- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- MILC felhasználók szakmai topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokov
tag
Csak a 88-as hsz-ed olvastam el, nemtom mire válaszoltál, de ha már a "bevezetés a mikroökonómiába, első óra"-szintnél tartunk akkor azt odáig tudom követni, hogy a bank nyeresége=kamatrés-működési költség.
Azt odáig tudom követni, hogy büdös drága a Ft Magyarországon még mindig. 30%-ra adnak párszázezer fostos Ft-ot ilyen 7-8 évekre... egyszerűen vicc, hát mi az? Még egy konyhabútor se lassan. Szóval a magamfajta tájékozatlan parasztjának az jön le ebből, hogy akkor büdös drága lehet az a működési költség gyerekek, ha ez így veszteséges.
Aztán meglátja béreket (és nem csak a fiókvezetőjét), a cégautókat és egyéb juttatásokat, a céges "rendezvényeket" álá kurvázásokat, a belvárosi palotát (óóó hát ez mi ez , hát ez egy "fiók") és azt mondja, hogy jaaa, ez így tényleg qrva drága gyerekek, de akkor mi a ferde farkincáért is sírnak ezek?
Há' azé' mer' veszteségesek.Bemegyek párba, hogy vatta fák is van és hát az a hitel ezeknél (azaz a nagybetűs termék számomra), hogy "személyi kölcsön" ami gyakorlatilag az anyabank országában egy havi fizetésnek megfelelő összeg és azt odaadja nekem 8 évre minimum 30%-ra, vagy ad 5% kamatot a számlapénzemre ha lekötöm, de nem kötöm mer' irígy vagyok...
Honnan van pénze,ha nincs betétese mer' a számlapénzt azt neki ott is kell tartani a tag számláján és annak rendelkezésre kell állni.
Ott is tartja, digitálisan ott van, aztán vakarom a fejem, hogy vájá papírpénz formájában még csak nem is létezik az a pénz, soha nem is létezett a rendszerben lévő pénz túlnyomó többsége papíron, akkor meg hogy a csába lehet ezt ellnőrizni. Mostakkó hogyvanez, hát úgy van, hogy ne foglalkozz semmivel, mert csak összezavar és ugyan minden cég bundázik meg trükközik, de a bankok nem, mert nekik nem szabad és szigorú szabályok vannak. Ja, jó.
És ha ennyi nem elég ahhoz, hogy megnyugodjak, akkor elindul a józan paraszti ész:Mindenütt válság van, mindenki adós, minden állam adós, mindenki fizet és nem csak azt, amivel tartozik, hanem kamatot is, de a befizetett kamatot aaaazt nem költi ám el senki, mer' ezen nem keres senki, mert mindenki adós. De vá'jámá, őőő hogy lehet így megoldani az infláció kérdését? Vagy ha nem lehet megoldani, akkor hogy lehet azt mondani egy országnak, például nekünk hogy ennyi és ennyi lehet nálatok az infláció vagy ha nem, akkor ez lesz meg az lesz? De vá'já honnan van egyáltalán a pénz? A pénz amit kölcsönadnak, ha mindenki adós honnan van? Ki a betétes? Ha ők hozzák létre akkor a már rendszerben lévő pénz ad neki értéket ergó inflálnak egy valutát, amiben létrehozták következésképpen minden egyes értékteremtő munkát végző élő embert akit abban a valutában fizetnek ki megadóztatnak. De ők, há hogy kérnek arra az adóra ők kamatot? Mér' ők? De vájá, most akkor kik ők? Most akkor kereskedelmi bankok, vagy államok vagy mi a fax? Most mi van? Mit nem értek? Semmit nem értek.
Nagyon nehezen érthető a kereskedelmi bankok kommunikációja. Honnan is van nekik pénzük? Hogy lett hitelválság ami a világválságot elindította? Hogy volt az? Honnan volt nekik annyi pénzük, hogy nem is kellett ellenőrizni kinek adják oda, mert nekik annyi volt. Hol keresték? Mibe fektettek? Minek az eredménye volt az a szárnyalás? A világgazdaság pénzbősége vagy mi a fax az mi is volt? Mit adtak el? Mit gyártottak le? Mit vettek? Mi a faxt csináltak?
Hogy kerestek akkorát ezek a kereskedelmi bankok, akiket most éppen sajnálok, mer' szegények veszteségesek?Te, de vájámá én is az vagyok, én is veszteséges vagyok. Engem ki sajnál?
(#379) demyen
Sajnáld már helyettem is a bankokat légyszi, mert nekem nem sikerül. Köfi.
-
demyen
tag
Teljesen egyetértek veled,.
Kár olyanokkal vitázni, akiket semminemü kész látható tény nem győz meg semmiről, mert ezek az elvakult barmok akkor is védik azt a kormányt ami rossz intézkedést hoz és az ilyeneknek édesmindegy , akkor is jónak mondják ha az egyértelmüen rossz döntés.
persze az ilyenek értelmi és érzelmi szinvonala 0.
Amúgy grat, mert te legalább reálisan és tisztán látod a dolgokat.
A vitapartnereid elött pedig csak a narancsköd lebeg, akik persze csak a kommonizmussal meg az emúút 8-al tudnak takarózni, értelmi hozzászólásuk nuku. -
pigster
senior tag
Nettó hazugság. A mi bankunk ugyanezt hazudja az ügyfeleknek évek óta, aztán láttam hivatalos jelentésben, hogy x millió euro a nyereségük, pedig ez egy viszonylag kicsi bank. OTP ugyanez.
Plusz hiteltörlesztésnél 80 ezer Ft törlesztésből 1 ezer Ft -tal csökkent a tőketartozás, a többi kamat, meg kezelési kltség.(Ft hitel, nem CHF) Hadd ne sajnáljam a bankokat (meg a CHF hiteleseket sem)
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest