- Ilyet se láttunk még, 1000-rel promotálja X3D-s CPU-it az AMD
- OLED TV topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nyomtató topik
- Galaxy Tab A11 néven érkezik a Galaxy Tab A9 utódja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz
Solar Eclips #30 üzenetére
Oké, tehát az átlagusernek akkor a limitált OS kell nagyon gyors SoC-pel. Nekem jó lesz a gyenge hardver asztali OS kombó
-
Dave™
nagyúr
válasz
Solar Eclips #26 üzenetére
Nem tudom hogy jön ide a MacOS, én az iPadOS-ről beszéltem, az iPadon az fut. Ott pedig problémás a fájlkezelés, ami mondjuk erősen limitálja a használhatóságot. Webes használatra rengeteget kell konvertálnom, összefűznöm, létrehoznom, szerkesztenem, ezeket nem akarod a felhőben csinálni. Illetve lehet, hogy te igen, de én nem. Meg a VS code-ot se lehet így nagy élvezet használni. Csak két instant példa, hogy miért alkalmatlan számomra munkára.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Solar Eclips #23 üzenetére
De akkor minek az M1, ha ennyire átlagfelhasználóról van szó? Gyorsabban fut a facebook? A Surface sorozat gyakorlatilag egy notebook, még Linuxot is tehetek rá, és nincs semmi OS limitáció, a hardver meg nagyon sok mindenre elég. Miért jó egy bitang erős hardver, amit az OS szolgáltatásai fognak vissza?
-
Dave™
nagyúr
válasz
Solar Eclips #21 üzenetére
Az átlag facebookozik meg youtube-ozik, arra elég bármi. Ellenben egy sima fájlkezelés már problémás, ergo nagyon nem tudja kiváltani a teljes értékű OS-t. De, amúgy fejlesztek is rajta, meg tervezek, meg konvertálok, mindent, amit egy számítógéppel szoktam. Ezekre bőven elég a vérszegény m3-8100Y, viszont az iPadOS meg kevés, tehát szuper, hogy erős az M1, csak nem nagyon tudnám használni.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Solar Eclips #18 üzenetére
Hardverben lehet, de a Surface-re felteszek egy Ubuntut és mindent meg tudok vele csinálni, amit akármelyik másik gépemen. Az m3-8100Y alig limitál bármiben is, amire én egy számítógépet használok, ellenben az iPadOS borzasztóan limitált minden téren. Éppen ezért semmi értelme összevetni a kettőt.
-
-
Dave™
nagyúr
A Windows tényleg nem túl jó erre, én Ubuntuval használom, a Gnome kiválóan alkalmazkodik ehhez a hibrid felhasználáshoz. A Surface Go/Pro sorozat tele van remek ötletekkel, pl. 3:2 kijelző, érintés és toll támogatás, a kickstand ami miatt nem melegíti ölben a lábad, és kisebb és könnyebb, mint szinte bármi más. Ha jól ki van használva, akkor nem sok alternatívája van.
-
Dave™
nagyúr
Meg van még n+1 másik szempont, ami mellett teljesen felesleges, hogy éppen melyik a leggyorsabb CPU. Az én kedvenc gépem a Surface Go 2, amiben egy core m3-8100Y van, de nekem majdnem mindenre elég és az egyik leguniverzálisabb eszköz, ami létezik. Meg van egy Surface Laptop 4-em is Ryzen 5-tel, 12 szállal, és hiába 4. generációs, semmivel sem tudom kihasználni, egyszerűen túl erős, de ha mégis sikerülne, akkor meg throttlingolna, mert ekkora teljesítményhez hatékony hűtés is kell, az meg szembemegy a hordozhatósággal, meg nem is túl ízléses. A lényeg: teljesen felesleges a teljesítmény hajszolása, ha az nincs kihasználva/nem kihasználható.
-
Dave™
nagyúr
Az jó, csak ez a felbontás nagyon kevés ebben a kategóriában. Aztán ott van a házon belüli konkurencia, a Laptop 4 Ryzen 5 változata, ami mindenben jobb (kivéve az iGPU teljesítményét), és akcióban ki lehet fogni 600 EUR-ért, ami az első generációs Laptop Go ára, de az is csak kifutóként ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ilyet se láttunk még, 1000-rel promotálja X3D-s CPU-it az AMD
- OLED TV topic
- Mobil flották
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nyomtató topik
- Galaxy Tab A11 néven érkezik a Galaxy Tab A9 utódja
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Nitro AN515-45 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
- FELTŰNŐ EXTRA! ThinkPad T480 - i5-8350U I 16GB I 512GB I Wi-Fi 6 I HU világítós I LTE I Dupla akku!
- Precision 7540 27% 15.6" FHD IPS Xeon E-2276M RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- Xiaomi Mi 10T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Bontott, vadiúj, SKY BLUE MacBook Air 13.6" M4 10C/8G 16GB 256GB 13 Gar.: 1 év APPLE világgarancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest