- Szállítja HBM4 memóriájának mintáit az SK Hynix
- Melyik tápegységet vegyem?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Canon EOS DSLR topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Epson nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
4 GB RAM
Ez komoly kell legyen, mert viccnek nagyon rossz...
-
Dave™
nagyúr
válasz
Solar Eclips #30 üzenetére
Oké, tehát az átlagusernek akkor a limitált OS kell nagyon gyors SoC-pel. Nekem jó lesz a gyenge hardver asztali OS kombó
-
balaaazs
senior tag
válasz
Solar Eclips #27 üzenetére
Annyiban akkor pontosítok: kényelmetlen a fájlkezelés
Az igaz, mindent meg tudtam én is csinálni amikor egy megpróbáltam teljesen kiváltani, de az átláhatóság és kényelem nem összehasonlítható egy win, vagy macos-el.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Solar Eclips #26 üzenetére
Nem tudom hogy jön ide a MacOS, én az iPadOS-ről beszéltem, az iPadon az fut. Ott pedig problémás a fájlkezelés, ami mondjuk erősen limitálja a használhatóságot. Webes használatra rengeteget kell konvertálnom, összefűznöm, létrehoznom, szerkesztenem, ezeket nem akarod a felhőben csinálni. Illetve lehet, hogy te igen, de én nem. Meg a VS code-ot se lehet így nagy élvezet használni. Csak két instant példa, hogy miért alkalmatlan számomra munkára.
-
Solar Eclips
tag
Exem 10 eve csak ipadet hasznal atlaguser es fotos. Minden megvan csinalva. Meg mindig nem tudom az atlag user milyen fajmuveleteket akar vegre hajtani. Foleg igy 2022ben amikor minden automatikusan felraksz a felhobe. De valojaban az emberiseg fele csak es kizarolag telefont hasznal mindenre es tokeletesen el van (fiatalok meg nagyobb aranyban) de a nagyon tablet az limital.
-
balaaazs
senior tag
válasz
Solar Eclips #23 üzenetére
Azért ez sztem nem igaz, átlag usernek is fejlettebb és kényelmesebb fájlkezelő kell mint amit egy iPad nyújtani tud (és mondom ezt alapvetően apple beállítottsággal)
-
Dave™
nagyúr
válasz
Solar Eclips #23 üzenetére
De akkor minek az M1, ha ennyire átlagfelhasználóról van szó? Gyorsabban fut a facebook? A Surface sorozat gyakorlatilag egy notebook, még Linuxot is tehetek rá, és nincs semmi OS limitáció, a hardver meg nagyon sok mindenre elég. Miért jó egy bitang erős hardver, amit az OS szolgáltatásai fognak vissza?
-
Dave™
nagyúr
válasz
Solar Eclips #21 üzenetére
Az átlag facebookozik meg youtube-ozik, arra elég bármi. Ellenben egy sima fájlkezelés már problémás, ergo nagyon nem tudja kiváltani a teljes értékű OS-t. De, amúgy fejlesztek is rajta, meg tervezek, meg konvertálok, mindent, amit egy számítógéppel szoktam. Ezekre bőven elég a vérszegény m3-8100Y, viszont az iPadOS meg kevés, tehát szuper, hogy erős az M1, csak nem nagyon tudnám használni.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Solar Eclips #18 üzenetére
Hardverben lehet, de a Surface-re felteszek egy Ubuntut és mindent meg tudok vele csinálni, amit akármelyik másik gépemen. Az m3-8100Y alig limitál bármiben is, amire én egy számítógépet használok, ellenben az iPadOS borzasztóan limitált minden téren. Éppen ezért semmi értelme összevetni a kettőt.
-
balaaazs
senior tag
válasz
Solar Eclips #18 üzenetére
Teljesitmenyben egyetértek, az iPad sokmindenre képes. Viszont az OS a valóságban még messze áll attól, hogy ki tudjon váltani egy normál gépet. Tapasztalatból mondom, volt egy próbám erre fél éve kb.
-
Solar Eclips
tag
Csak eppen az ipad pro össze csomagolja a surfacet. De az ipad os is elege kezd desktop irányba menni, kíváncsi leszek iden mekkorát lépnek.
ui.: valamit én rontok el vagy ez a fórummotor tényleg ennyire szar? Kapok választ és nekem kell kikeresnem, nem pedig rákattintok az értesítésre?
-
-
Dave™
nagyúr
A Windows tényleg nem túl jó erre, én Ubuntuval használom, a Gnome kiválóan alkalmazkodik ehhez a hibrid felhasználáshoz. A Surface Go/Pro sorozat tele van remek ötletekkel, pl. 3:2 kijelző, érintés és toll támogatás, a kickstand ami miatt nem melegíti ölben a lábad, és kisebb és könnyebb, mint szinte bármi más. Ha jól ki van használva, akkor nem sok alternatívája van.
-
Dave™
nagyúr
Meg van még n+1 másik szempont, ami mellett teljesen felesleges, hogy éppen melyik a leggyorsabb CPU. Az én kedvenc gépem a Surface Go 2, amiben egy core m3-8100Y van, de nekem majdnem mindenre elég és az egyik leguniverzálisabb eszköz, ami létezik. Meg van egy Surface Laptop 4-em is Ryzen 5-tel, 12 szállal, és hiába 4. generációs, semmivel sem tudom kihasználni, egyszerűen túl erős, de ha mégis sikerülne, akkor meg throttlingolna, mert ekkora teljesítményhez hatékony hűtés is kell, az meg szembemegy a hordozhatósággal, meg nem is túl ízléses. A lényeg: teljesen felesleges a teljesítmény hajszolása, ha az nincs kihasználva/nem kihasználható.
-
balaaazs
senior tag
válasz
Solar Eclips #9 üzenetére
Alapból nem értettem soha a surface mániát... persze jó dolog, hogy tabletelni lehet, de a sima win sztem erre nem jó. mondjuk én a touch screent sem szeretem a sima laptopokban
-
martonx
veterán
2022-t írunk. Laptopból kétféle jöhet számításba, ha az ember nem csak szövegszerkeszteni, meg videózni akar rajta:
1. AMD vonalon 6XXX-es CPU - ezt választanám, ha fontos az üzemidő, egy hajszállal gyengébb teljesítményben mint Intel 12. gen, viszont üzemidőben 2-3X annyit bír
2. Intel vonalon 12XXX-es CPU - ha semmi más nem számít, mint hogy minél erősebb legyen a laptopodA fenti két opción kívül persze sokat nyom latba a rajongás (Intel / AMD), illetve éppen mit találsz akcióban. Ha nekem most tisztán objektíven választanom kellene, akkor AMD 6XXX-et választanék az üzemidő miatt, belátva, hogy egy hajszállal gyengébb, mint egy 2 óra alatt lemerülő Inteles.
-
Armagedown
őstag
Az a 4GB Ram/128 GB ssd nagyon csirke, főleg ennyiért
-
martonx
veterán
2022-ben frissítettek Intel 11. gen-re. Hát gratulálok MS-nek
Azokat sajnálom előre is, akik megveszik, mert fingjuk sincs, hogy mit jelent a 11. generáció. -
tasiadam
veterán
Miert eroltetik ezt az intel generaciot?
-
Dave™
nagyúr
Az jó, csak ez a felbontás nagyon kevés ebben a kategóriában. Aztán ott van a házon belüli konkurencia, a Laptop 4 Ryzen 5 változata, ami mindenben jobb (kivéve az iGPU teljesítményét), és akcióban ki lehet fogni 600 EUR-ért, ami az első generációs Laptop Go ára, de az is csak kifutóként ennyi.
-
Noukoum
veterán
Még mindig nagyon jó az a koncepció amit ez a gép képvisel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Microsoft azért annyira nem nyúlt hozzá a 2020-as év végén bemutatott elődhöz.
- BiosHibás-HP ZBook 15 G6 /HexaCore i7-9850H / 8GB/No SSD/15,6FHD IPS/4GB Quadro T1000/jó akku-Olcsón
- MacBook Pro Retina 13" (Mid 2014)
- AKCIÓ!ÚJ!Lenovo T14s Gen 4 (Ryzen 5 pro, 16gb,256gb) érintőkijelzős prémium laptop 4 év garancia!
- Apple MacBook Air M1 8/256GB 70 ciklus /MAKULÁTLAN/
- Lenovo ThinkPad X1 G11 (i7/13.gen/16/512) 2026.07-ig gyári garanciával eladó!
- LG 27GQ50F-B - 27" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Csere-Beszámítás! Asus TUF FA507 Gamer Laptop! 2027.04 Gari. RTX 4050 / R7 7535HS / 16GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest