- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
Én ezt a teknikát mobilokba építeném be. Nah azzal már lehetne reklámozni rendesen.
-
julius666
addikt
+1
Arra is fogadni mertem volna hogy valaki jön a GIMP pluginnal. Ugyanez volt a liquid rescale-nél és a content aware fillnél is. Aztán persze arról, hogy minőségben, ne adj isten kényelemben hogyan viszonyul a PS-es megoldás a GIMP-es alternatívákhoz már elfelejtenek szólni a kollégák.
Nyilván nem a nehéz eseteket fogják berakni a marketing anyagba, de a fentebb említett két feature esetén tapasztalataim alapján ha ért hozzá az ember nagyjából tudják azt ami az adobés anyagokon szerepelt. Én esküszöm gyűlölöm az adobét mint céget de ilyen téren nem tagadható el a piacvezető szerepük.
-
BEE
addikt
Ez a szoftver még épp csak hogy használható és erősen korlátos,
de ha nem felejtik el fejlesztgetni, akkor még lehet belőle valami.
Persze csodatévő varázseszköz sosem lesz belőle.BEE
-
k1csi
senior tag
A nagy kérdés (mint mindig), hogy a gyakorlatban mennyire lesz használható.
Persze nem stabi helyett, hanem amikor mindenféleképp meg kell menteni egy (nem teljesen) elrontott képet és se idő, se pénz nem számít.
Hobbi fotósoknak aligha lesz jó, mert a SW meg a vas ami kell alá vsz. nem egy hobbi fotós cucc ára lesz, hanem egy kicsit több.
Meg eleve, ha nagyon gáz a fotó akkor egy kevésbé gáz, de olyan ami még mindig messze ál a jótól kérdés mit ér. -
dabadab
titán
válasz
sing1ep1ayer #44 üzenetére
"Azért az általad linkelt megoldás Gimp alá nem kicsit áll messze a cikkben lévő videóban láthatótól."
Ahogy mondjuk a McDonaldsban kaphato Big Mac is eleg messze all a reklamokban lathatoktol
Majd meg kell nezni az Adobe cuccat a valos eletben, utana lehet majd csak ertelmesen osszehasonlitani massal.
-
sing1ep1ayer
őstag
Azért az általad linkelt megoldás Gimp alá nem kicsit áll messze a cikkben lévő videóban láthatótól. A Photoshopos cucc szinte tökéletes megoldást ad (jó, feltehetően egy eltúlzott reklám, de jobb híján most ezt vesszük összehasonlítási alapnak), míg a Gimp-féle verzió épp csak láthatóvá, olvashatóvá teszi a segítségével manipulált fotókat, de a minősége nem olyan, hogy azt utána bárkinek szívesen mutogatná az ember, esetleg papírképet nyomtatna belőle.
Nagyjából úgy tudnám leírni a közöttük lévő különbséget, mint amikor két egyforma autó totálkárosra törik és az egyiket teljesen felújítják, gyakorlatilag olyan lesz, mint ha most gurult volna ki a gyárból, míg a másik külsőleg roncs marad a javítás után is, de azért bele lehet ülni és ha muszáj, akkor használni is tudod. -
Chrys_
addikt
válasz
FiachraBán #42 üzenetére
Igaz, de még mindig jobb, mint az eredeti
-
Chrys_
addikt
Ha megnézitek a fejlesztő blogját, akkor találtok ott néhány beküldött képet, amit megpróbált javítani. Általában elég jól sikerült, de persze nem minden. Azt hiszem egy scannelt fotót is tudott javítani a D-napról. Persze, hogy nem lesz minden 100%-s, de ezt a feature-t nem csak a profik használnák, akik mindenbe belekötnek. Egy átlagfelhasználó meg örül, hogy egy kép, amit esetleg nem tud még egyszer felvenni, élvezhető formába kerül.
Meg is találtam megint: [link]
-
Sanya
nagyúr
egy több mint 300.000 forintos szoftver ténysleg ki tudja korrigálni a kisebb bemozdulásokat? mennyibe kerül egy rendes fényképezőgép, amivel ki lehet küszöbölni a kisebb bemozdulásokat?
-
-
McDog
aktív tag
Ez nagyon jó lesz, kíváncsi leszek rá :-), mondjuk akiknél sűrűbben bemozdulnak a képek, azok pont nem fogják ismerni...
-
kromatika
veterán
Nem semmi.Várjuk szeretettel.
-
pikszel
addikt
Ehhez hasonló szűrő most is van a photoshop-ban. Sharpen > Smart sharpen > Remove > Motion blur. Párszor segített már, de egy relatíve erős bemozdulással nem hinném, hogy tudna bármit is kezdeni.
-
Rubinhood
csendes tag
Milyen jo, hogy bar ezek az izgaga viragok kiszaladtak a kepbol felvetel kozben, a derek algoritmus helyrehozta a kepet! Ez sokkal valoszinubb forgatokonyv, mint egy sportesemeny lett volna.
-
Akula
őstag
vajon csak a transzlációs bemozdulást érzékeli, vagy a rotációsat is, esetleg doppler hibásat?
-
flash-
veterán
is-vr ezek nem megszüntetik a bemozdult képet hanem 2-3-4 záridővel hosszabb záridőt tesznek elérhetővé bemozdulásmentsen.
de hogy a gyakorlatba ez mi lesz sokat nem várok tőle de talán arra jó lesz hogy az olyan képeket amik határeseten vannak pont a bemozdulás miatt hátha megment 1-2 ilyen képet..
dejo hogy minden eddigi normálisabb képem megvan még rawban -
törölt tag
Mik vannak
-
big-J
őstag
Legnagyobb újítás amit a fotószoftvereket érte az elmúlt 10 évben.
Kínlódnak is vele erősen, már 1.5 éve láttam egy videót hogy alpha fázisban volt nekik.
-
ROBOTER
addikt
Kb. 100%-ra vettem, hogy valamelyik értelmes (szerk: többes szám) beköpi: ez egy ősember által a barlang falára rajzolt dekonvolúció algoritmusa. De legalább látszik, hogy járt egyetemre/főiskolára, ha már az algoritmus alkalmazásának legfontosabb feltételét nem értette meg (és ami az Adobe moduljának is a lényege).
-
válasz
scarabaeus #14 üzenetére
Épp ezt írtam volna én is.
Feltalálták a spanyolviaszt, és most marketingrizsába csomagolva szenzációként eladják a népnek.Legfeljebb arról van szó, hogy mondjuk 20 évvel ezelőtt a számítástechnikai teljesítmény még nem tette lehetővé kattintgatós idő alatt a 2D-s dekonvolúciót. De ez nem az Adobe érdeme, hanem a hardvergyártóké.
-
gekkoXT
senior tag
Azt, ami a videón látható, szinte hihetetlennek gondolnám.
-
sing1ep1ayer
őstag
Jópár hónapja már volt egy ugyanilyen hír, hasonlóképpen videoanyaggal megtámogatva, de mintha az egy másik cég fejlesztése lett volna... Sajnos nem emlékszem pontosan.
-
atike
nagyúr
Vajon milyen hatékonyságú lesz majd...? Mármint nem reklámban, hanem a valós életben... Ergo pixelt kell raknia oda ahol másmilyen pixel volt...
Érdekes...
-
vinibali
őstag
ha ez igaz, akkor felülmúlják a helyszínelőkes filmeket
ha meg nem, akkor *>˘!+ -
ledgeri
nagyúr
A címet javítanám: Elérhető a mozdulatlanság illúziója. vagy valami hasonló + hozzájön az hogy személyesen nem bírom az univerzális (értsd: univerzumra érvényes), nagyzoló kifejezéseket pl: a világ legdélibb pontja...vagy magyarország lakosai megválasztották (nem szavazok, de én is itteni lakos vagyok), nincs többé bemozdult kép (bocs, de én megtartanám a fotóimat eredetiben)
-
gekkoXT
senior tag
Végre tényleg mindenkinek az lesz a keresztneve, hogy Photography
-
MZperX75
addikt
válasz
szeksziboj #15 üzenetére
Hidd el mindig tudok törölni!
Ha meg nem akkor itt a lehetőség,olvasd tovább 1 hsz-em
Ha meg Pisti diplomával rossz a képe ,ezzel sem lesz tökéletes,de legalább javítható valamennyire.
Azt megjegyzem ,hogy általában az emberek 1000 számmal csinálják a semmit sem érő képsorozatot
én is,de legalább jól szelektálok 100-ból 1 jó akkor mosoly van...és csak azt tartom meg!Azon gondolkozom el,hogy igazándiból melyiket hívnám elő fényképként,ebbe a kategóriában nem sok marad fenn a szűrőn.
-
szeksziboj
tag
Van olyan, hogy nem tudsz 50 képet lőni... na akkor életmentő lesz ez
Pár példa: sportfotók, utazás közben készült képek, vissza nem térő alkalmak bármilyen formában, de elég csak ha késöbb az otthoni monitoron veszi észre az ember, hogy bemozdult a tucatnyi képből pont az amelyiken Pistike átveszi a diplomát épp
-
Z0mbi
senior tag
Tyuhuuu vegre olcsobb lesz az osszes Canon IS obi!
-
Dominó85
addikt
Amíg nem látom élőben, addig nem hiszem el. Vagy lövök egy direkt bemozdult képet és ha az Adobe visszaküldi ezzel a featurrel javítva, akkor megemelem a kalapom. De addig egy orbitális kamu is lehet az egész. Ergo ki bizonyítja, hogy a "blurry" image nem-e CS-vel lett blurry és aztán egy szimpla trükkel visszacsinálják élesre (az alapból jó képet, amit bekamuztak életlennek). Mondom... Hiszem, ha látom.
-
lenox
veterán
Azert szerintem azt erdemes figyelembe venni, hogy 'laboratoriumi korulmenyek kozott mukodik' es 'a usernel mukodik' az nagyon messze van egymastol, mint ahogy a 'tesztabran mukodik' es a 'user sose latott kepen mukodik' is. Szoval nem tudom, mennyire jol sikerult megcsinalni a featuret, de ha altalaban jol mukodik, akkor azert az jo eredmeny.
-
ViZion
félisten
Annyira hiányoznek ezek a csoda eszközök...
Inkább a CS6 béta óta bentmaradt bugokat javítanák, esetleg valami fontmanagert belehegeszteni, meg visszarakhatnák az előnézetet, mert lasssan novellát kell írnom a fájlnévbe...OK, értékelem, hogy fejlesztenek, de azokat is esetleg meg kellene oldani amit az userek már verziókkal ezelőtt kértek...
lenox: így volt a csodaklónozós fícsörrel is. Persze használható, de látni kell a gyengéit: egy járdaszegély ismétlődését megtalálta, de a perspektíva miatti méret csökkenésnél elhasalt...
-
flash-
veterán
na ez kész vicc mekkora pofátlanok már..
ha emlékeztek ezzel a funkcióval harangozták be a cs6 ot még anno
"Azt bírom mikor EOS 7D-vel autómatán nyomkodja a pöré a gépet alap obival minek neked ilyen "
nikonnál pl egész jók az alapobik,a fix 1.8as nikon obikat is alapobinak hivják de pl képminőségük tökéletes.auto módot meg profik is használák ha nem akarnak valamirol lemaradni(lást scott kelbey könyveiben)
-
LordX
veterán
Szóval betesznek egy, egy közép-európai ország egyetemén informatikus alapképzésen már legalább 10 éve is tanított algoritmust? Aztaaaa..
-
MZperX75
addikt
-
Geffry
aktív tag
Kb egyetértek... ha valami annyira nehezen fényképezhető ilyen-olyan okokból akkor gyors sorozatkép és akkor a fent említett 50ből egy jó biztos lesz
"(bár ez is inkább gyengébb minőségű gépeknél igaz)
viszont azok képjavításában ez biztos segítséget nyújt."Ebbe max annyiban kötnék bele hogy aki gyengébb minőségű gépet vesz, az nem feltétlenül fog, vagy tud használni PS-ot. Persze lehet hogy csak szerintem van így.
-
MZperX75
addikt
Na erre kíváncsi leszek!
Ide a véres bökőt hogy jobb azért ha jól van az fotózva,biztos lehet a bemozdult képen javítani,de minek? Én törlöm azt kész,ha nehéz lekapni akkor készítek róla 50 képet az egyik csak jó lesz
(bár ez is inkább gyengébb minőségű gépeknél igaz)
viszont azok képjavításában ez biztos segítséget nyújt.De várok néhány szakértőbb embert,hátha mond okosat....
Camera Shake Reduction kiegészítésként CS-ben ,vagy új CSX-ben?
Nekem csak CS3 van fenn
jó az....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Korszakalkotó képjavító algoritmusokat fejleszt az Adobe, melyek Photoshop alatt lesznek elérhetőek.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- BestBuy topik
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Tudományos Pandémia Klub
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- sziku69: Szólánc.
- Asztrofotózás
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest