Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • sheratan

  titán

  válasz wednesday #30 üzenetére

  Persze, szánalmasnak is tartom az NBA-t, ahogy a Blizzardot is a hasonló botránya miatt. De látod, hogy mennyire lehet/tudnak nemet mondani kínának. Ezért sincs illúzióm, hogy ha itt a beruházások nagy részét átvennék kínai cégek, akkor pontosan ezt csinálnák velünk is, ahogy mindenki mással is. De azért, mert valakitől pénzt kapsz egy üzletért, nem kellene azt jelentse, hogy mindent teljesítened kell, amit csak mond.
  A nagy nyugati demokráciában azért van jogorvoslat lehetőség, fel tudsz szólalni, tudsz tiltakozni, el tudod mondani a véleményed. Próbáld meg ezt kínai fennhatóság alatt. Éltél te kínában, vagy 50-60 éve a keleti blokkban? Gyanítom, hogy nem. Nézd csak meg mit művel kína a saját állampolgáraival, és aztán képzeld el, hogy egy erősen xenofób ország mit művelne akkor másokkal (ha lenne rá lehetőségük).

  Attól, hogy valahol máshol jobban sérülnek a nők jogai, nem jelenti, hogy a saját házunk táján nem kellene semmit tenni vagy javítani a helyzeten. Ez ilyen tipikus "de Pistike is megbukott matekból" hozzáállás. Azért mert más még rosszabb, nem ment fel minket. És igen, ha tehetünk érte, akkor tenni is kéne a szaudi nőkért is, de ez nem kizárólagos, nem jelenti azt hogy máshol már minden oké lenne.

  Startup: Ha ennyire szereted kínát, meg lehet próbálni odaköltözni, kíváncsi vagyok meddig szeretnéd ;)

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák