ha valakinek van kedve kipróbálni -
kenand
veterán
Majd egy tesztet kérünk, hogy a hátsó befújás 80mm-es ventivel mennyire hatásos...akkor nem kell szétszedni a kártyát (max a DP kimenetnél a hátlapot)
Én inkább készítenék olyan tartót a mi 2db 80-as ventit hordoz. 10-15-ert túlnyúl, de nem gond, legalább a 2. venti a VRM hűtőt is fújja.
-
kenand
veterán
Deepcool 500W 1 ágon 38A mégis elhasalt vele a kártya
(#408) korcsi
Kis csavarhúzóval megemeltem aztán kis lapos fogóval kihajtogattam.(#411) MasterDeeJay
igen de nem tudom van-e éles lapos ollóm ami elviszi az alut
Olyan szempontból jobb, hogy nem emeli meg a borda magasságáét a tető könnyebben visszamegy rá,Más
Fiam tegnap egész nap használta, sajna tényleg előfordul néha, hogy a DP kimeneten 1-1 pillanatra elmegy a kép. Miyconst is említette
Nem kibírhatatlan, de azért nem annyira jó...
Tegnap szívtam egy 2. BIOS upgrade-vel.
Ugyan azzal a DOS boot lemezzel ugyan úgy mint a 2-at nem ment error-rael visszautasította, de legalább nem is tolta el mint az első kártyánál Windows alatt, 2. alaplapom (szintén x58) , a dos boot (Rufus freeDos) MCB error nyomott és el sem indult....Flash 2. kártyaként sem, ment, végül új windows telepítés, AMD driver nélkül ment...
Minden esetre szívás ez a flash, hogy tartson az ember egy szűz windowst , ha flasht akar... -
kenand
veterán
válasz
Steve_Brown #402 üzenetére
Nekem zabálós régi rendszereim vannak OC-vel, vagy all core turboval, de mindig a VGA a legjelentősebb fogyasztó, hacsak nem egy 750Ti vagy Quadro K620 van benn aminek nem kell + tápcsati...utóbbiak esetén még OC x5670x és 10magos all core turbo estén is is 200w alatt maradok.
De csak kíváncsiságból mértem meg, annyira nem lényeges... -
kenand
veterán
válasz
Steve_Brown #397 üzenetére
Nekem egy R9 280x 6+8-as PCIe tápcstivval kb. ennyit kért (Depcool táphoz azt nem tettem, Corsair 550-nel jól ment az is)
(#398) MasterDeeJay
Valós mérés okos konnektorral a 410W x5670-nel kicsit húzva (nem is 4Ghz felett) 3 D mark 11 alatt
Nem azt mondom hogy sok, de nem olyan jó 500W-os táp lehet elhasal vele.
"Teljesítmény/fogyasztás tekintetében jön azonban az igazi meglepetés: a Nano kiválóan szerepelt,"
Ezt írja a cikk, tény 7 évvel ezelőtt, de 280x-vél nálam csak teljesítményben jobb...
-
kenand
veterán
Mivel 1 kivételével csak régi konfigjaim vannak (x58/1366, 2011 v3 +E5 xeon 2620/2640/26666 V3, soha nem is kerestem 500W-osnál kisebb tápot (inkább 550-600, 1 line 12V), de a Deepcool így is kevés volt hozzá. Pedig most az Edigital 18 000Ft-ért adja (na annyiért biztosan nem venném meg)
-
kenand
veterán
Én is így jártam egy Deepcool bronz 500w-os táppal. (szokásos kínai hazugság az 500W) Nem a melegedés miatt . Lekapcsolt, 1x le is fagyott. ( meg is ijedtem, hogy rossz a kártya...) Áttettem egy Corsair 550-esbe azon szépen megy még húzott x5670 Xeonnal, és 10 magos xeon E5 2666V3-mal 3.5 Ghz-n all core turboval.
És nem az 50w hiányzik. Sokkal kevesebb ampert tud a Deepcool. Terhelve az x5670-nel+ Mi8 kb 410W-ot kért a teljes rendszer.Sajnos ennél többet harap, nem tudom hogy mérték.... megnéztem az összes elérhető BIOS-t a nanohoz, mindben 270W a TPD...
De összességében- hibáival együtt-szerintem nincs most jobb ár/érték arányú kártya...
9300x (dal NANO) csak kicsit drágább, de nem minden játék használja ki, és az már tényleg brutálisan fogyaszt, több tápom van, de annak egyik sem lenne elég...
-
kenand
veterán
válasz
Steve_Brown #380 üzenetére
Azért NANO... , de vastag...és a ventivel még vastagabb
-
kenand
veterán
Ha nem akarjatok túl magasra a kartyát talaltam 80 mm-es pwm ventit a Akasatól AK-FN076 a típus. 11mm magas csak, 28 cfm 27 dBA
2 kellene rá a jobb hűtés miatt, de akkor az eredeti fedlap már nem igazán tart .Egyébként egészen szépen ki tudtam vágni az 1x90 mm+es kört csempéhez való körvágóval
-
kenand
veterán
-
kenand
veterán
válasz
Steve_Brown #358 üzenetére
Tegnsp megmértem egy x5670 kicsit húzott xeonnsl azért 3d mark alatt kérta teljes gép 410 w-ot. 280x kb igyn nem nbyit oedig annak 6+8 tűs tapcsatija van ,( de teljesítménye kisebb volt)
Csavar méretre nincs tippetek? M 1.8?
-
kenand
veterán
válasz
Steve_Brown #326 üzenetére
Szuper, még esetleg egy 2x92x14mm jó lenne, mivel id cooling ng ventiből van olyan itthon is kapható. Kevésbé jól hűt, mint a 25mm-es de 2x90 talán úgy is elég ellenben 11mm-relbalacsonyabb
-
kenand
veterán
Kis csavarokat kis hazánkban lehet venni valahol? Vagy csak Kína ?
Kütyüs boltban láttam de m2 van, kisebb nincs és nem süllyesztett
a PWM 4 pin normál méretű aljzatot hogy hívják ( saját átalakítóhoz) ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest