Új hozzászólás Aktív témák
-
Robesz04
friss újonc
Nem is értem, ez a Trump gyerek hogy lett milliárdos?!
Annyit ért az üzleti világhoz mint mészáros a gázszereléshez.
Most komolyan, gazdasági szankciókat bevezetni valaki ellen, akitől a komplett gazdaságunk függ?
Ehhez kell ám a közgazdász diploma :D
Addig cseszteti vigyori Kínát, míg majd
1: az egész világ megunja, és Kína felé fordul amerikaval szemben.
2: Kína unja meg, és egyszerűen nem vesz semmit amerikától, és nem is ad el oda semmit. Jelenleg szinte mindent Kína gyárt, és ott bármit el lehet adni. Elég ciki lesz ha ez a piac megszunik az usa számára. Hogy ki is az erősebb, jól mutatja, hogy a Huawei telefonok simán pörögnek a szankciók ellenére is. Viszont ha Kína is keménykedni fog, egy gagyi IPhone-t nem tudnak gyártani. Kínai alapanyagokból Kínában készül :)
3: fogja magát Kína, és tojik rá ki ellen milyen szankciók vannak érvényben, és elkezdi felvasarolni pl. az Iráni olajat. Na, ez is szép öngól lenne Trumplitól.
Miért kell keménykedni az erősebbel?
Miért kell a; mártírt b; hőst csinálni Kínából?! -
Vesa
veterán
válasz
nyisziati #143 üzenetére
"Csak a józan ész mondatja velem."
Vagy a butaság...!? ;-)
Hagyjuk ezt a "józan eszezést", középkori ökörség. A józan ész szerint rádióhullám nem létezik mert nem látod, a nem látható fény, vagyis az elektromágneses spektrum bizonyos hullámhosszai sem, "egyértelműen" a Nap kering a Föld körül, és egy gömb alján állva "egyértelműen" le fogsz zuhanni. Aztán meg mégssem. Ennyit a Te tudományos "érvelésedről", amit a "józan eszeddel" próbálsz megtámasztani. -
-
nyisziati
veterán
Na most lett elegem belőled.
Megkaptad a timestampeket, amikre olyan hőn vágytál, mert miközben a Linux topikra szemmel láthatóan bőven volt időd, erre valahogy nem annyira.Úgyhogy 2 dolog:
1) megnézed a videó aktuális részeit, ha érdekel,
2) rákeresel a neten a témára.Csá.
-
dabadab
titán
válasz
nyisziati #141 üzenetére
Ezek eddig nem tények, hanem nem különösebben megalapozott állítások.
De nézzük:ez már a 2. alkalom, hogy Kínából, egészen pontosan Vuhanból indul egy komoly fertőzéshullám.
Melyik volt az első?
az intézmény vezető kutatója már 2007 óta publikációk sokaságát jeleníti meg azzal kapcsolatban, hogyan lehet a vírus állatról emberre ("cross-species") történő terjedését megkönnyíteni!
Tudsz ebből a sokaságból hármat linkelni?
A kutatók megfertőződtek!
Hányból hányan? Ez hogy aránylik a vuhani fertőzési rátához?
Egy fiatal kutató hölgy képe pedig le lett véve a fényképtablóról!
LOL
A labor vezetését egy kijelölt állami vezető vette át
Miért, addig nem kijelölt állami vezető irányította?
megtiltotta a dolgozóknak, hogy a denevérkísérletekről beszéljenek a nyilvánosságnak!
Egészen konkrétan milyen változások álltak be a tiltásokban? Forrás?
-
nyisziati
veterán
válasz
Hieronymus #142 üzenetére
Rendben.
Akkor nem én mondtam.
Annyit azért tegyél meg, hogy a 2003-as kitörés halálos áldozatainak számát összehasonlítod a jelenlegivel.
Hint: kb. ezerszeres az áldozatok száma.Én ebből azt a következtetést vontam le, hogy ez a "V 2.0"-ás vírus.
De erről sem tudok tanulmányt linkelni.
Csak a józan ész mondatja velem.
Ennyi. -
-
nyisziati
veterán
válasz
Hieronymus #140 üzenetére
EZEK A TÉNYEK!!!
EZEKKEL VITATKOZZ!!!Összefoglalva:
1) ez már a 2. alkalom, hogy Kínából, egészen pontosan Vuhanból indul egy komoly fertőzéshullám.
Első alkalommal (2003) ez még csak párezer embert jelentett, második alkalommal már az egész világra eljutva többszázezret.
2) az intézmény vezető kutatója már 2007 óta publikációk sokaságát jeleníti meg azzal kapcsolatban, hogyan lehet a vírus állatról emberre ("cross-species") történő terjedését megkönnyíteni!
3) A kutatók megfertőződtek! Egy fiatal kutató hölgy képe pedig le lett véve a fényképtablóról! A labor vezetését egy kijelölt állami vezető vette át, aki megtiltotta a dolgozóknak, hogy a denevérkísérletekről beszéljenek a nyilvánosságnak!
Na most vitatkozz! -
Nem arra vagyok kíváncsi, hogy ki szerint miben "semmi valóságtól elrugaszkodott nincs"!
Mik a tények?
Az abból leszűrt következtetésekre nem vagyok kíváncsi.
Bizonyított a vírus mesterséges eredete, igen vagy nem?
Az össze többi mellébeszélés és terelés.lásd az alábbi példán
A szomszédom többször dolgozott éjszaka a kertjében és nappal nem lehetett látni.
A valóságtól elrugaszkodás nélkül állítom, hogy vámpír volt. Minden ismert tény alátámasztja.Ja , hogy vesebeteg volt és valamelyik gyógyszerétől nem bírta a napfényt, az csak mellébeszélés. Aljas probléma kimosdatási kísérlet!. Vámpír védi a vámpírt! Vámpír volt! (nyálfröcsögős, üvöltős szmájli)
-
Vesa
veterán
válasz
nyisziati #109 üzenetére
Szakmai kérdésekben szakemberek véleményével szokás érvelni! Sem az idős, sem a fiatal trump nem virológus szakember, tehát értelmetlenül hivatkozol arra, hogy "érvelsz", amikor az ő véleményüket mutogatva próbálsz itt bármit bizonyítani!
Ahogy teljesen irreleváns mit zagyvál egy varrónő az atomreaktorok felépítéséről és működéséről, pont annyira értelmetlen mit zagyvál a nyilvánvalóan technológiai és tudományos analfabéta trump család, tisztán tudományos kérdésekben.
-
nyisziati
veterán
válasz
Hieronymus #136 üzenetére
Na látod az elég nagy baj.
A pontjaim ugyanis pontosan arról szólnak, hogy egy logikusan végigvezetett gondolatmenet konklúzióit írtam le, nem pedig "demagógiát", vagy "kinyilatkoztatást".
Eleve értelmes ember meg sem kérdőjelezi azokat, mert semmi valóságtól elrugaszkodott nincs bennük. Sőt, bármely logikusan gondolkodó ember ugyanezen végkövetkeztetésekre jutna. -
Ribi
nagyúr
válasz
Hieronymus #136 üzenetére
És amikor tudtak róla mit mondtak az amcsik? Ehh, smafu az egész.
Szóval akkor hol szempont hogy tudtak róla vagy sem? Úgy se foglalkoztak vele. Akkormeg? -
válasz
nyisziati #134 üzenetére
Bocsika.
Én nem a pontjaiddal foglalkoztam, csak felhivtam a demagógiára, ami megjelenik a hozzászólásaidban.Az utolsó hozzászólásod, vastagon szedett része is feltételezésen alapuló kinyilatkoztatás.
Nyilván van felelőssége a járványban. Későn jelezték a járványt és nem vezették be az azonnali járványügyi korlátozásokat. De azt bizonyítani kellene, hogy mesterséges a vírus. Az nem elég, hogy feltételezhető. -
klepto
addikt
Komolyan mondom, már sajnálom a Kínaiakat. Egyáltalán mit véd, mit félt Amerikai Kínától?
Technológiailag sehol nincsenek Kínához képest, a kémkedést meg ne is említsük; mikor elkezdte a Google küldözgetni az üzeneteket térképpel, nap/óra/perc pontosággal, hogy az előző hónapban mikor, hol voltam, és ez mennyi időt vett igénybe, na akkor kiakadtam.
Ami meg a Huawei-t illeti, a saját áruházuk oda/vissza kompatibilis az Android telefonokkal, mivel az új Honor 5 karkötőmhöz már a Huawei áruházból kellett letöltenem a legújabb szoftvereket. Szóval olcsók, jók, és nem kémkednek jobban, mint az USA. Akkor, mi a baj? Kukacosodik az alma? -
nyisziati
veterán
válasz
Hieronymus #133 üzenetére
Ühümm.
Érdekes, a 3 ponttal semmit se kezdtél. Nem cáfoltál, nem állítottál fel VALÓSZÍNŰBB teóriát.
Persze ebből a 3 pontból bármely értelmes életforma belátja, hogy teljesen logikus levezetése az elmúlt kb. 17 év történéseinek.De mindig vannak a mindent (is) jobban tudó trollok, akiknek mindenről premier plánban felvett videó kell. De még abba is belekötnek.
Úgyhogy én több energiát nem feccölök a meggyőzésedbe.Aki nem teljesen hülye (vagy elfogult), annak nyilvánvaló, hogy Kína az egyedüli felelős a vírussal való felelőtlen bánásért és annak a kontrollálatlan kikerüléséért.
-
válasz
nyisziati #132 üzenetére
"tényekből levezetett feltételezések"
Egyszerűsítsük a megfogalmazást. Feltételezések
Amúgy a demagógia, "tényekből levezetett feltételezések", szándékos csúsztatással.Például.
A szomszéd kutyája harapós, minden kutya harapós.
Az mondat első része tény, a második csúsztatás. Sokan beszopják gondolkodás nélkül, az így előkészített második részt. -
nyisziati
veterán
Nem, nincs ez, hogy megcáfoltál.
Forráskritikát valóban látok, de az állításaikkal érdemben nem foglalkoztál.
Az, hogy "közismert hazudozó", ez csak a te állításod. EGYES dolgok nem bizonyultak igaznak, amiket állítottak, de jelen állításaikról ezt senki nem mondta.
Egyébként az ellenoldal is feltételezésekkel dolgozik, mivel 100%-os bizonyosságot senki nem tud
RÁUTALÓ JELEK vannak.Összefoglalva:
1) ez már a 2. alkalom, hogy Kínából, egészen pontosan Vuhanból indul egy komoly fertőzéshullám.
Első alkalommal (2003) ez még csak párezer embert jelentett, második alkalommal már az egész világra eljutva többszázezret.
2) az intézmény vezető kutatója már 2007 óta publikációk sokaságát jeleníti meg azzal kapcsolatban, hogyan lehet a vírus állatról emberre ("cross-species") történő terjedését megkönnyíteni.
Ez egyébként felveti annak a kérdését is, hogy nem akarta-e a kínai kormány biológiai fegyverként bevetni a vírust.
3) A laborban uralkodó körülmények és a kutatók megfertőződése mind arra utalnak, hogy "hazavitték a munkájukat", ők lehettek a fertőzés elsődleges terjesztői.Ezek mind tények, illetve tényekből levezetett feltételezések, amiknek igen nagy a valószínűségük. Ezeknek semmi köze a laposföldhöz, alufóliás 5G ellenzéshez, bárki beláthatja.
-
dabadab
titán
válasz
nyisziati #126 üzenetére
Ismét terelés, csúsztatás, személyeskedés
Bocs, de folyamatosan az van, hogy állítasz valamit, ami nem igaz, megcáfolom és erre te azzal jössz, hogy az terelés meg személyeskedés.
Ha valakit azért hozol ide, mert hihető szakértő és én megírom róla, hogy egyáltalán nem az, hanem közismert hazudozó, az nem személyeskedés, hanem forráskritika.
Ha az állításaidra csak olyan "szakértőket" tudsz hozni, akikről köztudott, hogy hazudoznak, akkor szerintem neked kellene elgondolkoznod, hogy tényleg miben különbözik az, amit csinálsz, a tényleges laposföldesektől.
-
farkas1
tag
válasz
#04824576 #57 üzenetére
Lényegében amit te itt csinálsz már az a Kínai diktatúra betörése hozzánk.
Olyan szinten agitálsz mellettük, képviseled az érdekeiket itt, hogy te vagy kínai lehetsz vagy nekik dolgozol.
Láthatóan az elnyomást készíted elő ezzel az "ők a jó oldal" propagandával, nekünk is olyan szerepet szántok mint nálatok az ujguroknak?
A Belgrád-Budapest korrupt 10 évre titkosított vasút is erről szól a hatalmatok kiterjesztéséről olyan megvehető kormányok fölé mint a Fidesz.
Nektek az a demokrácia, hogy Hszi csin ping bevetette az alkotmányba, hogy élete végéig uralkodhat, a választást addig kizárta?
Miért is lenne nekünk ez a jobb rendszer mint a valódi demokrácia? Meséld el. -
válasz
nyisziati #127 üzenetére
Valószínűleg, feltételezhető, ....
Te is feltételes módban beszélsz, miközben tényként gondolod azt a mit írsz.Az a baj, hogy a tényekből, megalapozatlan dolgokat feltételezve fogadsz el feltétlen igazságnak kijelentéseket.
Ez a folyamat a demagógia.Ugye tény, hogy a városban van Kína talán legnagyobb vírus kutatóintézete. Tény, hogy koronavírust is kutattak ott. Nyilván a COVID-19-ből is került be minta oda. Ez azért megalapozott feltétételezés.
Szerinted Kína megengedett volna amerikai vizsgálatot ott, ha van takargatni valója?
És mit mutat a kutatók megbetegedése?
Biztosan olyan örültek voltak, hogy nem tartották be az előírásokat, miközben napi szinten kutattak veszélyes vírusokat? Nem életszerűbb az a feltételezés, hogy oda is kívülről hurcolta be valaki a fertőzést.
Ezek az intézmények is annyira zártak, mint az idősotthonok. Ahol a bentlakók között villámgyorsan hordják szét a fertőzést a mozgásképes bentlakók. Együtt étkeznek és szórakoznak, de bizonyosan nem kutatnak veszélyes vírusokat.
Németországban most szigorították az otthonok ellenőrzését, mert az ott lakó "víruskutatók" között gyorsan terjed a járvány. Az egyik intézményben tartott ellenőrzés után derült ki, a fertőzöttek kétharmada még tünetmentes volt.Azt érdemes lenne vizsgálni ezek a vádak mennyire szolgálják a soron lévő választási kampányt.
-
nyisziati
veterán
Nem elfeledkezve arról az "apróságról", hogy maga Zhengli munkássága is jelentős részben arról szól, hogyan lehet szintetikusan erősíteni a vírusnak azt a tulajdonságát, hogy fajok közt hordozhatóvá váljon.
Plusz a kutatók kórtörténete (mindannyian megfertőződtek), plusz a fiatal kutató, akit kiradíroztak a közös tablóról. Valószínűleg ő volt az első áldozatDe ez ugye semmit se számít neked.
-
dabadab
titán
válasz
nyisziati #124 üzenetére
Ja, hogy ez a Judy Mikovits.
Oké.A laposfölddel hogy állsz?
Szerintem ez az a pont, amikor el kellene gondolkodnod, hogy tényleg alufóliában akarod-e gyújtogatni az 5G tornyokat, mert azok terjesztik a koronavírust vagy inkább megmaradsz maradjunk az ép észnél.
-
nyisziati
veterán
8.30-nál maga Shi Zhenli is föltette a kérdést: "lehet, hogy tőlünk származott a vírus?"
Ezután független kínai vizsgálat jött, ahol kiderült, hogy a kutatóknak már történetük van koronavírus fertőzöttségből.
A 9. perctől van arról szó, hogy az amcsik vizsgálóbizottságot küldtek a laborba, ahol trehányságot, és a biztonsági előírások benemtartását jegyezték fel. -
nyisziati
veterán
Szerintem a két kínainak több köze van hozzá, mint nekünk.
De ott a brit virológus is, aki szintén erről beszél. Mármint a vírus balesetből való kikerüléséről. Plusz ott van, hogy ők nem mondhatták ki a tényt, csak annyit, hogy "valószínűleg". De ez már felér egy beismeréssel. Pláne kínaitól. Pláne a következők ismeretében.A videóban a 6. perctől taglalják, hogy a kutatásokat vezető Shi Zhengli számos akadémiai tanulmányt írt arról, hogyan lehet előállítani a vírust -tanulmányozási célból - fajok közti átvitelre.
6.30-tól van szó az S-proteinről, ami a fajok közti könnyű átvitelt teszi lehetővé. Ezt a tulajdonságát erősítették Zhengli-ék.
A 7. perctől beszél 2 amerikai mikrobiológus erről a tulajdonságról részletesen.7.30-tól Judy Mikovits részletesen beszél erről.
"and so we know, that's the patogenic spike protein that for the original sars. So now you're allowing that access to human tissues, because the spike proteins of the natural evolutionary strains don't infect human cells at all.
So that research going on in Wuhan and published since 2007 and clearly if that spike protein from sars weren't on the covid, the new covid 19 or sars 2 it wouldn't be able to enter human cells, so again this is again evidence it couldn't go through the Wuhan seafood market." -
dabadab
titán
válasz
nyisziati #121 üzenetére
Ezt a kínaiak is elismerték, az utolsó oldalon ez szerepel.
Nem, nem ez szerepel.
Az szerepel, hogy két kínai, akiknek egyébként semmi közük nincs a laborhoz, tehát eleven nem tudnának elismerni semmit, mert nem is tudhatnak semmit, feltételezték, hogy esetleg onnan is származhat.A videóból viszont egyértelműen kiderül, ahol egy virológus professzor beszél erről, hogy emberi eredetű.
Ezt eddig az összes szakember gyakorlatilag kizártnak mondta és nyilván nem fogom végignézni a videót, szóval ha mondasz egy timestampet hozzá, akkor megnézem (bár az eddigiek után azért nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy valójában mégsem erről van szó).
-
nyisziati
veterán
Erről semmit se mondtál eddig, csak most.
Én úgy értelmeztem, aziránt van kifogásod, hogy emberi mulasztás történt. Ezt a kínaiak is elismerték, az utolsó oldalon ez szerepel.
Egyébként a cikk nem állítja, hogy nem lehet emberi eredetű a vírus, csak annyit mond, hogy valószínűleg nem biológiai fegyvernek lett fejlesztve, és nem direkt terjesztették.A videóból viszont egyértelműen kiderül, ahol egy virológus professzor beszél erről, hogy emberi eredetű.
-
válasz
nyisziati #116 üzenetére
" Kvázi nekem még jól is jönne a dollár elinflálása, legalább javítaná a gyenge forintárfolyamot."
A gazdasági válságok amerikából indulnak általában. A mostanit a vírus és a tapasztalatlanság okozta. Ha erre ráfejelne egy amerikából induló gazdasági válság, biztosan bearanyozná az életünket, másnap. Az első napon akár jobb is lehet nekünk, de az csak átmeneti állapot a sokkal rosszabba.
-
Gubu0101
veterán
Jol el mentetek mar a tematol
-
nyisziati
veterán
Aha. És a magyarországi gazdasági visszaesésért ki fog egy könnycseppet is elmorzsolni?
Az én személyes bérem visszavételéért és előnytelen munkaszerződés aláíratásáért?
Nekem ez sokkal jobban fáj, mint az USA dollár helyzete, mert én forintban kapom a fizetésem. Kvázi nekem még jól is jönne a dollár elinflálása, legalább javítaná a gyenge forintárfolyamot. -
A dologban a vargabetű: USA évtizedek óta könyörög kínának, hogy az erősítse a Yüan-t, mert amerikának és az egész világ iparának rossz, ha kína gyenge devizával ügyködik.
Teszemazt megvalósul a "nagy behajtás", akár "amcsi államcsőd", akár valamiféle jóvátételi per, akár önkéntes kínai adakozás formájában (nekik is jó, ha pörög a vásárlóik gazdasága) == ez párezer Mrd dollár mínusz a kínai egyenlegben = instant Yüan GYENGÜLÉS.Pont olyan ez, mint az idős szülővel pereskedő gyerek vagy az elválófélben lévő házaspár anyagi ügyei, bármit csinálsz, instant visszahat rád. A hatás annál erősebb, minél közelebb van a két fél gazdasági súlya egymáshoz.
-
anrb
aktív tag
válasz
nyisziati #97 üzenetére
Mielőtt elmorzsolnál egy könnycseppet a KungFlu USA gazdasági áldozatáért, emlékeztetnélek, hogy azt kb. 7.7mrd ember fogja finanszírozni. Ugye a fedezetlenül nyomtatott USD és egyéb valuták a mi megtakarításainkat fogják elinflálni.
A USA-beli áldozatok magas számában a közegészségügyi rendszeren kívül masszívan sáros Trump is, aki belpolitikai okokból nem hozta meg időben a szükséges lépéseket.
[link] [link] -
válasz
nyisziati #105 üzenetére
Ja a cikket szerkesztés után tetted be, akkor még nem láttad.
Most néztem a híreket.
Linkelheted a következő videót, amiben az open sky program keretében kémkedtek az oroszok. Ki is lettek tiltva az amerikai légtérből. Nyilván azért mert az előre bejelentett útvonalon voltak képesek repülni.Egy biztos. Ettől Európa légtere nem lesz biztonságosabb mint volt. Sőt.
-
+1, az ilyenek csak lejáratják az egészet, meg kéne maradni a tényeknél és a tényleges szakértőknél.
Tény1: első igazolt eset 2019 NOVEMBER 17.
Tény2: a kórra DECEMBER folyamán figyelmeztetni próbáló dokit elhallgattatták, februárban halt meg.
Érdekességek: a who igazgatót személyesen fogadta a kínai elnök (elég szokatlan...) január 28.-án, -> a WHO továbbra is tagadja az emberről emberre terjedés tényét "Kínán kívül" (LoL...). Tajvanra rácsapják a telefont/emailt.
Már Tény1-2 is elég lenne ahhoz, hogy egy ütős kártérítési pert akasszanak a delikvens nyakába. A who manipulációja meg hab a tortán, ezekután ha az a gittegylet vissza akarja szerezni a hitelességét, alap, hogy teljes jogú tagként felveszik Tajvant.
-
-
dabadab
titán
válasz
nyisziati #107 üzenetére
DTjr-ról tudni lehet, hogy nem hogy nem járványügyi szakember, hanem sima futóbolond, aki bármit képes mondani, hogy az apját jobb színben tüntesse fel, ergó azt sem szabad neki elhinni, amit kérdez.
Ezek után miért akarnék BÁRMIT is megnézni tőle? Ha van bármi érdekes mondanivalója, akkor azt nyilvánvalóan úgyis mástól vette át.
-
dabadab
titán
válasz
nyisziati #99 üzenetére
Te most komolyan egy Donald Trump jr. videóval próbáltál meg alátámasztani egy állítást, ami különbözik attól, hogy "DTjr egy idióta"?
Egyébként meg persze, biztos volt bénázás meg tagadás meg minden kínai oldalon, de hogy enélkül is lett volna járvány, az is teljesen biztos.
Egyébként meg a bénázás, késlekedés meg a probléma eltagadása megvolt Trump részéről is (persze, nála az lenne a meglepő, ha nem keveredne folyton önellentmondásokban - már amennyire ugye lehet értelmezni az össze-vissza dobált szavait meg a félbehagyott mondatait). -
nyisziati
veterán
válasz
Hieronymus #104 üzenetére
Ja értem, neked a bizonyítékok ennyit számítanak.
Én kérek elnézést.
A bevezetés kb. 1,5 perc, utána kezdik kibontani a sztorit, sajnálom, hogy a kommentelésre van időd (bőven), de arra, hogy tényszerű állítások végigsorolását és bemutatását meghallgasd-megnézd, arra már nincs.A cikket legalább megnyitottad, vagy az már rangon aluli lett volna?
-
-
nyisziati
veterán
válasz
t72killer #102 üzenetére
Így van.
És a halottak számáról is hazudtak, 4 ezer ember, elképesztő.
Amikor csúcson volt a vírus, 2nap alatt 5000 (!) urnát rendeltek.
A természetes halandóság kb. napi 500 fő halálát jelentette volna, tehát 2 nap alatt max. ezren halhattak volna meg. Csak Wuhanban természetesen!
DE MÉG 55 VÁROS VOLT LOCKDOWN ALATT!!!Szoktam kommentelni a nemzetközi fácsén is, egy hölgy elmondta, folyamatosan tartja a kapcsolatot egy volt kolléganőjével, aki Wuhanban él, és elmondta, hogy számolatlanul vitték a hullákat a krematóriumba.
-
válasz
nyisziati #99 üzenetére
(Re #98): ennyi... SZÁNDÉKOSAN elsumákolták és kieresztették. Lóf.szt se érdekel a komcsi párt nagy arca, a politikájuk 200ezer európai és amerikai életbe került eddig.
#100: November közepén már tudtak a patogénről és eltüntették a dokit, aki figyelmeztetett! a WHO-t lefizették/zsarolták, hogy vágja rá a telefont a veszélyre figyelmeztető Tajvanra, mégis mit kérsz még??
-
nyisziati
veterán
válasz
Hieronymus #100 üzenetére
Na akkor most nézd végig a videót, jó?
Az összes bizonyíték ott van benne.
Részletesen kifejtve.
EGYÉRTELMŰ az emberi kéz nyoma, és az is, hogy miért nincs semmi köze a wuhani piachoz.
Tudod, nekem nem "America first", hanem a TÉNYEK számítanak. -
-
nyisziati
veterán
válasz
Hieronymus #98 üzenetére
-
válasz
nyisziati #97 üzenetére
A kettőnek mi köze van egymáshoz??
Az egyik egy önként vállalt kötelezettség.
A másik meg egy természeti katasztrófa következménye. 100 évvel ezelőtt az USA volt a spanyolnátha kiinduló pontja. Akkor nem fizetett kártérítést senkinek sem.
Ha egy vírusfertőzés Magyarországról indul el, mert itt mutatták ki először, akkor minden Magyarországon élő ember vegyen fel maximális hitelmennyiséget a világkártérítésére?
Ha legközelebb megint az USA lesz a kiindulópont, akkor a kártérítés meg annyi lesz, hogy így jártatok waze. -
nyisziati
veterán
válasz
Hieronymus #96 üzenetére
100 ezer halott és több ezermilliárd dollár kiesés az nem a "csúnyán néztél rám" tipikus esete.
-
válasz
t72killer #95 üzenetére
Ugye a hitel és állampapír között csak annyi az eltérés, hogy a hitelt felvevő állam, állami garanciát is ad a hitel vissza fizetéséhez.
Trump sem teheti meg azt, hogy atombombát dobjon a pénzügyi rendszerre. A pénzvilágot befolyásoló személyekre nem lehet a terrorizmus támogatásának vádját ráhúzni. Konkrét ország sincs, amelyiket fel lehetne szabadítani az elnyomás alól.
Amúgy igazad van. Teljesen.
Szükségem lenne 50 millió forint kölcsönre tőled. Ha megkapom, megígérem, vissza fizetem neked. De legalább részben. Ha csúnyán fogsz rám nézni a jövőben, nem fogsz kapsz visszakapni semmit.
Na ugye, hogy megéri Neked, hitelezni Nekem!Most miért nézel rám csúnyán? Még át sem utaltad a pénzt és máris csúnyán nézel???
Nem lesz ennek jó vége. -
-
válasz
Hieronymus #92 üzenetére
Ritkaföldfém forrás USA-ban is van, csak egyrészt a kínai kitermelés olcsóbb, másrészt örülnek, ha a konkurrencia készletei fogynak.
-
válasz
t72killer #84 üzenetére
"A nemzetközi egészségügyi normákat meg be kell tartani."
Ez nyilvánvalóan igaz, csak nincs köze az adósság meg nem fizetéséhez. Arra mindig lehet indokot találni. Ha ezt a világ legnagyobb hatalma teszi meg, mindenkinek kárt okoz. Ha nekik lehet, akkor kisebb hatalmaknak is.
A venezuelai államkötvényeket csak te mondtad, azt sem értem miért kevered ide azt az országot.Amúgy a ritkaföldfémek okán nem lehet Kínát kitenni az elektronikai gyártásból.
Hacsak nem fogják Pekinget szétbombázni a szövetséges erők, a ritkaföldfém export megtagadása miatt. -
Alogonomus
őstag
válasz
t72killer #89 üzenetére
Kína nem fél év alatt omlana össze teljesen, így bőven lenne idő a gyárakat az új helyeken felépíteni és a termelést átköltöztetni. Egyébként is a gyártástechnológiák fejlődésével a gyárak belsejét úgyis "újra kell építeni" néhány évenként.
Kína összeomlása a Nyugatot nem a jólét területén érintené igazán hátrányosan, hanem a világbiztonság területén. Ahogy a SZU összeomlásával is fellazult a szovjet tömegpusztító fegyverek ellenőrzése [link] , úgy a Kínai tömegpusztító fegyverek is könnyen a feketepiacra juthatnának, ha az állam már nem tudná eltartania tudósait/raktárosait. India és Pakisztán is attól lett atomhatalom, hogy az összeomlóban levő SZU "nélkülözött" tudósait jobban meg tudta fizetni. Akár igaz a vuhani laboratóriumhoz USA által kötött sztori, akár nem, egy kínai összeomlás esetén annál sokkal vadabb esetek is előfordulhatnának.
-
válasz
Alogonomus #88 üzenetére
Persze, csak az óriási volument újra felhúzni óriási ktg is és idő. Arra se nagyon számíthatunk, h a kínaiaik összeomlás előtt 3héttel tehervonatokat-hajókat ajánlanak fel, h szereljétek szét+vigyétek az üzemeket, mert mi jövő hónapban összeomlunk.
-
Alogonomus
őstag
válasz
t72killer #86 üzenetére
Rengeteg ázsiai ország örömmel átvenné Kína szerepét a termelési láncokban. Már most is szervezik ki a cégek Kínából a gyártást például Vietnámba, vagy Indiába. Malajziában régóta vannak összeszerelő üzemek, míg Thaiföld és társai sem ellenkeznének, ha sok millió munkahelyet vinne hozzájuk a Nyugat Kína szétesése/csődje esetén.
-
A vicc, hogy azt a Kínát, amit most ismerünk, USA hozta létre, illetve USA és Európa pénzesebb fele finanszírozza, hogy a piszkos munkát ott lehessen óccóér, mindenféle környezetvédelmi megfontolást felrúgva elvégeztetni. Kína legfőbb ütőkártyája a saját szétesése/csődje, ami legalábbis ideiglenes (10-20év?) megsemmisítő csapást jelentene a nyugati jólétre.
-
Tetsuo
őstag
válasz
t72killer #84 üzenetére
Igen, ez így lesz, hiszen az USA egy birodalom és kiadja az ukázt, azt kell tenni, ellenben Kína is birodalom, szövetkezve másokkal és uralva másokat. Talán dominóként bedől a kiépített viszonyrendszerük, talán magával ránt körülötte minden mást is, talán erős és megmarad, talán áttevődik a gazdasági területről átterjed a lőfegyverek területére...
-
válasz
Hieronymus #83 üzenetére
A nemzetközi egészségügyi normákat meg be kell tartani. Nem hinném, hogy egy ilyen után bármelyik épeszű befektető rohanna amcsi helyett venezuelai államkötvénybe menteni a pénzét, sőt, inkább arra tippelek, hogy a világ államainak jelentős része csatlakozna az akcióhoz és megvágná a kínaiak kezében lévő adósságot.
-
válasz
nyisziati #15 üzenetére
"Azokat a kötvényeket el is égethetik, egy centet nem érnek."
Azért ez nem így működik. Jogállamban bizonyosan nem.
Melyik befektető (csoport) fog utána hitelezni nekik. Bármikor megkaphatják, hogy a pénzük helyet csak egy fityiszt kapnak vissza.
Kína kémkedett, ők meg csúnyán néztetek, így jártak.A lejárat időpontjában fizetni kell!
-
Predatorr
őstag
válasz
#16820480 #48 üzenetére
Vagy te nem látod, mi folyik itthon. Arányaiban a megfélemlítés okán elvitt, meghurcolt magyar emberek száma nem sokban különbözik a kínaiaktól. Hogy pár fék még működik, ideiglenes állapot. Itt arra alapoznak, hogy senki nem hiszi el, hogy lehet még ugyanaz, mint ott. Volt is már. De nagyon off.
dabadab: Fölösleges. Nem erőlteted meg az agyad annyira, hogy felforrjon. -
-
nyisziati
veterán
...éééééés már itt is van a New York-Párizs-Tel-Aviv tengely.
Aztán én vagyok mindennek elmondva, amikor kerek-perec kijelentem, hogy az amerikaellenesek szélsőjobbosok.
-
Tetsuo
őstag
Talán barokkos túlzás volt, hogy minden háborút az USA robbantott ki. Én még csak országra, államra sem fognám, mert a háttérben összemosódnak az érdekek. Az angol-szász országok és Izrael valójában egy akol, aminek sok gyarmata és provinciája van, pl. hazánk.
Nem egy-egy ország vagy azok elnökei hozzák a lényeges döntéseket, hanem az adott konszernek, amik kilóra megvették a szenátorokat, választásokat több országban is, egyiket kijátszva a másik ellen. -
dabadab
titán
Levezetnéd, hogy pl. (csak hogy ne menjünk messzire) a jugoszláv háborút hogyan robbantotta ki az USA?
Vagy elmagyaráznád, hogy az mitől van, hogy az emberiség, ami folyamatosan háborúzott, a II. VH után úgy megszelidült, hogy ha az USA nem ármánykodik, akkor senki sem háborúzott volna?
-
Dévacsen
senior tag
Foghíjas Linux kernel patch miatt került tűz alá a Huawei...meg ez is elfér itt még ahogy látom,úgy is előjött már sok minden
Az amerikai elhárítás levadássza Kína beépített tudósait
-
ElEvEn11
senior tag
Vastagon benne voltak, vannak az Oroszok, Kínaiak, Indiaiak, Arab államok sokasága és Izrael is. Az más kérdés, hogy a legtöbb valóban nagyobb fegyveres konfliktus Amerikai érdekkel köthető össze, de akkor sem mind. Az eredeti hozzászólás meg kizárólagosan ezt mondta, ami minimum olyan elvakultságot feltételez, mint amire te próbálsz meg rámutatni dabadab esetében. Akkor melyik elvakultnak is lehet igaza?
-
ElEvEn11
senior tag
válasz
t72killer #67 üzenetére
Akkor csak 1500 méter feletti radarlefedettség volt azon a területen a Honvédségnek. A bombákat és a konkrét berepülést alatta végezték. Reagálni nem nagyon tudtak volna, de nem is igazán akartak. A szerbek rendeszeresen magyar légtér felől támadták a horvát állásokat. Ez a konkrét eset is úgy tűnt, hogy a szokásos. ...és persze mindegyikben benne volt a provokáció is. Más kérdés, hogy lett-e volna bármiféle katonai értelme, haszna egy ilyennek. Hacsak az nem, hogy akkor az oroszokat be tudták volna aktívan vonni a pravoszláv testvériségre hivatkozva. A radarlefedettség azóta is siralmas arrafelé, lévén, hogy nem épült meg a Mecseki radarállomás.
-
astorre19
aktív tag
Pont erre gondoltam fentebb.Fúj NATO,fúj EU,az USA oszoljon fel lehetőleg mielőbb,majd mi 10 millióan összefogva csodát teszünk és a Kínai Orosz kettőst becsicskítjuk a két szép szemünkkel és már nem is akarnák az ő érdekeiket lenyomni a torkunkon mert mi vagyunk 10 millióan a másfélmilliárdal szemben.
-
-
Tetsuo
őstag
Valószínűleg arra gondolhatott, hogy ha összefogna a nép, egyként gondolkodva kiszűrne minden hazaárulást és megvesztegétést, hazánkban csak a magyar érdek érvényesülne, csodákat vihetnénk végbe. Persze ez csak teória, mert meg van osztva, le van züllesztve a magyar is, a többi nép tömege is, a kiválók pedig el lettek tiporva.
Ha csak enyhén védtük volna a saját érdekeinket nem léptünk volna be a NATO-ba, az EU-ba és nagyjából Ausztria önredelkező szintjén lennénk. -
válasz
szmörlock007 #61 üzenetére
Ez a "más áll a helyébe" kicsit zűrös dolog szokott ám lenni. Elég ritka a polkorrektség jegyében zajló hatalomátvétel
.
#63: ez logikus, igen, ha nagy lenne az esélye a behajtásnak, akkor érdemesebb kisebb bukóval csökkenteni az állományt.
-
Tetsuo
őstag
Ha Kínát azzal fenyegetik, hogy elveszik tőlük a pakettet, mert "az jár" a vírus okozta károk miatt, akkor bizony az lenne a leglogikusabb lépés, ha előtte piacradobnák azokat.
A Huawei miatt pedig felvetik ők is a kesztyűt és jöhet a komolyabb vámkorlátozás, illetve egyre nyíltabb harcok a gazdaság/dominancia terén. -
Ujfelhasznal
tag
válasz
#04824576 #52 üzenetére
Értem, mire célzol, de cserébe te is értsd meg, hogy ez mindig is így működött. Már az ókori görög városállamok is érdekalapon szövetkeztek, estek egymásnak, sőt, a rómaiak is pont ugyanígy működtek. De ha csak a mai külpolitikai elvek lefektetőjéig, Richelieuig megyünk vissza megmagyarázza, hogy miért nem működhet a külpolitika értékalapon. Meg igazából a belpolitika sem.
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
#04824576 #52 üzenetére
"Veled is ugyanaz a baj, hogy hatalmi harcokban gondolkodsz. Ha az USA teoretikusan gondolkodva összeomlana, más állna a helyére HA HAGYJUK."
Ha hagyjuk. Hát ez LOL de komolyan. Mégis mit tudsz tenni ellene, de most komolyan kérdezem. Milyen lépésekkel tudod te ezt egy olyan kis ország szerepében elkerülni, aki kb senkit se érdekel a kis népessége és a még kisebb gazdasági tényezője által, főleg nem a nagyhatalmakat. Legjobb példa erre amugy pont a keleti oldal. Hongkongban már tele lett a tökük az embereknek a kínai kormány diktatórikus szarságaival. Nem hagyták. Mi lett a következménye. Brutális rendőri megmozdulások a tüntetők ellen. Ezt csinálja ám a te szép kis kínád. Ugye milyen jól jár az aki nem hagyja a szavaiddal élve
-
nyisziati
veterán
válasz
t72killer #59 üzenetére
Európát gyenge és impotens vezetők irányítják, akiket ide-oda lehet rángatni.
A katonai konfliktusokat nem vállalják fel, jól mutatja a jugoszláv háború lezárása, ahol az USA nélkül semmilyen eredményt nem tudtak felmutatni.
Ha Kína kezében túl nagy hatalom kezdene el összpontosulni, rezgő nyárfalevélként adnák meg magukat.
Már Putyintól is fosnak, nemhogy Kínától. -
válasz
nyisziati #42 üzenetére
Európa ha összefogna, lehetne egy békésebb sziget, viszonylagos függetlenségben, de sajnos nemigazán fogja fel a populista politikusoknak és fizetett trolloknak felülő választópolgár, hogy merre van az elérhető legkisebb elnyomás/legkevesebb külső kizsákmányolás felé vezető út.
-
törölt tag
Hogy egy szűk közösségben nem vesznek komolyan, az szerencsére nem jelenti, hogy komolytalan vagyok. De mindegy is. Mint írtam korábban, ez szélmalomharc a részemről.
Be is fejezem, mert mert itt is egy embernek válaszoltam először, és megint az lett belőle, hogy szétoffoltuk a témát. -
Ribi
nagyúr
válasz
#04824576 #19 üzenetére
Nyomhatod a szöveget, de ha ilyeneket le tudsz írni "Semmi baja nem lenne a gazdaságnak, ha az egész egyesült államok úgy ahogy van összedőlne", onnantól érzed, hogy senki sem vesz komolyan. Lehet szídni, köcsög dolgokat művel, de ha összedőlne akko nem lenne semmi? Ja. Mutatja mennyire "okosan" "érvelsz".
Jaj közben tovább olvastam. Jaj. -
törölt tag
Ez az, hogy ilyen hozzáállású emberekkel együtt sehogy. Pont ez a baj.
Amíg csak kevesen gondolkodnak úgy, ahogy az elit nem szeretné, addig eltaposnak.
Ha viszont a gondolkodó emberek lennének többségben, akkor lehet nekik hadseregük, úgyis elvesztenék a harcot.
Kínában van cirka másfél milliárd ember. Ebből persze nem is mindenki lenne hajlandó meghalni az országáért, de tegyük fel, hogy minden egyes kínai jönne támadni. Van rajtuk kívül kb. 7 milliárd ember a földön. Szerinted?Összefogással bármelyik államot meg lehetne állítani bármiben.
-
törölt tag
válasz
#16820480 #48 üzenetére
Mondjuk azért megnézném, a magyar kormány mennyire van besz...va attól, hogy falusi pistike kiír valamit a facebookjára. Egyszerűen a Kínai, és a Magyar, USA, stb. kormányok máshogy intézik a dolgokat. A Kínaiak erőszakkal, a többi meg népbutítással. De az eredmény ugyanaz.
-
törölt tag
válasz
szmörlock007 #47 üzenetére
Veled is ugyanaz a baj, hogy hatalmi harcokban gondolkodsz. Ha az USA teoretikusan gondolkodva összeomlana, más állna a helyére HA HAGYJUK. Márpedig amíg ilyen emberekkel van tele a világ, akik szerint törvényszerűség, hogy kell lennie egy legerősebbnek, aki dominál, addig hagyni is fogjuk. De gondolj bele, mi lenne, ha mindenki úgy gondolkodna, mint én. Akkor akarhatna pattogni bármelyik ország, vagy ember, a többség lenyomná a p...ába.
-
dabadab
titán
válasz
#16820480 #48 üzenetére
Magyar rendőrök elvisznek?
Ezt ugye pont rosszkor kérdezed, mert pont most vittek el két facebookos kommentelőt.
De persze amúgy is emlékszünk arra, amikor pl. a Norvég Civil Alap munkatársait vitték el vagy amit az MTVA-nál csináltak (vagy inkább nem csináltak).
Persze még nincsenek azon a szinten, mint Kína, de az irányvektor jól látszik. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Predatorr #45 üzenetére
Magyar rendőrök elvisznek? Na ne viccelj. Elvitték tán az egész ellenzéki sajtót, aki bármit leírhat igazából (alappal vagy alaptalanul is akár)? Elvitték a sok o1g-s profilképes embert fb-ról? Tényleg?
Csak mert egy ilyenért kínában már mehetnél is az átnevelőtáborba, de legalábbis az online perszónád törölnék a levesbe azonnal.
Ha nem látsz különbséget az itthoni és a kínai viszonyok között, akkor vagy fogalmad sincs róla mi folyik kínában, vagy.. Hát... Hogy is mondjam.És még azt sem mondom, hogy ami itthon van az jó, vagy akár hogy jó irányba halad, de azért több nagyságrenddel jobb helyzetben vagyunk jelenleg, mintha kínában élnénk.
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
#04824576 #43 üzenetére
"Ami nem jelenti azt, hogy nem is létezhetne olyan. Csak amíg mindenki, beleértve a prohardveren beszélgető egyszerű magánembereket is, csak hatalmi harcokban tudnak gondolkodni, addig nem is lesz ez másképp."
Nem akarok offolni, de te meg azt nem látod, vagy nem akarod látni, hogy ha az USA valamiért tegyük fel összeomlana (megjegyzem, nem fog, vagy ha tegyük fel, összeomlana, senki se higgye azt naívan hogy a világ legerősebb hadseregét ebben az esetben majd hagyják parlagon heverni
), Kína egyből a helyére lépne és attól fogva ő játszaná a "csendőr" szerepet, ami legjobb esetben se lenne jobb mint ma az usa, de inkább rosszabb.
-
Predatorr
őstag
Értő olvasás, ajaj! Hol írttam, hogy MOST dobják piacra.
Igazán tájékozatlannak kell lenni ahhoz, hogy valaki az USA-t higgye a világ stabilitási tényezőjének. Feltűnt már, hogy a II. vh utózengései óta gyakorlatilag minden háborút ők robbantanak ki saját gazdasági érdekeik miatt?sheratan : Egyik hatalomnak sem hiszek, mind manipulál, kiskirályoktól a trumpitásokig. A magyar rendőrök is elvisznek, ha rosszat szólsz, honatyáink most hoztak törvényt a totális megfigyelésre, arcazonosítás betiltását megakadályozták, miben is különbözünk Kínától? Hogy nem csak a pártvonalon megfelelők juthatnak előbbre? Nem, ebben sem.
astorre19 : Lehet, hogy azok az okosok gazdasági lapokat is olvasnak, nem csak újságnak álcázott marketinganyagokat.
-
törölt tag
válasz
nyisziati #42 üzenetére
"Ha nem velem vagy, akkor ellenem." Jó álláspont. Kár, hogy ezt pont a világot irányítók nem így látják. Szembeállítanak egymással, rákényszerítenek, hogy oldalt válasz, közben ők meg röhögnek a markukban, hogy egymással acsarkodunk, és nem rájuk figyelünk. "Oszd meg, és uralkodj."
Hatalmas tévedésben vagy. Ha nem választasz oldalt, az nem egyelő a feladással. Bár, ha nincs aki melléd álljon, mert mindenki más olyan hülye, hogy beálljon egy oldalra, akkor végül is az. De az már nem az én hibám.
Ugyanez megy am kicsiben is, lásd választások. Van a kormány, meg van az ellenzék. Te meg állj be valahova, mert ha nem szavazol, akkor nem vagy demokrata, örülj, hogy szavazhatsz. Ha meg valaki azt mondja, hogy ő nem asszisztál a rendszerhez, akkor mindenki azt mondja, hogy feladta. Pedig a népnek meglenne a joga hozzá, hogy felszámolja ezt a rendszert, és teljesen újat állítson a helyére, csak mindenki hülye hozzá, hogy ezt felismerje. -
törölt tag
válasz
#16820480 #41 üzenetére
Akkor máshogy fogalmazok. Kínáról látszik, hogy nem egy demokratikus úton választott, a népet képviselő pártrendszer irányít. Az USA-ban megvan a látszata a demokráciának, de valódi demokrácia ott sincs. A bábokat úgyis az irányítja, akit az elit akar. Nézd meg "A diktátor" című vígjátékot. Jól példázza, mire gondolok. De az még jobban, hogy amerikában leforgatnak egy ilyen filmet, ami szépen megmutatja, mi a helyzet, és senkinek nem esik le, hogy a valóságot mutatja. Mindenki csak röhög rajta. Ennyire le vannak butítva az emberek, hogy a nyilvánvalót sem veszik észre.
"A helyzet az, hogy olyan nem létezik, soha nem létezett, hogy nincs kiugró hatalom. És ha meg van, akkor azt hiszem az minimum elvárás, hogy több pólusú legyen a hatalmi harc."
Ami nem jelenti azt, hogy nem is létezhetne olyan. Csak amíg mindenki, beleértve a prohardveren beszélgető egyszerű magánembereket is, csak hatalmi harcokban tudnak gondolkodni, addig nem is lesz ez másképp.
Azért tudnak államok felülemelkedni a többin, de országokon belül is azért tudnak emberek felülemelkedni a többin, mert hagyjuk. Aztán meg jön az önnyugtatás, hogy "a világ így működik, ehhez kell alkalmazkodni". Olyan szinten, hogy idővel mi magunk is propagáljuk a meglévő rendszert. de hát az első bekezdésben leírtam, hogy miért. És a tendencia sajnos folytatódik. Az a baj, hogy látom a végét. Ott lesz ennek az egésznek vége, mikor kitör a harmadik világháború. Csak hát azt nem fogjuk megköszönni. De legalább utána hátha nem áll vissza a jelenlegi rendszer. -
nyisziati
veterán
válasz
#04824576 #38 üzenetére
Háború van.
CSAK 2 oldal van.
Aki semleges akar maradni, az lényegében fegyvertelenül beáll a két tábor közé a frontvonalba.
Mondjuk rólad nem látom, hogy bármennyire is semleges lennél, masszívan Kínát véded. Mégha nem is ismered ezt el. De az, hogy utálod az USÁ-t, egyértelműen besorol.
Úgyhogy... -
törölt tag
válasz
#04824576 #38 üzenetére
Hol vállalja nyíltan kína amit csinál
Pár dolgot igen, amit be tudnak állítani valahogy pozitívumként, amúgy meg megy a pofátlan hazudozás. Nézd meg mit műveltek a vírus kapcsán az elmúlt hónapokban. "Transzparensek vagyunk, mindenkinek segítünk, mi vagyunk a legjobbak", aztán otthon meg megy a propaganda, hogy ez olasz meg amerikai szabotázs volt és csak őket akarják legyengíteni meg támadni. Meg ment a sírás, hogy ez az emberségesség és barátság vizsgája, hogy beengedjék a kínaiakat, amikor még csak kínában volt fertőzés, aztán utána ők voltak, akik jól kizárták a külföldieket a "barátság" jegyében
Hagyjuk már a felvállalást.
A helyzet az, hogy olyan nem létezik, soha nem létezett, hogy nincs kiugró hatalom. És ha meg van, akkor azt hiszem az minimum elvárás, hogy több pólusú legyen a hatalmi harc. Amíg kína és az oroszok nem mennek a levesbe, addig az USA se menjen, mert úgy felborul az egyensúly, és nekünk az csak rosszabb. Itt jön be amúgy, amit dabadab ít, hogy az USA tartja egyelőre egyensúlyban a nagyhatalmak viszonyát, bár az utóbbi időben már nem olyan meghatározó, mint régebben.
-
törölt tag
válasz
#16820480 #36 üzenetére
Nem szeretem Kínát, én az USA-t utálom, de jó, hogy ez úgy leesett. Ezt mondtam már egy pár hozzászólással ezelőtt, hogy nektek ha valaki nem nyalja az USA seggét, az rögtön Kína szimpatizáns. Tudod, mi az egyetlen különbség köztük? Az, hogy Kína nyíltan felvállalja a diktatúrát. Semmi más. Persze, az USA-ban élhetsz vele, hogy elmondod, mi a bajod, nyújthatsz be jogorvoslati kérelmeket, de a vége úgyis az lesz, hogy le vagy sajnálva. Tudod, ha a Sz...rra azt mondjuk, hogy cuki kis barna szépség, attól az még sz...r marad.
-
törölt tag
válasz
astorre19 #35 üzenetére
Mi lenne jobb? Miért kell, hogy bárki felemelkedjen? Ne lépjen a helyükre senki. Se kína, se Oroszország, se senki. Addig jó a világnak, míg egyetlen ország sincs, ami ekkora befolyással bír a többi fölött. Ha valamelyik megpróbál ekkora befolyást szerezni, azt a többi államnak közösen kell elutasítani, és meggátolni. Legyen az Kína előre törése, vagy az USA meglévő hatalma. A gond csak az, hogy amíg Kínáról van szó, addig mindenki be van szarva, hogy "úristen, jön a diktatúra", ha meg az USA-ról, akkor tapsikolnak, mert ők hozzák a demokráciát, meg gazdaságilag is milyen sokat segítenek. Ja, hogy nem? Hát azt előbb észre kellene venni, utána lehetne itt vitákat folytatni a világpolitikáról. Addig ez csak szélmalomharc a részemről.
-
törölt tag
válasz
wednesday #30 üzenetére
Persze, szánalmasnak is tartom az NBA-t, ahogy a Blizzardot is a hasonló botránya miatt. De látod, hogy mennyire lehet/tudnak nemet mondani kínának. Ezért sincs illúzióm, hogy ha itt a beruházások nagy részét átvennék kínai cégek, akkor pontosan ezt csinálnák velünk is, ahogy mindenki mással is. De azért, mert valakitől pénzt kapsz egy üzletért, nem kellene azt jelentse, hogy mindent teljesítened kell, amit csak mond.
A nagy nyugati demokráciában azért van jogorvoslat lehetőség, fel tudsz szólalni, tudsz tiltakozni, el tudod mondani a véleményed. Próbáld meg ezt kínai fennhatóság alatt. Éltél te kínában, vagy 50-60 éve a keleti blokkban? Gyanítom, hogy nem. Nézd csak meg mit művel kína a saját állampolgáraival, és aztán képzeld el, hogy egy erősen xenofób ország mit művelne akkor másokkal (ha lenne rá lehetőségük).Attól, hogy valahol máshol jobban sérülnek a nők jogai, nem jelenti, hogy a saját házunk táján nem kellene semmit tenni vagy javítani a helyzeten. Ez ilyen tipikus "de Pistike is megbukott matekból" hozzáállás. Azért mert más még rosszabb, nem ment fel minket. És igen, ha tehetünk érte, akkor tenni is kéne a szaudi nőkért is, de ez nem kizárólagos, nem jelenti azt hogy máshol már minden oké lenne.
Startup: Ha ennyire szereted kínát, meg lehet próbálni odaköltözni, kíváncsi vagyok meddig szeretnéd
-
-
törölt tag
válasz
#06658560 #32 üzenetére
Kína gazdasága most pont az amerikai retorziók miatt kerül bajba. Nem véletlenül próbálnak függetlenedni. Az senkit nem zavar. Mi lesz, ha valamiért mi fogjuk szúrni az USA szemét? Majd megtiltják az Oroszoknak, hogy gázt küldjenek? Vagy a németeknek, hogy áramot? Vagy mi lesz? Inkább egy világválság, mint egy olyan ország, ami keresztapát játszik a világ fölött.
Am meg a 2008-as gazdasági válság a rendszerük alapjaiban lévő hiba oka volt, amit nem javítottak ki. A következő világválság is tőlük fog indulni,abban biztos lehetsz. Idő kérdése. Kína csinálja jól. Nekik akkor már nem lesz akkora USA függőségük.
-
-
törölt tag
válasz
astorre19 #27 üzenetére
Viccesek vagytok. Ha valaki nem nyalja az USA seggét, akkor rögtön kína szimpatizáns. Egy darabig bírtam az ilyen embereket, akik szerint az USA valami világmegmentő, aki megakadályozza a csúnya diktatúrikus államokat a világuralomra törésben, de már csak fárasztanak az ilyen beszélgetések. Nézek néha nagy ritkán angol csatornákat, ott is folyamatosan ez megy, hogy ők a demokrácia védőbástyája, és mindenki lábat csókolhat nekik. Pfff.
-
wednesday
őstag
válasz
#16820480 #25 üzenetére
Ez meg inkább az amerikaiak szegénységi bizonyítványa. Simulni kell? Nem kell...jah, ha kell a pénz akkor igen.
Az NBA botrány pont arról szólt, hogy az elveket pénzre váltják inkább, az mindig fontosabb. Meglenne az NBA kínai pénz nélkül is, de úgy mégiscsak jobb, ha nyitnak piacot Kína felé, meg ömlik a támogatás. Nem a kínaiak fogták legvégül vissza a bírálókat, hanem amerikaiak (NBA). Ilyenkor a nagy nyugati demokráciákban is megy ám az öncenzúra, meg a félrenézés. És nem azért, mert úgy meg lennék félemlítve, csak kell a zseton.
Ha Kínának meg ezek a feltételei, akkor lehet nemet is mondani. Fura is lenne, hogy ahonnan kapod a pénzt, ott bírálsz. Ez szerintem egyetlen országgal és céggel sem lehetne eljátszani, mert valamilyen nyomásgyakorlást kapnál.
Nagyítóval keresik, hol sérülnek a nők jogai, de nem bíráljuk Szaud-Arábiát, mert szövetséges és üzleti partner.
-
-
nyisziati
veterán
válasz
astorre19 #27 üzenetére
Ez pontosan így van.
Nem is értem a sok naívat, mit gondol, Kína szépen átveszi a stafétabotot az USÁ-tól, majd nagylelkűen elengedi a magyarokat, hogy most "itt a nagy lehetőség, megvalósíthatjátok régi álmaitokat!"Valójában az USA "engedett el" minket, MOST valósíthatjuk meg a régi álmainkat, a polgári, szabad társadalmat, a demokráciákba való betagozódást és a relatíve független életet.
És annyira nem is állunk rosszul ezzel.
Nem is értem, mit tapsolnak egyesek Kínának, ha ő idejönne, ettől csak rosszabb lenne a helyzet. Lényegesen rosszabb. -
astorre19
aktív tag
válasz
t72killer #26 üzenetére
Ugyan,az USA,EU ellenesek ezt úgy képzelik,hogy az említett kettő megy a levesbe,a kis 10 milliós országok meg szépen önállóan azt csinálnak amit akarnak,miközben Kína meg Oroszország elvan szépen csendben a saját határain belül nem ám kihasználja a helyzetet és benyomul szépen mindenhova az erősebb kutya közösül elv alapján.
-
-
törölt tag
válasz
#04824576 #21 üzenetére
Nem tankokkal viszik a diktatúrát, hanem kenőpénzekkel, beruházásokkal. Nekem már amúgy az is sok a diktatúrájukból, hogy ha beszélni mersz Taiwanról, akkor jönnek a retorziók. A kínaiak jelenleg egy igen erős gazdasági bully-ként működnek. Nézd meg az NBA botrányt, amikor visszakozniuk kellett, mert ki mertek állni a HK-i tüntetések mellett és kína befenyített, hogy akkor nincs több pénz. Vagy amikor az amerikai légitársaságokat befenyítették, hogy vegyék le a térképről Taiwant, különben nem járhatnak többé kínába? Ez neked belpolitika? De nézd meg i folyik Afrikában, ott a linkelt cikk, de találni sok hasonlót még, hogy több országban már kínai rendőri kirendeltségek működnek, egy másik szuverén ország területén! Még tankok sem kellettek hozzá.
És nem simulni kell, hanem szépen ide fognak terjeszkedni, ha nincs senki nagyobb, aki lekötné az energiáikat. És majd pont az EU fog nekik gátat szabni? Amikor annyi egység sincs a kontinensünkön, mint egy szétszórt kirakósban. Egy ilyen harminc felé húzó demokratikus szervezet semmit nem fog tudni tenni egy keménykezű diktatúra ellen. -
nyisziati
veterán
válasz
#04824576 #21 üzenetére
Nem kell simulni. A kínaiak már kényszerítenek, ahol tudnak. Olaszokat befenyítették kereskedelmi korlátozásokkal most a vírus elején, ha nem hagyják békén a kínaiakat. Volt valami balhé a hazaszállításuk miatt.
6-8 kisebb állam gatyáig el van adósodva nekik, azokkal már azt csinálnak, amit akarnak.
Az Indiai-óceán partján hadikikötőket építenek.
Indiába 28 alkalommal benyomultak az elmúlt években, ökölharcig fajuló konfliktusokba mentek az indiai határőrökkel.
A Sárga-tengeren mesterséges szigeteket építenek, hogy a tengeri határaikat kitolják.És ez csak pár kiragadott adat. Félelmetesen nyomulnak, némelyek meg hülyegyerek módjára még tapsikolnak is nekik.
-
törölt tag
válasz
#16820480 #20 üzenetére
Miért kéne bármelyikhez is simulni? Értem én, hogy sokakban még él a szovjet unió, de ma már nem az van, hogy bejönnek tankokkal, aztán kussolsz, vagy meghalsz.
Kína sem fog már sehova diktatúrát vinni. Náluk még működik, de más államokra nem fogják ráerőltetni. Ennyi haszna van az EU-nak. Gazdaságilag meg am is affelé haladnak, hogy világvezetők legyenek. Ez nem ha, hanem csak mikor kérdése.
-
törölt tag
válasz
#04824576 #19 üzenetére
Jaja, és akkor maradna két választás, hogy kihez lehetne simulni: oroszok vagy kínaiak. Nehogy azt hidd, hogy ők aztán békén hagynának minket, menne a gazdasági kolonizálás szépen, mint Afrikában. Aztán majd ha kínai rendőrök járőröznének itt az utcákon, akkor nézhetnél, hogy mi történik. Meg aztán jöhetne a globális kínai internet is, és egyszer csak nem kapnál vonatjegyet, ha véletlen rosszat mertél írni, vagy kirúgnák a gyerekeidet egyetemről, mert késtél a törlesztőrészlettel a bank felé.
Csak hogy szemezgessünk a kilátásokból -
törölt tag
Az USA-nak kellene már alá vágni de nagyon durván.
-
k-adi
nagyúr
szóval akkor a tl,dr része ennek hogy nem lesz 5G még egy jó ideig és minden más drágább lesz.
-
-
törölt tag
Ha megnézed az amerikai államadósságot, akkor még a a külföldi hitelezők közül sem a legnagyobb kína (Japán pár hónapja lekörözte őket), de amellett kb pár %-ot tartanak ők kézben, a többi meg egyéb, például belföldi hitelezőkből jön, szóval olyan hatalmas befolyásuk nem lehet, hiába terjeszti az internet egy ideje ezt tényként.
-
Predatorr
őstag
válasz
Alogonomus #1 üzenetére
Már várom, hogy Kína piacra dobjon pár 10 mrd $-nyi USA államkötvényt. Előbb-utóbb nem éri meg majd finanszírozni nekik az amerikai államadósságot. Mekkora f.szok ezek!
-
Alogonomus
őstag
"Európa sem járt túl jól a friss szankciókkal, mivel számos országban a Huawei nyerte az 5G-s tendereket, ... szinte kizárt, hogy ezt a procedúrát meg lehet majd úszni komolyabb csúszások nélkül."
Kérdés, hogy a Huawei több éve tartó "baszogatása" fényében a csúszást be lehet-e majd tudni vis maior esetnek, vagy erre készülnie kellett volna a gyártónak, és így a csúszás szerződésszegésnek számít. Sok ország valószínűleg örömmel szabadulna a szerződésből, miután a Huawei ennyire persona non grata lett a fejlett világban, plusz már több másik gyártó is kínál 5G megoldást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest