Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vidala

senior tag

válasz Rickenstein #50 üzenetére

Anno a szokol rádión is szólt valahogy.
    Nem mondom, hogy az a Genius Home Theater egy "szokol" lenne, sőt ár/érték arányban egészen kíváló. De azért inkább meg se próbáld összevetni egy komolyabb házimozival, vagy akár sztereóval bármilyen tekintetben is. Szerintem egy jó sztereó is magasan nagyobb élvezetet, sőt akár térérzetet tud előállítani.
    A teljesítményről alkotott képed sem helytálló. Alapvetően nem azért csinálnak nagyobb teljesítményű rendszereket, hogy kidöntsd vele a házfalat, hanem mert egy összetevője a tiszta, minőségi hangzásnak (egy kis túlzással mellékterméke).
    Nem tudom, volt-e szerencséd egy komolyabb rendszert halkan is (vagy egyáltalán)meghallgatni, de ha lenne, akkor egyből rájönnél mi a különbség.

bteebi: Egyetértek, csak egy dologba kötnék bele, pontosabban egészítenék ki, mert én is kb. ugyanazt írtam az ár/érték arányról.
    Mivel a hallható hang(zás) élménymegítélése erősen szubjektív, ezért nehéz mégis ilyeneket megállapítani. Ráadásul hasonlóan képzik az árakat, mint általában más csúcstechnikánál. A teljesítménnyel inkább exponenciális arányban emelkednek.

Viszont hozzátartozik, hogy pl. engem mindig is bántott az ilyen cuccok hangzása, csak kényszerből volt korábban music centerem, meg bögreszett creative 5.1 "házi-mozim". Már akkor is pénzkidobásnak éreztem őket, de nem volt más opció, valami meg kellett. De akkor se próbáltam ísteníteni, hogy ilyen-meg olyan jó. Nem jó!!! Tudjátok olyan, mint reszelővel ******. Szerencsére ma már van egy normális kompakt rendszerem, soha nem kívánom vissza a korábbi időket.

Új hozzászólás Aktív témák